Hur man chant mantra

Chanting mantra, upprepa Guds namn och meditering praktiseras runt om i världen i många religioner. Buddhism, hinduism, islam, kristendom och andra religioner och andliga metoder använder alla ljud för att uppnå en koppling till gudomlighet. Chanting Mantras är en mystisk upplevelse eftersom kroppen, genom ljud, sång och meditation, blir ett tempel och gudomligt instrument. För att chantmantras ordentligt måste du utveckla den rätta tankegången, välj din mantra och träna chanting.

Steg

Del 1 av 3:
Utveckla tankegången
  1. Bild med titeln Chant Mantras Steg 1
1. Förstå ljudets kraft. Vi använder alla ord för att uttrycka oss och möta våra behov, talar om 15 000 ord högt om dagen. En mantra är ett ljud, stavelse, ord eller fras som du kan använda för multiplar skäl. Vissa använder mantra för att upprätthålla fokus under medling, tillåta betydelser att nå sitt undermedvetna, ha en andlig upplevelse, uppnå ett mål eller hjälpa till att förändra sig till det bättre.
  • Bild med titeln Meditera steg 7
    2. Hitta en lugn plats. Du kommer att vilja börja på ett ställe med få distraheringar. Ett sovrum där du kan stänga dörren och Windows fungerar bra. Minimera distraktioner, till exempel telefonsamtal, meddelanden och tv genom att stänga av elektroniska enheter så att du kan fokusera på din mantra.
  • Du kan lägga till rökelse eller ljus till din meditationsplats för att hjälpa dig att komma in i humör och fokusera.
  • Lägg åt gången varje dag för att träna din mantra. Du vill ha minst 30 minuter oavbruten tid för detta.
  • Bild med titeln Chant ManTras Steg 3
    3. Ta reda på din mantras avsikt. Intentioner är de tankar och känslomässiga enheter som initierar alla åtgärder vi tar. Oavsett om vi bestämmer oss för att gå till affären, våg till en vän, säger ett ord eller går till jobbet, allt börjar med en avsikt. Tänk på anledningen till att du vill utföra en mantra-för fred, hälsa, framgång eller en andlig anslutning? Bestämma syftet med din mantra-session och fokusera på det.
  • Bild med titeln Chant ManTras Steg 4
    4. Hitta en bekväm position. De flesta väljer en sittande position men du kan anta vilken position du hittar bekvämt. Om du är flexibel och används i positionen kanske du vill använda lotusposition. Eftersom din komfortnivå bestämmer din förmåga att slappna av och fokusera på din mantra, inte tvinga dig att ta en pose som kommer att vara distraherande eller obekväma.
  • Det är viktigt att hålla ryggen naturligt rak men inte styv. Slå inte.
  • Många väljer en tvärgående meditationsläge. Om det här är en svår position att behålla, kan du göra det enklare med ryggen mot en vägg eller använda en rullad filt eller handdukar dina anklar.
  • Sitter upprätt i en stol är ett annat alternativ. För att göra detta, håll fötterna direkt under knäna, tryck på låren mot stolen och se till att fötterna har god kontakt med marken. Håll din ryggrad rak och bröstet höjs.
  • Bild med titeln Chant Mantras Steg 5
    5
    Koppla av. Rensa ditt sinne, och oroa dig inte för det förflutna eller framtiden. Fokusera på vad som händer just nu. Koncentrera på dina fötter, ben, rygg, armar, händer, nacke, ansikte och hårbotten, och märk vilken spänning som helst. Lossa dina muskler som om du flyter under vatten. Du kan också föreställa dig att du är på ett ställe som gör dig lycklig, som en strand, ett gammalt minne eller en imaginär plats.
  • Bild med titeln Chant Mantras Steg 6
    6. Andas ordentligt. Korrekt andning är viktigt när du chanting eftersom det ger dig mer kontroll över ljudets kvalitet och hjälper dig att behålla en rytm. Målet är att sitta tyst, stäng dina ögon och fokusera på din andning. Under djupt andning bör buken stiga när du andas in och sakta faller när du andas ut.
  • Inhale långsamt genom näsan. Räkna till 10 i huvudet och håll andan i 10 sekunder. Andas sedan i 10 sekunder.Fortsätt att göra detta i 3 minuter, åtminstone.Detta kommer att förbereda dig för din mantra chant.
  • Expertips
    Sänkt graf

    Sänkt graf

    Certifierad meditation coachsoken Graf är en meditation tränare, buddhistisk präst, certifierad avancerad Rolfer och en publicerad författare som driver Bodhi hjärta Rolfing och meditation, ett andligt liv coaching affärer baserat i New York City, New York. Sång har över 25 år av buddhistisk träningserfarenhet och rådgivare, företagare, designers och professionella. Han har arbetat med organisationer som American Management Association som konsult för kurser om sådana ämnen som tankfullt ledarskap, odling av medvetenhet och förståelse visdom: de medkännande principerna för arbetslivsbalans. Förutom sitt arbete som präst har Sången certifieringar i avancerad Rolfing från Rolf Institute of Structural Integration, Visceral Manipulation, Craniosacral Therapy, SourcePoint Therapy® och Cold-Laser Therapy.
    Sänkt graf
    Sänkt graf
    Certifierad meditationstränare

    Vår expert samtycker till: När du mediterar, är medveten om din andningscykel - vanligtvis kommer du att andas in, paus, andas ut, pausar då. Du kan till exempel räkna när du andas in och ut, så så småningom släpper du av räkningen helt och du är bara medveten om din kropp andas nästan ofrivilligt.

  • Bild med titeln Meditera steg 14
    7. Överväg att ta en klass eller gå med i en grupp. En session fylld med flera personer som talar en mantra högt kan vara mycket kraftfull och rörlig. En instruktör kan styra dig med korrekt andning, uttal och hjälpa dig att uppnå rätt sinnesstämning. Sång, dans, med hjälp av instrument, trummor, handklappning eller rattles kan alla användas för att hjälpa din mantra-övning.
  • Del 2 av 3:
    Välja din mantra
    1. Bild med titeln Chant Mantras Steg 8
    1. Lär dig om olika mantrayper. Tänk på din avsikt, och vad du vill komma ut ur att träna din mantra. Tänk på frågor, till exempel hur tänker du på Gud eller den gudomliga? Du kanske vill fördjupa din andliga anslutning eller uppnå ett mål. Den typ av mantra du väljer bör återspegla ditt syfte och hur du relaterar till Gud.
  • Bild med titeln Chant Mantras Steg 9
    2. Tänk på en chant med Guds namn. Många religioner har ett namn för Gud som du kan använda för att skapa en mantra med. Hebreiska mystiker, till exempel, chant de hemliga namnen Yahweh, Adonai och Elohim. Hindu Yogis kan använda namnen på Siva, Vishnu, Brahma eller andra. Några kristna sektar chant eller sjunga Jesu eller Marias namn.
  • Sjungande hängivna sånger eller mantra kan verkligen vara en mystisk och en mystisk upplevelse. Vi sjunger hängiven sånger med djupa känslor, och full tro, så att den transcendentala skönheten, och egenskaper som representeras i orden kommer in i våra själar.
  • Sjungande ord av mantras, böner eller hängivna sånger Vi blir den transcendentiella vibrationen av det ljud som vi upprepar, och vi blir ren kärlek och glädje.
  • Bild med titeln Chant ManTras Steg 10
    3. Arbeta på uttal. Om du inte är en modersmål på det språk du kommer att använda för din mantra, så öva som uttalar orden före din mantra chanting session. På det sättet kommer du inte att låta uttalsproblemen distrahera dig under din mantra-övning. Men vet att ditt uttal inte behöver vara perfekt eftersom det är i ditt hjärta, mest.
  • Bild med titeln Chant ManTras Steg 11
    4. Använd en rosenkrans eller en Japa Mala. Ett heligt föremål, som Japa Mala (en sträng av 108 träpärlor) eller rosenkranspärlor (halsband i den katolska kristna tron), kan hjälpa till att fokusera dina tankar och lägga till stängning för varje avslutad mantra. Varje gång en mantra talas, gnider talaren tummen över en Japa Mala-pärla, medan katoliker upprepar böner som håller en rosenkrans.
  • Låt inte andra människor hantera ditt heliga föremål. Det är för dig ensam.
  • Bild med titeln Chant Mantras Steg 12
    5. Prova en sanskrit mantra. Det finns många hinduiska eller sanskritmantras som ofta används för detta ändamål. Den mest kända mantra är användningen av ljudet, om. Det här ljudet representerar universums ursprungliga vibrationer och används ofta i början en mantra-övning.
  • Om Namah Shivaya är en mantra om att böja till den högsta gudomligheten, Lord Shiva, och det högsta jaget. Denna mantra kan hjälpa dig att få en högre andlig förbindelse och bygga självförtroende.
  • Mantra, Lokah Samastah Sukhino Bhavantu, är en dedikerad till lycka och frihet för alla varelser. Att säga detta kan hjälpa dina tankar, ord och handlingar bidra, främja icke-skada och hjälpa dig att vara till tjänst till det större.
  • Denna chant: Shanti Mantra, Om Saha Naavavatu, Saha Nau Bhunaktu, Saha Veeryam Karava Vahai, Tejasvi Aavadheetamastu Maa Vidvishaavahai Om, är en mantra som översätter till: Må Herren skydda och välsigna oss, får han närma oss, ge oss styrka att arbeta tillsammans för mänsklighetens bästa, kan vårt lärande vara lysande och målmedvetet, kan vi aldrig vända mot varandra.
  • Om gan ganapatayei namah är en mantra till Lord Ganesh, Guds visdom och framgång och förstörare av hinder, för välsignelser och skydd.
  • Hare Krishna Mantra är avsedd att förbättra medvetandet, frigöra en från födelse- och dödscykeln och ta med total självuppfyllelse.Det går: Hare Krishna, Hare Krishna, Krishna Krishna, Hare Hare, Hare Rama, Hare Rama, Rama Rama, Hare Hare.
  • Mantra, Baba Nam Kevalam, används av Anansa Marga, betydelse av oändlig kärlek, fyller dig med lycka, fred och kärlek.
  • Om Mani Padme Hum är en populär buddhistisk mantra som kan leda en till upplysning.
  • För de som är bekvämare med en feminin gud, är Om Shree Matre Namah, en mantra till den gudomliga mamman.
  • Om du önskar världsfred, är OM Lokah Samastah Sukhino Bhavantu en bra mantra för att önska fred till alla varelser.
  • Bild med titeln Chant Mantra Steg 13
    6. Använd andra mantras. Du bör alltid använda en mantra som du är bekväm med och det blir meningsfullt för dig. Om du inte är bekväm med sanskrit eller det hinduiska språket eller gudarna, sätt in en välbekant gud eller välj en annan mantra som passar din andliga övertygelse. Om engelska fungerar bättre för dig, prata din mantra på engelska.
  • Till exempel: texterna "Jag älskar dig Herre, vi sjunger och ber" är väldigt inspirerande. Försök att sjunga: "Du är min mamma, du är min pappa. Du är början, du är centrum, du är bortom slutet. Du är regnbågens färger...`
  • Om Christave Namah är en mantra till Jesus Kristus och kan vara en du väljer om du är bekvämare med Judeo-Christian Religion.
  • Del 3 av 3:
    Chanting
    1. Bild med titeln Chant Mantras Steg 14
    1. Föreställ sig den gudomliga. Ta en stund att bilda din idé om Gud. Detta kan vara en specifik gudom i någon religion du känner dig bekväm med. Du kan välja att göra forskning om gudom och se exempel på bilder och statyer som ägnas åt den Gud eller gudinnan som hjälper dig. Du kan också föreställa dig att din valda andliga enhet men du vill och på ett sätt som är mest meningsfullt för dig.
  • Bild med titeln Chant Mantras Steg 15
    2. Ta ett djupt andetag. Upprepa om 3 gånger. Fokusera på ljudet och vibrationerna i halsen. Andas långsamt. Var säker på att du är avslappnad och bekväm.
  • Bild med titeln Chant ManTras Steg 16
    3. Håll ditt heliga objekt. Du kanske vill Be rosenkransen. Om du använder en Japa Mala, håll sedan pärlorna i din högra hand mellan tummen och långfingeren. Om ditt objekt har en stor pärla eller en tofs, flytta fingrarna till vänster om det. Varje gång du upprepar din mantra, flyttar du fingret och tummen till vänster om den aktuella pärlan.
  • Du kommer tillbaka till den stora pärlan eller tofsen igen efter 108 repetitioner. Du kan då vända pärlorna och fortsätt flytta över pärlorna i motsatt riktning så att du inte passerar den stora pärlan eller tofsen.
  • Bild med titeln Chant ManTras Steg 17
    4. Upprepa din mantra. Tala ljudet långsamt och tydligt i en självsäker röst. Försök att känna andan och röst som kommer från din navel istället för bara ditt huvud. Om du använder din Japa Mala, så vill du upprepa din mantra minst 108 gånger. Om inte, upprepa din mantra så många gånger som du vill eller tills du känner att den har haft den maximala positiva effekten för den sessionen.
  • Bild med titeln Chant ManTras Steg 18
    5. Respektera din kropps signaler. Om du är nervös kan din röst skaka medan du chant. Var uppmärksam på att se om din röst är väldigt tyst eller för hög. Du kan behöva centrera och lugna dig för att få kontroll över dina känslor och din röst genom bättre andning. Om din hals är tätt eller du har tensad, måste du koppla av.
  • Bild med titeln Chant Mantras Steg 19
    6
    Meditera under några minuter. Efter att ha upprepat din mantra, sitta tyst och fokusera på andan. Låt tankar komma och gå, försiktigt ta dig tillbaka till din andning varje gång. Vet att dina tankar är bara distraktioner och är meningslösa i sig, så låt inte dig reagera emotionellt mot dem. Det här är din tid att vara lugn och ändå efter att träna din mantra.
  • Bild med titeln Chant ManTras Steg 20
    7. Meditera på kärlek. Chanting mantra, beröm dyrkan sånger, bhakti sånger, hindi hängivna sånger, är alla sätt att berömma och dyrka den gudomliga.Kraftfulla Mantras, Maha Mantra och Devotional sånger, från hela världen, har alla samma mål: ökande kärlek i våra hjärtan och på jorden. Gärna sjunga dina mantras hela varje dag.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande