Hur man släpper ut kontoret chatterbox

Är kontoret Chatterbox monopoliserar din tid och håller dig från att slutföra ditt arbete? Denna frustrerande person har en vana att prata med alla om allt, chattar dagen bort som ett sätt att procrastinera och undvika att göra sitt eget arbete. Han kan avbryta dig och dina medarbetare under hela arbetsdagen, minskar din egen produktivitet. När det inte uppmärksammar avbrottet och droppar subtila tips verkar inte fungera, det kan vara dags att använda några mer aggressiva metoder för att återställa lugn och ro i din arbetsyta.

Steg

Metod 1 av 4:
Undvik engagemang
  1. Bild med titeln Escape Office Chatterbox Steg 1
1. Ursäkta dig från konversationen. Låt chatterboxen veta att du är upptagen och har jobb att göra. Även om detta skulle verka uppenbart för de flesta i en arbetsmiljö, är människor som ständigt avbrott tenderar att vara uppmärksamma sökande och procrastinatorer. Du måste stava ut det till den person som du inte är tillgänglig för en chatt.
  • Förklara att du förbereder dig för ett viktigt möte och väntar på ett telefonsamtal eller under tidsfrist. Det kan hjälpa till att specificera en tid genom att säga, "Jag måste få det här meddelandet 10:00, låt oss komma ikapp med en annan gång."
  • Bild med titeln Escape Office Chatterbox Steg 2
    2. Ropa på hjälp. Om det behövs, hämta telefonen och börja ringa. Om din pratsamma medarbetare försöker starta eller fortsätta en konversation, håll upp din hand eller peka på telefonen för att klargöra att du gör ett viktigt samtal.
  • Bild med titeln Escape Office Chatterbox Steg 3
    3. Gränssnitt. När du känner obehag, vrede, eller skuld om något, är det ett tydligt tecken på att det är dags att ställa in eller genomdriva personliga gränser. Det finns bara så många timmar på arbetsdagen, och för att lyckas i din karriär och slutföra ditt arbete måste du vara assertiv för att säga nej till onödiga avbrott.
  • Lägg åt sidan trevliga, men se till att du beter sig professionellt. Uppmuntra inte checka genom att ställa frågor eller visa intresse för vad den pratsamma personen säger.
  • Att säga nej till påträngande och aggressiva människor kan vara svåra om du tenderar att vara ett folk trevligt. Börja med att öva att ställa in gränser med dina vänner och familj, och du kommer gradvis att bli mer bekväm att dra en linje i sanden med dina medarbetare.
  • Bild med titeln Escape Office Chatterbox Steg 4
    4. Vara vag. Du kan undvika en lång, oönskad konversation med någon genom att vara noncommittal och ointressant. Fråga inte för många frågor, och håll dina svar korta. Besvara alla arbetsrelaterade frågor snabbt, gör ditt bästa för att hålla fast vid ämnet.
  • Metod 2 av 4:
    Med hjälp av kroppsspråk
    1. Bild med titeln Escape Office Chatterbox Steg 5
    1. Begrava dig själv i ditt arbete. Genom att hålla högar av papper staplade på ditt skrivbord, flera kalkylblad och e-postmeddelanden öppna på din dator, och en mil lång för att göra-lista tydligt synlig i din arbetsyta, kan du skapa en aura av busyness som kan hjälpa till att avskräcka skulle vara avbrott.
    • Fortsätt arbeta och gör inte ögonkontakt. Håll ögonen fast på din datorskärm, fortsätt att läsa, öppna mail eller skriva när Chatterboxen närmar sig ditt skrivbord. Hon kanske märker att du är upptagen med att arbeta och tyst gå bort.
  • Bild med titeln Escape Office Chatterbox Steg 6
    2. Sätta ett headset på. I moderna kontor som inte längre får dörrar eller till och med kubiska väggar för att ge arbetare någon känsla av integritet, kan hörlurar vara det enda återstående sättet att skapa någon känsla av ensamhet på kontoret.Chatterboxen kommer inte veta om du har hörlurarna på eller av, och det kan avskräcka besök och konversation.
  • Om du väljer att vända hörlurarna på, kan lyssna på avkopplande musik hjälpa dig att koncentrera dig på ett bullrigt kontor samt undkomma den oönskade utbytet.
  • Om chatterboxen inte tar ledtråd och talar till dig, ta av hörlurarna och agera överraskad vid avbrottet, som om du aktivt lyssnade på något viktigt.
  • Bild med titeln Escape Office Chatterbox Steg 7
    3. Blickar på din klocka ofta. Gesten ska kommunicera att du måste vara något som är viktigt att vara, eller att du är akut medveten om tiden. Det kan också hjälpa till att ställa in ett larm på din klocka eller telefonen i en tid som chatterboxen vanligtvis avbryter dig, till exempel strax före lunchen.
  • Om personen fortfarande inte tar antydan kan du säga "Jag är ledsen, men jag kör sent för ett möte."Eller" Åh är det redan 2:30? Jag måste komma ikapp på något arbete."
  • Bild med titeln Escape Office Chatterbox Steg 8
    4. Stå upp för dig själv. Om inget annat verkar fungera, försök stå upp på din arbetsstation, så att den person som avbryter dig är plötsligt på ögonhöjd snarare än att stå ovanför dig. Denna plötsliga omkopplare kan göra den person obekväma, och skickar en signal till dem att konversationen är över.
  • Metod 3 av 4:
    Att ha någonstans att vara
    1. Bild med titeln Escape Office Chatterbox Steg 9
    1. Gå snabbt genom kontoret. De flesta kollegor kommer inte att stoppa dig om du verkar vara på uppdrag eller bråttom för att komma någonstans. Om du avlyssas, försök säga "" Vet du vilket konferensrum som mötet är i?"
  • Bild med titeln Escape Office Chatterbox Steg 10
    2. Springa till toaletten. Gå ut ur chattar genom att säga att du är på väg för ett snabbt badrumsavbrott. Förhoppningsvis kommer ingen att vara så oförskämd att fråga dig om det!
  • Bild med titeln Escape Office Chatterbox Steg 11
    3. Äta ett mellanmål. Låt chatterboxen veta att du är på väg till brytrummet för en snabb kopp kaffe, te eller ett mellanmål när som helst hon fångar dig av vakt i korridoren. Om hon insisterar på att ansluta dig i brytrummet, kan du chatta så länge som det tar att förbereda din kopp kaffe, och säg "Jag måste verkligen komma tillbaka till det."
  • Bild med titeln Escape Office Chatterbox Steg 12
    4. Enlist Hjälp från en annan kollega. Leta efter en kollega och berätta omedelbart den chatter som du måste tala med den personen om en brådskande sak. Om ingen annan är runt kan du säga "Har du sett Jim? Jag måste träffa honom om det här projektet som beror på timmen ", och sedan avsiktligt rusa ut mot Jims kontor.
  • Bild med titeln Escape Office Chatterbox Steg 13
    5. Ta en paus. Om kontoret Magpie håller dig från att få något arbete, sluta stressa ut det och ge dig en paus. Berätta för din kollega att du måste vara någonstans viktig vid en viss tidpunkt. Det finns inget behov av att förklara att du helt enkelt går en promenad, skynda bara ut dörren och återvänd inte till ditt skrivbord tills kusten är klar.
  • Metod 4 av 4:
    Att vara en modell medarbetare
    1. Bild med titeln Escape Office Chatterbox Steg 14
    1. Delegera en uppgift till chatterboxen. Eftersom personen verkar ha så mycket extra tid på sina händer, dra nytta av situationen och begära sin kompetens om ett projekt som du har satt av.När den besvärliga personen inser att du kommer att tilldela extra ansvar för honom när han pratar med dig, kommer han mer än troligt att hitta en annan person att pester. Eller kanske du kan övertyga honom om att hjälpa dig med en uppgift. Hur som helst, det är en seger för dig!
  • Bild med titeln Escape Office Chatterbox Steg 15
    2. Smickra chatter. Det är sant att du kan fånga fler flugor med honung. Försök att berätta för personen som avbryter dig att du är så glad att de slutade med att du har ett arbetsproblem för vilket du har problem med att hitta en lösning. Berätta för dem att du värdesätter sina färdigheter, och är övertygade om att de kan lösa problemet för dig. Då, förhoppningsvis kommer de att skynda på att bevisa dig rätt!
  • Bild med titeln Escape Office Chatterbox Steg 16
    3. Diskutera problemet med din chef. Efter att ha gjort ditt bästa för att hantera frågan, var du diskret och agera professionellt när du talar med din chef om problemet. Du kanske inte är den första som kommer till din chef om personens beteende, och han behöver veta om någonting som påverkar din produktivitet negativt.
  • Överväga att nämna till din chef som chatty personen verkar ha lite extra tid på sina händer och rekommenderar dem till ett visst projekt. På det sättet, nästa Timethe Chatterbox stör dig, du kan fråga dem hur projektet går och betonar att det måste hålla dem väldigt upptagna.
  • Bild med titeln Escape Office Chatterbox Steg 17
    4. Anländer till jobbet tidigt. Genom att vara den första personen som kommer fram på morgonen kan du få dyrbar tyst tid utan några avbrott. Din chef kan märka ditt engagemang för ditt arbete och belöna din produktivitet med en höjning eller kampanj. Kontoret Chatterbox kommer inte att verka som mycket av en störning när du vet att du redan är på rätt spår för att möta din deadline.
  • Vistas sent på jobbet efter att alla andra lämnar kan också vara ett bra alternativ att öka din produktivitet utan att avbrytas av medarbetare.
  • Tips

    Hantera situationen med chattboxen tidigt innan produktionen lider. Det är svårt att koncentrera och arbeta när medarbetare kontinuerligt pratar för mycket.
  • Prova "Ring en vän". Be vänner att hjälpa dig, det när du mailar eller skriver ordet "hjälp" För dem är de att ringa dig på din telefon med en fiktiv arbetsfråga. Chattboxen kommer att antas när du skriver eller textar som du är multi-tasking. Alternera den vän du väljer varje gång, eller chatterboxen kan fånga på. När telefonen ringer, säg "Åh jag måste ta det här...". Förhoppningsvis är det tillräckligt för att Chatterboxen ska lämna. Om inte, låtsas att ha en lång konversation eller ett brådskande ärende för att avsluta chattan.
  • Varningar

    Undvik drama. Diskutera aldrig Chatterboxen och hennes dåliga beteende med medarbetare. Detta kommer inte att uppnå någonting, och det kommer att få dig att se dåligt ut.
  • Svara aldrig i ilska eller vara oförskämd till chatty personen. Ta alltid den höga marken eftersom ditt beteende i slutändan kommer att reflektera över dig, oavsett hur irriterande eller oförskämd personen som avbryter dig kan vara. Försök att förbli professionell hela tiden när du hanterar ett problem med kollega.
  • Var försiktig med att du inte undviker alla konversationer på jobbet. In-persons konversationer med medarbetare lär oss tålamod och tillåter samarbete om projekt och idéer.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande