Hur man klarar av att dumpas för någon annan

Vissa säger att hjärtat känns ännu värre än fysisk smärta, och är svårare att läka.En vanlig upplösning kan vara svår att klara, men det kan vara ännu svårare när din ex lämnar dig för någon ny.Du kanske undrar vad den här nya personen har det du inte eller hur din ex kunde behandla dig på det här sättet. Även om du skadar, kan du klara av att fokusera på din helande, ta hand om dig själv och gå vidare.

Steg

Metod 1 av 3:
Hantera smärtan
  1. Bild med titeln Kope med att dumpas för någon annan steg 1
1. Planera tid att lura varje dag.Vissa människor försöker undvika sina känslor efter en uppbrott, medan andra wallow i dem.Försök hitta ett gott medium.Planera tid varje dag för att tänka på uppbrottet.Använd den här tiden för att gråta och känna dig ledsen. När tiden är uppe, gå vidare till en annan aktivitet så att hela dagen inte fastnar i dumpningarna.
  • Överväg att ställa in en timmes timer.Som dagarna och veckorna fortsätter, minska tiden varje dag.
  • Bild med titeln Kope med att dumpas för någon annan Steg 2
    2. Lista alla dina exs fel. Oftast efter en uppbrytning kan du bara komma ihåg dina exens underbara egenskaper och glömma sina brister.Men kom ihåg att du bröt upp av en anledning.Din ex kanske inte är den värsta personen, men de är bedrägliga och oärliga om de lämnade dig för någon ny. Skriv ner detta förutom alla andra negativa saker de gjorde och sa.
  • Till exempel, kanske var de oförskämda till servitörer, röriga eller skrek på dig.
  • Bild med titeln Kope med att dumpas för någon annan Steg 3
    3. Skriv ett brev till din ex, men skicka inte det.Du kanske har massor av frågor att fråga din ex.Du kanske undrar varför och hur de kunde göra det här.Eller vad den här nya personen gjorde för att få dem att lämna dig.Men, och frågar dem dessa frågor kommer ofta att leda till mer skadad.Skriv i stället ett brev. Prata om hur du känner och ta reda på vad du vill säga, men skicka inte brevet.
  • Du kan bränna det, riva upp det, eller behåll det.
  • Bild med titeln Kope med att dumpas för någon annan Steg 4
    4. Prata tillbaka till de negativa rösterna i ditt huvud.Att dumpas för någon annan har sannolikt tagit en vägtull på dig självkänsla.Du kanske känner dig ganska låg och du kan till och med ha några ganska negativa tankar om dig själv.När dessa tankar uppstår, adressera dem huvudet och högt när det är möjligt.Påminn dig själv hur fantastisk du ska drunkna ut negativiteten.
  • Till exempel, om du tror "hon lämnade mig för att jag är dum," bekämpa det här med "Jag är smart.Hon lämnar mig har inget att göra med mitt intellekt.Det har att göra med den typ av person hon är."
  • Försök att inte skylla dig för allt som kan ha hänt. Om du känner som om du inte kan göra det, kanske du vill söka hjälp från en professionell terapeut.
  • Bild med titeln Kope med att dumpas för någon annan steg 5
    5. Skriv ner dina prestationer.För att öka ditt självförtroende, skriv ner alla de coola saker du har gjort.Fick en A på din sista final?Lista det.Ha en trevlig frisyr som du regelbundet blir komplimangerad på?Skriv det också.
  • Lista fina saker du har gjort för andra, glada ögonblick du har haft nyligen, eller några komplimanger du har fått.
  • Skriv ner åtminstone några positiva egenskaper eller egenskaper om dig själv. Till exempel är du snäll, rolig, generös eller intelligent?
  • Du kan göra den här listan på ett pappersark eller i Notes-appen på din telefon.
  • Bild med titeln Kope med att dumpas för någon annan Steg 6
    6. Lita på vänner och familj.Under denna tid av sorg, kom ihåg att ditt supportsystem kan hjälpa dig genom det.På tuffa dagar, ring dem upp till chatt. Om du känner dig överväldigad med hushållsarbeten, ring dem och be om hjälp.
  • När du börjar känna dig bättre, returnera favören när de är i behov.
  • Undvik att isolera dig själv under den här tiden. Att förlita sig på din supportgrupp hjälper dig att må bättre.
  • Bild med titeln Kope med att dumpas för någon annan Steg 7
    7. Sök terapi vid behov.Om uppbrytningen hände månader sedan och du känner fortfarande ingen lättnad, överväga terapi. Många terapeuter kan hjälpa dig att arbeta genom dina känslor av skuld, ilska eller sorg som omger att dumpas för någon annan. Leta efter terapeuter i ditt område.
  • Bilden med titeln klara sig med att dumpas för någon annan steg 8
    8. Behandla dig själv som du skulle behandla din bästa vän. Tänk om din bästa vän gick igenom samma sak. Vad skulle du säga till dem? Vilka sorters saker skulle du göra för att få dem att må bättre? När du har identifierat dessa saker, gör dem själv för dig själv.
  • Till exempel, om du skulle köpa dem en present, köp en present för dig själv.
  • Prata med dig själv på samma sätt som du skulle prata med din vän i den här situationen. Du kanske säger, "Du är bättre utan den personen i ditt liv."
  • Metod 2 av 3:
    Flytta på med ditt liv
    1. Bilden med titeln Kope med att dumpas för någon annan Steg 9
    1. Upprätta en kontaktregel.För att framgångsrikt gå vidare från förhållandet, kommunicera inte med din ex.Och även om det kan vara frestande, kommunicera inte med din exs nya partner, antingen. Ta bort deras nummer, blockera dem och undvik att se dem om möjligt.
    • Om du är frestad att ringa din ex, fråga dig själv "Vad kan jag få från det här?"Oftentimes, svaret är avslag eller längre hjärtat.
    • Telefon en vän istället för att ringa din ex.
  • Bild med titeln Kope med att dumpas för någon annan steg 10
    2. Avaktivera eller rengöra dina sociala medier.Ta en komplett paus från sociala medier för ett tag så att du inte går in i bilder av din ex med sin nya kärlek.Att se bilder av andra lyckliga par kan också vara stressiga under den här tiden.Om du behöver hålla dina sociala medier, åtminstone blockera din ex och försök att begränsa din tid online.
  • Bild med titeln Kope med att dumpas för någon annan Steg 11
    3. Rensa alla påminnelser om dem från din syn.Ta bort alla påminnelser om din ex från din syn och kasta dem bort.Detta inkluderar känslomässiga gåvor, bilder och andra minnesor. Om du inte kan bära för att kasta dem, behåll dem åtminstone i en låda under din säng eller i en garderob.
  • Bild med titeln Kope med att dumpas för någon annan steg 12
    4. Planera en sak att se fram emot varje dag.Din partner kan ha varit din primära källa till lycka innan den här uppbrottet.Även om det är tufft, jobba med att ersätta dem med nya källor till glädje.Varje dag, planera en rolig sak för dig själv, oavsett hur liten.Planera att titta på din favoritutställning, äta på din favoritrestaurang eller spendera tid med en vän.
  • Bild med titeln Kope med att dumpas för någon annan steg 13
    5. Avböjt ditt liv.Nu när din ex är ute av ditt liv, bli av med andra saker som du inte längre behöver.Fick en tröja du har inte bärt i år? Donera det.Ha en gammal målning som du inte kan stå?Kasta det.Tvätta disken, gör din tvätt och helt rengör ditt utrymme.Ordna om dina möbler för att ge din plats ett nytt utseende.
  • Bild med titeln Kope med att dumpas för någon annan steg 14
    6. Gå ut ur huset.Snarare än att sitta hemma hela dagen, utforska din omgivning.Ta en promenad efter middagen.Gå till lokala museer och festivaler.Ha en natt ute på staden dansa med vänner.
  • Bild med titeln Kope med att dumpas för någon annan steg 15
    7. Prova en ny hobby eller revision gamla.Kanske ville du alltid rida hästar eller kanske du brukade måla men har inte gjort det i år.Nu är det dags att utforska dessa hobbyer!Hitta något nytt att fokusera på förutom din ex och hans nya förhållande kommer att hjälpa till att läka dig.
  • Bild med titeln Kope med att dumpas för någon annan steg 16
    8. Tillbringa tid med vänner och familj.Luta sig på de närmaste till dig under den svåra tiden.Planera veckovisa besök för att se din mamma.Planera en strandresa med dina kusiner.Gå ut på bio med vänner.Även om ensam tid är värdefull, är det med människor du älskar lika viktigt.
  • Bild med titeln Kope med att dumpas för någon annan Steg 17
    9. Datum igen.När och om du känner dig redo, kom tillbaka där igen.Du kan börja sakta genom att bara texta någon ny eller du kan försöka gå på några datum. Gör vad du är bekväm med och njut av att träffa nya människor.
  • Metod 3 av 3:
    Öva självomsorg
    1. Bild med titeln Kope med att dumpas för någon annan Steg 18
    1. Träna minst tre gånger per vecka.Att verkligen flytta förbi uppbrottet, börja ta hand om dig själv.När du är i ett förhållande kan du tendera att fokusera mer på din partner, men nu är det dags att fokusera på dig.Övning är ett naturligt humör och förtroende booster.Gå med i ett lokalt gym och ta några fitnessklasser.Gå på en körning före arbete. Hitta en träningskompis att göra hemma övningar med.
  • Bilden med titeln Kope med att dumpas för någon annan Steg 19
    2
    Meditera för att rensa ditt sinne. Meditation innebär att du tar tid för dig själv varje dag i fullständig tystnad för att koppla av ditt sinne och hitta fred.Hitta ett mellanslag i ditt hem där du kan vara oavbruten i minst tio minuter.Under denna tid fokuserar du på din andning.
  • Du kan även ladda ner appar som huvudutrymme, lugn eller insiktstimer för att lära dig att meditera.
  • Bild med titeln Kope med att dumpas för någon annan Steg 20
    3. Ät hälsosamma måltider.Även om du kan bli frestad att gris ut efter denna uppdelning, motstå uppmaningen.Fyll din kropp med de livsmedel det behöver ha energi, som frukter, grönsaker och magert kött. Förneka inte dig själv sötsaker helt och hållet - skäm bort en eller två gånger i veckan.
  • Bild med titeln Kope med att dumpas för någon annan Steg 21
    4. Få åtta timmars sömn en natt.Vila kommer att vara avgörande för att hjälpa dig att flytta förbi denna hinder.Just nu kan sömn inte komma lätt för dig eller du kan känna att det är allt du vill göra.Ställ dig upp på ett sömnschema som du följer varje dag. Gå till sängs och vakna på samma tider varje dag.
  • Upprätta en avkopplande nattrutin för att hjälpa dig att sova.Stäng av all elektronik en timme före sängen.Ta ett varmt bad med lavendeloljor eller lätta några ljus.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande