Hur man blir en budhanterare

Företag utnyttjar tjänster av en budförvaltare för att komma före tävlingen vid inlämning av bud för kontrakt.Du kan ha en examen som fokuserar på att skriva, företag eller ett fält relaterat till branschen du hanterar bud för.Att utveckla robusta kommunikationsförmåga, engagera sig i effektiv tidshantering, och hålla sig kallt under tryck är användbara förmågor om du vill bli en budhanterare.Efter att ha fått flera års anställning inom ditt valda fält kan du arbeta dig upp från en position i projektledning eller budberäkare för att bli en budhanterare.

Steg

Del 1 av 3:
Få en utbildning
  1. Bild med titeln Bli en budhanterare Steg 1
1. Få en ingenjörsexamen.Budansvariga behöver inte tekniskt någon viss grad, men eftersom de är representerade tungt inom byggbranschen är en examen i teknik ett plus.En ingenjörsexamen ger dig den typ av djup inblick i branschen som skulle vara fördelaktig som en budhanterare.Med en relevant teknisk grad i handen kommer du att vara mer omsättbar som en budhanterare inom ditt valda fält.
  • Det är vanligtvis omöjligt att bli en budhanterare utan att ha fördjupad kunskap om ett visst fält eller motsvarande upplevelse.
  • Bildbetaget blir en budhanterare Steg 2
    2. Få en affärsexamen. Om du inte vill få en ingenjörsexamen kan du välja en affärsexamen.Den höga stakes världen av budhantering kräver många av de färdigheter som kan erhållas i ett företagsekonomiskt program.En budchef behöver till exempel förstå begäran om anbud (RFT) eller begäran om förslag (RFP) -processer - att utveckla starka presentationsförmåga och utveckla starka personliga och professionella nätverk.Dessa färdigheter kan läras genom att erhålla en affärsexamen.
  • Bild med titeln Bli en budhanterare Steg 3
    3. Få en skriftlig grad.Bud hanterar gynnar individer med skrivande bakgrunder, eftersom en stor del av jobbet är att läsa detaljerade anvisningar och lämna in ett noggrant skriftligt förslag till ett bud.Det kräver också att en frågeformulär från förhandskvalificering och läsningstjänstspecifikationer.
  • Läs och skriver noggrant och eftertänksamt är färdigheter bäst utvecklade samtidigt som man får en examen på engelska, jämförande litteratur eller liknande fält.
  • Om du inte vill få antingen en teknisk examen eller en affärsexamen, kan en examen relaterad till skrivning i kombination med relevant erfarenhet vara ett användbart alternativ om ditt mål är att bli en budhanterare.
  • Del 2 av 3:
    Få relevant erfarenhet
    1. Bildbeteckningen blir en budhanterare Steg 4
    1. Få betydande erfarenhet i den bransch där du vill hantera bud.Hur mycket erfarenhet kvalificerar sig som betydande erfarenhet?Det beror på det företag du går till jobbet för.Det företag som anställer dig kommer förmodligen att ha minst fem år.Som en budhanterare kommer du att använda din kunskap om den industrin och ingången till dina partners för att bestämma vad ett rimligt bud ska se ut.
    • Medan budhanterare är mer utbrett inom byggbranschen, kan de användas av nästan alla företag som konkurrerar om stora kontrakt.Till exempel, om du planerar att vara en budhanterare för ett vägbyggande företag, skulle du behöva veta så mycket om vägbyggande och anläggningsingenjör som möjligt för att tillräckligt hantera kundens behov.
    • Utskrift, vägbyggnad, utbildning och tillverkning är exempel på andra branscher som kan använda budhanterare.Att ha fem eller flera års erfarenhet av den industrin kommer att göra det möjligt att bättre lägga fram exakta bud.
  • Bildbeteckningen blir en budhanterare Steg 5
    2. Arbeta som uppskattare.En estimator är en branschexpert som ger uppskattningar för vad ett specifikt jobb eller ett material kommer att kosta.Budansvariga kommer att behöva arbeta nära med uppskattare, och de två positionerna överlappar ofta sina färdigheter och förmågor som förmåga att arbeta med ett lag, kommunicera tydligt och effektivt och samordna med kunder och partners.
  • Estimatörer kan leda till budgivningsgruppen vid det anbudsförfarande (den punkt där företaget eller byrån utvecklar en potentiell lösning för ett visst projekt), särskilt om budet är för ett litet projekt.
  • Estimatorer är bekanta med de nödvändiga åtgärderna för att slutföra ett jobb till kundens tillfredsställelse och måste ha en allmän kunskap om de material och timmar som behövs för att slutföra ett jobb.
  • Att bli en budhanterare är ett naturligt steg i den professionella utvecklingen av en estimator.
  • Bilden med titeln Bli en budhanterare Steg 6
    3. Arbeta som projektledare.En projektledare är den person som ansvarar för att övervaka genomförandet av ett visst projekt inom teknik, konstruktion eller annat fält.Som projektledare kommer du att kunna komma till bud som hanterar en fördjupad förståelse av vad en stor ser ut som.Projektledare kan leda till anbudslaget under budgivningsprocessen, och därmed kräva många av samma färdigheter som en budhanterare.
  • Del 3 av 3:
    Utveckla de erforderliga färdigheterna
    1. Bildbeteckningen blir en budhanterare Steg 7
    1. Utveckla starka kommunikationsförmåga.Att ha starka kommunikationsförmåga betyder inte bara att du är en utmärkt författare och läsare, men att du enkelt kan tala och naturligt när du gör en presentation till ett rum fullt av chefer eller när en-mot-ett på en klientlunch.Du bör också kunna utnyttja alla moderna former av kommunikation som e-post och textmeddelanden.
    • Dessutom måste du samordna med ditt lag både i person och genom digital kalender och planeringsprogramvara.
  • Bildbeteckningen blir en budhanterare Steg 8
    2. Lära sig tidshanteringskunskaper. Budansvariga måste kunna möta deadlines och arbeta med minimal övervakning.Det innebär att tidshanteringsförmåga är en av de viktigaste egenskaperna som är nödvändiga för framgång som en budhanterare.
  • Bildbetaget blir en budhanterare Steg 9
    3. Var en folk person.Budansvariga måste samordna med supportpersonal, intresseföretag, kunder och partnerbyråer för att hantera bolagets bud.En budhanterare måste behålla goda arbetsförhållanden och använda sin karisma för att säkerställa kundtillfredsställelse. De måste också vara villiga att lyssna på andra människor och se till att alla synpunkter erkänns och respekteras när man utvecklar budet.En bra budhanterare kommer att vara välansluten inom sitt eller hennes speciella fält.
  • Bild med titeln Bli en budhanterare Steg 10
    4. Håll dig cool under tryck.Budansvariga behöver ofta arbeta under snäva tidsfrister och hantera många skiftförhållanden.Som en inlämningsfrist tillvägagångssätt kan du behöva arbeta långa timmar eller anta snabbt föränderliga omständigheter - till exempel, ditt företag handlar om en strejk, eller du får ord att ditt företags ursprungliga uppskattning var för låg.
  • Bild med titeln Bli en budhanterare Steg 11
    5. Utveckla ett öga för detaljer.Att skicka ett vinnande bud kräver mer än vaga påståenden om vad ditt företag kan göra och hur det kommer att göra det.Du måste utveckla detaljerade uppskattningsblad, tidtabeller och beredskapsplaner.Budgivningsprocessen är ofta belastad med svåra språk och regler som du måste bekanta dig med.Att kunna gräva in till budhanteringsprocessen och granska den slutliga produkten med mikroskopisk uppmärksamhet gör dig till en bättre budhanterare.
  • Tips

    Eftersom budhanterare ofta är den första kontaktpunkten har ett företag med en potentiell klient, är det viktigt att de är professionella och kunniga. Bidchefen ansvarar för att svara på några kundfrågor och bör vara mycket bekant med branschakronymer och språk.
  • Eftersom budhanteraren är ansvarig för att skicka ett slutfört, är professionellt bud på kunden, fördjupad kunskap om branschen är absolut nödvändig.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande