Hur man klarar av matbehov under graviditeten

Det finns både friska och tillfredsställande sätt att hantera de många matbehov som graviditeten kan ge till förväntade mödrar.Matbehov under graviditeten tros vara orsakade av hormonella förändringar som uppstår i kroppen. Generellt är den första trimestern när majoriteten av cravings inträffar, men det är inte ovanligt att de begär att hålla under graviditeten. Att hitta sätt att klara av överväldigande matbehov kan emellertid vara utmanande för mamma-att-vara, men med viss ansträngning kan en hälsosam näringsbalans uppnås.

Steg

Metod 1 av 2:
Lära sig vad dina begär är verkligen för
  1. Bild med titeln Läs mer om Graviditet Trimester Steg 4
1. Förstå att vissa begär är kroppens sätt att indikera en brist i näringsämnen. Till exempel, medan ett jordnötssmör och gelésmörgås på vitt bröd kanske inte är det hälsosammaste smörgåsaret, kan ett längtan på ett behov av ett behov av mer protein i kosten, eftersom jordnötssmör är högt i protein. Försök att känna igen vilket näringsämne din kropp kan saknas, innan du ger ditt begär. Lär dig viktiga näringsämnen, såsom protein, kolhydrater, järn, etc. Så att du kan isolera de friska näringsämnena i de begär du upplever.
  • Cravings för ostliknande matar och mjölkprodukter kan vara kroppens sätt att indikera att det finns ett behov av mer kalcium.
  • En plötslig önskan om en måltid av kyckling eller nötkött kan vara en indikation på att kroppen behöver mer protein.
  • Bild med titeln Läs mer om Graviditet Trimester Steg 9
    2. Försök att införliva näringsämnet i din kost på ett hälsosammare sätt. Till exempel, i stället för en jordnötssmör och gelésmörgås, gör dig ett jordnötssmör, honung och banan smoothie.
  • Om du längtar efter en salt, försök nå några saltade nötter istället för att nå den påsen med potatischips.
  • Byta ditt begär för ett glaserat fruktfyllt bakverk med lite färsk frukt är ett hälsosamt alternativ som fortfarande låter dig få det socker du önskar utan att konsumera alla de extra kalorierna.
  • Kanske kan det kraven för glass kan vara nöjd med en lägre kalorihjälp av yoghurt.
  • Prova att lägga till en liten extra ost på din kalkonsmörgås innan du beställer de ostliknande pommes frites du längtar efter.
  • Denna teknik kan inte alltid eliminera dina begär för ohälsosamma livsmedel, men chansen är att åtminstone en del av tiden kommer det. Det finns också en bra chans att du fyller mer på de hälsosamma maten och har mindre utrymme för avlastningar.
  • Bild med titeln Ignorera hunger Steg 7
    3. Kom ihåg att äta allt i måttlighet. Om du har ett begär för något som ostkaka (eller en annan söt, till exempel) som inte kan ersättas med ett hälsosammare alternativ, är det okej att ha det en gång i taget.
  • En bra tumregel är att du har din behandling av val (till exempel den läckra biten av ostkaka) en gång i veckan är okej. Vad vi försöker undvika är att ha det i överskott, som varje dag.
  • Metod 2 av 2:
    Kopiera med matbehov under graviditeten
    1. Bild med titeln 1057514 7
    1. Låt inte matbehov komma i vägen för en välbalanserad diet. Under graviditeten, erhåller de riktiga näringsämnena i din kost, inte bara för din egen hälsa, men för hälsan hos den växande babyen inuti dig. Medan du hämtar din matbehov i måttlighet från tid till annan är okej, låt det inte komma på bekostnad av en övergripande hälsosam kost.
    • Friska rekommendationer för graviditet är (betjäning av uppdelning) en diet som består av 20% protein, 30% fett och 50% kolhydrater.
    • För att bryta ner det baserat på matpyramiden, skulle ett exempel på en hälsosam kost under graviditeten se ut som följer: 6-11 portioner av korn, 3-5 portioner av grönsaker, 2-4 portioner frukt, 3-4 portioner av mejeri och 2-3 portioner kött, bönor eller nötter. Observera att hela korn (och icke-raffinerade källor till kolhydrater) är ett bättre val, särskilt när det gäller att hålla blodsocker i ett hälsosamt område.
  • Bild med titeln Gå ner i vikt med PCOS Steg 5
    2. Har goda snacks tillgängliga hela tiden. På det här sättet, om du har ett begär, innan du når en skiva av tårta eller en bit godis, kan du se om du kan tillfredsställa din hunger med en av dina pre-made friskare snacks.
  • Bild med titeln har en hälsosam första trimester steg 9
    3. Var medveten om din viktökning och påverkan Food Cravings kan ha på detta. I dagens samhälle, med stigande överflödiga och överviktiga kvinnor, kan överdriven viktökning under graviditeten vara en oro. Om viktökning är ett problem för dig, undvik begär för efterrätter och fetthaltiga livsmedel (som bearbetade livsmedel) eller högkaloriska livsmedel (såsom överdrivna kolhydrater).
  • I genomsnitt måste du konsumera bara 300 kalorier per dag under graviditeten än vad du gjorde före graviditeten. Även om du är "Äta för två," Den andra är en mycket liten bebis, så kaloriens krav under graviditeten är inte mycket annorlunda än före graviditeten. Du behöver fortfarande behålla en hälsosam vikt och undvika att konsumera för många extra kalorier.
  • Den genomsnittliga kvinnan bör vinna mellan 20 till 35 kg under graviditeten. Det exakta beloppet beror dock på din vikt före graviditeten, så tala med din läkare om du vill ha specifika rekommendationer för din egen viktökning under graviditeten.
  • 4. Ta ett multivitamin för att säkerställa att du uppfyller dina näringsbehov. Många tycker det är svårt att möta sina näringsbehov genom mat, så det är normalt att behöva ett vitamin. Det är en bra idé att välja ett prenatal multivitamin, som är formulerat för att möta behoven hos en gravid mamma.
  • Fråga din läkare för en vitamin rekommendation.
  • Du kanske också vill fråga om du ska ta extra järn eller kalcium, om du befinner dig på dem. Men lägg inte till några tillskott utan din läkares godkännande.
  • Bild med titeln Know om du har ett klämbart nervsteg 25
    5. Vet vilka begär är okej och vilka är farliga. Även om de flesta begär under graviditeten är okej i måttlighet, får vissa kvinnor faktiskt begär för icke-matvaror som bland annat smuts, lera eller tvättstärkelse. Detta tillstånd (av begär för icke-matvaror) kallas "pica."
  • Medan det är ofullständigt förstått, är det hypoteserat att pica kan bero på lågt järn eller andra näringsbrister (brist på vitaminer eller mineraler) i kroppen.
  • Om du upplever begär för icke-matvaror på något konsekvent grund är det bäst att se din läkare för ytterligare råd.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande