Hur man hanterar online skolstress

Om du har online-lärande blues, är du inte ensam. Fjärrlärning kan känna sig konstigt, ensam och stressande, speciellt om du är van vid att vara i skolan med alla dina vänner och lärare! Men den goda nyheten är att det finns saker du kan göra för att göra det enklare. Från att ta pauser för att göra något kul att bilda dina egna studiegrupper, här är några sätt att klara av skolårets stress och göra online-lärande mer roligt.

Steg

Metod 1 av 4:
Stressbusters
  1. Bild med titeln Deal med online skolstress Steg 1
1. Ta några djupa andetag om du känner dig upprörd. Du har nog varit där - din familj kommer inte sluta göra ljud, internet fortsätter att sakta ner, och du kan bara inte fokusera på det matteproblemet du ska göra. Du börjar känna dig arg, frustrerad och spänd. När detta händer, sluta och ta några djupa andetag in genom näsan och ut genom din mun. Räkna till 4 varje gång du andas in, och igen när du andas ut. Du kommer att känna dig mer avslappnad på nolltid!
  • När du tar djupa, långsamma andetag, skickar din kropp ett meddelande till din hjärna för att lugna sig och slappna av.
  • Om du vill, försök att stänga dina ögon och föreställa dig något lugnt medan du andas, som att vila på en strand och lyssna på vågorna.
  • Du kan behöva hålla andningen i några minuter tills du känner dig lugn.
  • Bild med titeln Deal med online skolstress Steg 2
    2. Gå ut i några minuter för att få lite frisk luft. Att vara fast inomhus hela dagen är stressigt för någon. Det är därför du får gå ut för urtag när du är i skolan! När du har några få minuter under dagen, gå ut och njut av världen utomhus - även om du bara sitter i din egen bakgård.
  • Om du har tid, gå till en snabb promenad runt kvarteret. Eller, spendera bara några minuter som sitter ute och lyssnar på ljudet av utomhus.
  • Bild med titeln Deal med online skolstress Steg 3
    3. Rita eller skriv för att få dina känslor ut på papper. Om du känner dig stressad men kan inte gå någonstans, ta en penna och en anteckningsbok eller journal. Doodle en snabb skiss eller skriv ner vad du tänker eller känner. När du har satt dina känslor på papper, kan du upptäcka att du känner dig lite bättre!
  • Färg är också ett bra sätt att koppla av. Oavsett om du är en första graders eller en gymnasieelever, är du aldrig för gammal för att ta en färgsida och bli upptagen med några kritor eller markörer.
  • Bild med titeln Deal med online skolstress Steg 4
    4. Pund på lite lek deg eller pressa en stressboll. Om du känner Fidgety, arbeta det med dina händer. Ta lite lek deg, en squishy leksak, eller lite kinetisk sand och njut av känslan av squashing, klämma, sträcker eller krossar den. Du kan bli förvånad över hur avslappnande det känns!
  • Du kan också försöka röra runt med en fidget spinnare, troll eller pusselbit.
  • Bild med titeln Deal med online skolstress Steg 5
    5. Ta några raster hela dagen för att ha lite kul. Om du studerar non-stop i timmar blir du trött snabbt. När du börjar känna sig stressad och utmattad, sluta vad du gör i 15-20 minuter och gör något roligt, som att spela ett spel, dansa till musik eller bygga en lego skapelse.
  • Spelet är faktiskt en riktigt viktig del av lärandet, så att ha kul är inte bara bra, kul. Det hjälper också till att öka kreativiteten och få din hjärna att gå!
  • Metod 2 av 4:
    Organisation och tidshantering
    1. Bild med titeln Deal med online skolstress Steg 6
    1. Hitta ett lugnt och comfy inlärningsutrymme. Skolan är mycket mer stressigt om du inte har ett bra utrymme att arbeta. Hitta en comfy plats i ditt hem där du kan sprida ut och arbeta utan för många distraheringar, oavsett om det är ett skrivbord i ditt rum eller en plats vid matbordet. Leta efter ett utrymme som är tyst och har gott om ljus.
    • Städa ditt utrymme så att du inte distraheras av röran. Sätta bort eller kasta ut någonting som inte är en del av ditt lärande material, som leksaker, papper, rätter eller tomma mellanmål.
    • Om du lär dig hemma kan det vara väldigt svårt att hitta en lugn och fredlig plats att arbeta. Fråga andra människor i ditt hem om de kan hålla ner det medan du lär dig, eller använd buller-avbryta hörlurar om du bara inte kan komma ifrån bullret.
    • Gör ditt utrymme lite roligare och bekvämt genom att dekorera det, om du vill. Till exempel kan du lägga upp en corkboard på väggen över ditt skrivbord och ta upp några av dina favoritbilder på den.
  • Bild med titeln Deal med online skolstress Steg 7
    2. Håll dina skolmaterial i närheten när du arbetar. När du försöker göra skolarbete, måste du söka efter dina saker verkligen distrahera! Innan du börjar din skoldag, se till att du har allt du behöver, inklusive läroböcker och arbetsböcker, pennor, raderare, anteckningsböcker och andra läromedel.
  • Du kan också hålla snacks och flaska vatten i närheten om du blir hungrig eller törstig medan du jobbar.
  • Använd lådor eller tototväskor om du har problem med att hålla alla dina saker tillsammans. Du kan till exempel hålla en lagringsfack i ditt utrymme med alla dina arbetsböcker i den, eller ett pennafodral för att organisera dina skrivverktyg.
  • Bild med titeln Deal med online skolstress Steg 8
    3. Gör ett dagligt schema för att hjälpa dig att hantera din tid. Ett skriftligt schema gör det mycket lättare att hålla reda på alla saker du behöver göra varje dag. Få en planerare eller kalender och skriv ner tiderna för alla dina klasser, liksom viktiga saker som uppdragsdatum eller testdatum.
  • Leta efter en planerare som du kan dekorera för att göra det roligare!
  • Planera i tid för dagliga aktiviteter utanför skolan, också. Till exempel skriv i tid för sysslor, motion, måltider och roligt.
  • Att bygga bra tidshanteringskunskaper är ett bra sätt att minska dina stressnivåer och hålla hela din skolarbete från att känna sig av kontroll.
  • Bild med titeln Deal med online skolstress Steg 9
    4. Fokusera på hårdare eller mer viktiga uppdrag först. När du har massor av läxor kan det vara svårt att veta var du ska börja! Gör en lista över alla dina projekt och uppdrag och lägg de största, viktigaste eller svåraste. Försök att räkna ut hur mycket tid du behöver spendera på var och en så att du kan planera det i ditt arbetsschema.
  • Till exempel kan du planera att spendera 30 minuter att studera för ditt stora matteprov efter skolan, då 20 minuter skriver en skiss för en uppsats. Då kan du göra några snabba och enkla saker, som att granska ordförrådsord för en språkklass.
  • Bild med titeln Deal med online skolstress Steg 10
    5. Ange mål för dina klasser att stanna på rätt spår. Känner sig överväldigad av alla saker du måste göra? Att bryta ner det i små, enkla mål kan hjälpa till! Håll dina mål superspecifika, eftersom stora, vaga mål kan känna sig mer frustrerande och svåra att träffas.
  • Till exempel, istället för att ställa in ett mål som "Jag ska få en A i Math i år", prova något som "Jag ska tillbringa en halvtimme varje natt som studerar för min matteklass."
  • Metod 3 av 4:
    Hjälp och support
    1. Bild med titeln Deal med online skolstress Steg 11
    1. Prata med dina lärare om du känner dig förlorad. När du inte är där i klassrummet kan det vara lätt att känna sig förvirrad, förlorad eller lämnat ut. Men försök att inte oroa dig - dina lärare är där för att hjälpa dig! Om du inte mår bra om hur du gör i skolan, skicka din lärare ett mail eller fråga om du kan träffas med dem över videochatt. De kan svara på dina frågor och hjälpa dig att tänka på sätt att må bättre.
    • Om du känner dig ensam och orolig över vad som händer i världen, kan du också nå ut till din lärare om det. De kan berätta om resurser som hjälper.
  • Bild med titeln Deal med online skolstress Steg 12
    2. Ta tid att chatta med vänner och familj varje dag. Om du känner dig ensam, ta tid att prata med de människor du bryr dig om. Plocka upp telefonen och ring en vän eller sitta ner vid middagsbordet och ta en chatt med din familj om hur du känner.
  • Gör tid i ditt schema varje dag för att umgås med din familj. Det kan innebära att äta måltider tillsammans, ha en familjefilm eller ett spelkväll, eller gå ut på en promenad med dem på eftermiddagen.
  • Bild med titeln Deal med online skolstress Steg 13
    3. Bjud in några av dina klasskamrater för att starta en studiegrupp. Anslutning med dina klasskamrater kan hjälpa dig att känna dig mindre stressad och ensam. Om du kan, ta kontakt med andra studenter i din klass och ta reda på om de vill studera tillsammans eller bara hänga på nätet. Även när du inte tar ansikte mot ansikte klasser kan du fortfarande göra nya vänner!
  • Om din skola inte redan har ett onlineutrymme för dig och dina klasskamrater att umgås, gör din egen! Till exempel kan du skapa en Facebook-grupp eller ett vanligt zoommöte där du och dina klasskamrater kan komma ihop.
  • Om du är ett barn, fråga dina föräldrar eller lärare om de kan hjälpa dig att ansluta till dina klasskamrater.
  • Bild med titeln Deal med online skolstress Steg 14
    4. Ring eller e-postteknikstöd om du behöver hjälp med att ansluta. När du inte är van vid online-lärande, kan det vara super stressigt att ta reda på hur allt fungerar. Om du har problem med saker som att ansluta till dina klasser eller skicka in ditt arbete, ta reda på om din skola har ett tekniskt supportnummer eller e-post som du kan använda för att be om hjälp.
  • Din lärare, en förälder eller en syskon som är bra med datorer kan också kunna hjälpa dig.
  • Känn inte dåligt om du har svårt! Du är definitivt inte ensam, och dina lärare och klasskamrater har förmodligen problem med.
  • Metod 4 av 4:
    Livsstilstips
    1. Bild med titeln Deal med online skolstress Steg 15
    1. Försök att få 30-60 minuters träning varje dag. Övning är inte bara bra för din kropp - det är också roligt och bra för att hjälpa dig att känna sig mindre stressad. Om stress kommer till dig under din skoldag, gå upp och bli rörlig. Du kan gå en promenad, cykla i några minuter, gör några hoppa jacks, eller följ tillsammans med en rolig övning video på YouTube.
    • Barn och tonåringar behöver minst en timme fysisk aktivitet varje dag för att vara frisk.
  • Bild med titeln Deal med online skolstress Steg 16
    2. Ät hälsosamma måltider och snacks för att bränna din kropp och hjärna. Du kan inte koncentrera dig på skolarbetet om din mage är growling. Göra tid i ditt schema för att äta 3 hälsosamma måltider om dagen, plus några snacks däremellan. Håll en flaska vatten med dig och sippa det hela dagen så att du också kan hydratiseras.
  • Se till att dina måltider inkluderar frukter och grönsaker, hela korn, protein (som kyckling, fisk eller tofu) och mat med friska fetter, som nötter eller avokado.
  • Visste du att vissa livsmedel kan hjälpa dig att bekämpa stress? Livsmedel som apelsiner och bär, helkornspannor, nötter och frön och fisk är alla fulla av stressbekämpande vitaminer och mineraler som kommer att öka ditt humör och ge dig energi!
  • Det är okej att ha lite skräpmat som en behandling då och då, men ladda inte upp på oljiga, salta eller söta livsmedel under dagen. De kan smaka bra och till och med hjälpa dig att känna dig mer vaken i några minuter, men för mycket kommer att låta dig känna dig icky, trött och cranky.
  • Bild med titeln Deal med online skolstress Steg 17
    3. Få minst 8 timmars sömn varje natt. Om du inte får tillräckligt med sömn, kommer du att känna dig mer stressad. Och när du känner dig stressad är det svårare att sova! Planera att gå och lägga sig tillräckligt tidigt så att du kan få all sömn du behöver varje natt. Det är 8-10 timmar om du är en tonåring och 9-12 om du är ett barn.
  • För att hjälpa dig att sova bättre på natten, sluta använda enheter med ljusa skärmar, som telefoner, datorer och tabletter, minst 30-60 minuter före sänggåendet. Håll ditt rum mörkt, tyst och bekvämt (inte för kallt, och inte för varmt).
  • Gör något avkopplande för att hjälpa dig att varva ner före sängen, som att ta ett varmt bad eller dusch, läsa en bok eller göra ljussträckor.
  • Tips

    Stressen av online-lärande kan verkligen få dig ner. Om du känner dig deprimerad, ängslig eller överväldigad, fråga din lärare eller en skoladministratör om de kan hjälpa dig att ansluta till en rådgivare, supportgrupp eller andra mentalvårdsresurser.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande