Hur man blir en tonårig vegetarisk

Att bli vegetarian kan vara stressande, eftersom du måste undvika vissa produkter och livsmedel som faktiskt räknas som vegetarian. Vegetarianism är att avstå från alla former av köttprodukt, såsom fisk, rött kött, kyckling, etc. "Vegan" är inte ett kortare ord för vegetarian.

Att vara vegan är att avstå från att äta eller äga alla kläderobjekt (pälsrockar, lädervaror) eller mat som en gång var en del av ett levande djur.

Steg

  1. Bilden med titeln Bli ett tonårigt vegetariskt steg 1
1. Ta vegetarianism ett steg i taget. De flesta blir inte vegetariska över natten - det kräver tålamod och övning. Även om många människor bestämmer sig för att sluta äta kött, är det lättare att bara ta en köttprodukt från ett visst djur ur din kost i taget. Till exempel, om du inte gillar grisprodukt (bacon, skinka, fläsk, varmkorv, etc.) eller ko produkt (nötkött), då bara lösa att inte äta den speciella typen när den erbjuds till dig.
  • Om du vill, helt enkelt eliminera allt rött kött (gris eller ko) från din kost. Kyckling och fisk är vitt kött och är ofta mer betydande och hälsosamma än rött kött (de är också mindre benägna att innehålla konserveringsmedel och sjukdomar). Men kom ihåg att någon typ av kött, röd eller vit är fortfarande kött.
  • Bild med titeln Bli ett tonårigt vegetariskt steg 2
    2. Hjälpa andra att klara sig. Som tonåring kan dina föräldrar känna att de inte litar på dig att fatta rätt beslut. Vissa människor kan hitta det väldigt stötande när du berättar för dem att du inte äter kött. Att bli vegetarian är inte bara ett beslut - det är ett sätt att leva. Du måste klargöra att det är din diet, ditt liv, ditt val.
  • De flesta tonåringar kommer att ha förståelse föräldrar, men bara om dina föräldrar fortsätter att betjäna dig kött, se till att du har sallad eller soppa eller korn till hands, att äta när det inte finns något annat val (få föräldrar kommer sannolikt att fortsätta betjäna du kött om och om om du vägrar att äta det).
  • Bildbeteckningen blir ett tonårigt vegetariskt steg 3
    3. Underhålla disciplin. För att bli fullt vegetarian kan du inte äta kött. Någonsin. Vegetarianer har inte en fuskdag där de äter en burgare och bestämmer sedan att de inte kommer att ha en annan i en månad. Efter att ha eliminerar din kost av kött, äter det igen en icke-vegetarisk.
  • Bildbeteckningen blir ett tonårigt vegetariskt steg 4
    4. Ät protein varje dag. Även om kött innehåller majoriteten av proteinet i en normal diet, finns det gott om livsmedel som har protein i dem som inte är kött. Tänk på sojaprodukter, som tofu eller veggie hamburgare. De har gott om protein och de är båda läckra.
  • Det finns också substitute kött för nötkött och kyckling som smakar ganska bra, men alltid se till att läsa ingredienserna som försäkran om att produkten inte har kött i det.
  • Bildbeteckningen blir ett tonårigt vegetariskt steg 5
    5. Använd inte vegetarianism som ett dietverktyg. En bieffekt för många vegetariska människor förlorar några pund, men gör inte viktiga vikt genom att skära kött ut ur din diet ditt ultimata mål. När du gör det, skär du protein ut.
  • Att äta tofu och veggie hamburgare som ersättare för kött kommer att hålla din vikt relativt densamma, och du kommer inte att gå ner i vikt. Därför kommer du sannolikt att lösa att inte äta protein alls som en dietmetod. Men om du inte äter något protein, kommer din kropp att bli sjuk mycket snabbt och kommer att förlora näring du behöver som en ung vuxen / tonåring (13-18) för att överleva.
  • Gjorde du det här receptet?

    Lämna en recension

    Tips

    Berätta folk om din nya livsstil! Att inte äta kött är inte något att skämmas för mer än att äta kött är.
  • Det finns många anledningar till varför människor, särskilt tidigare i livet, väljer att avstå från köttförbrukningen. Både moraliska och etiska skäl kan ansöka som av religiösa skäl, djurbehandling, eller helt enkelt ett hat av smak och konsistens av kött i allmänhet.
  • Kom ihåg att äta hälsosam och dieting är två helt olika saker. Att äta hälsosam förändrar din kost som helhet, som att eliminera sockerarter och skräpmat helt. Dieting eliminerar ohälsosamma livsmedel under en liten tid.
  • Ät hälsosamt som vegetarian - det kan göra dig lyckligare och självsäker!
  • Överväga flexitarian för en start. Flexitarianer äter mestadels grönsaker, men kommer att äta en liten del meatorfisk flera gånger i veckan om de vill (eller behöver för järnbalans) och det är bra. Det finns inga regler i sten för någon. Tänk på dina behov noggrant (växer du fortfarande, lider du av anemi etc) och gör det bästa valet för dig.
  • När du byter din kost så drastiskt, försök att få så mycket stöd från dina vänner och familj. Vissa människor tycker att det är svårt att byta till en vegetarisk kost ensam och om du inte har det stödet, kan det vara svårare för dig.
  • Varningar

    Det är inget fel med att skära ner på din köttförbrukning först. Vegetarianism är inte en religion, det är ett livsstilsval.
  • Har inte en fuskdag! Som vegetarian kan du inte äta kött någonsin.
  • Låt inte någon få dig att känna dig dålig om du inte är lika "strikt som de är.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande