Hur man gör triangeln posera i yoga

Triangeln poserar, eller Trikonasana, är en pose som syftar till att mobilisera höfterna och sträcka torso. Det kan också öppna bröstet för att du ska andas djupt. Var uppmärksam på din anpassning och gå långsamt när du placerar din kropp till triangeln. Triangeln Pose kan stärka knäna, anklarna, armarna och bröstet, och kan också minska stress och ångest. Om du har vissa medicinska tillstånd, till exempel lågt blodtryck, försök inte triangeln, särskilt inte utan övervakning av en utbildad yogainstruktör.

Steg

Del 1 av 3:
Komma i startpositionen
  1. Bild med titeln Ställer triangeln i yoga steg 1
1. Stå med fötterna HIP-avstånd ifrån din startmatta. Stå upp rakt på din matta. Håll fötterna höftbredden ifrån varandra och dina armar vid din sida.
  • Bild med titeln gör triangeln i yoga steg 2
    2. Sprid dina fötter. Härifrån, steg dina fötter så det finns ca 3.5-4 fot (1.1-1.2 m) avstånd mellan dem.
  • Bild med titeln gör triangeln i yoga steg 3
    3. Vänd fötterna till olika vinklar. I triangeln poserar dina fötter att vridas i olika vinklar så att du kan manövrera din kropp korrekt. Din högra fot och vänster fot ska pekas i lite olika riktningar.
  • Vänd din högra fot bort från din kropp, så dina tår pekar utåt. Fortsätt att vrida din högra fot tills den är i 90-graders vinkel.
  • Nu, sväng din vänstra fot tillbaka så att dina tår bildar en ungefär 45 graders vinkel som pekar mot din kropp.
  • Bild med titeln gör triangeln i yoga steg 4
    4. Håll armarna parallellt med golvet. Höj dina armar utåt på båda sidor. Bilda en linje med dina armar, går från fingertopparna på en arm till fingertopparna på den andra armen, som löper ungefär parallellt med golvet.
  • Sträcka fingertopparna ut till varje sida.
  • Se till att dina palmer står inför golvet och dina axelblad är fastna tillbaka till din ryggrad. För att kontrollera justeringen, vänd dina palmer över och notera eventuella skift i din scapula eller axlar, så vrid sedan dina palmer tillbaka.
  • Del 2 av 3:
    Gör övningen
    1. Bild med titeln gör triangeln i yoga steg 5
    1. Inhale och nå din kropp till höger när du andas ut. När du andas ut, sträck din högra arm så långt det går till höger. Sluta när du har nått så långt du kan och hålla din torso på plats. Vrid dina armar så att din vänstra arm når upp och din högra arm når ner. Helst bildar linjen av dina armar en ungefär 90 graders vinkel med golvet.
    • När du når, håll din kropp vänd framåt. Fyrkantiga dina höfter och axlar mot framsidan av mattan.
    • Håll midjan så rakt som möjligt medan du böjer, och håll armarna i en rak linje.
  • Bilden med titeln gör triangeln i yoga steg 6
    2. Placera din högra hand på din högra shin. Nå så långt ner som du kan bekvämt. Försök att röra din högra hand till höger sken, fotled eller golvet. Använd gärna en prop, som ett block, här. Tryck på vilken plats som är bekväm för dig och låter dig hålla din balans.
  • Bild med titeln gör triangeln i yoga steg 7
    3. Sträcka så mycket du kan. Medan du rör din Shin, fotled eller golvet, sträcka så mycket du kan. Nå din vänstra arm mot taket och din högra arm mot golvet. Långsamt vända huvudet till vänster, stirrar på din högra tumme, eftersom det kan hjälpa till att sträcka ut kroppen.
  • Om sträckning får dig att känna smärta, sluta sträcka och bara hålla ställningen som är. Du vill inte spänna dig själv, och det kan ta ett tag för dig att vara tillräckligt flexibel för att sträcka sig under den här ställningen.
  • Bild med titeln gör triangeln i yoga steg 8
    4. Håll positionen i flera sekunder medan du andas in och ut. Nu, håll positionen medan du andas in och ut. Notera hur länge du bekvämt kan hålla positionen. Börja lämna den pose när du är klar.
  • Bild med titeln gör triangeln i yoga steg 9
    5. Återgå till den ursprungliga positionen på en andas. När du är klar med positionen, lyft upp genom vänster hand höja din kropp upp. Använd dina obliques för att göra jobbet och stabilisera din kropp. Håll dina armar i en rak linje, men oroliga dina fötter. Se till att du kommer upp på en andas i stället för en andas ut.
  • När du har gjort en sida, upprepa samma manöver på motsatt sida av din kropp.
  • Del 3 av 3:
    Undvik fallgropar
    1. Bild med titeln gör triangeln i yoga steg 10
    1. Undvik triangeln utgör om du har vissa medicinska tillstånd. För de flesta är triangeln pose säkert. Men vissa hälsoförhållanden kan göra triangeln utgör riskabel.
    • Du bör inte försöka triangeln utgör om du har lågt blodtryck, diarré eller huvudvärk. Du bör vända huvudet nedåt istället för uppåt om du har högt blodtryck.
    • Om du har en nackskada, bör du hålla fast på triangeln fram tills den läker.
  • Bild med titeln gör triangeln i yoga steg 11
    2. Ta en yogaklass innan du försöker triangeln posera på egen hand. Allas kropp är annorlunda. Vissa poserar kan vara mer eller mindre säkra för dig beroende på dina personliga förmågor. Innan du försöker triangeln ska du ta en yogakurs med övervakning av en professionell tränare. En tränare kan berätta om Triangle Pose är säker för dig.
  • Bild med titeln gör triangeln i yoga steg 12
    3. Börja sakta. Det kan ta ett tag att få kroppsrörelserna bakom triangeln utgör rätt. Sträck inte eller böj för mycket för tidigt. Du kanske inte kan göra några aspekter av triangeln, som att vända huvudet eller sträcka armen, tills du har praktiserat för ett tag. Var tålmodig och ge din kropp den tid det behöver justera.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande