Hur man gör lejonet i yoga

Lejonet poserar, eller Simhasana, är en yoga pose som övar musklerna i ansiktet och halsen. Det antas ha många fysiska fördelar, såsom lindring av spänning och stimulerande cirkulation. Det kan också minska stress och ångest, som många yoga poserar. Det finns flera olika variationer du kan göra till Lion Pose, så försök experimentera med olika versioner för att hitta den som är mest fördelaktig för dig.

Steg

Del 1 av 3:
Gör mig i ordning
  1. Bild med titeln, gör lejonet i yoga steg 1
1. Kontrollera med din läkare. Du bör alltid diskutera några nya träningsregimenter med din läkare för att se till att du är frisk nog att utföra dem säkert. Lion Pose är inte en särskilt ansträngande pose, men du kan välja att integrera den i en större yoga-övning.
  • Bild med titeln, gör lejonet i yoga steg 2
    2. Gör dig bekväm. Använd kläder som låter dig flytta fritt och kommer inte att distrahera dig.
  • Bild med titeln, gör lejonet i yoga steg 3
    3. Hitta ett lugnt utrymme. Yoga handlar om meditation såväl som motion, så försök hitta en plats fri från distraktioner för din övning.
  • Bild med titeln, gör lejonet i yoga steg 4
    4. Ställ in din matta. Du behöver en mjuk yta för att utföra detta ställning eftersom du kommer att knäböja. Om du inte har en yogamatta kan du också utföra Lion Pose på en annan mjuk yta, som en filt, handduk eller matta.
  • Del 2 av 3:
    Utföra posen
    1. Bild med titeln, gör lejonet i yoga steg 5
    1. Knä på golvet och sitta på dina klackar. Dina knän ska vara ett bekvämt avstånd från varandra och dina händer borde vara på din sida.
  • Bild med titeln gör lejonet i yoga steg 6
    2. Luta dig framåt. Placera dina palmer på marken, med fingrarna vända bort från dig, ca 6 tum (15.2 cm) bort från knäna. Sprid fingrarna breda och tryck dem ordentligt in i golvet.
  • Bild med titeln, gör lejonet i yoga steg 7
    Bild med titeln, gör lejonet i yoga steg 7
    3. Ryta. Förbered dig för den fulla förlängningen av posen genom att inandning genom näsan. När du andas ut, öppna din mun bred, constrict musklerna i halsen och släpp ut en hörbar suck. Sträcka tungan ut och ner så långt som möjligt.
  • Var noga med att engagera musklerna i dina armar genom att fortsätta att driva fingrarna i golvet när du bråkar. Ett alternativ är att hålla händerna vid din sida och sedan trycka dem framför dig snabbt när du bråkar.
  • Bild med titeln gör lejonet i yoga steg 8
    4. Engagera dina ögon. När du bråkar, öppna dina ögon medan du stirrar upp mot dina ögonbryn eller näsens spets.
  • Bild med titeln gör lejonet i yoga steg 9
    5. Andas in och upprepa. Hålla posen så länge det känns bekvämt. Koppla av din kropp när du andas in genom näsan och upprepa sedan ställningen på din nästa andning. Du kan upprepa ställningen så många gånger som du vill.
  • Del 3 av 3:
    Ändra posera
    1. Bild med titeln, gör lejonet i yoga steg 10
    1. Korsa dina anklar. En variation av Lion Pose är att korsa en fotled över den andra. Om du försöker denna modifiering, var noga med att byta kors på benen och utföra pose samma antal gånger på varje sida.
  • Bild med titeln, gör lejonet i yoga steg 11
    2. Sitta med benen i groda pose. För att lägga till en höftöppnare till posen, försök med att inkorporera Mandukasana (groda pose) i din Lion Pose. Innan du förlänger armarna framåt, omplacera dina ben så att dina stora tår rör, men knäna är åtminstone så breda som dina yttre höfter. Gör sedan resten av den pose som vanligt.
  • Vissa människor kombinerar denna modifierade benposition med en modifierad armposition. Försök att placera dina palmer på golvet framför dig med fingrarna mot dig. Håll händerna några inches från din kropp och luta dig sedan framåt.
  • Bild med titeln, gör lejonet i yoga steg 12
    3. Placera dina händer på knäna. Om du hellre inte lutar framåt kan musklerna i ditt ansikte och hals fortfarande dra nytta av Lion Pose. Helt enkelt knä på din matta och placera dina händer palm ner på knäna istället för att förlänga dem framför dig. Gör sedan resten av posen som vanligt, var försiktig med att hålla ryggen rakt.
  • Även om dina armar inte är utökade, fortsätt att trycka händerna ner med fingrarna SPLAYED.
  • Bild med titeln, gör lejonet i yoga steg 13
    4. Sit cross-legged eller i padmasana (lotus pose). Ibland är det helt enkelt inte bekvämt att knäböja. Om du har känsliga knän, kanske du vill sitta i en annan position. Du kan sitta i ett tvärben, eller, om du är mer avancerad, kan du Gör lotuspositionen. Välj en sittplats som är bekväm för dig, och utför sedan resten av possen som vanligt.
  • Ett annat bra alternativ för yogis med känsliga knän är att fördubbla yogamattan över eller knäböja på en filt för extra vaddering.
  • Bild med titeln gör lejonet i yoga steg 14
    Bild med titeln gör lejonet i yoga steg 14
    5. Försök skratta. Istället för att roaring, experimentera med skratt på din andning. Det kan hjälpa dig att minska stressen.
  • Saker du behöver

    • Yoga matta eller annan mjuk yta
    • Bekväma kläder
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande