Hur man disciplin din valp

Disciplining din valp kan känna sig lite överväldigande ibland, men genom att fokusera på några enkla strategier kan du få de bästa resultaten. Först kom ihåg att repetition är mycket viktigare än kraft. Träning tar tid, men om du är tålmodig och konsekvent, kommer din valp att börja räkna ut saker. För det andra försök att agera snabbt - se till att konsekvenserna händer inom några sekunder av något dåligt beteende för att förstärka anslutningen. Slutligen, kom ihåg att fokusera på gott beteende minst lika mycket som du gör på dåligt beteende. När din valp gör något, se till att du ska behandla dem, eller berätta för dem att de gjorde ett bra jobb.

Steg

Del 1 av 2:
Uppmuntra gott beteende
  1. Bild med titeln Disciplin Ditt valp Steg 9
1. Förstå vad som motiverar din valp. Valpar är mycket sociala varelser. De vill ha din uppmärksamhet och tillgivenhet, oavsett om det är en blick, pratar med dem i en rolig, optimistisk röst, vilket ger dem en speciell leksak, gnugga och petting dem eller ger en utsökt behandling. Var uppmärksam på vad din valp bäst svarar på. När du märker att din valp visar gott beteende, omedelbart belönar åtgärden, så du valp gör en positiv förening med beteendet.
  • Vara konsekvent när du positivt förstärker gott beteende. Din valp kommer snabbt att lära dig vilka beteenden du godkänner och som inte får din mycket önskad uppmärksamhet.
  • Bild med titeln Disciplin Ditt valp Steg 10
    2. Skapa en rutin-. Valpar som att veta vad man kan förvänta sig. Upprätta en daglig rutin med inställda tider för måltider, toalettartiklar, promenader och träningssessioner. På det här sättet vet din valp vad som kommer och vad du ska förvänta dig.
  • En rutin hjälper till att reglera din valp reglera hans beteende. Till exempel, om det vet en promenad kommer efter måltiden, kan din hund spara sin energi för utflykten.
  • Bild med titeln Discipline Ditt valp Steg 11
    3. Reasert din auktoritet över din valp. Din valp kommer att respektera dig mer och svara på din disciplin om du tar tydlig kontroll över honom. För att göra detta, ge dina kommandon i en sternsignal. Du kanske också vill göra din hund att följa kommandon utanför träningssessioner. Till exempel, gör din valp sitta och vänta kort innan du ställer ner sin maträtt.
  • Ge din valpstid för att uppfylla ditt kommando. Om det ser ut som om din valp inte kommer att svara på ditt kommando, kom inte tillbaka och ge in. Du måste visa din valp som den måste lyssna och lyda dina kommandon. Projekt din auktoritet på ett lugnt och assertivt sätt.
  • Bild med titeln Disciplin Din valp Steg 12
    4
    Huståg din valp. När du har en rutin på plats, se till att regelbundna utflykter är att eliminera ingår. Försök till exempel att ta din valp ut för att eliminera första på morgonen, 15 till 20 minuter efter måltider, och konsekvent efter naps eller spelperioder. Din valp kommer att lära sig att förstå när det är lämpligt att eliminera, minska chanserna för olyckor.
  • Du kanske vill börja med kista träna din valp om du inte planerar att ta det ut för att eliminera.
  • Bild med titeln Disciplin Din valp Steg 13
    5
    Träna din valp. Lär din valp några grundläggande kommandon (som "komma," "sitta," "stanna kvar"). På så sätt, när du märker att din valp engagerar sig i dåligt beteende, kan du omedelbart omdirigera hans uppmärksamhet. Till exempel, om du märker att din valp går upp och hoppar på någon, kan du snabbt beordra den "komma." Din hund borde sluta hoppa upp på personen och komma till dig istället.
  • Att lära din valp Några enkla kommandon kan också hålla det säkert. Om din hund är på väg att göra något farligt, som att springa i trafik, kan du beordra det till "sitta" eller "stanna kvar" så att du kan nå honom.
  • Bild med titeln Disciplin Ditt valp Steg 14
    6. Få hjälp. Om du har varit tålmodig med din valp, men din hund motstår fortfarande träning eller svar på din disciplin, få hjälp. Du kan fråga din veterinär att rekommendera en professionell tränare eller hundbeteende.
  • Du kanske vill anmäla din hund i en lydnadskurs som lärs av en professionell. Du lär dig hjälpsamma tips och din valp kommer att börja förstå vad du förväntar dig av de träningssessioner som du också gör hemma.
  • Del 2 av 2:
    Reagera på dåligt beteende
    1. Bild med titeln Disciplin Ditt valp Steg 6
    1. Börja tidigt och vara konsekvent. Du bör börja disciplinera din valp så fort du tar hem hemma. Valpar lär sig snabbt och bör visas vilket beteende är oacceptabelt i ditt hus. Det betyder också att du måste vara konsekvent när du svarar på dåligt beteende. Om inte, blir din valp förvirrad, vilket gör det svårare att förhindra det dåliga beteendet.
    • Till exempel, säg dina valpbarkar på grannarna och du beordrar det att sluta. Då börjar det skälla på postbäraren, men du säger ingenting. Din valp kommer att vara osäker på när det inte borde skälla, vilket gör det troligt att din hund kommer att skälla när det känns som det.
  • Bild med titeln Disciplin Ditt valp Steg 2
    2. Använd belöningsbaserad utbildning för självbelöande beteenden. Belöningsbaserad träning använder disciplin för att hjälpa valpen att förstå när något är ett dåligt val. Varje typ av reaktion kan vara en belöning i hundens sinne, så ofta är rådet att helt ignorera dåligt beteende. Men om din hund är uppvisande beteende som är självbelöande (till exempel, trivs hunden tugga skor) så fungerar det inte riktigt. Det är fallet, ett kort men sött ledande kommando är lämpligt. När det uppvisar beteende som du inte gillar, säg helt enkelt "Inte det" eller liknande ord i en ogillande röst. Syftet är inte att skälla honom, utan att styra honom.
  • Bild med titeln Disciplin Ditt valp Steg 3
    3. Ignorera dåliga beteenden som inte är självbelöande. När din valp försöker få din uppmärksamhet genom att skälla, hoppa upp, eller nippa på fingrarna, är det bäst att ignorera honom. Tänk på vilken belöning din valp försöker få när du engagerar sig i dåligt beteende för att bestämma när man ska ignorera honom. Om din hund hoppar upp på dig när du kommer hem, vill det förmodligen ha din uppmärksamhet. Att hålla uppmärksamheten skickar meddelandet att det måste agera annorlunda för att få din uppmärksamhet. Så småningom kommer din valp att lära sig att gott beteende tjänar din uppmärksamhet och tillgivenhet.
  • Till exempel, om din valp börjar skälla på dig, vänd tillbaka till den och ta bort all uppmärksamhet. Din hund kommer att lära sig att det inte får något från dig när det beter sig dåligt.
  • Bild med titeln Disciplin Ditt valp Steg 4
    4. Distrahera och omdirigera din valp. Få din valp uppmärksamhet genom att göra ett högt ljud. Du kan försöka klappa dina händer och ordna ordentligt "Nej" När du fångar din valp som gör något oönskat, som att tugga på din sko eller krossa att urinera på mattan. Bullret och ogillande tonen kommer att distrahera din valp från det dåliga beteendet. Omdirigera din valpens uppmärksamhet på önskvärt beteende.
  • Till exempel, om din hund urindrade otillbörligt, hämta din valp och omedelbart ta den ut till lämplig toalettplats.
  • Bild med titeln Disciplin Ditt valp Steg 5
    5. Använd time-outs effektivt. Om din valp är engagerad i dåligt beteende, ta bort det från vad som orsakar beteendet och placera det i en annan miljö. Du kan lägga den i ett lugnt rum i huset bort från distraktioner eller ute på gården. Lämna din hund i time-out i 10 till 30 sekunder, ta sedan bort den och fungerar som om ingenting hände, om din hund har slutat det dåliga beteendet (som skällande). Om din valp inte har slutat vänta tills det gör det.
  • Bild med titeln Disciplin Ditt valp Steg 1
    6. Stoppa din valp från skällning. Ignorera din valpens skällning. Om din hund bara försöker få din uppmärksamhet, ska det snart sluta. Men om det fortsätter att skälla trots din ouppmärksamhet, räkna ut varför din hund skäller och tar bort den. Till exempel, om din hund skäller på trafiken ut genom fönstret, dra persiennerna. Om beteendet fortsätter, ta bort din hund till ett annat rum i några minuter.
  • Du kan också försöka tysta din hund genom att ge det något att tugga som ett rep leksak.
  • Bild med titeln Disciplin Ditt valp Steg 7
    7. Håll din valp från nipping. Valpar är naturligtvis lekfulla och måste lära sig gränser när det gäller att spela grovt. Så snart dina valpnips, säg "aj" och yelp. Ignorera din hund i upp till 20 sekunder efter det kan gå på din hand. Detta kommer att lära din hund som du inte kommer att tolerera grovt spel.
  • Undvik att dra handen bort när dina valpnips. Din valp kommer att se detta som en del av spelet och kommer att fortsätta att jaga dig.
  • Bild med titeln Disciplin Ditt valp Steg 8
    8. Undvik att använda fysisk bestraffning. Studier har visat att fysiskt straffa din valp (som slår, sparkar, växer eller stirrar ner) ökar faktiskt aggression i din valp. Du borde aldrig använda fysisk bestraffning för att korrigera oönskade valpbeteende.
  • Fysisk straff kan skada din valp och förstöra ditt förhållande.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande