Hur man utför ett inåt dyk på springbräda

Massor av människor tycker om att göra tricks på dykbrädet medan du besöker en pool. Populära dykar inkluderar i allmänhet främre flips, dubbla frontflips, backflips och omvända flips (även kallade vinsters). Ett mindre känt dyk är det inåtgående dyket, vilket är en framåtriktad dyk som utförs från bakstycket (samma position som en bakre flip / dyk). Denna uppsättning instruktioner visar hur du utför ett inåtriktat dyk säkert och effektivt.

Steg

Del 1 av 2:
Perfekt ditt tillvägagångssätt
  1. Bild med titeln Execute ett inåt dyka på springbräda steg 1
1. Gå till slutet av brädet, och vänd dig om.
  • Bild med titeln Execute ett inåt dyk på springbräda Steg 2
    2. Placera bollarna på dina fötter på kanten av brädet. Dra åt benen och stå med dina armar uppåt för dig.
  • Bild med titeln Utför ett inåt dyka på springbräda steg 3
    3. Räkna ner från 3. Stiga sedan upp på dina tips medan du tar upp armarna (antingen över axlarna eller hela vägen till ditt huvud).
    Expertips
    Halle Payne

    Halle Payne

    Tidigare Dyk Coachhalle Payne började dyka vid 10 års ålder. Hon coachade Brookwood Hills Bullfrogs `Dive Team från 2011-2013.
    Halle Payne
    Halle Payne
    Tidigare dykare

    Ta med armarna upp för att samla makt. Halle Payne, tidigare dyk tränare, berättar för oss: "Sväng dina armar hela vägen upp, så att dina armar är rätt vid öronen, för att förbereda för den kommande squat. Denna uppåtgående ökning ger din armgunga - och därefter ditt hopp - mer kraft."

  • Bild med titeln Execute ett inåt dyka på springbräda steg 4
    4. Böj knäna och sväng dina armar ner till dina sidor. Det är mycket viktigt att hålla bröstet och höfterna över dina fötter. Att släppa bröstet framåt kommer att få dig att hoppa in i brädet (och eventuellt slå den). Att släppa bröstet tillbaka bakom fötterna kommer att få dig att hoppa för långt ifrån styrelsen. Dessutom, popping dina höfter kommer att dra dig bort från brädet, vilket minskar höjden på ditt hopp. Kom ihåg, ju högre hoppet, desto lättare dyk.
  • Bild med titeln Execute ett inåt dyka på springbräda steg 5
    5. Sväng dina armar upp (genom mitten framför dig, inte på sidorna) och sträcka sig rakt upp. Styrelsen ger all kraft för ditt hopp. Försök att få dina armar till toppen utan att böja dem, eftersom det kommer att minska styrelsens kraft. Dessutom sväng dina armar till toppen innan du står rakt upp. De bästa dykarna har sina armar över huvudet innan de står rakt upp, och är helt förlängda innan fötterna lämnar styrelsen. Kom ihåg att hålla dina höfter och bröstet över dina fötter när du förlänger. Detta fungerar inte perfekt första gången, så är inte avskräckt om du behöver några övningar hoppar innan du försöker dyka.
  • Vid denna tidpunkt ska styrelsen kasta dig rakt upp i luften. Oroa dig inte för att slå styrelsen. Om du inte släpper dig bröstet eller poppa dina höfter, så kommer den naturliga banans naturliga bana att kasta dig till det exakta avståndet du borde vara borta från styrelsen. Detta avstånd är lite mer än armlängden från slutet av brädet.
  • Expertips
    Halle Payne

    Halle Payne

    Tidigare Dyk Coachhalle Payne började dyka vid 10 års ålder. Hon coachade Brookwood Hills Bullfrogs `Dive Team från 2011-2013.
    Halle Payne
    Halle Payne
    Tidigare dykare

    Halle Payne, tidigare dyk tränare, berättar för oss: "För att hoppa högre och få tillräckligt med avstånd från brädet, håll bröstet upp och dra dina armar hela vägen tillbaka till dina öron."

    Del 2 av 2:
    Exekvera dyk
    1. Bild med titeln Execute ett inåt dyka på springbräda steg 6
    1. Var modig men håll dig säker. Eftersom du står inför styrelsen är det här "skrämmande" del av dyk. Återigen, om du har gjort tillvägagångssättet / hoppa ordentligt, så finns det ingen chans att slå styrelsen.
    • Om du tror att du kommer att träffa brädet under dyk, titta helt enkelt på brädet, markera med fötterna och falla till sidan i poolen. Om du redan är inverterad, titta på brädet, förlänga din hand till styrelsen och palm den medan du trycker bort. Detta kommer att få dig att falla bakåt i poolen utan att slå på huvudet eller torso. Du kan skära din hand om det händer, men det blir inte en allvarlig skada.
  • Bild med titeln Execute ett inåt dyk på springbräda Steg 7
    2. När du är utökad rakt in i luften, kasta du armarna framåt mot dina fötter och låt bröstet följa. Håll huvudet upp, eftersom tucking din haka kommer att stoppa din rotation, och du kommer att sluta med en mage smacker. Du bör se ut som om du gör en tå-touch i mitten av luften, nästan direkt ovanför brädet.
  • Bild med titeln Execute ett inåt dyk på springbräda steg 8
    3. Komma in i det raka läget. Målet med varje dyk är att komma in i vattnet rakt med minimal stänk (kanonbollar är inte dyk så mycket som de är splash hoppar). För att komma in i det raka läget, ta med dina armar (raka armbågar) upp till ditt huvud (från sidan, inte genom mitten) och lås dem ihop med hjälp av en hand för att gripa fingrarna av den andra (inte tummen). Kom ihåg att låsa dina händer när du har nått till fötterna / tårna, inte före eller under räckhåll.
  • Om du inte har duckat hakan / huvudet, låt dina ben (raka knän, spetsiga tår, ingen böjning utom i midjan) att stiga över din torso / huvud. Båda delarna av detta steg förekommer samtidigt.
  • Bild med titeln Execute ett inåt dyk på springbräda Steg 9
    4. Gå in i vattnet. När du är helt vertikal i luften och har din hand knäppt, håll dig helt enkelt på huvudet (det borde redan vara upp) och titta på vattnet nedan. När du går in i vattnet, låt vattnet nå förbi dina axlar innan du delar dina händer och tar tillbaka dem till dina sidor (inte genom mitten).
  • Håll dina ben raka och tårna pekade, och gå hela vägen ner till ungefär botten av poolen (du behöver inte röra botten). Detta kommer att se till att du inte roterar, eller böj dina knän medan du går in i vattnet. Nu simma nu tillbaka till ytan och ge det ett annat försök.
  • Tips

    Om du har problem med något av stegen, läs bara över dem noggrant och öva vad du kan på marken. Dessutom, försök att titta på erfarna dykare utföra dyket, oavsett om det är i person eller i video. De flesta människor kämpar mest med tillvägagångssättet (hoppar rakt upp från brädet). Tillvägagångssättet är bäst praktiserat på egen hand, så ge det några försök på marken först (kasta inte!) och sedan några försöker på brädet. Helst bör du komma in i vattnet rakt upp och ner, fötterna först, om en armlängd från slutet av brädet.
  • Genom att lära sig att utföra ett inåtriktat dyk först blir det mycket lättare att utföra en inåtgående flip, eller till och med en inåt en och en halv och en halv flip eller en flip med en huvudfestning om den exekveras från stående position).
  • Du kan också tunka istället för gädda. Att träna, gör en rygg hopp Tuck för att få en känsla för höjden och avståndet du behöver. Vem vet? Kanske gör du det enkelt! Försök.
  • Varningar

    Se till att din pools livräddare låter dig kasta ett inåtriktat dyk. Vissa pooler har strikta policyer om fritidsanvändning av sina dykbrädor, och tillåta bara framsteg. Kontrollera att det är okej innan du fortsätter.
  • För att utföra ett inåtriktat dyk säkert och effektivt måste du vara medveten om skillnaderna mellan springbrädor och plattformar. I den här artikeln lärde du dig att utföra ett inåtriktat dyk från en springbräda 1 meter ovanför ytan av vattnet. För att dyka upp en plattform måste ett annat förfarande följas, vilket vi inte täckte i den här artikeln. Dessutom är brädor som är mindre än 1m över vattnet, inte flexibla / fjädrande, eller båda var inte täckta i den här artikeln. Vänligen försök bara proceduren på ett 1m springbräda, eller hitta en lämplig uppsättning instruktioner för högre brädor, styva brädor eller plattformar.
  • Saker du behöver

    • En pool med 1m springbräda
    • En simdräkt, jammer eller speedo om du är en pojke, eller en tvådelad eller enstaka kostym om du är en tjej. Dyket är lättast att utföra i en Speedo för pojkar, och en enstaka för tjejer.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande