Hur man är en bildkonsult

En bildkonsult hjälper individer att presentera den bästa möjliga bilden till världen genom att ge dem att ge dem på sin garderob, hår, smink, kroppsspråk, etikett och kommunikationsförmåga. Det är ett jobb som är idealiskt för någon som är en folk person och har ett öga för mode och stil. Att få din start på fältet kan dock vara svårt, för det är verkligen inte en etablerad karriärväg för positionen. Det finns dock viss erfarenhet och träning som kan ställa upp dig för framgång i branschen om du är villig att sätta i arbetet.

Steg

Del 1 av 3:
Utbildning som en bildkonsult
  1. Bildtiteln Bli en bildkonsult Steg 1
1. Delta i en workshop eller kurs. Medan de flesta högskolor och universitet inte erbjuder ett examensprogram för att bli en bildkonsult, finns det ofta helgverkstäder och kortsiktiga kurser som varar var som helst från fyra till 12 veckor för att hjälpa dig för karriären. De lär dig vanligtvis vad jobbet medför, såväl som hjälpa dig att utveckla de färdigheter som krävs för att lyckas i fältet, till exempel hur man utför bildkonsultationer.
  • Vissa workshops och kurser erbjuder ett certifikat vid slutförandet, vilket kan vara ett bra tillägg till ditt CV.
  • Om du inte hittar en workshop eller kurs i ditt område, erbjuder många online skolor kurser på fältet, vilket kan vara ett bekvämt alternativ.
  • Bildbeteckningen blir en bildkonsult Steg 2
    2. Ta relaterade klasser. Om du planerar att delta eller studera på ett högskola är chansen bra att din skola inte erbjuder ett examensarbete i bildkonsult. Men det betyder inte att det inte finns tillgängliga kurser som kan hjälpa till att förbereda dig för din karriär. Mayoring i kommunikation, marknadsföring eller andra relaterade områden kan lära dig en mängd olika färdigheter som hjälper dig som en bildkonsult.
  • Att ta konstklasser kan också hjälpa dig som bildkonsult eftersom det kan hjälpa dig att bättre förstå färgteori, som kommer att vara till nytta när du hjälper kunderna att välja de mest smickrande nyanser för deras hår, smink och kläder.
  • Syklasser kan hjälpa dig att förstå plaggkonstruktion och hur olika tyger fungerar tillsammans.
  • Psykologi kurser kan hjälpa dig att utveckla färdigheter för en karriär som en bildkonsult eftersom du lär dig att tolka kundernas beteende och känslor så att du kan hjälpa dem att må bättre om sig själva.
  • Mode merchandising klasser är en bra idé om du tänker på en karriär som en bildkonsult eftersom det kan hjälpa dig att utveckla en bättre förståelse för mode och stil.
  • Bildbeteckningen blir en bildkonsult Steg 3
    3. Få erfarenhet i relaterade jobb. Du kommer nog inte att kunna landa ett jobb som en bildkonsult direkt, men det finns möjligheter i relaterade områden som kan hjälpa dig att ge dig värdefull erfarenhet. Du kan utveckla några av de färdigheter som krävs för att vara en framgångsrik bildkonsult genom att arbeta som en personlig shopper eller stylist på ett varuhus, en skönhetskonsult på en sminkräknare eller en frisyr. Även arbetande som försäljningsassistent i klädaffär kan hjälpa till att förbereda dig.
  • Många som blir bildkonsulter börjar på deltid, så de har en tillförlitlig inkomst medan de arbetar för att bygga en kundbas.
  • Del 2 av 3:
    Planerar din bildkonsult
    1. Bildbetaget blir en bildkonsult Steg 4
    1. Besluta om en specialitet. Det är vanligt att bilkonsulter väljer en viss typ av tjänst att tillhandahålla. Du kan bestämma dig för att specialisera sig i mode och stilkonsult, och hjälpa kunder att bygga en smickrande garderob, samt ge smink och hårspetsar. Du kan välja att fokusera på etikett och kommunikationsförmåga för att hjälpa kunder att projekta en mer självsäker, polerad bild. Men du kanske föredrar att ge råd om alla aspekter av en persons bild, vilket ger stil, etikett och kommunikationshjälp för att hjälpa individer att bli det kompletta paketet.
    • Du kan också välja att specialisera sig i vissa typer av kunder, till exempel arbetssökande, chefer, skönhetssidor, singlar eller canceröverlevande.
    • Vissa bildkonsulter väljer att arbeta uteslutande med företagskunder istället för individer, så de ger råd om anställda uniformer, kommunikation och kroppsspråk för försäljningsgrupper och mångkulturell etikett.
  • Bildbetaget blir en bildkonsult Steg 5
    2. Utveckla strategiska partnerskap. Medan en bildkonsult behöver ha kunskap om mode, smink, hår och andra bildrelaterade ämnen, kanske du inte har de nödvändiga färdigheterna för att hjälpa dina kunder att göra ändringar. Till exempel kan du kanske hjälpa en klient att välja en ny hårfärg och stil, men du får inte träna för att faktiskt göra klippet och färgarbetet. Därför är det viktigt att utveckla partnerskap med sminkartister, hårstylister och personliga tränare, som du kan hänvisa till dina kunder till. I sin tur kan dessa partners rekommendera dig till individer som är intresserade av en komplett makeover.
  • Du kanske också vill utveckla partnerskap med dietister, kosmetiska kirurger, tandläkare och vokal tränare.
  • Det är viktigt att hitta partners vars färdigheter du verkligen litar på, så det är bäst att arbeta med individer som du har personlig erfarenhet av. Till exempel, om du har en frisör som alltid har gett dig stora nedskärningar, fråga henne eller han om han / hon skulle vilja samarbeta med dig.
  • Bild med titeln 570647 6
    3. Erbjudande gratis makeovers. Du behöver upplevelse med individer att övertyga kunder om att du är kvalificerad för att hjälpa till att återuppta sin bild. Börja med att erbjuda vänner och familjefria makeovers. Till exempel, om du har en vän som kommer till en skolåterförening, ta hand om nya kläder och ge tips för hennes smink och hår. Se till att ta före och efter bilder av alla dina makeovers också.
  • Om du inte har tillräckligt med vänner och familjemedlemmar som är intresserade av makeovers, överväg att erbjuda dina tjänster till lokala välgörenhetsorganisationer, till exempel ett hemlöst skydd där individer kan behöva tips som förbereder sig för jobbintervjuer.
  • Del 3 av 3:
    Få kunder
    1. Bildbeteckningen blir en bildkonsult Steg 7
    1. Skapa en portfölj. Prospektiva kunder kommer inte bara att ta ditt ord för det när du berättar för dem att du framgångsrikt kan hjälpa dem att förbättra sin bild - de vill se visuella bevis. Därför är en portfölj av dina framgångsrika makeovers ett måste när du försöker få kunder. Även om du bara har gett gratis makeovers, före och efter bilder visar potentiella kunder vilka slags resultat de kan förvänta sig.
    • Se till att din portfölj har högkvalitativa bilder. Om möjligt, ta dem med en digitalkamera istället för den på din telefon.
    • Var uppmärksam på belysningen i dina foton. Du vill ha potentiella kunder att kunna se alla detaljer i dina makeovers.
    • Det är en bra idé att ha både en fysisk portfölj som du kan ta med till möten med kunder och en digital version som du kan skicka till potentiella kunder som kanske inte är villiga att begå sig till ett möte.
  • Bildbeteckningen blir en bildkonsult Steg 8
    2. Bli certifierad. Även om det inte är en nödvändighet, kan certifieras som en bildkonsult kan ge dig trovärdighet som gör potentiella kunder mer bekväma. Förbundet av Image Consultants International (AICI) erbjuder certifiering som informerar kunder om att du har uppnått en viss kunskapsnivå på fältet och är engagerade i att stanna ovanpå nya trender och utveckling. Att bli certifierad innebär att du kan inkludera "AICI CIC" Beteckning efter ditt namn på ditt CV, hemsida, visitkort och andra kampanjer.
  • För att bli AICI-certifierad måste du skicka in en portfölj som innehåller kundbedömningar och bevis på att du har utfört 30 timmars arbete på bilfältet, tillsammans med annan dokumentation.
  • Du måste också sitta för AICI CIC-examen, som testar din kunskap om ämnen i bilfältet.
  • Bildbeteckningen blir en bildkonsult Steg 9
    3. Starta en webbplats och sociala medier. När det gäller att starta någon form av verksamhet är en online-närvaro ett måste eftersom de flesta potentiella kunder kommer att starta sin sökning på nätet. Skapa en webbplats som innehåller kontaktuppgifter, din portfölj, Bio och Klient Testimonials om möjligt. Du bör också etablera Facebook, Twitter, Instagram och andra sociala medier för att hjälpa till att marknadsföra din bildkonsultverksamhet.
  • Det är en bra idé att starta en blogg som fokuserar på bildkonsulter och tips. Det kan hjälpa dig att verka som en auktoritet på fältet.
  • Bilden med titeln Bli en bildkonsult Steg 10
    4. Sminka visitkort. Medan många människor söker efter företag på nätet, görs vissa anslutningar fortfarande av munnen. Det är därför det är en bra idé att ha visitkort som du kan skicka ut till potentiella kunder. Du kan träffa dem på ditt andra jobb, så det hjälper till att ha ett kort med all din kontaktinformation att vidarebefordra. Du bör också ge några kort till dina strategiska partners, så de kan ge dem potentiella kunder.
  • Inkludera din webbplats och social media konto information om dina kort, så potentiella kunder kan kolla dig online.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Det kan ta tid att upprätta en kundbas för en bildkonsultverksamhet. Tålamod är nyckeln - det är därför det är vanligtvis bäst att inte börja på heltid.
  • Det är viktigt att ha rätt personlighet att vara en bildkonsult. Du borde vara utåtriktad, njuta av att hjälpa andra, kommunicera bra och ha intresse för mode och stil.
  • Läs tidskrifter, tidningar och titta på banorna för att hålla på de nuvarande trenderna.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande