Hur man är en bra personlig assistent

Den här artikeln beskriver de färdigheter och attribut som behöver utvecklas för att vara en bra företagsassistent (PA).Använd den här artikeln som en checklista för att markera områden som behöver utveckling.De bästa företagets personliga assistentpositioner har en bra lön men att komma till toppen av PA-yrket kräver ett antal färdigheter och kompetenser. Professionalism och konfidentialitet är varumärkena till en bra personlig assistent. Top End Pa Rekryteringsbyråer Förväntar sig att PA är organiserad, effektiv, självmotiverad och det litterat.

Steg

  1. Bild med titeln vara en bra personlig assistent Steg 1
1. Utveckla goda interpersonella färdigheter - en bra PA är unflappabel under tryck.De är lugna och kan tänka på sina fötter. Möjligheten att fungera bra med andra, särskilt svåra personligheter är avgörande som toppnivå PA: s arbete med VD i mycket tryckmiljöer.
  • Bild med titeln vara en bra personlig assistent Steg 2
    2. Utveckla goda kommunikationsförmåga - de är den första kontaktpunkten för kunder och kunder, därför måste PA: s goda verbala kommunikatörer med ett trevligt, men professionellt sätt.Förmågan att påverka människor är också viktigt, eftersom PA: s behov av att förhandla med andra för tid och resurser.Goda skriftliga kommunikationsförmåga är nödvändiga eftersom PA ofta svarar på kommunikation på chefs vägnar, och skriver ibland rapporter och ledamöter.
  • Bild med titeln vara en bra personlig assistent Steg 3
    3. Utveckla goda IT-färdigheter - en bra företagspersonal assistent förväntas ha följande IT-färdigheter: Microsoft Word (Advanced) - Microsoft Excel (Intermediate) - Microsoft PowerPoint (Advanced) - En bra arbetskunskap om ett e-postpaket som Microsoft Outlook, Lotus Notes eller Eudora.Det är fördelaktigt att ha ett bra grepp om en databasprogram som Microsoft Access, och vissa kunskaper om Microsoft-projektet.
  • Bild med titeln vara en bra personlig assistent Steg 4
    4. Utveckla bra internetkunskaper - PA: s bör också vara Internet-kunniga, eftersom de kan vara skyldiga att göra forskning eller utföra uppgifter som kräver en bra kunskap om internetmiljön.En bra kunskap om e-handel är ett bestämt plus.En förståelse för internetmarknadsföring och sökmotorbeteende gör det möjligt för PA att öka värdet till deras roll och ge bästa möjliga hjälp till sin chef.
  • Bild med titeln vara en bra personlig assistent Steg 5
    5. Utveckla intresse för kontorsteknik - I dagens tekniskt avancerade samhälle är det viktigt att PA har en god förståelse för ny teknik. PA bör hålla sig ajour med de senaste kontorspretsen och tekniken, eftersom de förväntas veta hur man fixar kontoret kopiator och förstår funktionerna på chefen Blackberry.En bra PA kommer att rekommendera förändringar i kontorstekniken för att förbättra effektiviteten.De kommer att göra den nödvändiga forskningen för att förstå hur implementering av ny teknik kommer att vara kostnadseffektiv för företaget.
  • Bild med titeln vara en bra personlig assistent Steg 6
    6. Utveckla nödvändiga färdigheter till: Övervaka chefs e-postmeddelande och svarar på deras vägnar Arbetet med chefen för chefen för chefs elektroniska dagbok - ta upp dikteringshandlingar för mötesbok, hantering och minutmöten - Organisera och hantera händelser - Gör komplicerade researrangemang - Förberedelse Komplexa resvägar - Hantera en budget - Delta i evenemang / möten som chefs representant - Utför Internetforskningsforskning - Förbered presentationer - Skriv korrespondens, rapporter, nyhetsbrev och summeringsförklaringar - Uppdatera intranät och webbplatser - Underhålla effektiva kontorsansökningssystem - snabbt och noggrant skriva dokument- Källa Kontorsutrustning och brevpapper - Hantera projekt- och övervaka personal.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande