Hur man klarar om din make kommer ut som transgender

Kön inkongruens är en klinisk term för någon som känner att de föddes fel kön. Ofta vill människor som är transgender att leva som det andra könet och inte den som de var biologiskt tilldelade.Om din make kommer ut som transgender, kommer du sannolikt att känna dig i chock, förvirrad, kanske till och med förråd. Att veta hur man går framåt kan vara svårt, och du kommer sannolikt att ha fler uppföljningsdiskussioner. Låt dig själv uttrycka dina känslor och tänka på saker. Nå ut för support genom att ansluta till en supportgrupp eller delta i terapi.

Steg

Del 1 av 3:
Pratar med din make
  1. Bild med titeln vara en bättre flickvän Steg 11
1. Respektera sina ord och handlingar. Det är inte upp till dig om din make är transgender eller inte. Din make har tagit ett stort steg i att avslöja en stor hemlighet till dig, och det är mycket osannolikt att de kan eller är villiga att ändra sig. Istället för att argumentera med dem eller berätta för dina åsikter, respektera vad de säger och accepterar det som sanning. Oavsett om du håller med sina handlingar eller inte betyder att din åsikt kommer att förändra någonting. Lyssna noga med vad de säger och motstår uppmaningen att hoppa in eller svara genast.
  • Din make vill bli hörd och förstås, inte argumenterad med. Gör ditt bästa för att lyssna och acceptera vad de säger.
  • Be om tid att smälta informationen, om du behöver det.
  • Också, om du känner dig ilska, se till att uttrycka att din ilska inte är riktad mot dem utan snarare är din känsla om den situation du nu befinner dig i.
  • Säg, "Det här är mycket att ta in, men jag respekterar vad du säger, trots att jag kämpar för att förstå."
  • Bild med titeln vara en gentleman Steg 9
    2. Prata om sina beslut. Vissa människor uttrycker transgender som korsdressing och andra vill ha omplacering. Fråga din make hur de vill uttrycka sig. Att ha mer information om deras behov och önskningar kan hjälpa dig att förstå vad de vill ha och hur de vill uttrycka sig.
  • Fråga din make, "Vad vill du göra som ett resultat av att vara transgender? Hur vill du uttrycka dig själv? Hur kommer det att påverka mig?"
  • Bild med titeln Tala med din fru eller flickvän om oralsex steg 9
    3. Ställ några frågor. Du kan känna dig förvirrad och har många frågor. Fråga din make om dina frågor eller göra lite internetforskning. Om du är för chockad eller förvånad när din make initialt kommer ut, spendera några dagar eller veckor som skriver en lista med frågor som du vill svara. Om du är obekant med termer som transgender, spendera lite tid att utbilda dig själv och bättre förstå vad de menar.
  • Till exempel kanske du undrar, "är min make gay?"Lär dig skillnaden mellan könsidentitet och sexuell läggning genom att fråga din make eller lära dig mer om dessa villkor. De flesta som är transgender identifierar inte som gay.
  • Att gå med i ett online-community eller göra en Internet-sökning kan hjälpa till att svara på dina specifika frågor.
  • Det kan också vara en bra tid att nå ut till en rådgivare som specialiserat sig på könsidentitetsfrågor. Den här personen kan vara en objektiv resurs för att svara på dina frågor och ge vägledning.
  • Bild med titeln Gör din man att bli kär i dig igen Steg 9
    4. Uppföljning av diskussioner. Det är osannolikt att du kommer att få en tydlig förståelse för vad din make vill ha och hur det kommer att påverka dig när de först avslöjar. Göra en punkt att prata om det längre, även om det är obekvämt. Du kan behöva utvärdera ditt förhållande, diskutera vad du ska berätta för dina barn och bestämma hur man meddelar saker till vänner och familj.
  • Prata om dessa beslut tillsammans, särskilt för att de påverkar er båda.
  • Säg, "Låt oss fortsätta diskutera det här. Jag vet att jag har fler frågor och jag vill hålla vår kommunikation öppen."Se till att du diskuterar hur du ska göra det här. Kommer du att ha ett veckovis möte? Ska du ställa frågor när de kommer upp? Är det mer konstruktivt att kommunicera personligen eller elektroniskt?
  • Del 2 av 3:
    Uttrycka dina tankar och känslor
    1. Bild med titeln Dream Steg 14
    1. Bekräfta dina tankar och känslor. Du kanske känner dig förvånad, arg, skadad, besviken, chockad eller ett antal känslor när din make kommer ut som transgender. Vad du än känner, är det okej att uttrycka den känslan. Vet att varje känsla du upplever är en nödvändig del av din helande. Sitta med dina egna känslor. Du kan känna dig blandad om att känna sig skadad eller arg men vill stödja din make. Ge dig själv lite att sortera igenom dina känslor.
    • Överväg att skriva ner dina känslor och tankar i en journal. Du kan också måla, dra, gå på en promenad, eller lyssna på musik som ett sätt att arbeta genom dina känslor.
  • Bild med titeln Dream Steg 10
    2. Acceptera situationen. Öva radikal acceptans genom att erkänna att detta är en del av din verklighet. Om du befinner dig, säger "varför jag?"Eller" Det borde inte vara så här!"Ta ett djupt andetag och känna igen att det här är din nuvarande verklighet. Känna sig dålig för dig själv eller leva i förnekelse tenderar att öka negativa känslor, men det är normalt att känna sig så och du måste erkänna dessa känslor att gå vidare.
  • Radikal acceptans betyder inte att du godkänner eller till förmån för något, det betyder att du kan erkänna det utan att låtsas att det inte existerar eller att det inte påverkar dig. Medan erfarenheten kan vara smärtsam betyder det inte att du måste lida.
  • Säg till dig själv, "Det här är svårt att förstå, men jag kommer inte att springa från situationen. Jag vet att jag kan komma igenom svårigheten av detta."
  • Bild med titeln Ge Mentful Meditation Steg 8
    3. Stanna kvar. Ditt sinne kan tävla till framtiden och vad som kommer att hända med dig, till dina barn och till din make / maka. Det är lätt att bli överväldigad av stora nyheter och hur det kan påverka ditt liv. Om du känner dig överväldigad av framtida tankar, stanna. Håll dina tankar här och nu.
  • Ett sätt att återvända till nutiden är att använda andan. Fokusera på din andning genom att räkna in dina inandningar och utandningar, kom ihåg att andan kopplar dig till det nuvarande ögonblicket.
  • Försök med hjälp av mentala jordningsövningar också. Till exempel kan du göra saker som att säga ditt namn, var du är, och vad du gör. Eller försök att göra en kopp te och känna den varma koppen i dina händer.
  • Bild med titeln Behåll ditt förhållande efter en diabetesdiagnos Steg 6
    4. Vara rörlig. Om du känner dig förvirrad om dina egna känslor och du inte vet hur man svarar på din make, var villig att omfamna möjligheterna. Du behöver inte bestämma just nu om du ska stödja din make eller separera. När din make kommer ut, ta den kritiska tiden och vara öppen för vad som kan eller inte hända utan att stänga av eventuella möjligheter.
  • Bild med titeln är inte obsessivt steg 12
    5. Ge tacksamhet. Om du är överväldigad med känslor av oro och stress, sluta och ta ett ögonblick av tacksamhet. Du kanske känner att hela din värld har blivit upp och ner, och du kan bara fokusera på din make som kommer ut som transgender. Ta en stund och uttrycka lite tacksamhet. Säg vad du är tacksam för högt för dig själv eller andra, skriv ner det och läs det tillbaka till dig själv. Så många sätt som du kan göra din hjärna bearbeta din tacksamhet, desto bättre. Du kan uppskatta de saker du värderar eller finner meningsfulla, oavsett om det är dina barn, solsken, tvätten är gjort eller takeout.
  • Finner saker att tänka positivt om och vara tacksam för att hålla en känsla av positivitet, även om saker känns som om de kraschar ner på dig.
  • Del 3 av 3:
    Få stöd
    1. Bild med titeln känner igen varningsskyltarna på självmordssteg 3
    1. Använd ditt supportnät. Oavsett om du pratar med vänner eller familjemedlemmar, når ut till de närmaste. Du kanske vill prata om din make som kommer ut eller dina reaktioner på nyheterna. Även om dina vänner inte kan ändra eller lösa någonting, kan det vara till hjälp att dela dina tankar och känslor i en säker miljö. Prata med någon som får dig att känna dig förstådd.
    • Eftersom det här är ett känsligt ämne, var försiktig med vem du bestämmer dig för att bekämpa. Välj någon som kommer att vara stödjande och förståelse, inte någon som kommer att döma eller föreläsa.
    • Ha kaffe med en vän eller nå ut till en kollega.
    • Säg, "Det här är en svår tid för mig och min familj, och jag skulle uppskatta ditt stöd."
  • Bild med titeln Stopp Alkohol Cravings Steg 7
    2. Gå med i ett supportgemenskap. Det kan vara svårt att känna sig stödd under den här tiden, eftersom många människor kommer att vända sitt stöd till din make. Du kan känna dig obekväma att prata med nära vänner eller familj om din erfarenhet, så överväga att gå med i en supportgrupp. En supportgrupp kan hjälpa dig att känna igen att du inte är den enda som går igenom det här och att andra människor har en liknande upplevelse som du. Du kan begära råd och support, höra andras historier och lära av människor i olika stadier av sin make som kommer ut.
  • Gå med i en Community Support Group eller sök efter en grupp online. Huruvida människor är nära eller långt kan det vara tröstande att känna andra människor som har varit där "eller går igenom det du går igenom.
  • Bild med titeln Stopp Alkohol Cravings Steg 3
    3. Få terapi. Om du har svårt att justera nyheterna och behöver lite stöd kan en terapeut hjälpa dig att klara dig. Terapi är ett säkert ställe att uttrycka dina tankar och känslor utan dom. Din terapeut kan hjälpa dig att lära dig och öva coping färdigheter. De kan också hjälpa dig att veta hur man kommunicerar mer effektivt med din make under den här tiden.
  • Det är viktigt att ta hand om dina behov och ta hand om dig själv. Om du känner att du behöver förstå dina känslor bättre, kan en terapeut hjälpa till.
  • Bild med titeln Ansök om Barnstöd Steg 8
    4. Gå till par "rådgivning. Om du är osäker på hur du går vidare med din make, överväga att se en par terapeut. Det kan vara lättare för dig att diskutera förändringarna och det sätt du känner i terapi istället för hemma. Din terapeut kan hjälpa var och en av er att kommunicera hur du känner och dina önskemål och behöver varandra. Om en eller båda av er undvikande av att diskutera förändringar, kan terapi hjälpa till att skapa säkerhet kring att prata om saker som är obekväma.
  • Oavsett val du gör som ett par kan terapi hjälpa till att underlätta dessa ändringar och hjälpa var och en av er att klara.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande