Hur man hanterar syndrom efter födelsekontroll

Efterfödningskontrollsyndrom är en paraplyperiod för många icky biverkningar som du kan uppleva när du slutar använda p-piller. Tyvärr är det här syndromet inte allmänt accepterat av de flesta medicinska proffs-men det gör inte dina symptom mindre riktiga eller giltiga. Med all den motstridiga informationen där ute kan det vara svårt att räkna ut ett säkert, hälsosamt sätt att hantera dina symtom när du anpassar dig till livet utan födelsekontroll. Oroa dig inte! Det tar bara några minuter att lära sig lite mer om dina symtom så att du kan utveckla en handlingsplan.

Steg

Fråga 1 av 8:
Vad är efterföddskontrollsyndrom?
  1. Bild med titeln Deal med POST POWNS CONTROL SYNDROME STEG 1
1. Det hänvisar till obehagliga symptom som du kan möta när du slutar ta med födelsekontroll. Även om vissa kvinnor inte har några problem att stoppa sin födelsekontroll, fortsätter andra kvinnor att ha symptom, som oregelbundna perioder. Du kan också hantera PMS-symtom, som kramper och uppblåsthet.
Fråga 2 av 8:
Är efterföddskontrollsyndrom verklig?
  1. Bild med titeln Deal With Poart Power Control syndrom Steg 2
1. Vissa medicinska proffs tror inte syndrom efter födseln är verklig. Dessa läkare tror inte att det finns tillräckligt med bevis för att stödja den faktiska diagnosen, men de är överens om att att komma från födelsekontrollen kan leda till många obehagliga symptom.
  • Det finns flera olika åsikter när det gäller syndrom efter födelsekontroll, men det betyder inte att dina symtom och erfarenheter inte är giltiga! Om du tror att du kanske har det här villkoret är det definitivt värt att titta på några möjliga lösningar.
Fråga 3 av 8:
Vad är några symptom du upplever när du går av födelsekontroll?
  1. Bild med titeln Deal with Poart Power Control syndrom Steg 3
1. Din hud kan bryta ut lite mer. Vissa typer av p-piller inkluderar en typ av progesteron, vilket hjälper till att minska akne. När du slutar med att föda, kan akne komma tillbaka - det här är känt som "rebound akne."
  • 2. Din period kan vara oregelbunden. Födelsekontrollpiller Reglera din menstruationscykel. Tyvärr, när du slutar att ta dina p-piller, kan det ta flera cykler innan din kropp återfinns för att reglera dina hormoner.
  • Oavsett hur länge du tog det, kommer födelsekontrollen inte att påverka din fertilitet när du slutar ta det. Du behöver fortfarande använda någon typ av preventivmedel om du inte vill bli gravid.
  • 3. Du kanske har några PMS-symtom. Födelsekontrollpiller är bra att bli av med de vanliga PMS-klagomålen, som uppblåsthet, humörsvängningar eller kramper. Tyvärr, när du stoppar med födelsekontroll, kan dessa symptom komma tillbaka på egen hand.
  • Fråga 4 av 8:
    Hur behandlar jag min akne?
    1. Bild med titeln Deal med POST-pjolskontrollsyndrom Steg 6
    1. Använd ett topiskt akneserum. Plocka upp ett over-the-counterum med niacinamid som huvudbeståndsdelen. Massera serumet i din hud två gånger om dagen för att hjälpa till med att behandla alla akneflare-ups.
    • Prata med din läkare eller dermatolog för att se om en receptbelagd aknebehandling är rätt för dig.
    • Niacinamid är en typ av vitamin B3 med några antiinflammatoriska effekter, vilket gör det till hjälp för behandling av akne.
  • 2. Ät hälsosam mat för att bättre hantera din akne. Ditch bearbetade livsmedel, tillsammans med mejeriprodukter-dessa är vanliga triggers för akne. Sugary Foods som höjer dina insulinnivåer kan också leda till akneutbrott.
  • Till exempel, bearbetad, sugary snack mat är inte bra för din hud.
  • Fråga 5 av 8:
    Hur hanterar jag mina kramper och uppblåsthet?
    1. Bild med titeln Deal med POST POWNS CONTROL SYNDROME STEG 8
    1. Ta över-the-counter smärtstillande medel för dina kramper. Plocka upp en flaska Advil, Aleve, Tylenol eller en annan smärtstillande medel. Kontrollera den rekommenderade dosen på sidan av flaskan och ta medicinen efter behov i 2-3 dagar, eller tills dina kramper går bort.
  • 2. Lossa dina kramper med en varmvattenflaska eller ett varmt bad. Ta en varmvattenflaska och placera den runt din underliv. Du kan också koppla av i ett varmt bad i flera minuter, vilket kan lindra smärtan.
  • Uppvärmningsplåster kan också göra tricket.
  • 3. Klipp tillbaka på salt för att minska din uppblåsthet. Leta efter drycker och livsmedel som är låga i natrium och håll dig borta från riktigt salta snacks. Tyvärr kan saltet göra uppblåsthet mycket värre.
  • Prata med din läkare om att prova ett magnesiumtillskott eller vattenpiller. Dessa läkemedel kan bidra till att minska några av uppblåsthet.
  • Fråga 6 av 8:
    Hur hanterar jag oregelbundna perioder?
    1. Bild med titeln Deal med POST POWNT CONTROL SYNDROME STEP 10
    1. Logga in dina perioder för att få en känsla av hur ofta de kommer runt. Jot Datum Datumet börjar och slutar, tillsammans med några symptom som följer med. Anteckningsböcker, kalendrar och mobilappar är alla fantastiska sätt att logga och spåra din cykel, så du kan få en känsla av din situation. Så småningom bör din kropp reglera din cykel på egen hand.
    • Om dina perioder fortfarande är oregelbundna efter 3 månader, se din OB / GYN.
    Fråga 7 av 8:
    Hur hanterar jag mina humörsvängningar?
    1. Bild med titeln Deal med POST POWNS CONTROL SYNDROME STEG 11
    1. Ta tid till de-stress. Lägg undan en tid varje dag för att träna yoga, eller ta några minuter att meditera. Fokusera på din andning, och var du är i detta exakta ögonblick. Ställ in i dina 5 sinnen, och fokuserar verkligen på vad som händer runt dig-det här kan hjälpa till att distrahera dig från dina humörsvängningar.
    • Till exempel kanske du tänker på vinden som blåser genom ett fönster, eller ljudet av chatter eller konversation i närheten.
  • 2. Spåra dina humör. Logga hur du känner dig i en kalender, tidskrift eller annan typ av diagram. På ditt humördiagram, notera när din period börjar och slutar - förbinder dina humör med din cykel kan ge dig mycket sinnesro.
  • Stämningssvängningar kan vara en vanlig del av att gå från födelsekontroll. Försök att ta dem med ett saltkorn!
  • Fråga 8 av 8:
    När ska jag se en läkare?
    1. Bild med titeln Deal med POST-pjolkontrollsyndrom Steg 13
    1. Ring din läkare om din period inte går tillbaka till det normala efter 3 månader. Syndrom efter födelsekontroll är officiellt erkänt eller diagnostiserad av de flesta läkare, men det gör inte dina symptom mindre giltiga. Om du inte har haft din period i minst 3 månader, ring din läkare och se vad de föreslår.

    Varningar

    Om du har varit av födelsekontroll i minst 3 månader och har fortfarande inte haft din period, ta ett graviditetstest som en extra försiktighetsåtgärd.
  • Om dina humörsvängningar är väldigt svåra, fråga din läkare eller psykiater om antidepressiva kan vara ett alternativ för dig.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande