Hur man slutar ett telefonsamtal med en pratsam person

Vi har alla varit på ett telefonsamtal som aldrig verkar sluta. Så, hur slutar du konversationen på ett respektfullt sätt? Det är viktigt att upprätthålla goda kommunikationslinjer mellan vänner, familjemedlemmar och affärskontakter. Avslutande telefonsamtal är artigt en viktig del av att utveckla dessa relationer.

Steg

Del 1 av 3:
Lindning av konversationen
  1. Bild med titeln slutar ett telefonsamtal med en pratsam person Steg 1
1. Fokusera konversationen. När du är nära slutet på ditt telefonsamtal, var noga med att du inte bjuder in den andra personen att fortsätta prata. Till exempel kanske du är intresserad av något de bara berättade för dig, men frågar en fråga som svar inbjuder den andra personen att fortsätta prata.
  • Till exempel kan din mamma bara ha sagt till dig lite saftig skvaller. I stället för att fråga en öppen fråga (som ", hur hörde du om det?!), gör ett uttalande (e.g., "Jo, du kan inte tro på allt du hör."). Ett uttalande fungerar för att stänga den konversationen så att du kan gå vidare till andra ämnen som du behöver diskutera eller flytta samtalet till en nära.
  • Om du är på ett företagsamtal och måste omdirigera konversationen, svara på vad den andra personen har sagt med ett uttalande och en indikation på att det som de just sagt är också viktigt för dig. Introducera sedan det ämne du behöver ta itu med. Till exempel kan du säga, "Tack för att du varnar mig för problemet med löneavgift. Jag kommer att ta upp det med vår kontorschef så snart jag kommer av telefonen, men jag ville diskutera framstegen på kvartalsrapporten."
  • Bild med titeln Avsluta ett telefonsamtal med en pratsam person Steg 2
    2. Vänta på en lull. Alla konversationer har pauser. Vänta på talaren att pausa och förklara att du måste ta av telefonen.
  • Pausa inte när du utnyttjar lullen. Annars kan personen i den andra änden av telefonen börja berätta en ny historia. I det här fallet, berätta den person som du har haft att prata med dem, att du kommer att ringa igen snart, och adjö omedelbart en efter den andra. Förlänga inte farväl.
  • Bild med titeln Avsluta ett telefonsamtal med en pratsam person Steg 3
    3. Avbryta. Även om vi vanligtvis ser avbrott som ett oförskämt beteende, kan du avbryta någon artigt!
  • Avbryta när det är din enda möjlighet, och ber om ursäkt för att göra det. Du kan till exempel avbryta när en pressande uppgift eller nödsituation uppstår när du är i telefon. Alternativt kan du avbryta när du har en viss tidsgräns som du redan har klarat.
  • Kanske är du på ett företagsamtal, men någon har just kommit in på ditt kontor eller du har ett planerat möte. Låt personen i den andra änden av samtalet känna till din situation och berätta för dem när du ringer igen för att avsluta din diskussion.
  • Om du har en nödsituation, förklara det kortfattat: "Jag är så ledsen att avbryta, men min hund kastade bara upp. Jag måste kolla på honom."
  • Om du behöver hålla dig till din redan angivna tidsgräns, påminna dem om dina begränsningar: "Jag är så ledsen att avbryta, men min paus är över nu och jag måste komma tillbaka till jobbet."
  • Bild med titeln Avsluta ett telefonsamtal med en pratsam person Steg 4
    4. Ge en tidsvarning. Låta den andra personen veta din tidsgräns hjälper dig att undvika en besvärlig eller oförskämd hejdå. Berätta för den andra personen när du har fem eller tio minuter kvar att prata. Om de behöver fråga dig en specifik fråga eller berätta något viktigt, kommer en gång varning att påminna dem om att fokusera sin slut på konversationen.
  • Alternativt kan en gång varning vara ett sätt för dig att övergå till en sista fråga eller ämne. Efter den andra personen har svarat, tacka dem för sin tid och avslutar konversationen.
  • För affärssamtal kan en gång varning hjälpa dig att omdirigera konversationen och prioritera vad du behöver diskutera med den andra personen. Du kan till exempel säga "Jag har bara fem minuter före mitt nästa möte, men jag ville fråga om du är på väg med kvartalsrapporten."När den andra personen svarar kan du tacka dem och berätta för dem att du ser fram emot att granska rapporten snart.
  • Del 2 av 3:
    Säger adjö
    1. Bild med titeln Avsluta ett telefonsamtal med en pratsam person Steg 5
    1. Be om ursäkt. Om du behövde sluta konversationen plötsligt, var noga med att säga att du är ledsen. Förklara att du önskar att du kunde fortsätta prata, men att du måste ta itu med den nödläge som inträffade när du är i telefon.
  • Bild med titeln slutar ett telefonsamtal med en pratsam person Steg 6
    2. Bekräfta din njutning. Var noga med att berätta för den andra personen som du hade en trevlig tid att komma ikapp och att du uppskattar dem att ta dig tid att prata med dig. På så sätt förstärker du att de är viktiga för dig.
  • Bild med titeln slutar ett telefonsamtal med en pratsam person Steg 7
    3. Planerar att prata igen. Om du pratar med en nära vän eller familjemedlem, ger du åt sidan en tid att prata inom en snar framtid hjälpa dig att sluta konversationen snabbare. Den andra personen kommer att veta att de kan berätta för dig de andra saker som de ville säga snart och inte känner att de måste förlänga konversationen genom att berätta allt på en gång.
  • Fråga den andra personen när det är bra att ringa igen kan leda till ett långvarigt telefonsamtal. Istället berätta för dem att du kommer att skriva eller maila för att se när de är tillgängliga för att chatta nästa vecka.
  • Alternativt, om du inte vet när du kan prata igen, föreslå en vag tidsram. Säg till exempel, "Jag ringer igen senare i veckan eller över helgen."
  • Om personen är någon du inte pratar med regelbundet, säg något som: "Vi borde göra det igen snart!"Genom att göra det föreslår du att du skulle vilja hålla kontakten, men du begränsar dig inte till en viss tidslinje.
  • Bild med titeln slutar ett telefonsamtal med en pratsam person Steg 8
    4. Föreslå ett alternativt sätt att kommunicera. Om du inte gillar att prata i telefon, nämna att du vill skype, text eller e-post för att hålla kontakten.
  • För affärskontakter som tenderar att vara långvarig, kan du berätta för den andra personen som du kan svara snabbare via e-post i stället för telefon. Den andra personen kan vara mer sannolikt att maila om de svarar på ett e-postmeddelande du har skickat, snarare än att initiera det första e-postmeddelandet i tråden. Maila dem en uppföljning upp till telefonsamtalet senare samma dag och uppmuntra dem att svara via e-post.
  • Ibland förlängs personliga telefonsamtal eftersom den andra personen känner att de behöver fylla dig på allt som har pågått sedan du senast pratade. Om du håller kontakten genom sociala medier (till exempel Facebook), textmeddelanden eller e-postmeddelanden, kommer de att känna sig mindre pressade att spendera lång tid på telefonen som hamnar upp.
  • Berätta för den andra personen som du kommer att skriva eller maila bilder på något du berättade för dem på telefonen. Du kommer att förlänga kommunikationen, men gör det i din egen tidsram. Texting eller mailing som en uppföljning upp till konversationen kan också öppna en ny kommunikationsmetod.
  • Del 3 av 3:
    Planerar ditt samtal
    1. Bild med titeln slutar ett telefonsamtal med en pratsam person Steg 9
    1. Ring mellan aktiviteter. Om du känner den person du vill ringa är vanligtvis mycket pratsam, ring mellan schemalagda möten, möten eller aktiviteter. Du kan säga att du bara har tio minuter att prata, men ville verkligen ringa medan du kunde. Tala om för din vän eller familjemedlem dina tidsbegränsningar i början av konversationen så att de känner till din situation.
    • Ofta vill pratsamma människor berätta för dig "en sak" när du försöker avsluta din konversation. Genom att berätta för din konversationspartner att du bara har några minuter att chatta, kommer det att hjälpa dem att prioritera de viktigaste sakerna de vill berätta för dig.
  • Bild med titeln Avsluta ett telefonsamtal med en pratsam person Steg 10
    2. Var medveten om sitt schema. Tänk på din vän eller familjemedlems vanliga rutin. Om du vet att de äter vid en viss tid och inte kommer att ha obegränsad mängd gab tid, ring då. Du kan till exempel ringa på sin lunchpaus eller innan de brukar äta middag. På det sättet är trycket att avsluta konversationen på den andra personen (inte du).
  • Visa övervägande för den andra personens schema. När du ringer, säg något som: "Jag vet att du är på din lunchpaus. Jag ville bara ringa och chatta för några om du har tid."
  • Bild med titeln Avsluta ett telefonsamtal med en pratsam person Steg 11
    3. Returnera sitt samtal. Om de ringer dig, och du inte har tid att prata i telefonen i en timme eller så, svara inte. Var noga med att ringa dem tillbaka samma dag så att de inte tror att du undviker dem.
  • Var ärlig och förklara varför du inte kunde svara på deras samtal. Kanske var du i mitten av att arbeta på ett projekt, på gymmet, eller slutföra läxor, et cetera. Berätta för dem att du är ledsen att du missade sitt samtal.
  • Ring när du har gott om tid att chatta så att din vän eller familjemedlem inte tror att du avvisas. Du vill bekräfta att du respekterar och bryr dig om vad de måste berätta för dig. Genom att inte svara på det ursprungliga samtalet och ringa tillbaka, indikerar du att du nu har tid att ge dem din fulla uppmärksamhet.
  • Om du vet att du inte har tid senare den dagen, svara det ursprungliga samtalet. Först, fråga dem vad som händer - de kan ha en nödsituation eller några viktiga nyheter som de behöver dela. Om de ringde istället för att chatta, berätta bara för den som ringer det du gör och att du har en upptagen dag framåt. Fråga om du kan ringa tillbaka senare i veckan när du har mer tid.
  • Bild med titeln Avsluta ett telefonsamtal med en pratsam person Steg 12
    4. Gör en lista. Om du ringer en pratsam person för en viss anledning, gör du vad du behöver berätta för dem eller fråga dem innan du ringer. Detta hjälper dig att hålla konversationen på spår.
  • Jotting ner en lista med ämnen du vill diskutera kommer att påminna dig vad du ville berätta för den andra personen om din konversation blir sidospår. Om du kan, försök att flytta konversationen tillbaka till ett av ämnena på din lista genom att ansluta den till vad den andra personen har sagt: "Åh, det påminner mig! Jag ville verkligen berätta om vad som hände igår!"
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Det är bäst att alltid vara ärlig. Om du gör samma ursäkter hela tiden, kommer den andra personen att känna att du inte värderar dem eller kanske tror att de har gjort något för att förolämpa dig.
  • Var väldigt artig och assertiv. Om de ignorerar din förfrågan och fortsätter att prata, kan du behöva upprepa ditt behov av att avsluta telefonsamtalet.
  • Varningar

    Vara känslig för andra människors behov. Kanske spendera lite extra tid på telefonen med någon som behöver prata är viktigare att vad du än tror du behöver göra.
  • Använd inte löjliga ursäkter (som, "Jag måste äta min paj nu," eller "Tyvärr, jag måste tvätta mitt hår"). Detta kommer att irritera och ilska den person du pratar med.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande