Hur man lagar majs i mikrovågsugnen

Inget säger "sommartid" som ett skarpt, sött, gott öra av majs kryddat till perfektion med smör, salt och peppar. Men om du bara lagar mat själv eller du är i en tidskrok, väntar på en stor kruka med vatten, kan du koka vara ute av frågan. Inga bekymmer - matlagning majs i mikrovågsugnen är snabb, lätt och ger bra resultat, vilket gör det till en livräddare oavsett tillfället.

Steg

Metod 1 av 3:
Majs på cob
  1. Bild med titeln Cook Corn i mikrovågsugn Steg 1
1. Ställ upp till fyra öron av majs i mikrovågsugnen. Matlagning hela, rå majs på cob är en cinch. Samla din majs (skyller på) och sätt dem i mikrovågsugnen. Du kan placera dem på en pappershandduk eller en mikrovågsäker tallrik, men så länge somskalken är på och din mikrovågsugn är ren, är det inte nödvändigt. Om du lagar mat mer än fyra öron, begränsa dig till satser på fyra i taget - många mikrovågor kommer att ha problem uppvärmning mer än fyra på en gång.
  • Ta inte skinken av sig än. Om du redan har gjort det, är din majs inte förstört, men lämnar skinken på kommer att hjälpa till att hålla öronen fuktiga och läckra. Du kan slå öronen i en pappershandduk om så önskas för att duplicera skalans effekt.
  • Bild med titeln kockmjöl i mikrovågsugnen Steg 2
    2. Mikrovågsugn i minst tre minuter. Ställ in din mikrovågsugn till "HÖG" eller dess standard matlagningsinställning för mellan tre och fem minuter. Beroende på det antal öron du lagar mat, kan den exakta tillagningstiden variera - en online-källa rekommenderar tre minuter för en eller två öron och fyra minuter för tre eller fyra öron.
  • Eftersom mikrovågor kan variera när det gäller matlagningsstyrka, kan det hända att det är en bra idé att laga lite mindre tid än du tror du måste, kolla sedan på majsen. Du kan alltid laga majs i en extra minut eller två om det behövs, men du kan inte "ångra" skadan när den är överdriven.
  • Bild med titeln Cook Corn i mikrovågsugn Steg 3
    3. Låt majs cool. Efter några minuter i mikrovågsugnen kan öronens yttre skal inte känna sig hemskt varmt, men insidan är troligt rör varm. För att undvika skada, ställ in majsen (skal fortfarande på) på ett trådkylningsställ i ungefär fem minuter för att kyla. Du är redo att fortsätta när silken (den strängiga delen inuti skinken) och bladens toppar är coola nog att hantera med dina nakna händer.
  • Bild med titeln Cook Corn i mikrovågsugn Steg 4
    4. Shuck strax före servering. En av fördelarna med att lämna Husks på (förutom att bevara den inre fuktigheten i öronen) är att de fungerar som isolatorer, håller kärnorna ganska varma. Så snart du tar avskuren, kommer kärnorna att börja svalna mycket snabbare, så vänta tills du är redo att äta för att göra din shucking.
  • Var försiktig medan du skakar majsen - insidan kan fortfarande vara heta. Om du är osäker, ta tillbaka skalet lite och känna försiktigt kärnorna med baksidan av din hand. För en steg-för-steg-guide, se vår Corn-husking-artikel.
  • Gjorde du det här receptet?

    Lämna en recension
    Metod 2 av 3:
    Konserverad / kylt majs
    1. Bild med titeln Cook Corn i mikrovågsugn Steg 5
    1. Töm majsen. Matlagning Corn off-the-cob (om det är från en burk eller skuren från COB själv) är lätt med en mikrovågsugn. Börja med att dränera majs av eventuell överskottsvätska - du vill att din färdiga produkt ska vara mjuka, läckra majskärnor, inte majsoppa. Se nedan för instruktioner.
    • Konserverad majs: Öppna burken med en burköppnare tills locket är anslutet med bara en liten bit av metall. Tippa burken i diskbänken, håll locket på och låt det överskott av flytande dränera. Ta bort locket och häll majsen i en sil, skölj sedan med vatten och låt dränera.
    • Kylskorn: Dränering är mindre av ett problem här eftersom det vanligtvis kommer att vara mindre överskott av fuktighet. Kasta majsen lätt i en sil eller använd en slitsad sked för att tömma majsen.
  • Bild med titeln Cook Corn i mikrovågsugnen Steg 6
    2. Lägg till salt, peppar och smör. Säsong din majs nu för en läcker smak så snart det kommer ut ur mikrovågsugnen! Salt och peppar ger de söta majskärnorna en utmärkt smaklig dimension, medan smör håller dem fuktiga och ger en jämn textur.
  • Du kan använda så mycket salt, peppar och smör som du önskar. Om du är osäker, lägger du till om en matsked smör för varje 12-ounce burk av majs (motsvarande ca 1.5 koppar lös majs) och salt och peppar till smak bör ge bra resultat.
  • Bild med titeln Cook Corn i mikrovågsugn Steg 7
    3. Skydda och laga mat i ungefär fyra minuter. Se till att din majs är i en mikrovågsäker behållare, överför den till mikrovågsugnen och laga den på "HÖG" eller din föredragna inställning i ungefär tre minuter. Stoppa mikrovågsugnen och rör om varje minut eller så för att säkerställa att smör och kryddor kombineras väl.
  • Använd inte ett lufttät täcke eller lock - du vill hålla fukten i, men om ånga bygger upp i en lufttät behållare kan det orsaka explosion. Lämna lockugnen en spricka för att tillåta överskott av ånga att fly.
  • Bild med titeln Cook Corn i mikrovågsugn Steg 8
    4. Ta bort från mikrovågsugn, rör och servera. Ta försiktigt bort majsen från mikrovågsugnen, ta av locket och kontrollera att majsen har upphettats jämnt. Om så är fallet, rör om blandningen och serveras omedelbart. Om inte, var god och returnera den till mikrovågsugnen i en minut eller två.
  • Om du lagar en stor mängd majs (mer än en burk eller två), var redo att mikrovågsugn för lite extra tid. I allmänhet, ju mer mat du mikrovågsugn på en gång, desto längre kommer det att ta för att laga mat.
  • Gjorde du det här receptet?

    Lämna en recension
    Metod 3 av 3:
    Frusen majs
    1. Bild med titeln kockmjöl i mikrovågsugnen Steg 9
    1. Lägg till frusen majs till en mikrovågsugn-säker skål. Öppna ditt paket med frusen majs och häll den i en stor mikrovågsäker skål. Om du vill, kan du bryta upp några klumpar av frysta kärnor för att säkerställa att majs kockar jämnare, men det är inte nödvändigt.
  • Bild med titeln Cook Corn i mikrovågsugnen Steg 10
    2. Tillval, tillsätt vatten. Vid denna tidpunkt kan du lägga till en liten mängd vatten till skålen om du vill ha din majs lite mjukare när den är klar. Det extra vattnet kommer att koka och ånga majsen som den lagar, bryter ner det lite mer än det skulle från vanlig matlagning och ge det en mjukare konsistens.
  • Du kan lägga till så mycket eller så lite vatten som du vill - du kan alltid tömma överskott av vatten när du är klar om du lägger till för mycket. En bra allmän regel är att använda om Två matskedar vatten För varje pund (16 uns) av frusen majs använder du.
  • Bild med titeln Cook Corn i mikrovågsugnen Steg 11
    3. Mikrovågsugn i fyra till fem minuter. Ställ in din mikrovågsugn till "HÖG" eller din föredragna matlagningsinställning och låt majs värmen i ungefär fyra eller fem minuter. Varje minut eller två, pausa mikrovågsugnen och rör om med majsen för att säkerställa jämn uppvärmning.
  • Notera: Dessa anvisningar antar att du använder ungefär ett pund (16 ounces) frusen majs. Om du använder betydligt mindre, kanske du vill förkorta denna matlagningsperiod till ungefär två eller tre minuter för att säkerställa att din majs inte brinner eller torkar ut.
  • Bild med titeln kockmjöl i mikrovågsugnen Steg 12
    4. Upprepa efter behov. Efter den första kokningsperioden, kontrollera din majs. Beroende på hur mycket majs du använde och styrkan i din mikrovågsugn, det kan eller kanske inte är jämnt uppvärmd vid denna tidpunkt. Om du upptäcker kalla fläckar, rör om med majsen och returnerar den till mikrovågsugnen för att laga mat i två-minutersintervaller. Upprepa detta mönster tills din majs är helt kokta.
  • Bild med titeln kockmjöl i mikrovågsugnen Steg 13
    5. Säsong och tjäna. När din majs har uppvärmt jämnt och inga isiga fläckar kvar, är det klart att äta! Vid denna tidpunkt kan du lägga till oavsett kryddor du vill ha och njuta av.
  • För ett kilo majs, om en matsked och en halv smör och salt och peppar till smak kommer att ge en utmärkt "klassisk" smaklig smak.
  • Det kan finnas ett överskott av vatten i botten av din majs från themelted is när du avslutar mikrovågsugn. Om så är fallet kan du försiktigt hälla det i diskbänken (ta hand om att undvika att röra den, eftersom det troligen kommer att vara varmt) eller kasta majsen i en sil för att ta bort den.
  • Bild med titeln Cook Corn i mikrovågsugnen
    6. Njut av!
  • Gjorde du det här receptet?

    Lämna en recension

    Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Ett streck av röda pepparflingor eller en nypa cayennepeppar kan ge söt majs en läckert kryddig "sparka."
  • I stället för standarden "Smör, salt och peppar" kryddor, combo, du kan lägga till ytterligare en halv TSP-vätska rök för att ge din mikrovågsugn en "Grillad och rökt" smak.
  • Andra stora tillägg inkluderar gröna lök, dragon och en nypa socker. Var inte rädd för att bli kreativ och prova egna kryddor också.
  • Mikrovågsäkra behållare inkluderar de flesta glas- och keramiska behållare och vissa plastar, men i allmänhet inte metall- eller foliebehållare. Ser FDA: s mikrovågsäkerhetssida för mer information.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande