Hur man är en feminist

Det finns inget enskilt sätt att vara en feministisk - att vara en feminist kan ta på sig mycket olika former.I huvudsak är en feminist någon som tror på jämställdhet mellan könen. De flesta skulle säga att de gynnar jämlikhet och könsrättigheter. De tror att män och kvinnor borde ha lika möjligheter och förmågan att göra vad de vill ha med sina liv.

Steg

Del 1 av 3:
Införlivande feminism i det dagliga livet
  1. Bild med titeln Hantera din tonåring som vill ha en tatueringssteg 11
1. Älska dig själv, oavsett ditt kön.Det kan låta ostlikt, men älska dig själv och öva självvård gentemot dig.När du älskar dig själv, säger du i huvudsak "min mänsklighetsfrågor."
  • Med detta älskar din kropp, även (särskilt!) Om det inte passar medias stereotyp av perfektion.Feminister bekämpar ofta missuppfattningen att en attraktiv kvinna har en viss uppsättning egenskaper.
  • Det betyder inte att du inte kan spendera tid att göra dig själv snygg.Du kan bära smink eller höga klackar och vara feminist, men du behöver inte!
  • Bild med titeln Få tonåringar att prata steg 5
    2. Dela lika ansvar i ditt förhållande.Det kan vara vanligt för medlemmar av heteroseksuella relationer och äktenskap att glida i traditionella könsroller.Om du vill stanna hemma med dina barn medan din man arbetar, det är bra! Du kan fortfarande vara feminist! Men du och din partner borde göra medvetna beslut om hushållsansvar.
  • Om du gör det mesta av matlagningen, kanske din partner ska städa upp köket efter middagen.Om din partner tvättar på helgerna kan du bidra på andra sätt, som att dammsuga.Så länge du fattar beslut om ansvar baserat på val och personlig preferens, och inte på könsstereotyper, kommer du att integrera feminism i din livsstil.
  • Bild med titeln Deal med ett lat barn Steg 2
    3. Höj dina barn att tro på jämställdhet.Det finns många sätt att höja barnen att vara feminister.En bra start är att uppmuntra dem att omfamna sina individuella intressen och lustar, oavsett kön.Du kan också lära dem att fråga könsantaganden (till exempel varför tjejer är alltid rosa och lila, men pojkar är aldrig rosa).Hjälpa dem att göra livsmål som inte hänger på deras kön.
  • Det är också viktigt att betona både moderns och fars roll som förälder.Detta kommer att minimera antagandet att mammas förälder medan fäderna arbetar.
  • Bilden med titeln Be någon att vara din mentor Steg 7
    4. Upprätthålla positiv jämlikhet på arbetsplatsen.Perfekt arbetsplatser skulle alla vara blinda för kön, etnicitet, sexuell läggning och vissa andra livsval.I själva verket är det inte alltid fallet.Underhålla professionalism på arbetsplatsen och alltid utföra ditt bästa, om du känner att du diskrimineras, (dvs: betald mindre för liknande arbete eller passerat för en kampanj) på grund av ditt kön. Var inte rädd för att tala om ojämlikheten.
  • Om du har en ledande ställning, säkerställer rättvisa och eget kapital i anställning, lön och befordran.
  • Bild med titeln Fråga en bästa vän om de gillar dig Steg 4
    5. Bemyndiga kvinnor.Det finns en olycklig modern tendens för kvinnor att döma och försvaga andra kvinnors val, (särskilt på sociala medier).Att vara feminist, stöd och bemyndiga andra kvinnor istället för att döma dem.Inse att kvinnor som fattar beslut som skiljer sig från din egen, har sannolikt ställt så mycket tanke i de beslut som du har.
  • Del 2 av 3:
    Främja global jämställdhet
    1. Bild med titeln Hyr en prisvärd makeup artist för ditt bröllop Steg 3
    1. Erkänna systemiska ojämlikheter.En viktig del av att vara en informerad feminist odlar en medvetenhet om systemiska fördomar mot kvinnor runt om i världen.Du kan inte stoppa varje individ från att ha en viss åsikt om kvinnor, men du kan avslöja systemiska ojämlikheter.
    • Du kan stödja organisationer som tillhandahåller undertryckta kvinnor i andra kulturer utbildning och möjligheter.
    • Du kan märka trender som skillnaden mellan andelen politiker eller världsledare som är kvinnliga, mot världens kvinnliga befolkning.
    • Inse att i system som diskriminerar kvinnor inom utbildningsområdena, blir kvinnors ekonomiska liv beroende av andra i makten, vilket tar makt från dem.
  • Bild med titeln Befriend en hörselperson när du
    2. Kämpa mot könsdiskriminering.Gå till Rallies som främjar kvinnors jämlikhet.Gå med i organisationer som kämpar för jämställdhet mellan kvinnor i ditt område såväl som andra länder.Att tala om ojämlikhet är ett viktigt steg mot att uppnå jämlikhet.Du kan hitta resurser för feministisk aktivism http: // feminist.com / aktivism / här.
  • Bild med titeln övertyga någon att rösta Steg 6
    3. Rösta för Pro-Women Politiska ledare.Ett sätt att du kan vara feminist och support feministiska orsaker är att rösta med kvinnors rättigheter i åtanke.Omröstning för politiker som förespråkar kvinnor på arbetsplatsen och kvinnors hälsovårdsrättigheter kan sätta dina feministiska övertygelser till handling.
  • Dessutom kanske du vill ta reda på om en kandidat (man eller kvinna) har kvinnor som arbetar på sin kampanjpersonal.Att förespråka för kvinnors anställningsrättigheter är mindre meningsfullt om en kandidat inte faktiskt anställer kvinnor.
  • Bild med titeln övertyga någon att rösta Steg 3
    4. Stödja kvinnors och mäns rättigheter.En del av att vara en feminist stöder alla alla att göra vad de vill ha i sina liv och karriär, även om det betyder att bryta traditionella könsstereotyper.Det betyder att tro att en mamma eller en pappa kan välja att stanna hemma för att höja små barn.Det betyder att man tror att en man eller en kvinna kan bli en VD för ett företag eller en politiker eller president.
  • Del 3 av 3:
    Lär dig om feminism
    1. Bild med titeln Skapa bra studievanor för tentor Steg 3
    1. Förstå feminism.En feminist anser att män och kvinnor borde ha lika möjligheter och kan spendera tid att dela och odla dessa övertygelser. Feminism handlar inte om att avvisa kvinnlig sexualitet eller upprätthålla kvinnor som överlägsen män - det handlar om att utmana förutfattningar om könsroller. Det handlar om att göra observationer och ställa frågor som, "Varför är piloter vanligtvis män, medan flygvärdinna är vanligtvis kvinnliga?"
  • Bild med titeln Undvik distraktioner medan du studerar steg 11
    2. Utforska vanliga missuppfattningar om feminism. Det finns många missuppfattningar om feminism.Vissa människor hör ordet "feminist" och föreställ dig en kvinna som bär hennes hår kort, hatar män och agerar aggressivt hela tiden.Men en feminist kan också vara en vistelse-hemma-mamma som lyfter 4 barn och spenderar sina dagar matlagning och rengöring.En feminist kan också vara en man.
  • Feminister behöver inte förbli ogift, hata män eller vara lesbiska.
  • Feministerna behöver inte klä sig eller agera ett visst sätt.
  • Bilden med titeln Skapa bra studievanor för tentor Steg 7
    3. Studera historien om den feministiska rörelsen.För att verkligen förstå feminismen kanske du vill borsta på de olika vågorna i den feministiska rörelsen.Lär dig om de mest inflytelserika kvinnans ledare för kvinnornas röströrelse.Lär dig om kvinnors jämställdhetsfrågor som lika lön för lika arbete, skatteförmåner för barnomsorg och mammaledighet.
  • Tips

    Anser att både män och kvinnor har vuxit upp i samma könsfulla samhälle och har tålamod med dem som ännu inte förstår varför feminismen är så viktig. Människor kommer att vara mer öppna för att diskutera feminism om du behandlar dem rättvist och respektfullt.
  • Ignorera inte det faktum att män och kvinnor är biologiskt olika, men gör inte misstaget att förvirra fysiska skillnader med kulturellt verkställda.
  • Läs Betty Friedans "The Feminine Mystique". Detta är en av de viktigaste böckerna i feministisk kultur, eftersom det började "andra våg" av feminism.
  • Kvinnor är inte bättre än män! Feminister tror att de är lika.
  • Varningar

    Feminism handlar inte om att hata män, hata andra kvinnor för val de gör på egen hand, avvisar transgender människor som antingen "inte riktiga kvinnor" eller "förrädare", eller i allmänhet gör något som inte är i namnet på äkta jämlikhet. Dessa typer av tankar kommer inte bara att få dig att se omliggande, men kommer också att lägga feminism i ett dåligt ljus.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande