Hur glömde du pojken du älskade

Att glömma kärlek kan vara svår att göra, men ibland är det nödvändigt. Det kan vara psykiskt utmanande att övervinna en uppbrytning, men att ta vissa steg kan hjälpa till. Göra ett försök att koppla från din ex, engagera sig i självomsorg och söka stöd från andra.

Steg

Metod 1 av 3:
Avkoppling
  1. Bild med titeln Glöm pojken du älskade steg 1
1. Taper av kontakt. Ofta hänger folk på sina exes förbi vad som är friskt. Om någon är frånvarande i ditt liv är det bäst att arbeta med att släppa förhållandet. Det första steget är avtagande av kontakt.
  • Människor utvecklar starka känslomässiga tillbehör i kärlek. De tenderar att se sin romantiska partner som den första personen i sitt liv, de kontaktar när de behöver emotionellt stöd. När ett förhållande slutar kan det vara svårt att flytta bort från din ex när du går till för stöd. För att komma över det förhållande du behöver göra ett försök att göra det.
  • Ring inte, text eller e-post din ex. Om det behövs blockerar du honom tillfälligt på sociala medier för att undvika frestelsen att kontakta honom genom något som Facebook eller Twitter. Minimera den tid du spenderar med din ex och engagerar sig inte i aktiviteter tillsammans som ökar känslor av bilaga. Om du tittar på filmer var en romantisk aktivitet för dig, till exempel, titta inte på en film med din ex.
  • Bli av med alla minnen du associerar med din ex. Detta kan hjälpa till att ta bort frestelsen att ringa och prata med honom när du är stressad eller upprörd.
  • Bild med titeln Glöm pojken du älskade steg 2
    2. Påminn dig själv varför saker slutade. Tänk på varför du försöker glömma den här personen. Var det förhållande som inte fungerade? Var personen inte trevligt för dig? Det finns många anledningar till att ett förhållande kan sluta och vara medveten om varför din inte fungerade kan hjälpa till i läkningsprocessen. Spendera tid att tänka på varför saker slutade och försäkra dig om att bryta upp var för det bästa.
  • Bild med titeln Glöm pojken du älskade steg 3
    3. Visa uppbrytningen som en lärande erfarenhet. Forskning visar att det inte är en dålig sak att tänka på ett förhållande när du försöker komma över det så länge du tänker på abstrakta villkor. Kom ihåg de känslor du kände under förhållandet snarare än den fysiska närvaron av din ex. Fokusera på vad du tyckte om att vara med den här personen på en känslomässig nivå och hur lycklig du skulle uppleva känslor av kärlek och bilaga. Kom ihåg förhållandet som ett abstrakt koncept snarare än en fysisk upplevelse.
  • Bild med titeln Glöm pojken du älskade steg 4
    4. Var medveten om det tar tid. I motsats till vad du kan läsa i kvinnors tidskrifter finns det ingen magisk formel som kan berätta när du kan förvänta dig att komma över en ex. En mängd faktorer påverkar hur länge det tar dig att komma över ett förhållande. När du försöker komma över ett förhållande, vara tålmodig och acceptera det tar tid.
  • Varaktigheten och intensiteten i förhållandet är två av de största faktorerna för att bestämma hur lång tid det tar dig att läka. Långsiktiga relationer med hög intensitet kan ta så länge som året för att komma över. Men kortare relationer som var mycket intensiva kan också vara svåra att glömma.
  • Bild med titeln Glöm pojken du älskade steg 5
    5. Hantera med att se din ex ibland. Du kan sluta se pojken i skolan, arbeta eller runt staden. Det kan vara svårt att glömma någon när du ibland är tvungen att interagera. Försök att begränsa interaktioner om inte absolut nödvändigt. Vara artig när du ser din ex och om du behöver jobba med honom på projekt, vara respektfull men stanna professionell. Du kommer sannolikt att uppleva några känslor av sorg de första gången du måste interagera med din ex efter att förhållandet slutat. Acceptera dessa är normala och kommer att passera med tiden.
  • Metod 2 av 3:
    Omsorg för dig själv
    1. Bild med titeln Glöm pojken du älskade steg 6
    1. Börja arbeta. Medan det är viktigt att erkänna och uppleva sorg i kölvattnet av en uppbrott blir bostaden på negativa tankar för länge så småningom kontraproduktivt. Försök att vara upptagen med en mängd olika hobbyer och aktiviteter för att stoppa dig från långvarig i sorg.
    • Hitta något du tycker om. Du kan gå till ett museum, se en film, göra ett pussel, spela ett videospel. Allt som håller ditt sinne fokuserat på nuvarande ögonblick kan hjälpa dig att undvika att tänka på din ex.
    • Skapa tid och utrymme för dina hobbyer. Medan det verkar konstigt att hålla sig till ett schema för fritidsaktivitet, ibland är det det enda sättet att ta dig ut ur huset efter en uppbrytning. Lova dig själv du spenderar minst 3 nätter en vecka som går ut eller svär, du spenderar bara en helg natt i ensam.
  • Bild med titeln Glöm pojken du älskade steg 7
    2. Socialisera. Spendera mer tid med en vän, syskon, klasskamrater och andra människor du är nära. Att vara ensam kan leda dig att gräva på negativa tankar så tung socialisering är avgörande när det gäller att gå vidare. Göra planer med människor du känner och gör ansträngningar för att lära känna nya människor. Delta i en klubb eller ett möte. Gå till en bar ensam och prata med en främling. Delta i poesiavläsningar eller konstprogram och se om du träffar någon.
  • Bild med titeln Glöm pojken du älskade steg 8
    3. Sträva efter att hålla fast vid dagliga självvårdsrutiner. Många människor faller i fällan att inte bry sig om sig själva i kölvattnet av en uppbrott. Så hårt som det kan vara, fortsätt att öva självomsorg även när du känner dig nere.
  • Fortsätt med att äta och sova rätt. Gå gymmet om du arbetar regelbundet. Försök att inte låta den dagliga aktiviteter som hjälper dig att känna ditt bästa fall till vägen.
  • Tryck dig själv. Att göra grundläggande dagliga uppgifter kan ta extra ansträngning under en upplösning men dålig ätning, hygien och fitness vanor kommer bara att exasperera ett dåligt humör.
  • Bild med titeln Glöm pojken du älskade steg 9
    4. Klipp tillbaka på jobbet. Medan det är viktigt att hålla sig med självomsorg, skära dig lite slack när det gäller arbete. Vissa människor känner att kasta sig till jobbet är en stor distraktion, men det kan skapa ett negativt mönster. Det kan vara svårt att gå tillbaka till en vanlig arbetsbelastning när du känner dig bättre. Försök att sätta in mindre ansträngning än normalt på jobbet och, om möjligt, ta en mental hälsa dag att spendera tid att ta hand om dig själv.
  • Metod 3 av 3:
    Söker stöd
    1. Bild med titeln Glöm pojken du älskade steg 10
    1. Anslut med vänner och familjemedlemmar. Som sagt är den bifogade du känner till en ex vad som gör uppbrott så svårt. Du hamnar ensam och isolerad när den här personen plötsligt är ute av ditt liv. Arbeta med att bilda närmare relationer med vänner och familjemedlemmar för att fylla i gapet din ex till vänster.
    • Att förlita sig på människor kan faktiskt kräva lite träning från din sida. Du kanske måste tvinga dig att ringa din mamma eller din bästa vän efter en dålig dag istället för din ex. Men när du lär dig att lita på dessa människor över din ex blir det lättare att glömma.
    • Påminna dig om din ex är inte den enda personen i ditt liv som älskar dig och vem du känner dig nära. Att vara singel behöver inte vara ensam. Att ha denna realisering kan hjälpa dig att läka och gå vidare med ditt liv.
  • Bild med titeln Glöm pojken du älskade steg 11
    2. Datum casually. Hoppa inte in i ett nytt förhållande efter en dålig uppbrytning. Detta kan få dig att vilja ha din ex mer. Men avslappnad dating i kölvattnet av en dålig uppbrott kan faktiskt hjälpa dig att gå vidare. Det påminner dig om att du är attraktiv, önskvärd, och kommer att hitta någon igen.
  • Gå på avslappnade, roliga datum. Ha en vän satt upp dig. Delta i en singlar mixer. Försök skapa på online dating profil.
  • Påminn dig själv, du söker inte nödvändigtvis kärleken i ditt liv, utan försöker ha kul och datum runt medan du är singel. Detta kan hjälpa dig att flytta romantiskt fokus bort från din ex och ut i världens potentiella matcher.
  • Bild med titeln Glöm pojken du älskade steg 12
    3. Se en terapeut, om det behövs. Om du har tidigare existerande problem med depression och ångest, kan du behöva hjälp av en terapeut för att komma över din ex. Du kan begära en hänvisning för en terapeut från din primära läkare. Du kan också få en lista över terapeuter från dina försäkringsleverantörer. Om du är en student kan du ha rätt till gratis rådgivning från ditt högskola eller universitet.
  • Tips

    Behandla dig om något du inte normalt skulle njuta av, som en dag på stranden eller ett dyrt kläderobjekt.
  • Dela dina känslor med de du är närmast med. De flesta har gått igenom en upplösning och kan ha råd som kan hjälpa till.
  • Om du var vänner för ett tag före dating, var då vänner, men kom ihåg att ge honom ett utrymme innan du hoppar in i vänskapen. Skär inte honom helt, eftersom det bara gör att du vill ha honom mer. När du båda pratar som vänner igen, försök att inte flörta och ställa gränser med varandra.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande