Hur lugnar du en tjej ner

Det kan vara frustrerande att ha någon du bryr dig om att vara upprörd. Om din vän, flickvän eller syster är väldigt arg, ängslig eller ledsen, vill du förmodligen veta hur man hjälper henne att lugna sig. Lär dig hur du lugnar en tjej ner genom att koppla av henne och erbjuda ditt stöd eller prata det.

Steg

Metod 1 av 3:
Hjälpa henne att slappna av
  1. Bild med titeln Lugna en tjej ner steg 1
1
Andas djupt med henne. När du ser henne kämpar för att lugna sig på egen hand, leda henne till en djup andningsövning som främjar det naturliga avslappningssvaret. Att öva djup andning:
  • Hitta en lugn och bekväm plats där de två av er kan sitta utan distraktioner. Antingen sitta upp rakt med en kudde eller använd en stol för support. Koppla av axlarna och vila dina händer på låren.
  • Båda bör placera en hand på bröstet och en på buken. Andas djupt genom näsan för 4 till 8 räkningar. Handen på buken bör expandera med din mage. Håll andan kortfattat, för 1 till 2 räkningar. Sedan, släpp ut luften genom munnen och titta på handen med din mage, för samma antal räkningar som andas. Handen på bröstet ska röra sig väldigt lite.
  • Upprepa inandningsprocessen i 5 till 10 min, eller tills hon blir mer avslappnad.
  • Bild med titeln Lugna en tjej ner steg 2
    2. Gör progressiv muskelavslappning. En annan teknik du kan försöka få henne att lossna och slappna av är progressiv muskelavslappning. Denna övning hjälper dig att märka var du håller spänningen i din kropp och vet vilken avkoppling som känns som i dessa spända områden.
  • Ta tag i bekväma platser i stolar eller på soffan. Börja med några minuters djupa andning för att stimulera lugn.
  • Börja med dina fötter och flytta upp. Lägg märke till hur fötterna känner. Ta flera sekunder att bli medveten om den här känslan. Därefter kontrastera gradvis musklerna i fötterna tills de är extremt spända. Håll för 10 räkningar. Släpp spänningen, notera hur det enkelt smälter bort. Stanna i detta tillstånd i ca 10 räkningar, fortsätt att andas djupt.
  • Flytta långsamt upp genom kroppen kontraherar och släpper ut varje muskelgrupp.
  • Bild med titeln Lugna en tjej ner steg 3
    3. Träna lite. Utnyttjens intensitet kan inte omedelbart komma ihåg när man tänker på att hjälpa till att lugna någon, men fysisk aktivitet är ett fantastiskt sätt att lindra stress och främja ett positivt humör. Övning genererar de känsla-goda kemikalierna i hjärnan som kallas endorfiner som tenderar att få dig att känna dig mer energisk och ljusare om livet.
  • Om du ser henne att ha en hård dag, styra henne mot en grupp fitness klass som Zumba för att flytta och bilda sociala anslutningar. Andra idéer inkluderar körning, promenader, yoga, spelar basket, simning och vandring.
  • Bild med titeln Lugna en tjej ner steg 4
    4. Gör en guidad bildsövning tillsammans. Guidad bild eller visualisering är ett annat tillvägagångssätt som främjar kroppens naturliga avslappningssvar. Denna praxis kan utföras genom att lyssna på en ljudband eller följa till en YouTube-video. Så här fungerar det:
  • Hitta en lugn, fridfull plats att lyssna på en guidad visualiseringsövning eller välja att använda dina egna sinnen. Tanken börjar med djup andning. Sedan börja visualisera en plats som gör att alla är trygga eller lyckliga, som mormors hus, det lokala vattenhålet eller en exotisk strand.
  • Använd minst tre av dina sinnen för att föreställa denna plats. Stanna inte bara på hur det ser ut i ditt sinne. Också, med tanke på hur det luktar (e.g. nybakade kakor eller kokosnötter) eller smaker (e.g. chokladflis eller salt luft). Flytta djupare och djupare till ett tillstånd av avkoppling som du tar i känslor och omgivningar på din speciella plats.
  • Bild med titeln Lugna en tjej ner steg 5
    5. Lyssna på lugnande musik. Forskning visar att klassisk musik är särskilt effektiv för att producera ett lugnande sinnestillstånd. Men det beror verkligen på henne, kanske vill hon bara glömma sina problem tillfälligt och skaka hennes höfter till en tribal trumslag. Eller, hon kanske vill commiserate genom att lyssna på låtar som beskriver hennes känslor.
  • Så länge det är avkopplande för henne, spelar det ingen roll vilken typ av musik det är.
  • Metod 2 av 3:
    Att vara en källa till stöd
    1. Bild med titeln Lugna en tjej ner steg 6
    1. Undvik att säga "lugna ner dig". När hon är upprörd och ropar på toppen av hennes lungor, är det sista du vill säga är "lugna ner dig".Även om lugnande henne kan det, vara ditt fokus, de två orden har faktiskt makt att rilja henne ännu mer. Dessutom, säger detta kan få henne att tänka på att du minimerar eller avvisar hennes känslor.
    • Istället, prova något så här: "Jag kan se att du är upprörd / frustrerad / ängslig...vad kan jag göra?" eller "Jag kan inte ta reda på vad du säger. Låt oss ta några djupa andetag och börja om".
  • Bild med titeln Lugna en tjej ner steg 7
    2. Erbjuda hjälp. Om du ser henne allt hängde över någonting som får henne ner, fråga vad du kan göra för att ta bort bördan, även tillfälligt. Kanske vill hon att du hjälper henne med ett projekt i skolan eller en chore runt huset. Hon kan till och med bara gå till lunch eller ta en promenad till parken med dig.
  • Bild med titeln Lugna en tjej ner steg 8
    3. Få henne att le. Ett sätt att tänka på vad som stressar henne är att förändra hennes perspektiv. Gör något för att få henne att le. Berätta för henne ett skämt eller titta på en rolig video eller film tillsammans. Splurge och köpa henne den nya boken / par örhängen hon vill ha.
  • Bild med titeln Lugna en tjej ner steg 9
    4. Erbjuda fysisk touch. Mänsklig touch har fantastiska lugnande egenskaper. Eftersom beröring är en av våra tidigaste och mest grundläggande kommunikationsformer, svarar de mest på det. Fysisk touch i form av kramar, en karess, en klapp på ryggen eller handhållning kan erbjuda komfort som kanske inte kan. Fysisk touch har visat sig sänka stress, förbättra hälsoutfall och lyfta humör.
  • Fråga henne om det är okej, sedan ge henne en kram, gnugga ryggen eller axlarna, eller håll handen. Denna till synes små fysiska anslutning med dig kan vara precis vad hon behöver lugna ner dig.
  • Metod 3 av 3:
    Pratar om det
    1. Bild med titeln Lugna en tjej ner steg 10
    1. Vänta tills hon är klar. När vi ser de vi bryr oss om i trubbel eller smärta, vill vi omedelbart fixa situationen. Övervinna uppmaningen till "fixera" hennes problem eller skynda henne till att prata om det. Det bästa fallet är att bara vara där. När hon är redo att prata, vill hon.
  • Bild med titeln Lugna en tjej ner steg 11
    2. Lyssna aktivt. De Bästa lyssnare Lyssna inte på svar, de lyssnar på att förstå. Aktivt lyssnande är processen att fokusera din uppmärksamhet på hennes budskap och svara så att du kan uppnå ömsesidig förståelse. Aktivt lyssnande innebär fyra nyckelprinciper:
  • Försöka förstå innan de förstås. Du måste samla in information om vad hon säger innan du kan ge ett svar på henne tillräckligt.
  • Vara icke-dömande. Avstå från att uttrycka någon bedömning om hennes omständigheter. Visa ovillkorligt positivt och emotionell intelligens. Du kan vara med, prata med och ge stöd utan att nödvändigtvis komma överens med allt hon säger.
  • Ge odelad uppmärksamhet. Gör ögonkontakt inom ett förhållande som känns bekvämt för dig, vanligtvis ca 70% av tiden du lyssnar (ca 50% när du talar). Stäng av din telefon. Vända sig till henne med dina armar och ben uncrossed.
  • Göra lämplig användning av tystnad. Sitta tyst oavsett hur mycket du vill avbryta. Hon kan ha en viktig uppenbarelse som aldrig kommer ut på grund av en otrolig avbrott. Erbjuda feedback genom att nicka, leende eller säga korta kommentarer som "Umm hmm" eller "Fortsätt" att låta henne veta att du lyssnar.
  • Bild med titeln Lugna en tjej ner steg 12
    3
    Validera hennes känslor. Mer än troligt, om hon är överväldigad av stress eller känsla, kanske hon bara vill känna och accepteras. När de nära och kära är upprörd kan det vara oerhört lätt att förbise sina kärnkänslor i ett försök att lösa situationen. När hon lugnar lite, be henne att beskriva hennes känslor för dig utan att minimera hennes omständigheter eller erbjuda oönskade råd. Användbara valideringsdeklarationer kan låta som:
  • "Aww, det låter hemskt."
  • "Jag är så ledsen att du har en sådan tuff tid."
  • "Jag kan se varför du är upprörd. Det låter inte rättvist."
  • Bild med titeln Lugna en tjej ner steg 13
    4. Hjälp henne problemlösning. Endast efter att du aktivt lyssnat på och validering av hennes känslor kan du flytta in i upplösningsstadiet. Och fortfarande bör du bara försöka hjälpa henne med situationen om hon uttryckligen frågar om din hjälp. Annars är ditt jobb gjort. Om hon frågar om råd eller hjälper till att lösa ett problem, arbeta tillsammans.
  • Tydligt definiera problemet. Då, fråga henne helst vad hon vill att slutresultatet är. När du har identifierat sina mål, skisserar du en lista över möjliga lösningar som kan möta dem. Gå över varje lösning högt och överväga fördelarna och nackdelarna med varje. Tillåta henne att fatta det slutliga beslutet. Kom ihåg att du är där för att vara en källa till stöd, inte att ta över hennes liv.
  • Om hennes problem är för stort för dig att hjälpa till med ensam, erbjuda att gå med henne för att prata med sina föräldrar, en annan vuxen, skolrådgivaren eller en professionell rådgivare.
  • Tips

    Om hon verkligen vill vara ensam, ge henne lite utrymme. Tänk på att hon kanske vill att någon ska prata med senare så låt henne veta att du är där om hon behöver dig.
  • Vara uppriktig och ärlig.
  • Var uppmärksam på varje detalj på vad hon säger. Inte "Zona ut" När hon uttrycker sina känslor, för att hon kanske frågar din åsikt om något eller hur du skulle reagera på en sådan situation. Inte aktivt lyssnande kan få henne att känna att du inte bryr dig.
  • Kärleksfullt hålla henne medan hon gråter och berätta för henne att du vill veta vad som är fel med henne och hur du kan hjälpa till.
  • Varningar

    Berätta inte bokstavligen att hon lugnar ner eller slappnar av. Lugna henne utan att säga det som det bara kommer att irritera henne ännu mer.
  • Försök inte prata med henne om frågan själv. Ge henne lite tid, verkligen uppmana henne men försök inte att få henne att berätta vad som exakt hände.
  • Inte förolämpa henne mer.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande