Hur man gör hinduisk bön

Ljudet är makt och olika ljud har olika effekter på den mänskliga psyken. Om ett mjukt ljud av vind som rysar genom löv lugnar våra nerver, den musikaliska anteckningen av löpande strömförlovningar vårt hjärta, kan avundarna orsaka vördnad och rädsla. De heliga uttalandena eller chanting av sanskritmantras ger oss möjlighet att uppnå våra mål och lyfta oss själva från det vanliga till den högre medvetenheten. De ger oss befogenhet att bota sjukdomar - avvärja ondska - vinna rikedom - förvärva övernaturliga befogenheter - dyrka en gudom för upphöjd gemenskap och för att uppnå lycklig stat och uppnå befrielse.

Steg

Del 1 av 2:
Bakgrund till hinduisk bön
  1. Bild med titeln Do Hindu Bön Steg 1
1. Lär dig om ursprunget till Mantras. Mantras är vedic i ursprung. Vedas läror består av olika mantriska chants eller psalmer som erkänns av olika seers eller rishis från det kosmiska sinnet. Eftersom Vedas är opersonliga och eviga är det exakta historiska datumet för ursprunget till Mantra Chanting svårt att komma fram till. Till exempel börjar varje mantra i Vedas, Upanishads och olika religiösa traditioner (Sampradayas) inom hinduisk religion med OM eller AUM - det primordiala ljudet, det ljud som sägs ha sitt ursprung vid tidpunkten för kosmos skapande - också kallad "Big Bang".
  • "Mananaat Trayate Iti Mantrah" (Det som upplyftar av konstant repetition är en mantra.)
  • Bild med titeln Do Hindu Bön Steg 2
    2. Förstå OM. Början och slutet. Bibeln (Johannes 1: 1) säger: "I början var ordet och ordet var med Gud och ordet var Gud." Moderna Vedic-filosofer har tolkat denna undervisning i Bibeln och likställt med Gud. Om är den viktigaste av alla mantra. Alla mantra börjar i allmänhet och ofta sluta med om.
  • Bild med titeln Do Hindu Bön Steg 3
    3. Lär dig om läkning av mantropathy. Chanting av Om har nu fått utbredd erkännande. Mantras kan användas för att behandla spänning och många andra svåra sjukdomar som ännu inte kommer att komma.
  • Bild med titeln Do Hindu Bön Steg 4
    4. Sång. Det finns många skolor av tanke på metoderna för chanting. En mantra chanted korrekt eller felaktigt, medvetet eller omedvetet, försiktigt eller slarvigt, är säker på att bära det önskade resultatet för fysiskt och mentalt välbefinnande. Det är också trott av många att Mantra Chanting ära kan inte etableras genom resonemang och intellekt. Det kan upplevas eller realiseras endast genom hängivenhet, tro och konstant upprepning av mantra.
  • Enligt vissa forskare är mantra chanting mantra yoga. Den enkla men kraftiga mantraen, OM eller AUM harmoniserar de fysiska krafterna med de känslomässiga krafterna med de intellektuella krafterna. När detta händer börjar du känna dig som en fullständig varelse - mentalt och fysiskt. Men den här processen är väldigt långsam och kräver mycket tålamod och ofullständig tro.
  • Del 2 av 2:
    Utföra hinduiska böner
    1. Bild med titeln Do Hindu Bön Steg 5
    1. Ta ett bad för att rengöra dig själv.
  • Bild med titeln Do Hindu Bön Steg 6
    2. Klä i lätt färgade kläder.
  • Bild med titeln Do Hindu Bön Steg 7
    3. Tänd en diya (lampa) medan du chanting bönen för den.
  • Bild med titeln Do Hindu Bön Steg 8
    4. Chant dina öppningsböner.
  • Bild med titeln Do Hindu Bön Steg 9
    5. Chant mantras böner och bhajans du vill.
  • Bild med titeln gör hinduisk bön steg 10
    6. Utföra Aarti genom att flytta thali (tallrik) med diya i en cirkulär rörelse.
  • Bild med titeln Do Hindu Bön Steg 11
    7. Placera blommor på Murtis.
  • Bild med titeln Do Hindu Bön Steg 12
    8. Chant stängande böner.
  • Tips

    Det är viktigt att ha fullständig tro på recitering av mantra. Det är främst genom tro - med hjälp av stark vilja - att man uppnår sina mål. En ljudkropp och lugnt sinne är viktiga för Mantras Chanter. När du är fri från alla bekymmer och har uppnått stabilitet i åtanke och kropp kommer du att härleda maximal nytta genom recitering av mantra. Du måste ha ett bestämt objekt i sikte och en stark kommer att få det önskade målet, och sedan direkt det kommer att uppnå målet.
  • Behålla tron!
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande