Hur man hanterar passivt aggressivt beteende

Passiv aggressivitet är ett indirekt uttryck av ilska där någon försöker uppröra eller skada dig men inte på ett uppenbart sätt. Utmaningen är att personen lätt kan neka att de gör något fel. Ofta agerar människor aggressivt eftersom de inte har lärt sig hur man ska hantera konflikter på lämpligt sätt. Det finns dock sätt att hjälpa en person att reflektera över sitt beteende och adress passiv aggression genom kommunikation.

Steg

Del 1 av 3:
Identifiera passivt aggressivt beteende
  1. Bild med titeln Deal med passivt aggressivt beteende Steg 1
1. Känna igen tecken på passiv aggression. Den passiv aggressions insidious natur är att det skapar trovärdig mening i den person som gör det. När han konfronteras kan han eller hon neka att veta vad du pratar om eller anklagar dig för överreagerande. Håll dig centrerad i dina egna uppfattningar och lär dig hur man identifierar passiv aggression.
  • Några uttryck av passivt aggressivt beteende innefattar sarkastiska anmärkningar och svar, som är alltför kritisk, tillfällig överensstämmelse (den person som muntligt överensstämmer med begäran, men väljer att försena sig på det), avsiktlig ineffektivitet (personen uppfyller begäran, men uppfyller begäran i ett dåligt sätt), så att ett problem kan eskalera genom passivitet och nöje i de resulterande angripen, smygiga och avsiktliga åtgärderna för att hämnas, misshandel av orättvisa och den tysta behandlingen. "Jag är inte sur" och "Jag skojade bara" är några vanliga saker som passivt aggressiva människor säger.
  • Andra tecken på passiv aggression kan innefatta fientlighet mot krav som gjorts på sin tid, även om det är underskattat, fientlighet mot myndighets siffror eller de mer lyckliga, förökande när det gäller att hantera andra människors önskemål, som målmedvetet gör ett dåligt jobb för andra människor, som verkar cyniska, sullen, eller argumenterande, och klagomål om att bli uppskattade.
  • Passivt aggressivt beteende definieras som indirekt motstånd mot andras krav och en undvikande av direkt konfrontation. Undvikandet av direktkonfrontation är där vi kan hitta det mest problem.
  • Bild med titeln Deal med passivt aggressivt beteende Steg 2
    2. Se till att du inte överreagerar. Det kan tyckas som att en person försöker komma under din hud, men det är också möjligt att du är alltför misstänksam och tar sitt beteende personligen. Undersök dina egna osäkerheter - är du van vid människor i ditt förflutna vilket ger dig en svår tid? Påminner den här personen om det? Anser du att den här personen gör vad folket i ditt förflutna gjorde?
  • Sätt dig i den andras skor. Från det perspektivet tror du att en rimlig person kan agera på samma sätt under dessa omständigheter?
  • Tänk på att vissa människor kan vara ständigt sent eller långsamma för att slutföra en uppgift på grund av en sjukdom som Adhd. Var inte snabb att anta att deras beteende faktiskt riktas mot dig.
  • Bild med titeln Deal med passivt aggressivt beteende Steg 3
    3. Lägg märke till hur personen får dig att känna. Att hantera en passiv aggressiv person kan få dig att känna sig frustrerad, arg och till och med förtvivlad. Det kan tyckas som om det inte finns något du kan säga eller göra för att behaga personen.
  • Du kan känna dig skadad genom att vara på den mottagande änden av passiva aggressiva beteenden. Till exempel, kanske har personen givit dig den tysta behandlingen.
  • Du kan känna dig frustrerad att personen ofta klagar, men verkar aldrig vidta åtgärder för att förbättra sin situation. Var uppmärksam på dina instinkter.
  • Att vara runt personen kan låta dig känna dig trött eller deflaterad, eftersom du har spenderat så mycket energi som försöker hantera det passiva aggressiva beteendet.
  • Del 2 av 3:
    Svara på passivt aggressivt beteende
    1. Bild med titeln Deal med passivt aggressivt beteende Steg 4
    1. Hålla en positiv Attityd hela tiden. Kraften av positivt tänkande hjälper till att klara av livets dagliga affärer. Passiva aggressiva människor kommer att försöka dra dig till en vortex av negativitet. De letar efter ett negativt svar ibland så att de kan sätta fokus på dig utan att bli skylld för det. Låt inte detta hända.
    • Att hålla sig positivt innebär att du inte sjunker till deras nivå. Var inte passiv-aggressiv tillbaka. Namnera inte ringa, ropa eller bli öppet arg. Om du är positiv, kommer du att vara i en bättre position för att hålla fokus på sina egna handlingar, inte din. Om du blir arg, kommer du att avleda uppmärksamheten bort från de verkliga problemen.
    • Modell positivt beteende. Oavsett om du handlar om barn eller vuxna, ta itu med dina egna konflikter på ett sätt som låter andra veta hur man ska interagera med dig. Passiv aggression ventilerar känslor bakom en mask av likgiltighet. Istället för att göra det, var öppen, ärlig och direkt om dina känslor. När du stöter på passivt aggressivt beteende som den tysta behandlingen, styra konversationen i en produktiv riktning.
  • Bild med titeln Deal med passivt aggressivt beteende Steg 5
    2. Förbli lugn hela tiden. Om du är upprörd, lugna dig innan du adresserar problemet (ta en promenad, vrida upp musik och dans, gör korsordet) och sedan räkna ut exakt vad det är du behöver från den här situationen, till exempel vilket rimligt resultat du kan leva med.
  • Överreagera inte i alla fall, särskilt med ilska. Och anklagar inte direkt någon att vara passiv aggressiv, för det öppnar ett fönster för att de neka allt och att anklaga dig för "läsa in i det" eller att vara för känslig / misstänkt.
  • Oavsett vad som händer, förlora inte ditt humör. Låt inte personen se att han eller hon har en uppkomst av dig. Om du gör det förstärker det beteendet och kan öka chanserna att det kommer att inträffa igen.
  • Motstå uppmaningen att agera någon reflexiv ilska eller känslomässigt färgad reaktion. Du kommer att visas mycket mer i kontroll, och du kommer att stöta på som någon som du inte bara inte bara kan trycka runt.
  • Bild med titeln Deal med passivt aggressivt beteende Steg 6
    3. Starta en konversation om problemet. Om du antar att du är känslomässigt stabil, självrespekt och lugn, är det bästa sättet att helt enkelt uttrycka vad som verkar hända (till exempel, "Jag kan vara fel, men det verkar som om du är upprörd att David inte var inbjuden till festen. Vill du prata om det?")
  • Var direkt med den person och specifika. Passiva aggressiva människor kan vrida dina ord med tekniska egenskaper om du talar för allmänt eller vagt.Om du ska konfrontera en passiv aggressiv person, var tydlig om frågan till hands.
  • En risk för konfrontation är att uttalanden blir för globala med fraser som "Du är alltid så här!" Detta kommer inte att få dig någonstans, så det är viktigt att konfrontera personen om en specifik åtgärd. Till exempel, om den tysta behandlingen är vad som kommer på nerver, förklara att en specifik händelse där du fick den tysta behandlingen fick dig att känna ett visst sätt.
  • Bild med titeln Deal med passivt aggressivt beteende Steg 7
    4. Försök att få personen att erkänna att han eller hon är upprörd. Gör detta på ett icke-konfronterande sätt, men ordentligt, som att säga, "Du verkar vara ganska upprörd just nu" eller "Jag känner att något stör dig."
  • Uttrycka hur deras beteende gör att du känner, till exempel att säga, "När du talar på ett sådant kors, får jag mig att känna sig sårad och avskedad." På det här sättet måste de erkänna effekten av att deras beteende har på dig. Fokusera på hur du känner, och använd inte skammande språk som kastar dem.
  • Använd "I" uttalanden. När kommunicera Med någon, särskilt under konflikt, försök att använda "I-uttalanden", snarare än "You-uttalanden."Till exempel, snarare än att säga," Du är så oförskämd, "du kunde istället säga," Jag kände mig dåligt efter att du slog dörren eftersom jag kände mig som om du inte ville lyssna på mig."Det första uttalandet är ett dig-uttalande. Typiskt innebär du uttalanden skyll, dom eller anklagelse. Däremot låter I-uttalanden dig uttrycka känslor utan att peka fingrarna.
  • Den som är passiv-aggressiv slår runt busken. Slå inte runt busken tillbaka på dem. Vara rak, men snäll. Var ärlig, men mild. Inte sockermatta det heller dock.
  • Del 3 av 3:
    Skydda dig själv från passivt aggressivt beteende
    1. Bild med titeln Deal med passivt aggressivt beteende Steg 8
    1. Ange gränser med den passiva aggressiva personen. Även om du inte vill provocera en arg konfrontation, behöver du inte vara en passiv aggressiv persons stansväska. Passiv aggression kan vara mycket skadlig och en form av missbruk. Det är din rätt att ställa gränser.
    • En av de största misstag som människor gör är att vara alltför lindrig. När du ger in till passivt aggressivt beteende, förlorar du dina alternativ. Detta är, vid sin rot, en kraftkamp. Du kan förbli positiv och lugn, medan du fortfarande är stark och fast om hur mycket du är villig att ta.
    • Följ igenom på de gränser du ställer in. Klargöra att du inte tolererar att vara misshandlad. Om en person är ständigt sent och det stör dig, gör det klart för den person som nästa gång hon är sen att träffa dig för en film, kommer du bara att gå in utan henne. Det är ett sätt att säga att du inte kommer att betala priset för hans eller hennes beteende.
  • Bild med titeln Deal med passivt aggressivt beteende Steg 9
    2. Ta reda på och ta itu med problemets rot. Det bästa sättet att hantera denna typ av ilska är att upptäcka eventuella förändringar så snart som möjligt. Det bästa sättet att göra detta är att komma till roten till ilska.
  • Om den här personen är en som inte brukar visa ilska, prata med någon som vet personen tillräckligt bra för att berätta för vad som gör honom eller henne, och vilka subtila tecken som personen kan ge när det är arg.
  • Gräva djupt och uppriktigt bedöma vad som kan driva den passiva aggressionen. Passivt aggressivt beteende är vanligtvis ett symptom på en annan orsak.
  • Bild med titeln Deal med passivt aggressivt beteende steg 10
    3. Öva självständig kommunikation. Det finns aggressiv kommunikation, det finns passiv kommunikation, och det finns passiv aggressiv kommunikation. Ingen av dessa är lika effektiva som Assertive Communication.
  • Assertiv kommunikation innebär att vara assertiv och nonreaktiv, men respektfull. Visa förtroende, vara samarbetande och uttrycka att du vill lösa problemet på ett sätt som fungerar för båda människorna.
  • Det är också viktigt att lyssna och inte injicera anklagelser eller skylla på konversationen. Tänk på den andra personens synvinkel och erkänna det. Validera sina känslor, även om du tror att de är felaktiga.
  • Bild med titeln Deal med passivt aggressivt beteende Steg 11
    4. Bestäm när du ska undvika personen helt. Om en person är passiv-aggressiv mot dig regelbundet, är det helt rimligt att undvika den personen. Du måste lägga ditt eget välbefinnande först.
  • Hitta sätt att spendera en begränsad tid med personen, och försök att interagera med dem när du är i en grupp. Undvik en-till-en-interaktion.
  • Om de inte bidrar något som är signifikant förutom negativ energi, fråga dig själv om det är värt att hålla dem runt i ditt liv alls.
  • Bild med titeln Deal med passivt aggressivt beteende Steg 12
    5. Ge personen lite information som de kan använda mot dig. Berätta inte den passiva aggressiva personen din personliga information, känslor eller tankar.
  • De kan ställa frågor om ditt liv som verkar oskyldiga eller vänliga. Du kan svara på sådana frågor, men undvika att ge detaljerad information. Håll det kortfattat och vagt, men vänligt.
  • Undvik ämnen som är känsliga eller avslöjar dina personliga svagheter. Passiva aggressiva individer tenderar att komma ihåg sådana saker du har sagt till dem, ibland även små saker i passerar och hittar sätt att använda den mot dig senare.
  • Bild med titeln Deal med passivt aggressivt beteende Steg 13
    6. Begära hjälp av en medlare eller skiljedomare. Den här personen borde vara en objektiv tredje part, oavsett om det är en HR-representant, en nära (men objektiv) familjemedlem, eller till och med en gemensam vän. Poängen är att använda någon som den passiva aggressiva personen kan lita på.
  • Innan du träffade mediatorn, ge honom eller henne en lista över dina bekymmer. Försök att se saker från andras synpunkter och förstå varför de är så arg. Var inte obnoxious och bara få all passiv aggressiv om dem som driver dig, även om du försöker hjälpa.
  • När du konfronterar individen själv, kan du höra "slappna av det var ett skämt" eller "du tar saker för allvarligt." Det är därför att ha en tredje parts intervene kan fungera bättre.
  • Bild med titeln Deal med passivt aggressivt beteende Steg 14
    7. Artikulera konsekvenser om de fortsätter med beteendet. Eftersom passiva aggressiva individer fungerar hemligt, kommer de nästan alltid att lägga upp motstånd när de konfronteras på deras beteende. Förnekelse, ursäkt, och finger pekar är bara några av de troliga retorts.
  • Oavsett vad de säger, förklara vad du är villig att gå framåt. Det är viktigt att erbjuda en eller flera starka konsekvenser för att tvinga den passiva aggressiva personen att ompröva sitt beteende.
  • Förmågan att identifiera och hävda konsekvensen är en av de mest kraftfulla färdigheter som vi kan använda till "avgå" en passiv-aggressiv person. Effektivt artikulerad, följaktligen ger paus till den svåra individen och tvingar henne eller honom att flytta från obstruktion till samarbete.
  • Bild med titeln Deal med passivt aggressivt beteende Steg 15
    8. Förstärka lämpligt / bra beteende. I beteendepsykologi termer är förstärkning något du gör eller ger till en person efter att de utför ett visst beteende. Målet med förstärkning är att öka hastigheten på det beteendet.
  • Det kan innebära att det är givande bra beteende som du vill fortsätta eller straffa dåligt beteende som du vill eliminera. Positiv förstärkning är lättare sagt än gjort, eftersom dåligt beteende är mer märkbart än gott beteende. Vara på utkik efter gott beteende så att du kan ta varje tillfälle att förstärka det.
  • Till exempel, om en passiv aggressiv person är öppen och ärlig om sina känslor - "Jag känner att du är meningsfull för mig med avsikt!" - det är en bra sak! förstärka detta beteende genom att säga "Tack för att du berättar hur du känner. Jag uppskattar det verkligen när du berättar hur du känner."
  • Detta kommer att dra positiv uppmärksamhet åt det goda beteendet, kommunicera sina känslor. Därifrån kan du arbeta för att öppna en dialog.
  • Tips

    När du är nag, skäller eller blir arg, eskalerar du konflikt och ger din partner mer ursäkter och ammunition för att neka ansvaret.
  • När du går med din partners taktik eller tar på sig sitt ansvar, aktiverar du och uppmuntrar till mer passivt aggressivt beteende.
  • Människor som engagerar sig i ett sådant beteende känner ofta en känsla av stolthet i deras förmåga att kontrollera sina känslor.
  • Du kan behöva prova olika strategier beroende på sammanhang och ditt förhållande till personen. Till exempel skulle du hantera en Passiv aggressiv anställd annorlunda än du skulle hantera en passiv aggressiv son eller dotter.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande