Hur man gör en axel i konståkning

Axel är ibland det svåraste hoppet för konståkare att lära sig. Detta hopp har minst 1.5 spinn i midair, vilket gör det svårare att landa än några andra hopp. Det finns också dubbelaxel med 2.5 spinn och trippelaxel med 3.5 spins. Ingen har någonsin framgångsrikt landat en fyrdubblaxel i en tävling tidigare, men kanske kommer du att vara den första! Lär dig korrekt hållning och utförande av en Axel och träna det ofta tillsammans med annan styrka och stabilitet flyttas för att bygga dina färdigheter.

Steg

Metod 1 av 3:
Utveckla din hållning
  1. Bild med titeln Gör en Axel i Konståkning Steg 1
1. Stå fortfarande på eller av isen med fötterna axelbredden ifrån varandra. Innan du faktiskt försöker en Axel, ta lite tid att få din ståndpunkt rätt. Försök stå i ett par sneakers på en platt, även yta av isen, som på ett trägolv eller betong, eller stå på isen medan du bär dina skridskor.
  • Skata inte framåt om du står på isen. Bara stå still för nu.
  • Bild med titeln Gör en Axel i Konståkning Steg 2
    2. Sätt dina armar ut på dina sidor och låt dem hänga ner. Placera dig själv så att dina armar är avslappnade och ner på dina sidor. Koppla av axlarna och låt dina armar hängas löst i en minut.
  • Det här är den position som dina armar kommer att vara i när du skrider framåt för att få fart för hoppet, men skrider inte framåt än.
  • Bild med titeln Gör en Axel i Konståkning Steg 3
    3. Ta med dina anklar ca 6 tum (15 cm) och spända dem. Därefter, ta med dina anklar närmare under din kropp som om du försöker pressa en boll mellan dem. Detta hjälper dig att öka din hastighet när du skridskor. Spända musklerna i dina anklar som du tar med dem för att hjälpa till att förbereda dig för hoppet.
  • Se till att dina anklar är snäva och redo för hoppet när du tar med dem!
  • Bild med titeln Gör en Axel i konståkning Steg 4
    4. Placera dina händer framför dig som om du håller en brödbröd. Medan du fortfarande tenserar dina anklar, böj dina armbågar och ta med händerna framför din kropp. Håll dina händer åtskilda så att det ser ut som om du håller en brödbröd mellan dem.
  • Det här är läget dina händer kommer att vara i när du lyfter ut i hoppet och också medan du kör hoppet.
  • Dricks: Korrekt kroppsjustering är avgörande för att framgångsrikt utför en Axel. Öva din hållning tills det känns som andra naturen. Detta kommer att bidra till att du behåller rätt hållning under axelsna.

    Metod 2 av 3:
    Exekvera en enda axel
    1. Bild med titeln Gör en Axel i Konståkning Steg 5
    1. Skate framåt och komma i position. När du är redo att utföra Axel-hoppet, skridskor framåt och börja sedan hämta hastighet. Då, kom in i den position du övat förut. Skate framåt snabbt med dina anklar nära varandra och tensat och ta händerna framför dig som om du håller en brödbröd.
    • Se till att du närmar dig hoppet till höger, utsidan av dina skridskor.
  • Bild med titeln Gör en Axel i konståkning Steg 6
    2. Lyft upp höger knä i luften och hoppa uppåt. När du är redo att försöka hoppa, ta upp ditt högra knä snabbt för att lyfta dig av marken. Använd din vänstra fot för att lansera dig själv upp från marken också.
  • Rörelsen att snabbt lyfta knäet tillsammans med att trycka på isen med din vänstra fot är det som låter dig hoppa. Denna rörelse ska vara snabb och kraftfull eller du kommer inte få tillräckligt med höjd.
  • Bild med titeln Gör en Axel i konståkning Steg 7
    3. Tryck nedåt med dina händer. När du hoppar, ta med händerna ner till dina sidor. Snap dina armbågar till ett rakt läge för att göra det här. Detta ska se ut som om du bryter den imaginära brödet över ditt knä.
  • Snappa dina armar ner i ett rakt läge hjälper dig att få den kraft som behövs för att hoppa högre.
  • Bild med titeln Gör en Axel i Konståkning Steg 8
    4. Sväng 1.5 gånger i midair för en enda axel. När du startar dig av isen, använd dina armar och höger knä för att driva dig i en moturs spin. Åtgärden att starta i hoppet från skridskoåkning hjälper dig också att snurra i midair. Vrid din kropp moturs när du lämnar isen för att hjälpa dig att få den här rörelsen.
  • Syfte att vända minst 1.5 gånger i Midair så att du landar mot 180 grader bort från den riktning du startade hoppet i.
  • Fokusera på att landa en enda axel med en 1.5 snurr medan du bara lär dig. Dubbel (2.5 spins) och trippel (3.5 spins) Axel är mycket mer avancerade och svårare att landa.
  • Bild med titeln Gör en Axel i Konståkning Steg 9
    5. Land vänd mot motsatt riktning och glida tillbaka på vänster fot. När du avslutar din tur, kom ner på vänster skridskor och glida sedan bakåt för att slutföra hoppet. Sätt dina armar ut till dina sidor när du markerar för att stabilisera dig själv och göra det lättare att hålla fast landningen. När du känner dig stabil, fortsätt skridskor bakåt och flytta sedan till nästa del av din rutin.

    Dricks: Oroa dig inte om din landning inte är perfekt första gången eller ens om du faller. Axel är ett svårt hopp att landa. Fortsätt bara att träna och du kommer så småningom!

  • Metod 3 av 3:
    Utveckla stabilitet och styrka för axeln
    1. Bild med titeln Gör en Axel i Konståkning Steg 10
    1. Gör flera knähissar innan du gör en Axel. Innan du gör en Axel, lyft ditt höger knä framför dig så högt som möjligt. Upprepa detta 10 till 15 gånger för att träna rörelsen.
    • Det är viktigt att lyfta ditt knä högt in i luften när du flyttar in i en Axel. Detta säkerställer att du får den önskade mängden höjd och tröghet för hoppet.
  • Bild med titeln Gör en Axel i Konståkning Steg 11
    2. Prova hoppet och snurra av isen. Om du vill få hoppets rörelse, snurra och landa ner utan att riskera att falla på isen, kan du försöka göra Axel hoppar från att stå eller springa av isen. Följ samma kroppsrörelser och process för att göra hoppet, men gör det hela med att ha sneakers på en hård yta, som ett trägolv eller betong.
  • För ett jämnt säkrare alternativ om du faller, försök att göra Axel hopp på gräs eller mattor golv.
  • Bild med titeln Gör en Axel i Konståkning Steg 12
    3. Öva tillbaka skrapspinnen. Plant 1 Toe på en plats på isen och börjar snurra bakåt runt den centrala punkten. Spin så fort du kan, men stanna inom din komfortzon. För att accelerera mer, ta armarna i nära din kropp som om du kramar dig själv.
  • Back Scratch Spins hjälper dig att bygga stabilitet för den spinnande delen av axeln, så gör dessa som en del av dina vanliga träningspass.
  • Bild med titeln Gör en Axel i Konståkning Steg 13
    4. Lägg till en slinga i slutet av ryggen skrapspinn.En slinga är ett litet hopp eller hopp som du kan göra för att avsluta en tur. När du är redo att sluta snurra, gå eller försiktigt hoppa ut ur den med din yttre fot och sedan glida bakåt.
  • Detta hjälper dig att bygga stabilitet för att komma ut ur ditt midairhopp och in i din landning.
  • Bild med titeln Gör en Axel i Konståkning Steg 14
    5. Hoppar waltz. Att göra ett Waltz Jump, skridskor framåt. När du skridskor sparka ditt höger ben framåt och ta med ditt högra knä. Hoppa in i luften när du tar upp ditt knä och landar sedan på din vänstra fot. Waltz hoppar är mycket mindre komplexa än axlar, men de innehåller liknande kroppsmekanik, så de hjälper dig att uppnå ett Axel-hopp.
  • Ett Waltz Jump liknar ett Axel-hopp, förutom att du inte snurrar med ett Waltz-hopp. Se till att du gör Waltz som en del av dina vanliga träningssessioner för att säkerställa att du får styrkan och stabiliteten för axlar.
  • Dricks: Par ett vals hopp med en ryggscin spin för en något mer komplex träning.

    Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Gör promenader hela tiden. Gör dem hemma i ditt vardagsrum, gör dem ute på gräset, gör dem i skolhallen! Gör dem på isen också. Muskelminnet är oerhört viktigt.

    Varningar

    Fråga en tränare eller professionell innan du försöker din första Axel. De kan ge dig råd om huruvida du är redo och ger dig riktade pekare baserat på dina styrkor. Det är också en bra idé att få dem att se dig försöka din första Axel för att se till att du gör hoppet säkert.
  • Om du inte vet hur man gör andra mer grundläggande hopp eller är inte bekväma med dem, försök inte en Axel! En Axel är ett avancerat hopp och inte vet hur man gör mer grundläggande hopp kan göra en Axel osäker.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande