Hur man bemyndigar människor

Bemyndiga andra får inte bara saker som görs, men det skickar ut positivitet i en grupp atmosfär. När alla känner sig i kontroll och som om de har en bit av pajen, blir mer arbete gjort, och resultaten förbättras. Oavsett om du vill bemyndiga dina anställda, barn eller en allmän grupp människor, positivitet, förtroende och möjligheter, gå långt, långt.

Steg

Del 1 av 3:
Bemyndiga dina anställda
  1. Bild med titeln Empower People Steg 1
1. Lära känna dem. Det är lätt att falla för att döma personen och hitta skäl inte att bemyndiga dem. Känna till sina färdigheter och kvalifikationer. Titta över deras curriculum vitae, och ta reda på vad deras styrkor och förmågor är. Detta hjälper dig att bestämma var du ska maximera deras potential.
  • Lyssna på dem mer än du talar. Var medveten om den emotionella bakgrunden några av dem går igenom och att svåra situationer kan spela en roll i sin uppfattade svaghet.
  • Fråga dem vad de är bäst kapabla och hitta den mest njutning att göra, inom ramen för sin arbetsbeteckning. På så sätt kan du uppmuntra dem att bidra i sina områden med specialitet och intressen - och se till att det händer.
  • Bild med titeln Empower People Steg 2
    2. Ge frekventa beröm För gott arbete varje dag. De flesta trivs i miljöer där de konsekvent får positiv feedback. Det hjälper dem att veta vad de gör är uppskattat, och kommer att uppmuntra dem att fortsätta sitt bra arbete och känna sig bemyndigade.
  • Skapa en miljö som firar både deras framgångar och deras misslyckanden. Du vill också lova de anställda som tog en risk men inte fick de resultat de tänkte - dock lärde de sig värdefulla lektioner själva och för företaget. De var gutsy nog att göra ett exempel på sig själva som alla kan lära av.
  • Bild med titeln Empower People Steg 3
    3. Undvik kritik om det är möjligt. Kritik har motsatt effekt av beröm, avskräckande människor kraftigt och stänger ofta ner dem. Antag alltid god tro, förstå, tänka när det gäller de goda aspekterna av situationen, och jämföra sina misstag till misstag du har gjort dig själv eller kunde ha gjort.
  • Om du måste ge kritik, vara konstruktiv, alltid ge dem beröm först och ge tydliga förslag på hur man förbättrar. Kritik som erbjuder ingen lösning är bara medelvärdet och onödigt.
  • Bild med titeln Empower People Steg 4
    4. Ge möjlighet till vidareutbildning och utbildning. Tillåta dem att expandera sina kunskaper och färdigheter så att de kan bidra på större vägar. Ibland, särskilt på arbetsplatsen, känner människor maktlösa och som om deras arbete inte är meningsfullt. När de ackumulerar mer färdigheter, kommer de att känna att de är viktiga och tillhör.
  • Kontrollera att människor har alla högteknologiska föremål som de behöver vara effektiva och se till att de vet hur man använder dem.Säg till dem, "Om du har några frågor, fråga mig om det och jag kan hjälpa till." Och menar det också.
  • Uppmuntra dina anställda att ta cirka 10 minuter varje dag för att lära sig nya färdigheter på sin iPhone, dator eller andra icke-tekniska färdigheter som de kan använda i det dagliga livet.
  • Bild med titeln Empower People Steg 5
    5. Dela information fritt och lätt.Att dela information med anställda är delvis om förtroende och delvis om resurser. Informationsdelning främjar förtroende mellan dig och dina anställda - trots allt skulle du inte dela information med någon du inte litar på. För det andra ger informationsutbyte också dina medarbetare de resurser de behöver för att göra ett kompetent jobb - det är svårt att göra de bästa möjliga besluten när du inte har den information du behöver för att agera.
  • Fastställa mål och mål och kommunicera dem tydligt.Se till att du formulerar allt från företagets uppdrag och grundarens vision till en grupps mål och enskilda roller. Anställda är mest bemyndigade när de förstår både stora och småbildsmål och är inte tvungna att improvisera på plats.
  • Bild med titeln Empower People Steg 6
    6. Stöd en inlärningsmiljö.Varje vecka, få lag tillsammans för att titta på olika situationer och diskutera dem för att bestämma hur de kan hantera saker annorlunda i framtiden och uppnå ett annat resultat.Det här är verkligen vad våra liv handlar om - att lära sig nya saker när vi åldras och analyserar de saker vi har gjort i det förflutna.
  • Skapa en miljö där man gör misstag är acceptabelt. Bemyndiga dina anställda betyder ibland att ge dem utrymme för att prova saker de aldrig har gjort och acceptera osäkra resultat. Anställda som är rädda för att prova något nytt av rädsla för backlash eller kritik kommer inte att gå ut ur de snävt definierade rollerna du har gett dem. Detta beror i sin tur dem av bemyndigande. Spärr vissa begränsningar - diskriminering eller olagligt beteende kommer i åtanke på arbetsplatsen - gör ditt bästa för att uppmuntra till hälsosamt riskupptagning. När en anställd gör ett misstag, uppmuntra dem att lära av det och gå vidare.
  • Del 2 av 3:
    Bemyndiga barn och tonåringar
    1. Bild med titeln Empower People Steg 7
    1. Försök att ta reda på varför det här barnet är inte bemyndigat. För att börja ta itu med det här problemet måste du veta varifrån det kommer från. Är de mobbade i skolan? Känner de dumt eller ful? Vad är relationerna som med sina föräldrar och lärare? Barn är generellt glada-lyckliga, om inte det finns en bestämd fråga till hands.
    • När du väl känner till den absoluta anledningen till denna aspekt av deras personlighet kan du flytta till nästa steg och hjälpa dem att bli säkrare av sig själva.
    • Ibland har det att göra med situationen. Om ett barn är den yngsta av fyra systrar, en del av en minoritetsgrupp eller kvinna, kan det vara att den nuvarande kraftstrukturen de bor i har påverkat sin självuppfattning. Om du kan ta itu med dessa problem i sina utvecklingsstadier, kan du göra deras vuxna liv oändligt enklare.
  • Bild med titeln Empower People Steg 8
    2. Använd positivt språk. Suck inte, för det kan tas som ett tecken på frustration. Även om de har krossat, låt dem veta att du är stolt över dem för att försöka, för att ta en risk och för att hitta ett sätt som inte fungerar. Du är på deras sida oavsett och kommer att heja dem så långt de går.
  • Istället för att säga att de är "inte dum," Låt dem veta att de är smarta. I stället för att säga de "gjorde inte illa," säg att de gjorde det bra. Tala med avseende på saker som de gjorde och satte en positiv snurr på den för att få det att känna att de är i kontroll och utför bra.
  • Bild med titeln Empower People Steg 9
    3. Hjälpa till att göra dem övertygade. Komplimanger dem om saker som de inte kan tycka om sig själva och ta det till en helt ny nivå. Till exempel, om de känner att de är fula, berätta för små saker, som "Din hud är snäll." Ibland gå in i mer detaljer, som "Dina ögon är som blommor. De är så fina." Ju mer du går in i detalj desto mer kommer de att vara övertygade och tänka på samma sätt om sig själva.
  • Om du är nära, få dem att tänka på saker som de tycker om sig själva och få dem att berätta för dig. När de känner sig nere kan du ta upp dessa saker. Du bör också lägga till i listan och försöka få dem att se ditt argument. "Kommer du ihåg den tiden du spenderade fredagskväll alla oroliga för din syster? Du är så snäll och omtänksam."
  • Bild med titeln Empower People Steg 10
    4. Ge dem positiv förstärkning. Att använda kraften i en komplimang och belöningar hjälper dig att lyckas bemyndiga någon. För barn är detta i form av privilegier. När de kommer hem från skolan med ett A på sitt papper, berätta för dem att de gjorde ett bra jobb, du är stolt över dem, och att de kan välja aktiviteten för natten. Belöna sitt goda beteende och de börjar se att de hjälper till att forma världen runt dem - de kommer att känna sig bemyndigade.
  • De flesta människor hålls inte tillbaka av vad de inte kan göra, de hålls tillbaka av vad de tror som inte kan göra. När du skapar en miljö där de är kapabla till nästan vad som helst, kan de tro det och stiga till dina förväntningar.
  • Bild med titeln Empower People Steg 11
    5. Få dem i en positiv, hälsosam miljö. Om det är möjligt, omger dem med människor som verkligen bygger sitt förtroende, de som verkar intresserade av allt de måste säga, och de som de kan lära av och med. Om vissa vänner inte uppfyller dessa kriterier, försök ditt bästa för att hålla dem borta och förklara varför du gör det. Du kan bara plantera fröet i ditt sinne och de kan också sluta att se deras negativitet,.
  • Uppmuntra en hälsosam livsstil också. När någon äter bra och övningar, känner de sig bättre - barn ingår. Att ta hand om våra fysiska själar ökar effektiviteten och humöret, vilket hjälper oss att må bra om oss själva. Om möjligt, ange ett bra exempel och vara stödjande genom att vara aktiv med dem och äta med dem. Du måste vara aktiv och äta bra, också!
  • Bild med titeln Empower People Steg 12
    6. Låt dem veta att alla har någon form av osäkerhet om sig själva eftersom ingen är perfekt. Även den person som vill presentera sig för världen som om de är perfekta gör det på grund av rädslan för andra som ser sina fel. Att känna osäker är helt normal. De lär sig och växer och blir bättre varje dag. Det är något att vara positivt om.
  • Vi utvecklas alla dagligen. Ingen är "Allt de vill vara" just nu. Låt dem veta att de borde ge sig en paus. De måste tillåta sig att växa och förändras och bli. Se till att de ger sig kredit för var de är för tillfället för var de är faktiskt där de ska vara.
  • Del 3 av 3:
    Bemyndiga en grupp
    1. Bild med titeln bemyndiga människor Steg 13
    1. Ge en röst till gruppen genom media. Medieigenkänning och stöd som belyser prestationer, problem eller orättvis behandling för någon grupp kan vara en användbar metod för att bemyndiga en grupp eller social klass. Detta beror på att det väcker stor allmänhetens medvetenhet som skapar stöd och leder till att människorna känner sig något hörda. De flesta försöker veta att de existerar och lyssnas på, och det kommer att validera dem.
    • Om möjligt, få gruppen på Facebook, Twitter och andra sociala medieplattformar. Ring de lokala nyheterna, få i papperet, annonsera och bara sprida ordet.
    • Ha dem var en del av det också. Bilda en brainstormingskommitté där de kan vidta åtgärder i sina egna händer, inte bara följa dina kreativa kommandon om hur man når ut till allmänheten.
  • Bild med titeln Empower People Steg 14
    2. Skapa en tryckgrupp. Detta är ett annat användbart sätt att bemyndiga en grupp. Att vara i en grupp, kämpar för en förenad orsak, gör människor starkare och mer aktiva när de kontrollerar sina liv. Det ger människor en solidaritet, den brist på vilka som hade lämnat dem känner sig utsatta tidigare.
  • Tänk på nästan vilken grupp som kämpar mot en annan grupp, oavsett om det är något som ligger som rasism eller något planerat och planerat, som politiska val. I de mest pressade tiderna, folk bandet och skapa uppåtgående rörelse och få saker gjort. En tryckgrupp kan tvinga om denna motivation.
  • Bild med titeln Empower People Steg 15
    3. Uppmuntra gruppen att använda sin röst. Låt dem veta att de har rätt att säga mer i saker som påverkar deras liv, deras lycka, eller till och med deras rättigheter som medborgare. Oavsett om det är en liten fråga inom den grupp som de inte är glada över eller ett problem i vår globala by, uppmuntra dem att tala upp. Om de inte talar upp, kommer ingenting att bli gjort.
  • Till exempel gör vissa europeiska regeringar så mycket väl genom att människor ska rösta i folkomröstningar om frågor som "Oavsett om man ska stanna i EU." Detta gör att folket känner att de är autonoma på sig själva och så, befogenhet. Använd detta som ett exempel och gör det på en mindre nivå. Du kan få val, rösta sessioner, möten och till och med informella ljudbrädes sessioner.
  • Bild med titeln Empower People Steg 16
    4. Få dem att uppmärksamma. När det gäller att bemyndiga människor måste du se till att de människor som är bemyndigade känner sig bekväma och uppmärksammar. Inget gott kommer att komma från lektionen om han eller hon inte uppmärksammar eller känner sig obekväma och får därför inte allt du säger.
  • Din Demeanor kommer att vara en stor del av detta. Om du själv inte har befogenhet och inte anger ett bra, befallande exempel, kommer du inte att kunna hjälpa dem att hitta sin inre källa till empowerment. Var säker på dina egna färdigheter och de kan vara mer självsäker i deras.
  • Bild med titeln bemyndiga människor Steg 17
    5. Slutligen, var din egen fyr och du kommer att medföra ljus för andra. Lär dig och lära vid varje ögonblick möjligt och fråga alltid feedback istället för att bara hålla fast vid ditt ord. Öppna ditt sinne till nya alternativ som gruppen presenterar dig. Uppmuntra dem att gå upp om du ser möjligheten för dem att växa. Arbete med dem, inte ovanför dem.
  • Tro de ord du säger också. Om du säger att de är kapabla till någonting, menar det. Om du inte gör det, kommer de att se igenom det och diskreditera din åsikt. Om du är ärlig, uppstående, säker och har sina bästa intressen i hjärtat, kommer de att vilja stiga till dina förväntningar.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Fostersamarbete. Det är lätt att bryta ett halm, men mycket svårare att bryta ett bunt av strån tillsammans. Bemyndiga människor genom att uppmuntra dem att arbeta tillsammans i en samarbetsmiljö.
  • Vara stödjande. Alltid vara tillgänglig och ivriga att hjälpa andra om de någonsin är i behov. Detta kommer att främja en anda av god känsla och bemyndiga dem att återfå.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande