Hur man bemyndar ungdomar

Det är lätt för vuxna att känna igen att dagens ungdomar är morgondagens ledare, men det kan vara svårt för dem att ta ungdomars ansträngningar att vara ledare på allvar. Men istället för att ignorera eller avskräcka barn och tonåringar som vill vara aktivt engagerade med världen runt dem, kan vuxna bidra till att bemyndiga ungdomar genom att stödja och uppmuntra dem. Empowerment innebär att ungdomar hittar och följer sina lustar, blir ledare och lär sig av sina misstag.

Steg

Metod 1 av 3:
Uppmuntra sitt självförtroende
  1. Bild med titeln Empower Youth Steg 1
1. Berätta för dem att deras röst är viktig. Barn är ofta naturligt ivriga att engagera sig och göra en positiv skillnad, men känner också ofta att deras röst inte värderas. Som vuxen, faller inte i "barnen ska ses och inte höras" fälla. Påminn dig om att dagens ungdom är morgondagens världsledare och uppmuntra dem att utforska sina lustar och tala sina tankar.
  • Till exempel kan en tonåring vara för ung att rösta, men det betyder inte att de borde vara avskräckta från att bli involverade i ett kommande val. Diskutera problemen och kandidaterna med dem, och låta dem uttrycka sina åsikter fritt. Uppmuntra dem att aktivt stödja en kandidat eller orsaka om de vill.
  • Bild med titeln Empower Youth Steg 2
    2. Hjälpa dem att utveckla sin egen känsla av syfte. Berätta inte för barnen vad som är viktigt och obetydligt för dem - istället, fråga dem. Ge dem råd och uppmuntran om hur man blir mer kunniga om ämnen som stoke sina lustar.
  • Deras orsaker kan skilja sig från dina orsaker, och det kan skapa friktion. Men kom ihåg att omfamna orsaker är en del av att hitta sig som en tonåring, och det är bäst att låta dem utforska snarare än att förbjuda eller mocka sina lustar.
  • Bild med titeln Empower Youth Steg 3
    3. Visa inte ungdom som ett problem som behöver fast. Du kommer att höra det hela dagens barn är lata, de är själviska, de är kopplade från verkligheten, de bryr sig bara inte, och så vidare. Roligt är att vuxna har sagt samma sorters saker så länge som det har varit barn runt. Istället för att fokusera på vad som är fel med dagens ungdom, uppmuntra barn att tro att de kan göra världen bättre.
  • Det är inte svårt att hitta media porträtt av negativa ungdomsrollmodeller-apatiska barn, beroende barn, även våldsamma barn. Men gräva lite djupare att hitta positiva ungdomsrollmodeller-aktivister, filantropister, och övergripande "do-gooders" -Vem du kan dela med barnen i ditt liv.
  • Bild med titeln Empower Youth Steg 4
    4. Minska "Jag vet bättre" perspektiv som kallas vuxen. Vuxna älskar att tro att ålder medför visdom, och att det betyder att vuxna alltid vet bäst. Medan det är självklart sant att erfarenheten kan öka visdom, faller inte i fällan att automatiskt devalvera en tonårsvisning när den skiljer sig från din. Var nog nog att acceptera att du fortfarande kan vara fel, och att du fortfarande kan lära dig nya saker.
  • Kanske, till exempel, du har sett människor försöker misslyckas i flera år för att få en övergiven fabriksplats förvandlad till en gemenskapspark, och din lutning är att berätta för din tonåring att det är en orsak som inte är värd att förfölja. Men kanske ett ungdomligt perspektiv och vissa färska idéer är exakt vad som behövs.
  • Metod 2 av 3:
    Stödja sina idéer och handlingar
    1. Bild med titeln Empower Youth Steg 5
    1. Låt dem komma med sina egna idéer och orsaker. Empowerment är beroende av "självtillstånd" -Det är att du själv kan lita på i dina perspektiv och följa dina övertygelser. Du kan inte verkligen bemyndiga ett barn, då, genom att ge dem en anledning att följa. Du kan och bör dock hjälpa dem att lära sig och engagera sig i världen runt dem och uppmuntra sina idéer om att vidta åtgärder.
    • Om de till exempel vill veta mer om barndomsfattigdom i utvecklingsländerna, hjälpa dem att hitta tillförlitliga material om ämnet från akademiska, statliga eller icke-statliga källor. Då, om de kommer med en fundraising eller medvetenhet, uppmuntra dem att driva den.
  • Bild med titeln Empower Youth Steg 6
    2. Döm inte svårigheten eller betydelsen av vad de gör. Vissa tonåringar blir framgångsrika entreprenörer, ledare för välgörenhetsgrupper, eller till och med globalt erkända aktivister. Men ditt barns idé om att "bli involverade" kan inrätta en drink står för att höja några dollar här och där för den lokala matbanken. Visa i alla fall samma stödjande entusiasm för deras ansträngningar.
  • Inte alla barn är, redo eller villiga att förändra världen. Men genom att stödja dem som de utforskar vad de kan göra, kan du hjälpa dem att bli bemyndigade vuxna som är mer självsäkra i sina förmågor att bli involverade.
  • Bild med titeln Empower Youth Steg 7
    3. Låt dem kämpa och komma upp kort. Vissa planer-ökar $ 250.000 för att rädda ett lokalt landmärke, fördubbla återvinningsgraden, med en longshot politisk kandidat till seger-kan helt enkelt inte vara i korten. Men försöker och kommer upp kort är en viktig del av bemyndigande. Som en stödjande vuxen, hjälpa ett barn att inse att det aldrig finns någon skam när det gäller att ge sitt bästa för en sak som är viktigt, oavsett resultatet.
  • Generellt sett betyder det att du ska följa sitt ledarskap och försöka hjälpa dem att lyckas, men inte gå in och ta hand om ett försök att förhindra misslyckande. Du kan föreslå förändringar i strategin, men låta dem stanna kvar så mycket som möjligt.
  • Bild med titeln Empower Youth Steg 8
    4. Acceptera att deras motivation och fokus kommer att förändras regelbundet. Barn i allmänhet, och speciellt tonåringar, är trådbundna att snabbt och ofta ändra sina tankar. Det innebär att gårdagens orsak kan ersättas av en ny till synes av ingenstans, eller att deras engagemang för det kan vaxa och ta bort dag för dag. Kritisera inte dem för att vara ytlig eller wishy-washy-istället, acceptera att det här är en del av sin process att hitta sin egen röst och känsla av syfte.
  • Det betyder inte att du inte bör betona värdet av att avsluta vad de har börjat, eller vikten av att följa igenom sina löften. Om de till exempel har börjat ta donationer för en viss orsak, se till att de förstår sin skyldighet att se till att dessa medel används ordentligt.
  • Metod 3 av 3:
    Underlätta empowerment aktiviteter
    1. Bild med titeln Empower Youth Steg 9
    1. Sök aktiva roller för dem i ungdoms empowerment organisationer. När ett barn eller en tonår har identifierat en orsak till att de är entusiastiska över, hjälpa dem att söka relevanta organisationer att gå med. Helst, leta efter grupper som betonar ungdomsunderhåll genom att ge yngre människor ledarskap och beslutsspolar inom organisationen.
    • Guidningsrådgivaren eller annan personal på barnets skola kan hjälpa dig att identifiera potentiella grupper att gå med.
    • Om barnet vill starta sin egen grupp, uppmuntra dem och hjälpa dem att starta processen. Återigen kan personalen på skolan kunna hjälpa till.
  • Bild med titeln Empower Youth Steg 10
    2. Stöd partnerskap bland ungdomsorganisationer. Om ett barn är en del av en grupp som hanterar ett problem som fattigdom eller diskriminering, uppmuntra dem att göra anslutningar med andra ungdomsfokuserade grupper som gör liknande arbete. Inte bara kan utveckla partnerskap öka effekterna av sitt arbete, det låter också barn se att de är långt ifrån ensam i deras engagemang för att bli involverad.
  • De kan till exempel samordna händelser med grupper på närliggande skolor, till exempel.
  • Deras lokala grupp kan vara affiliate med en regional, nationell eller internationell organisation dedikerad till samma sak.
  • Bild med titeln Empower Youth Steg 11
    3. Uppmuntra möjligheter att gå utöver sin komfortzon. En del av bemyndigande upplever den bredare världen och erkänner både likheter och skillnader mellan människor och platser. Detta kan innebära att du tar ett stort steg, som att bli en valutamiljestudent eller på en internationell volontärresa. Prata med barnet om sina mål och intressen och uppmuntra dem att tänka och agera djärvt.
  • Inte alla är skurna för internationell resa, förstås. Det sagt, ännu mindre steg, som att arbeta tillsammans med lokala tonåringar i ett närliggande samhälle med en annan social, ekonomisk, etnisk eller religiös smink, kan göra stor inverkan.
  • Bild med titeln Empower Youth Steg 12
    4. Arbeta med dem, istället för att göra för dem. Om du övervakar en befintlig ungdoms empowermentgrupp eller sätter upp en ny, kan det vara frestande att sätta de vuxna som ansvarar och få barnen "klocka och lära."En del av bemyndigande ger dock barns verkliga makt. Undvik fällan av "vuxen" och ge yngre människor en chans att göra verkliga ledarskapsbeslut.
  • Ditt jobb är att ge dem konstant stöd, och att rådgöra dem när de begär det.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande