Hur man svarar "vad är dina styrkor" i en intervju

"Vad är dina styrkor?"Är en fråga som ofta är frågad i intervjuer som arbetsgivare vill veta hur du kan bidra till framgången för deras företag. Du kan vara beredd att svara på den här frågan ärligt och med förtroende genom att spendera lite tid innan intervjun som bedömer dina styrkor och jämföra dem med företagets önskemål. Tillsammans med att veta vad du inte ska säga, kommer du att kunna ge ett starkt svar och göra ett bra intryck.

Steg

Del 1 av 3:
Identifiera dina styrkor
  1. Bild med titeln Skriv ditt kongressrepresentant Steg 3
1. Identifiera de goda kommunikationsförmågan du har. Vissa människor är bra på verbala kommunikationsförmåga, medan andra är bättre på skriftlig kommunikation.Välj vilken typ du är bekvämare med på arbetsplatsen så att du kan vara specifik i ditt svar.
  • Vara ännu mer grundlig genom att detaljera saker som om du är bra på att vara övertygande och / eller en bra förhandlare, eller om du är särskilt bekväm att tala offentligt.
  • 2. Känna igen hur du kan anses vara pålitlig. Alla arbetsgivare som medarbetare är pålitliga, men tänk på hur du demonstrerar denna kvalitet på jobbet. Om du alltid har haft bra närvaro och alltid visas i tid, ange det här. Om du är pålitlig innebär att du är mycket motiverad, eller detaljorienterad och sällan gör misstag - det räknas också.
  • Ju mer specifik och konkret du kan vara i ditt svar, desto mer imponerade din intervjuare kommer att vara.
  • 3. Ta reda på vad som gör dig till en bra lagspelare. Även om ditt jobb främst kräver att du arbetar ensam, kan det finnas tider som du behöver för att kunna arbeta med andra - kanske din chef. Även om du inte särskilt gillar dessa tider är det bäst att vara beredd med ett svar som speglar din förmåga att göra det.
  • Kanske är du bra på att motivera andra eller hantera svåra människor. Dessa egenskaper visar fortfarande hur du kan bidra till ditt jobb genom att hjälpa andra.
  • Bild med titeln vidta åtgärder för att bekämpa människohandel steg 7
    4. Analysera dina personliga styrkor. Vissa styrkor kan komma ihåg omedelbart. Om du fastnar, tänk på din utbildning eller utbildning, färdigheter och tidigare arbetserfarenheter. Fråga dig själv frågor som: Vad tyckte du om? Vad var du bra på? Vad fick du det mest berömda för?
  • Ibland finns det personliga styrkor som du kan ha det som inte verkar vara relevant för en professionell position, men lägg dem till din lista ändå. Till exempel, samtidigt som det är en hemtrevlig förälder kan tyckas som om det skulle vara off-putting för arbetsgivare, kan erfarenheten låna sig bra för positioner som arbetar med barn eller i vård av.
  • Bild med titeln Starta en tacksamhet Journal Steg 6
    5. Besök de kvalifikationer som nämns i jobbet. Jämför dessa kvalifikationer till de styrkor du identifierade om dig själv. Om någon av de styrkor du listade om dig själv matchar de kvalifikationer som företaget söker, planerar definitivt att nämna de i din intervju. Men för nu, fortsätt arbeta genom hela listan för att hitta andra potentiella styrkor.
  • Del 2 av 3:
    Förbereder dina svar
    1. Bild med titeln Lär dig om African American History Steg 8
    1. Lägg till exempel för varje styrka som du skrev på din lista. Din intervjuare och potentiell arbetsgivare vill höra mer än bara, "Jag är bra på försäljningen."Fråga dig själv, hur så är det? Tänk på några gånger i ditt liv när du har visat var och en av dina styrkor och skriv dem ner.
    • Detta hjälper dig att förberedas med ett bra, solidt svar.
    • Du kan säga något som, "Jag är en skicklig säljare med över 10 års erfarenhet inom fältet. Jag har överskridit mina försäljningsmål varje kvartal och jag har tjänat en bonus baserad på min prestation varje år sedan jag började med min nuvarande arbetsgivare."
  • Bild med titeln Förbättra ditt minne Steg 12
    2. Analysera hur dina styrkor anpassar sig till företagets behov. Medan alla styrkor är något att vara stolta över, inte alla låna ut sig till vissa positioner. Tänk på företaget och / eller den position du ansöker om och vilka styrkor som skulle vara till hjälp - eller nödvändigt - att lyckas.
  • Om du ansöker om bokföring, behöver du förmodligen inte nämna att du är en lagspelare eller är bra att skriva. Istället berätta för dem om din bokföring erfarenhet, uppmärksamhet på detaljer och användning av 10-nyckel.
  • Om du ansöker om en position som arbetar med barn, fokuserar på styrkor som att vara kreativ, empatisk och entusiastisk.
  • Bild med titeln Hitta ett jobb om du har ett funktionshinder steg 1
    3. Välj 3 styrkor du har som är relevanta för positionen. Välj 1 styrka som du främst kommer att fokusera på. Denna styrka bör tydligt anpassa sig till företagets eller kvalifikationernas önskemål om positionen. Var beredd med 2 fler styrkor om intervjun ber om mer.
  • Till exempel, om du ansöker om en undervisningsposition, skulle anpassningsförmågan vara en bra styrka att nämna. Utbildning och läroplan förändras alltid - Studenter har olika personligheter, inlärningsstilar och behov och skolor varierar mycket när det gäller förfaranden och program. Att kunna anpassa sig är enormt på detta område. Andra styrkor kan vara bra tidshantering eller problemlösande färdigheter och tålamod.
  • Om du är bekväm med det, ta ditt svar 1 steg längre än bara att lista styrkan och ge ett exempel. Berätta en kort (men fantastisk) historia om du har en.
  • Bild med titeln Answera intervjufrågor Steg 13
    4. Förbered dig på att svara på en uppföljning av dina svagheter. "Vad är din svaghet?" kan också vara en knepig fråga. Det är inte lätt att prata om de saker som vi ogillar om oss själva. Men tänker denna fråga genom och förberedd med ett ärligt, omtänksamt svar kommer att göra ett bra intryck på intervjuaren.
  • Välj ett svar som inte automatiskt diskvalificerar dig från läget. Till exempel skulle du förmodligen inte vilja säga att du är blyg om du ansöker om kundservice.
  • Det är smart att välja svagheter som du aktivt arbetar med att förbättra. Om du till exempel är oorganiserad men har investerat i en dagsplanerare och en kalenderapp för din telefon som hjälper dig att bli organiserad, nämna det.
  • Del 3 av 3:
    Undvik vanliga misstag
    1. Bild med titeln Answera intervjufrågor Steg 7
    1. Håll dig fokuserad på att visa din ärlighet. Det kan vara frestande att fortsätta och på att lista alla saker du är bra på-men inte. Denna fråga är inte en möjlighet för dig att skryta om dig själv. Inte Ramble, skryta inte, och överdriv inte.
    • Rambling kan få dig att verka nervös och oförberedd, bragging kommer att vara avstängd, och en intervjuare kommer att kunna berätta om du är överdriven eller bara gör saker för att försöka landa jobbet.
    • Hantverkssvar som är koncisa, relevanta och exakt återspeglar dina kvalifikationer för positionen.
    • Det är här listan du gjorde kommer att vara till nytta för att hjälpa dig att hålla dig fokuserad.
  • Bild med titeln Answera intervjufrågor Steg 8
    2. Undvik att vara för blygsam. Många människor faller av misstag i fällan att vara för ödmjuk när de pratar om sina styrkor. De är antingen inte bekväma att diskutera vad de är bra på, eller försöker för hårt för att undvika att låta arrogant. Rätt balans är någonstans mellan sikte på att låta bekväm och säker.
  • Säg inte, "Jag är förmodligen den mest begåvade sökanden du kommer att stöta på. Alla säger att jag är väldigt intelligent, hårt arbetande och en fantastisk kommunikatör."
  • Försök säga något som, "Jag har en extremt stark arbetsetik. När jag arbetar på ett projekt vill jag inte bara träffa deadlines, jag vill slutföra projektet långt före schemat. Jag är stolt över att vara aktuell och effektiv."
  • Använd den lista du gjorde för att hjälpa dig att vara beredd att svara utan att det är obehagligt eller blygsamt.
  • Bild med titeln Answera intervjufrågor Steg 3
    3. Var direkt för att visa att du är beredd. Ange inte en massa styrkor som antingen är för vaga eller är inte relevanta för positionen. "Goda kommunikationsförmåga" kommer inte att skära den. Detalj Vilken typ av kommunikation, specifikt, är du bra på. Även om något som "som är punktligt" är en önskvärd kvalitet att ha, skulle det verkligen inte betraktas som en styrka eftersom det vanligtvis är en förväntan på alla anställda i alla positioner.
  • Ett direkt uttalande kan låta något som, "Jag har extremt starka skrivkunskaper. Efter att ha arbetat som en kopia editor i 5 år, har jag stark uppmärksamhet på detaljer när det gäller mitt skrivande. Jag har också skrivit för en mängd olika publikationer, så jag vet hur man ska forma min skrivstil för att passa uppgiften och publiken."
  • Återigen, som hänvisar till din lista kommer en stor hjälp att visa att du är beredd.
  • Exempel svar och saker att inte säga

    Svar på frågan Vad är dina styrkor

    Stöd WikiHow och Lås upp alla prover.

    Saker att undvika när du svarar på frågan vad är dina styrkor

    Stöd WikiHow och Lås upp alla prover.

    Tips

    Det finns ingen singel, one-size-passar-allt svar på den här frågan. Men spendera lite tid på dina egna styrkor och jämföra dem med företagets behov kommer att hjälpa dig att vara självsäker och förberedd när frågan uppstår.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande