Hur man blir en it-chef

En informationsteknik (IT) ansvarar för de anställda som installerar och underhåller datorsystem, inklusive programvara och trådlösa nätverk, för företag och organisationer. De är inblandade i både tekniska och ledningsaspekterna av ett företags IT-avdelning. För att bli en IT-chef, bygga upp datorns färdigheter genom att ta datorklasser i gymnasiet. Nästa, få en kandidatexamen i informationsteknik eller ledning. Du måste också ha lite erfarenhet på fältet som en ideell IT-arbetare innan du kan flytta upp till chefen.

Steg

Del 1 av 3:
Arbetar på din utbildning
  1. Bild med titeln Bli en IT-chef Steg 1
1. Välj datortval medan du är i mitten och gymnasiet. För att förbereda dig för en karriär i den, bör du lära dig så mycket som möjligt om datorer. När du spenderar mer tid med dessa maskiner börjar du förstå hur de fungerar, de typer av problem eller buggar som ofta får dem att bryta och hur man reparerar dem.
  • IT-arbetare (inklusive chefer) sätter upp och övervakar datateknik som programvara och nätverk. De gör också rutinmässiga diagnostik kontroller och felsöker problem med maskinerna. Medan grundläggande datorklasser inte kommer att täcka de exakta uppgifterna hos en IT-arbetare, ger de dig en bra grund att bygga på.
  • Bild med titeln Bli en IT-chef Steg 2
    2. Demontera en gammal dator och sätt tillbaka den. Köp en gammal dator online eller på en lokal använd elektronikbutik. Använd YouTube-tutorials och andra Online How-Tos att ta det ifrån varandra. Sätt sedan datorn tillbaka ihop eller få nya delar till Anpassa det. Detta är ett utmärkt sätt att lära sig vad som gör en dator tick, liksom hur man fixar det eller får det att fungera mer effektivt.
  • Du kan också fråga dina vänner och familjemedlemmar om de skulle vara villiga att låta dig ta en titt på sina brutna datorer.
  • Om du kan, ta ifrån varandra både en dator och en Mac för att bli utsatt för de olika typerna av populära maskiner.
  • Bildbeteckningen blir en IT-chef Steg 3
    3. Få din bachelor i informationsteknik eller datavetenskap. Till skillnad från vissa jobb i det måste chefer ha en kandidatexamen att bli anställd. Vissa högskolor erbjuder informationsteknik eller informativ teknikhantering Majors som förbereder eleverna för både affärs- och tekniska aspekter av IT-karriären.
  • Be din vägledare att hjälpa dig att hitta dessa skolor, eller titta online för de högst rankade informationsteknologiprogrammen.
  • Bild med titeln Bli en IT-chef Steg 4
    4. Ta också kommunikations- och förvaltningskurser. Din datavetenskap eller informationsteknik grad kommer att förbereda dig för att hantera den tekniska sidan av jobbet. En stor del av din position kommer dock att kommunicera med dina anställda och resten av arbetarna på företaget för att hålla din avdelning smidigt. Dessa kompletterande kurser kan hjälpa dig med ditt offentliga talande, ledarskap och företagsledningsförmåga.
  • Kommunicera med dina professorer som du är intresserad av karriärområdet. De hjälper dig att anmäla dig till de klasser du behöver för att utveckla ledarskap och företagsledning.
  • Överväga dubbel majoring eller minoring i ledningen.
  • Bildtiteln Bli en IT-chef Steg 5
    5. Skaffa sig en praktik Att bygga ditt nätverk. Leta efter en praktik när du fortfarande är en grundutbildning. Ansök om praktik som kommer att avslöja dig för IT-avdelningar hos stora företag. Detta ger dig en kropp av kontakter som du kan lita på senare för att peka dig i riktning mot öppna positioner eller skriva rekommendationsbrev.
  • Fråga dina professorer och / eller rådgivare att hjälpa dig att hitta praktik som kommer att förbättra dina karriärmöjligheter.
  • Bildtiteln Bli en IT-chef Steg 6
    6. Hitta ett tech boot camp online eller på ett lokalt universitet. Tech Boot Camps täcker olika ämnen, men många är avsedda att starta människor till karriärer som IT-arbetare. Vissa är utformade för senaste kandidater, vilket sannolikt kommer att vara det bästa alternativet för dig. Leta efter startläger som betonar det.
  • Vissa startläger kan erbjudas till lägre inkomststudenter gratis. Sök online för dessa möjligheter.
  • Bild med titeln Bli en IT-chef Steg 7
    7. Gå till din magisterexamen för att förbättra dina arbetsutsikter. Medan en magisterexamen inte är nödvändig för IT-chefer kan det hjälpa dig att landa ett högre betalande jobb eller konkurrensposition med ett spännande företag. Titta på att få en civilingenjörsexamen i IT-hantering, eller en masters av företagsekonomi (MBA) med tonvikt på datateknik.
  • Prata med din grundutbildare om välrenommerade masterprogram. De kan också kunna rekommendera stipendier du kan ansöka om att betala för examen.
  • Del 2 av 3:
    Bli certifierad som en IT-arbetare
    1. Bildbeteckningen blir en IT-chef Steg 8
    1. Börja med Cisco Certified Network Associate (CCNA) certifieringar. CCNA-routing och växlingsexamen är en förutsättning certifiering. Denna lågnivåprov täcker installation och konfiguration av nätverksrutrar och växlar, liksom hur man uppgraderar ett företags nätverk när ny teknik kommer fram. När du har slutfört det kan du välja en karriärkoncentration (genom att ta examen) i säkerhet, tjänsteleverantörsoperationer, fjärrsamarbete eller trådlös installation.
    • Testet kostar $ 325 USD. Du kan ta det på ett certifierat testcenter eller online.
    • IT-arbetstagare måste i allmänhet vara certifierade för att göra nätverksinställningar, datasäkerhet och reparation och installation av ny datateknik. Cisco-tentamen kan komma igång på den här vägen.
  • Bild med titeln Bli en IT-chef Steg 9
    2. Verifiera dina grundläggande färdigheter som en CompTia A + Technician. Att slutföra denna tentamen visar att du förstår den typiska hårdvaran och mjukvaran som används av företag i näringslivet. Det visar också att du kan hantera flera plattformar, inklusive mobila och traditionella enheter. Leta efter träningsmaterial och online-kurser på CompTia-webbplatsen.
  • Denna 90-fråga online-tentamen kostar $ 205 USD.
  • Bildbeteckningen blir en IT-chef Steg 10
    3. Utveckla dina nätverkskunskaper med Comptia Network + -certifieringen. Passerar detta test visar arbetsgivare som du kan designa, konfigurera och felsöka trådlösa nätverk. Det här är en bra certifiering för att komma tidigt i din karriär för att runda ut din IT-färdighetsuppsättning.
  • Denna online-tentamen kostar $ 294 USD.
  • Bildtiteln Bli en IT-chef Steg 11
    4. Ta kurser på nätet om du har råd med dem. De företag som producerar dessa certifieringsexaminer erbjuder också prep-klasser för dem. Dessa kan bli dyr, vanligtvis kostar minst $ 100 USD per kurs. Du kan också köpa studiematerial och träning via online tekniska skolor som UDEMY.
  • Många grundutbildningsprogram kommer att innehålla prep för dessa certifieringar.
  • Bild med titeln Bli en IT-chef Steg 12
    5. Välj självprep böcker och övningsfrågor om du är på en budget. Gå till din lokala bokhandel och bibliotek och sök online för att hitta studieböcker och övningsexamen. Var säker på att det här materialet är aktuellt genom att kontrollera när det publicerades. Lita inte på studiematerial som är mer än 1 år gammal.
  • Även om detta blir billigare, om du föredrar struktur när du lär dig, överväga att vänta på att registrera sig för tentamen tills du har sparat tillräckligt för kurserna.
  • Bildtiteln Bli en IT-chef Steg 13
    6. Fortsätt att driva värdefulla certifieringar på övre nivå. Det finns flera tekniska färdigheter som är särskilt viktiga för IT-chefer, inklusive en förståelse för Java-programmeringsspråk, SAP-implementering, databashantering, molnlagring och företagsresursplanering (ERP).
  • Cisco och Comptia ger ett antal certifieringsexaminer över nivåer. Det är också en bra idé att få Microsoft Certified Solutions Expert (MCSE) certifieringar.
  • Du kan långsamt budgetera för dessa certifieringar efter att du har säkrat ett jobb som en arbetsnivå.
  • Del 3 av 3:
    Flytta upp till chefen
    1. Bilden med titeln Bli en IT-chef Steg 14
    1. Volontär dina färdigheter med en lokal organisation för att få erfarenhet. Komma i kontakt med ideella, skolor eller andra budgetramade institutioner nära dig. Se om det finns ett datorteknik problem som du kan adressera. Sätt denna erfarenhet på ditt CV (på en separat plats än betalat jobb) för att visa arbetsgivare att du har tillämpat din utbildning och certifieringar i den verkliga världen.
  • Bild med titeln Bli en IT-chef Steg 15
    2. Arbeta som en IT-anställd i 5-6 år. Vanligtvis kan du inte bara hoppa in som en IT-chef. De flesta företag kommer att vilja se att du har jobbat i IT-fältet i flera år innan du flyttar upp till en ledningsroll. Börja med att ansöka om jobb som IT-specialist eller det supportarbetare.
  • Bild med titeln Bli en IT-chef Steg 16
    3. Be om fler ansvarsområden på ditt nuvarande företag. Det är möjligt att du kan bli chef i din egen avdelning! Prata med din chef om att lägga till ledningsliknande uppgifter till din nuvarande arbetsbelastning. Nämna att du är intresserad av att så småningom flytta upp till IT-chefen och se om de tycker att du gradvis kan anta den rollen. Denna långsamma övergång gör att du kan lätta i din nya position.
  • Bildbeteckningen blir en IT-chef Steg 17
    4. Hitta IT-chefsjobb online om du vill byta företag. Det är möjligt att det inte kommer att finnas framstegsmöjligheter där du jobbar nu. Om så är fallet, gå till faktiskt eller LinkedIn för att söka efter öppna positioner nära dig. Skriv ner kompetensbolagen letar efter och se om du matchar några listor.
  • Om du har alla men 1 eller 2 av de färdigheter som en viss notering nämner, gäller! Din utbildning, erfarenhet, brevbrev eller intervju kan sätta dig ifrån resten av förpackningen.
  • Bildtiteln Bli en IT-chef Steg 18
    5. Skriv en återuppta som visar dina tekniska och ledningsförmåga. Sätt dina tekniska färdigheter och certifieringar precis längst upp på CV. För jobb du har i det förflutna, prata om mätbara prestationer istället för dagliga uppgifter.Skräddare Varje CV till det jobb du ansöker om genom att läsa noteringen noga. Använd ditt dokument för att betona att du är exakt vad företaget behöver.
  • Till exempel kommer ett företag att vara mindre intresserat att veta att du "övervakade nätverksunderhåll."Istället, säg att du" bytte nätverksdiagnostiska protokoll, minimerar glitches och skärningstid till reparation med 50% år 2017."
  • Bildbetaget blir en IT-chef Steg 19
    6. Skriv ett kortfattat men passionerat Personligt brev. Gå online och gör forskning om företaget när du skriver ditt brev. Detta gör det möjligt för dig att visa att du är entusiastisk över vad företaget gör. Visa din spänning om IT-karriärområdet i allmänhet, liksom det specifika jobbet du ansöker om.
  • Omslagsbrev bör i allmänhet inte vara mer än 1 enskild sida.
  • Korrekturläsning noga innan du skickar in din ansökan! Ett typsnitt på ett CV eller omslagsbrev sticker ut som en öm tumme.
  • Bildtiteln Bli en IT-chef Steg 20
    7. Ess din intervju av förberedelse och klä på delen. När du kommer in för en intervju, bära rena och pressade kläder. Visa ditt självförtroende med upprätthållning, Steady Eye Contact, och en nivån. Var redo för tekniska frågor om dina förmågor som IT-arbetare. Du vill också förbereda svar på standard- och hanteringsrelaterade frågor som följande:
  • "Hur skulle du hantera en frustrerad klient som kände som IT-avdelningen inte hade hanterat sina tekniska problem ordentligt?"
  • "Hur skulle du ta itu med en anställd vars produktivitet plötsligt avvisades?"
  • "Kan du beskriva ett svårt problem som du stöter på det förflutna och hur du löst det?"
  • "Vilka är dina styrkor och svagheter?"
  • "Kan du berätta lite om dig själv, din arbetslivserfarenhet och pedagogisk bakgrund?"
  • Tips

    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande