Hur man bryter upp med någon du älskar

Att bryta upp med någon du älskar är aldrig lätt, men det betyder inte att det inte finns saker du kan göra för att göra det enklare på båda er. Nyckeln är att vara ärlig samtidigt som den andra människans känslor i åtanke.

Steg

Del 1 av 3:
Få dig redo
  1. Bild med titeln bryta upp med någon du älskar steg 1
1. Var säker på att du verkligen vill sluta förhållandet permanent. Bryta aldrig upp med någon om du inte är okej med möjligheten att du aldrig får tillbaka tillsammans. Även om du ändrar dig efter uppbrytningen och är överens om att komma tillbaka, har du skapat bestående skador på det förhållande som kan vara oåterkalleligt.
  • Om du verkligen älskar den här personen och vill göra förhållandet, men inte vet hur, överväga parterapi. En terapeut kan lära dig färdigheter som hjälper dig att få ett hälsosammare förhållande.
  • Bild med titeln bryta upp med någon du älskar steg 2
    2. Förbered dig för möjligheten att den här personen kan vara för skadad för att vara vänner, åtminstone ursprungligen. Att bryta upp kan vara mycket känslomässigt för alla inblandade. Förvänta dig inte att vara snabba vänner omedelbart efter uppbrytningen.
  • Bild med titeln bryta upp med någon du älskar steg 3
    3. Undvik att bryta upp av fela skäl. Du måste bestämma om ditt förhållande är värt att sluta.Du måste tänka på framtiden för inte bara dig själv, utan också din partner.
  • Undvik aldrig att bryta upp med någon eftersom du är rädd för att vara singel. Det enda sättet du kan hitta rätt person för dig är att komma dit och vara ensam.
  • Undvik aldrig att bryta upp med någon eftersom du är rädd för att skada sina känslor. Att bryta upp kan verka grymt, men fortsätter att vara med någon du inte är kär i längre är ännu värre.
  • Föreslå inte a "ha sönder." Breaks är vanligtvis bara en segue i en full-on breakup-om du känner att du behöver en paus från den person du är med, då är chansen att du faktiskt vill bryta upp men är för rädda för att vara ensam. Snarare än att be om en paus, vänta tills du är redo att helt sluta förhållandet och sedan göra det.
  • Bild med titeln bryta upp med någon du älskar steg 4
    4. Göra de nödvändiga arrangemangen. Om du bor tillsammans, bestäm sedan vem som ska flytta ut och vem som ska stanna (självklart kanske du vill lämna det här öppet för diskussion). Om du förväntar dig att din partner ska flytta ut, måste du tillåta riklig tid för dem att hitta andra levande arrangemang, och borde hitta någon annanstans att stanna under den tiden.
  • Fråga dina föräldrar eller stäng vänner om du kan bo med dem i några dagar, eller hyra ett rum på ett hotell för ett par nätter.
  • Om du inte bor tillsammans men ser varandra dagligen på antingen arbete eller skola, måste du överväga om det är värt att justera ditt schema / omständigheter. Om du anser att se varandra regelbundet kommer att göra det svårt att överväga att ändra jobb eller omarrangera ditt klassschema för att undvika att ständigt interagera med den här personen.
  • Del 2 av 3:
    Bryta nyheterna
    1. Bild med titeln bryta upp med någon du älskar steg 5
    1. Välj rätt tid. Det kommer aldrig att bli en perfekt tid att bryta upp med den person du älskar, men det finns definitivt vissa situationer som du bör undvika. Bland dem är följande:
    • När din partner handlar om en personlig kris som en död i familjen, diagnos av en sjukdom eller förlust av ett jobb. Om de är i mitten av en kris, låt det gå vidare innan du bryter upp för att undvika att lägga till extra smärta.
    • I mitten av en kamp. Avsluta aldrig ett förhållande i det ögonblick som du kan sluta säga saker som du inte riktigt betyder, och kommer att ångra ditt beslut när argumentet är över.
    • Framför andra människor. Om du väljer att bryta upp med dem offentligt, var noga med att hitta ett lugnt bord eller ett hörn för att få konversationen. Kom ihåg att en eller båda av er kan bli mycket känslomässiga och behöver lite integritet.
    • Över text, e-post eller telefon. Om du verkligen älskar den här personen är du skyldig att de ska ha diskussionen ansikte mot ansikte.
    • Det enda undantaget från denna regel är om du är i ett långdistansförhållande och att se varandra i person är opraktisk. Även då, försök att göra det över Skype eller telefonen snarare än de mer opersonliga arenor i text eller e-post.
  • Bild med titeln bryta upp med någon du älskar steg 6
    2. Förbered din partner för konversationen. Med andra ord, förvåna inte den här personen med nyheterna genom att sudda ut i mitten av en konversation eller medan de är upptagna med att göra något annat.
  • Dra din partner åt sidan och säg "Jag vill prata med dig om något," eller "Jag tror att vi borde prata."
  • Du kanske vill skicka ett e-postmeddelande eller ett textmeddelande till din partner som ber om att prata innan de träffas. Detta kommer att ge dem gott om tid att känna sig emotionellt för en seriös konversation. Du vill inte bryta upp med personen genom text, men låt dem veta att en seriös konversation kommer att hända inom en snar framtid.
  • Bild med titeln bryta upp med någon du älskar steg 7
    3. Använd "I" uttalanden. Dessa uttalanden avböjer mer effektivt känslor av bedömning, och samtidigt få din poäng över. Till exempel kan du säga något som:
  • "Jag känner verkligen att barn inte är en del av min plan." Detta kan vara ett bättre sätt att säga: "Du vill ha barn och det gör jag inte."
  • "Jag tror att jag behöver spendera mer tid på egen hand just nu." Detta kan vara ett bättre sätt att säga: "Du vill spendera för mycket tid tillsammans."
  • "Jag måste tänka på min framtid." Detta kan vara ett bättre sätt att säga "Vi går inte någonstans."
  • Bild med titeln bryta upp med någon du älskar steg 8
    4. Var ärlig, men inte onödigt hård. Alla förtjänar att få veta sanningen, men samtidigt är det vissa saker som bara kommer att skada din partners känslor utan att betjäna något konstruktivt syfte.
  • Om det är något uttryckligt fel med förhållandet, som att ha inkompatibla intressen, borde du berätta för din partner det. Att vara ärlig och eliminera några av mysteriet kan hjälpa personen att flytta snabbare snarare än att ständigt undra varför du slutade förhållandet och vad de kunde ha gjort annorlunda. Det här kan vara något som: "Jag vet att du verkligen går ut hela tiden, men jag tycker inte om det. Jag tror inte att vi fortsätter att vara nöjda med denna inkompatibilitet."
  • Hitta ett bra sätt att franska din kritik. Om du älskar personen, bör du göra ett försök att skydda sitt självkänsla. Till exempel, istället för att säga "Jag tycker inte att du är attraktiv längre," säg något som "Jag känner inte längre att det finns någon kemi mellan oss."
  • Försök att hålla dig borta från några förolämpningar eller kommentarer som går "under bältet" och skulle onödigt skada din partners känslor.
  • Lugna din partner som du fortfarande älskar och verkligen bryr sig om dem. Detta kommer att underlätta några av de känslor som är förknippade med att avvisas. Du kanske säger något som: "Jag tror att du är en riktigt bra person. Du är väldigt smart och har många ambitioner. Jag tror bara att mina ambitioner är olika."
  • Bild med titeln bryta upp med någon du älskar steg 9
    5. Föreslå att du bor vänner. Om du verkligen vill vara vänner med den här personen, bör du uttrycka känslan i slutet av uppbrytningen. Igen, var beredd på möjligheten att de kommer att vara för skadade för att vara vänner med dig, åtminstone ursprungligen. Respektera din partners behov och ge dem utrymme om det behövs.
  • Fortsätt inte ringa eller skriva din ex regelbundet när upplösningen är över. Detta skickar blandade signaler och gör mig omöjligt. Även om du har bestämt dig för att stanna vänner, bör du ta lite tid bara efter upplösningen under vilken du inte ser eller talar med varandra.
  • Efter en tid har gått efter upplösningen och känslorna är inte lika råa, överväg att öppna upp till din ex. Detta kan vara en grupputflykt (det kan vara bäst att undvika en one-one-utflykt för att undvika att skicka blandade signaler.) Du kanske vill försöka säga något som: "Hej, några vänner och jag kommer att titta på den nya filmen. Vill du komma?"
  • Del 3 av 3:
    Flytta på efter uppbrytningen
    1. Bild med titeln bryta upp med någon du älskar steg 10
    1. Undvik att prata med din ex, åtminstone ursprungligen. Även om det kan tyckas omöjligt att helt avbryta kontakten med någon du älskar, kommer du i kontakt ständigt faktiskt göra saker mycket mer smärtsamt. Om du känner dig frestad, blockera din partners nummer från din telefon. Blockera sitt användarnamn från sociala medier. Detta kommer att hjälpa till med frestelsen.
  • Bild med titeln bryta upp med någon du älskar steg 11
    2. Känner inte sig skyldig för att känna sig dålig. Även om du var den som initierar uppbrottet, kan du fortfarande känna ont eller förlust. Det här är normala känslor och bör erkännas för att hjälpa till att läka.
  • Bild med titeln bryta upp med någon du älskar steg 12
    3. Ta lite tid för dig själv. Kärlek kan vara komplicerad. Efter en uppbrytning med någon som du älskade kan du känna en förlust. Det här kan vara en indikation på att du ska ta lite tid att lära känna dig själv och att justera att vara singel innan du hoppar in i ett nytt förhållande.
  • Titta på detta som ett lärande tillfälle och en chans att växa som en person. Reflektera över ditt förhållande och tänka på vilken roll du spelade i det inte tränar. Du behöver inte skylla dig själv eller känna dig skyldig, men det kan vara till hjälp att ta en ärlig titt på vad som hände så att du kan lära av det.
  • Bild med titeln bryta upp med någon du älskar steg 13
    4. Lita på vänner och familj. Var inte rädd för att söka emotionellt stöd från dem i ditt liv. Detta kan inkludera dina nära vänner och familj. Chansen är att de kommer att empati med vad du går igenom och kommer att erbjuda stöd eller råd.
  • Hjälpa till att räkna ut vad man ska säga

    Bryta upp med någon du älskar försiktigt

    Stöd WikiHow och Lås upp alla prover.

    Saker att undvika när du bryter med någon du älskar

    Stöd WikiHow och Lås upp alla prover.

    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande