Hur man uttrycker dina känslor skriftligen

Ibland kan det vara svårt att hitta rätt ord när du pratar om dina känslor högt. Att skriva ner dem är ett bra alternativ!Du kan börja hålla en tidskrift, som har många fördelar, inklusive stressavlastning. Kreativt skrivande är också ett stort känslomässigt uttag, och du kan uttrycka dina känslor i en dikt eller sång. Om du vill uttrycka dina känslor till någon annan, försök att skapa ett omtänksamt formulerat brev. Dessa metoder är alla användbara, så välj den som känns rätt och komma igång!

Steg

Metod 1 av 3:
Journaling för att behandla dina känslorGå till annonsen och stödja WikiHow
  1. Bild med titeln Express dina känslor i skrivande steg 1
1. Hitta en plats att skriva där du inte kommer att störas. Att skriva om dina känslor är en mycket personlig upplevelse. Leta efter en plats att skriva där du kommer att känna dig bekväm och lugn. Försök att välja en plats där ingen kommer att be om din uppmärksamhet.
  • En comfy stol i ett hörn av ditt hem kan känna dig rätt till dig. Du kan också gå till en närliggande park för lite frisk luft medan du skriver.
  • Bild med titeln Express dina känslor i skrivande steg 2
    2. Öva fritt skrivelse för att hjälpa dina känslor att flöda. Oroa dig inte om orden inte kommer ut perfekt! Skriv bara vad du känner utan att tänka på ordentligt konstruerade meningar eller stycken. Detta gör att du kan fokusera på dina känslor snarare än din skrivstil. Så länge det känns bra för dig, är det bra.
  • Oroa dig inte för fel. Stäng av stavningskontrollfunktionen om det distraherar dig.
  • Bild med titeln Express dina känslor i skrivande steg 3
    3. Skriv om en situation du önskar hade gått annorlunda. Ibland kan du känna saker som frustration om en upplevelse du nyligen haft. I din tidskrift skriver du om den situation du känner dig emotionell. Därefter skriva om upplevelsen med en annan slut. Skriv om hur du önskar att saker hade fungerat. Detta kan ge dig mycket insikt om hur du kan hantera saker annorlunda i framtiden.
  • Till exempel kanske du vill skriva om en kamp du bara ha med din bästa vän. Du kan notera vad du pratade om och förklara sedan att kampen lämnade dig som att du inte var värderad. Båda gick bort utan upplösning. Skriv i din nya version vad du önskar att du hade sagt annorlunda. Kanske kan du skriva att du övertygade din vän att lyssna på dig och du kom till en förståelse.
  • Bild med titeln Express dina känslor i skrivande steg 4
    4. Använd citat för att inspirera ditt skrivande. Det kan vara svårt att börja skriva ibland. Tänk på ett citat som du tycker är intressant och använd det som en skrivprompt. Du kan skriva om hur citatet får dig att känna, eller du kan skriva om hur du relaterar till det.
  • Du kan välja ett citat som den här från Dr. Joyce Brothers: "En stark positiv självbild är den bästa möjliga förberedelsen för framgång." Du kan då skriva om hur du känner dig mindre självsäker på sistone och hur det har påverkat din prestation på jobbet.
  • Efter att ha bearbetat dessa känslor kan du använda det som ett springbräda för att skriva om sätt som du kan Förbättra din självbild.
  • Bild med titeln Express dina känslor i skrivande steg 5
    5. Använd din journal för att hjälpa dig att räkna ut svar på dina frågor. Om citat är inte din sak, kan du skapa egna skrivprinciper med hjälp av frågor. Varje gång du frågar dig en fråga, skriv den ner på ett papperskrot och placera det i en skål eller burk. När du känner dig fast, ta ut en av frågorna och svara på det i din tidskrift. Dina frågor kan innehålla saker som:
  • Vad är några av anledningarna till att jag älskar Riley så mycket?
  • Varför gör presentationer mig nervös?
  • Hur känner jag mig så mycket bättre efter yoga?
  • Bild med titeln uttrycka dina känslor i skrivande steg 6
    6. Försök skriva i den tredje personen om du känner dig fast. Det kan vara svårt att skriva om kraftfulla känslor. Om du känner dig obekväma eller hantera författarens block, flytta perspektivet. Använd ditt namn (eller ett uppbyggt namn) istället för att säga "jag" eller "min" när du pratar om dina känslor.
  • Du kan skriva, "Helen kände sig verkligen frustrerad idag på jobbet. Hon kände sig som om det inte var rättvist när hennes chef ignorerade sina bidrag på mötet."
  • Bild med titeln Express dina känslor i skrivande steg 7
    7. Göra tid att skriva varje dag. Ju mer du skriver, desto bekvämare kommer du att känna. Om du huggar lite tid varje dag, kommer att uttrycka dina känslor snart känna sig som andra naturen. Det är viktigt att uttrycka dina känslor kan gå långt för att lindra någon stress eller ångest du känner.
  • Du behöver inte ägna stora mängder tid att skriva. Även 5 minuter om dagen hjälp!
  • Tvinga dig inte att skriva. Om du verkligen inte känner mig, skriv inte den dagen. Ingen bedömer dig.
  • Bild med titeln Express dina känslor i skrivande steg 8
    8. Välj en tidning Format som känns bekvämt och enkelt. Du kan spela in dina känslor på något sätt du vill ha! Om du vill kunna skriva när som helst, välj en liten anteckningsbok som kan passa i fickan eller påse. Kanske du vill göra journaling känns som en speciell upplevelse. Överväg att köpa en moleskine eller annan snygg tidskrift.
  • Att hålla en elektronisk tidskrift är också ett bra val. Försök använda ett program som Google Docs som sparar ditt arbete automatiskt. Du kan också komma åt den från vilken enhet som helst.
  • Bild med titeln Express dina känslor i skrivande steg 9
    9. Dela din tidskrift om du tror att det skulle vara till hjälp. Om du är i rådgivning kan din terapeut vara intresserad av att se din tidskrift. Visar dem några utdrag kan låta dem ha större inblick i hur man hjälper dig. Eller kanske du vill dela ditt skrivande med en vän. Det kan vara ett bra sätt att hjälpa dem att förstå dina känslor.
  • Känner inte att du måste dela ditt skrivande med någon. Det är helt bra att hålla det privat.
  • Metod 2 av 3:
    Använda andra kreativa format för att uttrycka dina känslorGå till annonsen och stödja WikiHow
    1. Bild med titeln Express dina känslor i skrivande steg 10
    1. Skriv en kort historia för att beskriva dina tankar. Creative Writing är ett bra sätt att uttrycka dina känslor på papper. Prova skriv en kort historia Det är baserat på något du har upplevt. Det kan vara något från ditt förflutna eller en nuvarande situation som du är i.
    • Kanske går du igenom en hård uppbrott. Skriv en historia om någon annan som har att göra med det.
  • Bild med titeln Express dina känslor i skrivande steg 11
    2. Skapa ett tecken för att hjälpa dig att arbeta genom tuffa omständigheter. Ibland är det svårt att bearbeta dina känslor. Försök skapa ett fiktivt tecken baserat på dig själv. Detta hjälper dig att arbeta genom dina känslor samtidigt som du behåller det avstånd du behöver. Låt karaktären prata om hur de känner.
  • Till exempel, kanske har du haft ett argument med en gammal vän. Kom upp med ett tecken som går igenom samma sak. Du kan skapa en dialog om din karaktär som pratar med sin "fiktiva" vän.
  • Var inte rädd för att ha lite kul med det här! Kanske har du alltid velat resa världen. Låt din karaktär göra det medan du upplever "deras" känslor.
  • Bild med titeln Express dina känslor i skrivande steg 12
    3. Skriv dialog för att hjälpa din karaktär att uttrycka känslor. Att prata är ett bra sätt att uttrycka dig själv. Genom att skriva dialog kan din karaktär göra det för dig! Du kan skriva om en konversation mellan 2 vänner som nyligen har haft en oenighet.
  • Till exempel kan din karaktär säga något som, "Hej, det stör mig verkligen när du alltid är sen. Det får mig att känna att du inte värderar mig. Vad ger?"
  • Bild med titeln Express dina känslor i skrivande steg 13
    4
    Skriv en dikt att ansluta till dina känslor. Poesi är ett bra sätt att låta dina känslor ut. Vad är snyggt om det är att du kan göra det helt gratis form! Du kan välja att skriva i meningar eller inte. Du kan spela med kapitalisering, skiljetecken eller hitta andra sätt att få det att känna sig mer personligt.
  • Välj 1 känslor för att fokusera på och forma din dikt runt det. Till exempel kan du skapa en dikt om att känna sig ensam.
  • Du kan skapa flera dikter när du arbetar genom dina känslor.
  • Bild med titeln uttrycka dina känslor i skrivande steg 14
    5. Pen sångtext för att sätta dina känslor på papper. Att lyssna på din favoritlåt kan ge upp en mängd olika känslor. Det är bara meningsfullt att skrivande en sång kan vara känslomässig, också. Du behöver inte vara en musiker till skriv texter. Skriv bara vers om dina erfarenheter och vad du känner. Lägg till en kör för att markera dina huvudsakliga känslor.
  • Kanske är du nyligen kär. Du kan skriva vers om ditt första datum, den fladdrande känslan i magen och känna sig upphetsad. Din kör kan handla om att inte kunna vänta med att se den speciella någon igen.
  • Metod 3 av 3:
    Beskriver dina känslor till någon annanGå till annonsen och stödja WikiHow
    1. Bild med titeln Express dina känslor i skrivande steg 15
    1. Jot ner dina huvudpunkter innan du börjar brevet. Ett skrivet meddelande är ett bra sätt att låta någon veta hur du känner. För att du ska inkludera allt viktigt, ta några minuter att skriva ner de viktigaste teman som du vill inkludera. Du behöver inte skriva i fullständiga meningar - några sökord eller fraser kommer att räcka.
    • Kanske vill du låta din partner veta att du vill spendera mer tid tillsammans. Du kan skriva ner saker som "Datum-nätter, inga mobiltelefoner efter 9 p.m., nattlig middag."
    • Du kanske vill förklara för din chef varför du känner att du förtjänar en höjning. Dina anteckningar kan inkludera, "behöver en ny utmaning, vill känna sig värderad."
  • Bild med titeln Express dina känslor i skrivande steg 16
    2. Skriv dina känslor på samma sätt som du pratar i brevets kropp. Det finns inget behov av att försöka använda sofistikerad eller blommig formulering. Du vill att din läsare lätt kan förstå hur du känner, så skriv som om du hade en konversation. Arbeta med att göra dina meningar djärva och koncisa.
  • I stället för att skriva, "Jag måste informera dig om att ditt senaste beteende orsakar mig otillbörlig stress", säger jag bara, "Jag har varit väldigt upprörd över vår senaste konversation."
  • Bild med titeln Express dina känslor i skrivande steg 17
    3. Använd "I" uttalanden för att uttrycka dina känslor. Börja med ordet "Jag" håller fokus på huvudpunkten - dina känslor. När du uttrycker känslor, se till att börja mycket meningar med ordet "jag". Detta kommer också att bidra till att den andra personen känner sig defensiv.
  • Till exempel kan du skriva till din partner, "Jag känner att du avbryter mig när jag försöker prata med dig om vårt förhållande."
  • Om du skriver till din chef kan du säga, "Jag känner att jag förtjänar möjligheten att ta på sig mer ansvar."
  • Brevets kropp kan vara så lång eller så kort som du vill. Även ett stycke eller 2 kan hjälpa dig att få din poäng över.
  • Bild med titeln Express dina känslor i skrivande steg 18
    4. Välj dina skiljetecken noggrant. Har du någonsin känt som ett mail skrek på dig? Det är nog för att författaren använde en överdriven mängd utropstecken. Försök att undvika det när du skriver ditt email eller brev. Du vill inte verka arg eller upprörd, speciellt om det här är ett företagsbrev.
  • Till exempel skriv, "Jag känner att jag har tjänat en höjning."" Jag känner att jag har tjänat en höjning!"Kan verka aggressiv.
  • Försök också att undvika att använda mycket djärvt teckensnitt eller kursiv. Dessa kan också få din läsare att känna sig defensiv.
  • 5. Välj din hälsning och logga ut baserat på vem brevet är att. Om du skriver ett professionellt brev är det en bra idé att vara mer formell. Du kan börja brevet med "Kära" och logga av med "vänliga hälsningar" eller "Respektfullt". Om du skriver till en vän eller familjemedlem kan du vara mer avslappnad. Du kan fortfarande börja med "Kära," men överväga ett tecken som "Kärlek" eller "Din riktigt" För en mer personlig känsla.
  • Bild med titeln Express dina känslor i skrivande steg 19
    6
    Redigera tills du är nöjd med vad du skrev. När du har komponerat ditt meddelande, läs det igen. Om du inte är nöjd med någon av dina fraser, försök att formulera dem annorlunda. Du kan också kolla efter typsnitt.
  • Om det här är ett mycket personligt brev, försök att sätta det bort för en dag. Du kan komma tillbaka till det nästa dag och titta på det med färska ögon.
  • Du kan må bättre efter att ha skrivit och bestämma att du inte behöver skicka brevet. I så fall, oroa dig inte för redigering!
  • Tips

    Om du är arg, försök skriva ett brev till den person som skadade dig. Du behöver inte skicka det för att må bättre!
  • Oroa dig inte för att göra ditt skrivande perfekt. Det är bra att bara skriva men du vill.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande