Hur man lagar majs på cob

Majs på cob är en av de livsmedel som kan omedelbart transportera dig till sommarens höjd. Det finns något extra speciellt med ömt kärnor av söt majs parad med smör och lite salt. Och den goda nyheten är att det är svårt att tröttna på majs på cob när det finns så många sätt att förbereda det! Läs vidare för några nya tekniker att försöka.

Steg

Metod 1 av 9:
Koka upp
  1. Bild med titeln Cook Corn på COB STEG 1
1. Ta en kruka med vattenkoka för att göra majs på coben för en folkmassa. Fyll bara en stor kruka 3/4-full med vatten och ta det koka över hög värme. Shuck så många öron som du vill och sänka dem i vattnet. Därefter, ta med vattnet tillbaka och slå av det. Ställ locket på potten och lämna majs i vattnet i 5 till 10 minuter eller tills kärnorna är ömma.
  • Du kan hålla majs cobs i potten med varmt vatten tills du är redo att tjäna dem.
  • Vill ha krämigsmakande majs på cob? Lägg till 1 kopp (240 ml) mjölk, /4 kopp (59 ml) tung kräm och 1/4 kopp (56 g) smör till potten med vatten innan du lägger till majsen.

Gjorde du det här receptet?

Lämna en recension
Metod 2 av 9:
Grill
1. Värm en kol eller gasgrill till hög om du vill ha majs med en rökig smak. Skära av silkes som sticker ut ur varje öra av majs och avlägsnar bara 1 av de yttre skikten i skålen. Därefter, skära av bottenstången av varje cob och kasta dem på den heta grillen. Koka majs i 5 minuter innan du vänder dem med ett par tang. Grilla dem för 5 mer minuter så de är trevliga och förkolade. Låt dem sitta på en serveringsplatta i några minuter innan du shuck och serverar dem.
  • Du kanske har hört att du borde suga din majs i salt vatten innan du slänger dem på grillen. Du behöver inte göra det för att få godsmakande majs, även om det är en bra idé om du grillar äldre majs eller skinnen har börjat torka ut.

Gjorde du det här receptet?

Lämna en recension
Metod 3 av 9:
Steka
  1. Bild med titeln kock majs på cob steg 3
1. Förvärm din ugn till 350 ° F (177 ° C) för en hands-off matningsmetod. Om du inte har en grill eller vill ha ett enkelt sätt att laga massor av majs, förvärm bara din ugn! Försiktigt placera så många öron av majs som du gillar rätt på ugnsstället utan att shucking dem först. Koka majs i 30 minuter och bära ugnsmöten när du tar ut dem.
  • Du kan skaka den rostade majsen innan du serverar det eller låt alla skaka sina egna.

Gjorde du det här receptet?

Lämna en recension
Metod 4 av 9:
Mikrovågsugn
  1. Bild med titeln Cook Corn på COB STEG 4
1. Sätt 1 öra i mikrovågsugnen för det snabbaste sättet att laga majs. Det finns inget behov av att skaka majs först - bara ställa in den i din mikrovågsugn och laga den på den högsta värmeinställningen i 3 till 4 minuter. Sedan bära en ugnsmitt för att ta den heta majsen ur mikrovågsugnen. Skär den nedre stjälken och glida av skinken innan du njuter av din anbud.
  • Om du vill mikrovågsugn 2 öron av majs, lägg till en extra 1 till 2 minuter till tillagningstiden.

Gjorde du det här receptet?

Lämna en recension
Metod 5 av 9:
Snabbkruka
1. Koka upp till 8 öron av majs i din tryckkokare. För ett snabbt sätt att göra majs på cob, pour 1/2 koppar (0.35 liter) av vatten i en omedelbar kruka och sätta racket i det. Shuck 8 öron av majs och sätta stjälkändarna på racket. Stäng sedan spisen och säkra den. Vrid spisen till hög och laga majs i 4 minuter. När ångan släpps, öppna din spis och använd tang för att få din ångade majs ut.
  • Alltid vara försiktig när din tryckkokare släpper ånga eftersom det är lätt att av misstag brinna dig själv.

Gjorde du det här receptet?

Lämna en recension
Metod 6 av 9:
Koka och sauté
1. Koka anbudsmark i en stekpanna för att ge den en skarp konsistens. Börja med 4 öron av majs som du har skuckat och kokat i 5 minuter. Värm 1 matsked (15 ml) vegetabilisk olja i en stekpanna över medelhög värme och tillsätt majskobunden. Koka dem i 2 minuter och vänd dem några gånger så de är skarpa upp på utsidan. Borsta sedan dem med en kryddblandning och laga dem i 3 minuter. För en snabb, smakfull kryddblandning, kombinera:
  • 5 matskedar (74 ml) vegetabilisk olja
  • 1 klyv av malet vitlök
  • 1/3 kopp (33 g) strimlad parmesanost
  • 1 matsked (15 ml) limejuice
  • 1 tesked (2 g) markkummin
  • /2 tesked (2.5 ml) varm pepparsås
  • Salt och peppar, att smaka

Gjorde du det här receptet?

Lämna en recension
Metod 7 av 9:
Rök
1. Värm din klassiska rökare till 250 ° F (121 ° C) för majs som har otroligt smak. 2 timmar innan du är redo att laga, ta tillbaka skinken och riva ut silken, men dra inte av skinken. Vik dem tillbaka över de exponerade kärnorna och suga cobsna i kallt vatten i 2 timmar. Du bör också suga dina träflis i en separat skål med vatten i 30 minuter. När du är redo att röka, ordna majs cobs i ett enda lager i din gamla skolrökare och lägg till träflisen. Rök majsen i ca 1 timme eller tills öronen är ömma.
  • Använda en snygg ny pelletrökare? Vänd din pelletsgrill på 350 ° F (177 ° C) och ordna shucked corn på coben på grillen. Sätt sedan timern i 20 minuter och din majs ska komma ut perfekt rökt!
  • Om du röker stora öron av majs kan de behöva ytterligare 15 minuter i rökaren.

Gjorde du det här receptet?

Lämna en recension
Metod 8 av 9:
Campfire Coal
1. Koka majs cobs med sina skyndar i eldens embers för en rökig smak. Medan din eld eller träkol dör ner, ta försiktigt tillbaka skinken så att du kan riva silke från 3 majs cobs. Wrap de skyller tillbaka på plats och säkra dem med en sträng. Blötlägg den majskobs i vatten i minst 15 minuter. Tryck sedan på kolorna till 1 sida av marken eller grillgitteret och lägg 3 öron av majs ner på marken eller gallret. Täck dem med kol och rosta majs i 10 minuter.
  • Om du vill laga mer majs, sprida 3 öron på motsatt sida av din grill eller eld.
  • Du vet att majsen är klar när kärnorna ser djupt bruna i färg.

Gjorde du det här receptet?

Lämna en recension
Metod 9 av 9:
Sous
1. Vakuumtätningsmjöl på cob om du vill använda din Sous videoklipp. Få perfekt kokta, klumpkärnor av majs genom uppvärmning av ett vattenbad till 183 ° F (84 ° C) med din Sous videoklipp. Shuck upp till 4 öron av majs och lägg dem i en vakuumförseglingspåse. När du tar bort luften från påsen, sänker du majsen i vattnet och väger ner den med en stekpanna. Koka majsen i vattenbadet i 30 minuter.
  • Om du vill göra mer majs, fyll bara en annan vakuumförseglingspåse och laga de två påsarna med majs på samma gång.
  • Vill säsong din majs medan den lagar mat? Inga problem! Lägg några bitar smör tillsammans med salt i väskan innan du vakuum förseglar den.

Gjorde du det här receptet?

Lämna en recension

Video

Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

Tips

Kyl din kvarvarande kokta majs på cob i en lufttät behållare i upp till 5 dagar.
  • Gillar du väldigt söt majs på cob? Välj den "persikor och grädde" Variety, vilket är naturligt söt.
  • Servera majs på cob med massor av smör eller margarin. Du kan säsong det med salt, peppar eller kryddor som Cajun kryddor.
  • Varningar

    Bära ugnsmattor när du hanterar heta öron av majs, kokande vatten eller heta matlagningselement.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande