Hur man kokar sötpotatis

Söta potatis är en näringsrik grönsak som kan läggas till många rätter. Söta potatis innehåller en mängd olika mineraler och vitaminer inklusive kalcium, beta karoten och vitamin C. Du kan koka sötpotatis innan du äter dem. Du kan antingen skala dem och koka dem eller koka dem med huden fortfarande på. När dina söta potatis kokas kan du använda dem i en mängd olika rätter.

Steg

Metod 1 av 3:
Peeling och sedan kokande sötpotatis
  1. Bild med titeln Koka sötpotatis Steg 1
1. Tvätta dina söta potatis. Du bör alltid tvätta produkter innan du lagar den. Sötpotatis är inte annorlunda. För att tvätta sötpotatis, kör dem under kallt kranvatten. Ta bort eventuellt överskott av smuts eller skräp från potatisen. Se till att huden är helt ren innan du fortsätter.
  • Bild med titeln Koka sötpotatis Steg 2
    2. Skala potatisen. Du kan antingen använda en vegetabilisk peeler eller en parningskniv för att ta bort en sötpotatis hud. Du bör också skära av antingen slutet av potatisen med en kniv.
  • Om du har problem med att peeling din söta potatis, skrubba den med en produktborste först. Detta bör lossa huden och göra peeling-processen enklare.
  • Bild med titeln Koka sötpotatis Steg 3
    3. Förbered en kruka. Hitta en kruka som är tillräckligt stor för att du kan fullt ut dämpa din söta potatis, eller sötpotatis, i vatten. Du vill se till att alla potatis passar bekvämt utan att vara trångt. Du vill också se till att du har ett omslag för den pott du väljer.
  • När du har hittat en lämplig kruka, fyll den ungefär halvvägs full med kranvatten.
  • Lägg till din söta potatis, eller sötpotatis, till potten. Se till att de alla är täckta med vatten. Lägg till lite mer vatten.
  • Ta med vattnet till koka.
  • Bild med titeln Koka sötpotatis Steg 4
    4. Laga potatis i 10 minuter och kolla sedan dem. Lägg till din söta potatis, eller sötpotatis, till potten. Täck potten och låt potatisen laga mat i ca 10 minuter. Efter 10 minuter har passerat, ta bort locket från potten.
  • Potatiserna bör vara anbud nog att du enkelt kan genomborra utsidan av potatiserna. Men du borde inte kunna passera kniven genom sötpotatiserna.
  • Bild med titeln Koka sötpotatis Steg 5
    5. Laga längre, om det behövs. Om dina söta potatis inte är anbud noga efter 10 minuter, laga dem i ytterligare 10 till 15 minuter. YouMay vill också laga dina söta potatis längre om du vill ha mycket mjuka sötpotatis, som det slag du skulle använda i potatismos. Dessa måste kokas i 25 till 30 minuter.
  • När de sötpotatis kokas till önskad ömhet, dränera dem med en kolv och ställa dem åt sidan för att kyla.
  • Metod 2 av 3:
    Kokning och sedan peeling din potatis
    1. Bild med titeln Koka sötpotatis Steg 6
    1. Tvätta din söta potatis. Kör den söta potatisen under kallt kranvatten. Tvätta ytan av den söta potatisen. Se till att du tar bort smuts eller skräp som fastnar till den söta potatisens hud.
  • Bild med titeln Koka sötpotatis Steg 7
    2. Placera din söta potatis i en kruka. Välj en kruka som är tillräckligt stor för att täcka alla dina söta potatis med vatten. Du behöver också en kruka med lock. Fyll potten med vatten tills de sötpotatis är täckta i vatten. Placera potten över på spisen och täcka den med ett lock.
  • Bild med titeln Koka sötpotatis Steg 8
    3. Punktera den söta potatisen med en kniv efter kokning i 10 minuter. Håll potten över hög värme i 10 minuter. Ta sedan bort locket och ta en kniv. Använd kniven för att göra ett litet punkteringsmärke på den söta potatisen.
  • Bild med titeln Koka sötpotatis Steg 9
    4. Koka i ytterligare 20 minuter. När du har punkterat din söta potatis, täcka potten igen. Låt den söta potatisen laga mat i ytterligare 20 minuter över hög värme.
  • När det är anbud, bör du kunna placera en kniv genom den söta potatisen utan att möta något motstånd. Du kan behöva laga en sötpotatis lite längre om den inte är klar efter 20 minuter.
  • Bild med titeln Koka sötpotatis Steg 10
    5. Dränera vattnet. Använd en kolander för att hälla det heta vattnet ur potten. Låt den söta potatis sitta i kolaren tills det är coolt till beröringen. Om du behöver svalna en söt potatis snabbare, kan du placera den under Cool Running Water.
  • Bild med titeln Koka sötpotatis Steg 11
    6. Ta bort huden. Efter att kokprocessen är över, bör en sötpotatis hud glida av lätt. Använd en parningskniv för att göra en initial skiva i en sötpotatis hud. Därifrån kan du helt enkelt avlägsna huden som om du peeling huden på en banan.
  • Metod 3 av 3:
    Använda dina söta potatis
    1. Bild med titeln Koka sötpotatis Steg 12
    1. Skär de söta potatiserna i kuber och använd dem som en skål. Kokt sötpotatis kan användas på egen hand som en sidrätter. Du behöver helt enkelt skära dem i kuber. Sedan kasta dem i lite smör, salt och peppar tills du får din önskade smak.
  • Bild med titeln Koka sötpotatis Steg 13
    2. Lägg till kokta sötpotatis till andra rätter. Du kan också skära dina söta potatis till kuber och lägga till dem i andra rätter. Kokt sötpotatis kan användas i sallader, tacos, soppor, grytor, pasta och grytor. Om du vill lägga till näringsämnen till en måltid, kasta i några kokta sötpotatis.
  • Bild med titeln Koka sötpotatis Steg 14
    3. Gör mashed sötpotatis. Det är bäst att peel söta potatis först om du ska mossa dem. Koka ungefär sex sötpotatis och använd sedan en elektronisk mixer för att lägga till i andra ingredienser.
  • Medan du blandar de söta potatisarna, lägg till i 3/4 en kopp mjölk, vilket ger den ungefär en halv kopp åt gången.
  • Du bör också lägga till en halv kopp smör och 3/4 av en kopp Maple sirap.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Se till att det finns tillräckligt med vatten i potten för att täcka alla sötpotatis du sätter i den. Om det inte är, kanske du vill sluta lägga till sötpotatis till den första satsen och koka mer i en andra sats.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande