Hur man är en bra lagledare

Ledande en grupp människor kan tyckas skrämmande, men det behöver inte vara så svårt eller skrämmande som du kanske tror. Du behöver inte vara en borrgeant för att motivera och inspirera ditt lag. Människor vill ha ledare som de kan lita på att se upp för dem och ha sina ryggar. För att hjälpa dig, har vi sammanställt en praktisk lista över strategier du kan använda för att vara den bästa lagledaren du kan vara.

Steg

Metod 1 av 15:
Ställ frågor för att lära känna ditt lag.
  1. Bild med titeln vara en bra lagledare Steg 1
1. Lära dig så mycket du kan om dem och vad de gör. Tänk på det. Du kan inte verkligen vara en framgångsrik ledare om du inte känner till ditt lag. Var en "elev" istället för en "knower" genom att erkänna att du inte har alla svar och frågar massor av frågor, speciellt om du är ny på din roll som lagledare. Var upphetsad att lära sig om varje person på ditt lag och deras individuella roller och personligheter.
  • Till exempel, som du passerar någon på ditt team som arbetar på ett projekt, kan du fråga dem enkla saker som "hej! Kan jag fråga om vad du jobbar med?"Och efter att de förklarar uppgiften eller projektet, kan du fråga fler personliga frågor som", tycker du om att göra dessa projekt?"Och" Har du några idéer om hur det här kan göras bättre?"
  • Om ditt lag känns som om du verkligen bryr dig om dem, kommer de att vara mer benägna att gärna och respektera dig som ledare.
Metod 2 av 15:
Kommunicera dina tankar och planer på ditt lag.
  1. Bild med titeln vara en bra lagledare Steg 2
1. Vara så transparent och öppen som du kan med dem. Borta är cheferna för chefer och chefer som håller en vägg med privatlivet om vad de tänker. Det är en mycket bättre övning att öppet kommunicera med alla på ditt lag. Berätta för dem vad du tänker och vilka förändringar eller nya projekt du överväger. Ju mer transparent du kan vara, desto mer kommer ditt team att känna sig bekvämt vilket ger dig inmatning och feedback, vilket kan vara väldigt användbart.
  • Till exempel, om du tänker på att starta ett nytt projekt som skulle kräva ytterligare arbete från ditt lag, kan du säga något som, "Jag tror verkligen att projektet kan förbättra vår effektivitet i allmänhet och kunna sluta öka vår lönsamhet. Men jag känner igen att det också skulle innebära mer arbete."Du kan då bjuda in ditt team för att ge sina tankar och idéer.
Metod 3 av 15:
Lyssna på folket på ditt lag och undvik att avbryta dem.
  1. Bild med titeln vara en bra lagledare Steg 3
1. Låt folk på ditt lag känna sig bekväma att prata med dig. När någon på ditt lag kommer till dig med ett problem eller till och med bara att chatta, behåll ögonkontakt och lyssna på vad de måste säga. Vara tålmodig och undvik att försöka avbryta dem. Låt ditt lag känna att de kan prata med dig. Öppen kommunikation kan hjälpa till att se till att alla är på rätt sida och problem behandlas snabbt.
  • Till exempel, om en lagmedlem kommer till dig och börjar förklara ett misstag som de gjorde, var tålmodiga och undvika att skära av dem. Låt dem förklara vad som hände innan du räknar ut vad du ska göra nästa.
  • Det måste inte alltid vara arbetsrelaterat, antingen. Om du har någon på ditt lag som bara hade en baby, till exempel, låt dem berätta om det! Du vill att ditt lag ska känna att de kan lita på dig.
Metod 4 av 15:
Bryr sig om ditt lags professionella och personliga svårigheter.
  1. Bild med titeln vara en bra lagledare Steg 4
1. Visa dem att de är mer än bara anställda till dig. Folk tenderar att arbeta hårdare för ledare om de känner att de verkligen bryr sig om sitt välbefinnande. Checka in med folket på ditt lag regelbundet för att se till att de gör det bra. Om de har problem på jobbet eller hemma, berätta för dem att de kan komma till dig om de känner sig bekväma. Att veta att du har ryggen kan göra ditt lag respekt och lita på dig mer.
  • Se inte folket på ditt lag som resurser eller verktyg för din egen framgång. Om du behandlar dem med vänlighet och respekt, respekterar de dig tillbaka.
Metod 5 av 15:
Empati med ditt lag när de är frustrerade.
  1. Bild med titeln vara en bra lagledare Steg 5
1. Visa dem du bryr dig och uttrycka din oro för dem. Saker händer! Det är mycket troligt att det vid någon tidpunkt kommer det att bli ett problem eller ett misstag som gör dig eller någon på ditt lag arg eller frustrerad. Det är okej. Det viktiga är att du låter ditt lag veta att du bryr dig om deras välbefinnande genom att vara tålmodig och snäll. Du kan sedan arbeta tillsammans för att räkna ut hur man tar upp ett problem.
  • Till exempel, om någons dator fortsätter att krascha och de förlorar allt arbete, låt dem veta att du förstår hur frustrerande det kan vara och att du ska arbeta för att få problemet fixat.
Metod 6 av 15:
Direkt beröm till ditt lag istället för dig själv.
  1. Bild med titeln vara en bra lagledare Steg 6
1. Ge dem den kredit de förtjänar. Kom ihåg att folket på ditt lag är de riktiga hjältarna. Medan det är din roll som lagledare att hålla dem motiverade och på rätt spår, de som gör det verkliga arbetet. Så när någon berömmer dig eller ditt företag, var noga med att peka på de människor som gjorde det allting - ditt lag! Om ditt lag känns uppskattat, kommer de att hålla sitt bra arbete.
  • Att ta kredit för arbete som någon på ditt lag gjorde kunde verkligen slås och få ditt team att förlora respekt för dig.
Metod 7 av 15:
Skydda ditt lag från kritik.
  1. Bild med titeln vara en bra lagledare Steg 7
1. Kasta inte någon på ditt lag under bussen. En av de största delarna av att vara en lagledare är villig och kunna ta värmen när någon är upprörd eller kritisk mot ditt lag eller ditt företag. Ta ansvar för eventuella misstag eller problem och skydda ditt lag från yttre kritik. De kommer att uppskatta dig för det och kan arbeta hårdare för att förhindra framtida problem eller misstag.
Metod 8 av 15:
Undvik att kritisera eller skvaller om andra människor.
  1. Bild med titeln vara en bra lagledare Steg 8
1. Det är ett tecken på omätten och dåligt ledarskap. Misstag händer och ibland kan människor vara obehagliga. Men om du tillgriper skvaller eller dom, kommer ditt lag att märka. De kanske tror att om du pratar om andra människor så, kanske du pratar om dem också. I allmänhet, försök att stanna så positiv i din roll som teamledare, och undvik negativitet så mycket du kan.
  • Till exempel, aldrig prata om någon på ditt lag bakom ryggen. Det är inte trevligt och det kan få andra att förlora respekt för dig.
Metod 9 av 15:
Ange tydliga mål och förväntningar på ditt lag.
  1. Bild med titeln vara en bra lagledare Steg 9
1. Berätta för ditt lag precis vad du vill att de ska åstadkomma. Motivera och inspirera ditt team genom att dela din vision och de mål du hoppas kunna åstadkomma tillsammans med dem. Hjälpa dem att förstå det slutliga målet som du alla arbetar mot så de känner att de verkligen är en värdefull del av ditt lag och de vet exakt vad de behöver göra.De kommer också att kunna spåra sina framsteg och identifiera när de framgångsrikt uppnår något.
  • Till exempel, om du kör ett team av försäljningsrepresentanter, kan du sätta ett mål på $ 10.000 USD i försäljning i slutet av månaden. På det sättet vet alla vad de arbetar mot och kommer att känna sig motiverade för att hjälpa laget att uppnå det målet.
  • Dina förväntningar kan också innehålla saker som att visa upp till jobbet i tid, ha på sig lämpliga arbetskläder och ta lunchpauser på uppsättningstider.
Metod 10 av 15:
Delegera arbete och undvika micromanaging.
  1. Bild med titeln vara en bra lagledare Steg 10
1. Se till att alla vet vem som är ansvariga för vad. En av nycklarna till att vara en framgångsrik teamledare kan delegera arbete till individerna på ditt lag. Beskriv det jobb du vill att de ska göra i detalj så att de vet exakt vad som behöver göras. Se till att de har allt de behöver för att göra jobbet och ställa in kontrollpunkter så att de kan uppdatera dig på deras framsteg utan att känna att du andas ner i nacken.
  • Till exempel, om du kör ett marknadsföringslag, kan du tilldela grafik till en person, ringer till kunder till en annan person och copywriting till en annan. Du kan då be dem att checka in med dig när de avslutar ett uppdrag så att du kan granska allt.
  • Delegering av uppgifter ger också ditt lag lite självständighet för att få jobbet gjort utan att känna att du är micromanaging dem.
Metod 11 av 15:
Tilldela uppgifter baserade på människors färdigheter och förmåga.
  1. Bild med titeln vara en bra lagledare Steg 11
1. Dra nytta av de enskilda styrkorna hos folket på ditt lag. En bra ledare kräver inte bara folket på sitt lag för att göra jobb som de inte är beredda att göra. När du sprider ut arbetsbelastningen, försök så gott du kan för att ge uppdrag och roller till personer vars kompetens och styrkor matchar det. Det hjälper ditt lag att fungera bättre och de uppskattar att du respekterar och bryr sig om dem.
  • Om ditt företag bara landade ett nytt stort konto som innebär mycket datainmatning och telefonsamtal till nya kunder, kan du divvy ut datainmatningen till folk som tycker om eller är bättre på att använda datorer och telefonsamtal till människor på ditt lag som gillar att prata med andra människor.
Metod 12 av 15:
Ge dina lagmedlemmar möjlighet att lära sig och växa.
  1. Bild med titeln vara en bra lagledare Steg 12
1. Att bemyndiga ditt team att ta på sig nya utmaningar kan hjälpa till att motivera dem. Med online-tutorials, virtuella kurser och personliga klasser, är det sannolikt en massa potentiella inlärningsmöjligheter relaterade till ditt lags jobb. Visa dina anställda som du tror på dem genom att låta dem ta tid att lära sig nya färdigheter eller lära sig mer om de som de redan har. Om de frågar om att ta på sig mer ansvar som du tycker skulle vara fördelaktigt, låt dem gå för det. Ju mer du stöder ditt lag, desto mer kommer de att lita på och stödja dig.
  • Till exempel, om någon på ditt lag vill ta en kurs för att lära sig att använda ett program som Adobe Photoshop eller Microsoft Excel, och du tror att det kan vara en bra sak, tillåta dem att göra det.
  • Om någon vill starta ett roligt projekt som en hemlig santa eller gåva utbyte, låt dem gå för det!
Metod 13 av 15:
Håll dig positiv när det finns ett problem.
  1. Bild med titeln vara en bra lagledare Steg 13
1. Hitta 3 positiva saker om ett problem innan du adresserar problemet. Det är lätt att omedelbart börja tänka på alla de negativa konsekvenserna av något som går fel. Ta en stund att överväga några möjliga bra saker först. Identifiera då några av de negativa aspekterna av problemet. Du kan upptäcka att ju mer du tittar på positiva, desto fler människor på ditt team kommer att reagera och hantera problemet.
  • Om ditt företag förlorar ett stort konto eftersom en klient har beslutat att sluta använda dina tjänster, kan du tänka på positiva saker som det faktum att nu ditt lag kan fokusera mer på dina andra kunder, kan du arbeta för att hitta en ny (kanske ännu bättre) klient, och du har nu en chans att ta reda på vad som gjorde dem sluta använda dina tjänster så att du kan vara bättre i framtiden.
Metod 14 av 15:
Fokusera på att hitta lösningar på problem.
  1. Bild med titeln vara en bra lagledare Steg 14
1. Det är viktigt att vara flexibel för att vara en framgångsrik ledare. Saker kommer att gå fel och misstag kommer att hända. Det är en del av livet och en bra lagledare förstår och förutser det. I stället för att bli upprörd eller arg, håll dig optimistisk och försök att tänka utanför lådan. Chansen är att det finns en lösning, du behöver bara vara flexibel och öppen nog att hitta den.
  • Om du till exempel har medlem av din personal som är sjuk och inte kan göra det för ditt skift, tänk på hur du kan lösa problemet istället för att bli stressad. Du kanske kan hitta någon att komma in för dem eller dela sitt arbete jämnt bland alla andra, så ingen är överbelastad, till exempel.
Metod 15 av 15:
Vara assertiv och förståelse
  1. Bild med titeln vara en bra lagledare Steg 15
1. Dina lagkamrater kommer att respektera dig när du förstår deras synvinkel och vara assertiv med dina idéer. När problem kommer upp i laget är det bäst att sätta ditt spel ansikte på och fixa lösningen. Att vara en assertiv teamledare är att stå upp för dig själv och andra folks idéer och punkter under arbetet tillsammans. Inte på ett oförskämt sätt, men lugn, kollektiv och passiv stil.
  • Till exempel, om två medarbetare argumenterar för något, är det bäst att förstå de båda punkterna och göra en ansvarig kompromiss om deras argument. De kommer båda att sluta bli lyckligare och du kommer att vara assertiv och lösa problemet.

Video

Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

Tips

När du är i tvivel, fråga frågor! Om du inte vet eller du är osäker på något, är du ett enkelt och effektivt sätt att lära sig.
Dela på det sociala nätverket:
Liknande