Hur man disciplin en 4 år gammal

Föräldrar och andra vårdgivare för små barn kan ha många frågor om det bästa sättet att träna disciplin. Disciplin är annorlunda än straff som disciplinerar ett barn är en uppsättning praxis som tar hänsyn till barns utvecklingsstadier och stöder barn att tänka på sig själva och ta en aktiv roll för att förändra sitt beteende. Vi vet mycket mer nu än vi en gång gjorde om hur barnens hjärnor och sociala och emotionella kapacitet utvecklas. Experter rekommenderar att disciplinering av barn särskilt små barn i slutändan borde vara en positiv, självkänsla byggnadserfarenhet.

Steg

Metod 1 av 2:
Förhindra behovet av att disciplineraStöd WikiHow och gå till annonsen
  1. Bild med titeln Discipline Ett 4-årigt steg 1
1. Ställ in ditt hem för att förhindra att det är nödvändigt att disciplinera. Du kan skapa en miljö i ditt hem som sparar dig och ditt barn från att behöva arbeta med disciplin om det inte är nödvändigt. Genom att ställa in ditt hem så att det är säkert och barnvänligt, kommer du att förhindra att du måste skapa för många regler eller säga "nej" för ofta hela dagen.
  • Använd barnsäkerhetsanordningar för att hålla skåp stängda.
  • Stäng dörrarna till rum där unga barn inte är säkra om de är på egen hand.
  • Använd barnsäkra barriärer eller grindar för att blockera osäkra områden som trappor.
  • Bild med titeln Discipline Ett 4-årigt steg 2
    2. Har massor av saker för barn att leka med. Unga barn älskar att leka, och spela är viktigt för sin hälsosamma utveckling. Du behöver inte ha dyra leksaker - barn kan ha en underbar speltid med kartonglådor, billiga leksaker eller krukor och kokkärl. Ibland kan de enklaste sakerna gnista barnens fantasi, så om du inte har råd med dyra leksaker, känner du dig inte skyldig.
  • Bild med titeln Discipline Ett 4-årigt steg 3
    3. Ta med leksaker och snacks med dig när du lämnar hem. Barn kan misshandla när de är uttråkade eller hungriga. Var säker på att du lämnar hem med leksaker ditt barn trivs med och med snacks som är friska och tilltalande.
  • Bild med titeln Discipline Ett 4-årigt steg 4
    4. Arbeta med ditt barn för att skapa åldersfria regler. Barn som är fyra år gammal kommer troligen att ha aktiva deltagare att skapa regler. Ta dig tid att arbeta med ditt barn för att göra regler som är rimliga. Detta kommer att hjälpa ditt barn att ha en tydlig känsla av dina förväntningar. Eftersom de deltog i att skapa reglerna, kommer de att vara mer villiga att följa dem och du kommer att hjälpa dem att lära sig självkontroll.
  • Bild med titeln Discipline Ett 4-årigt steg 5
    5. Välj regler noggrant och gör inte för många regler. Barn Denna ålder blir överväldigad om det finns för många regler att komma ihåg. En fyraårig kan ignorera regler om det finns för många, eller kan känna sig frustrerad och agera den frustrationen som försöker följa för många regler.
  • Arbeta med vårdgivare för att hjälpa dem att förstå de regler du och ditt barn har kommit överens om.
  • Metod 2 av 2:
    Med hjälp av positiv disciplinStöd WikiHow och gå till annonsen
    1. Bild med titeln Discipline Ett 4-årigt steg 6
    1. Använd inte straff, särskilt kroppsstraff. Det brukade vara vanligare att lära barn hur man agerar genom att straffa oönskat beteende. Experter i tidig barndomsutveckling hjärnforskare, utbildningsexperter och psykologer är nu överens om att straff inte är det bästa sättet att hjälpa barn att lära sig önskvärda beteenden. Barn växer upp hälsosammare och lyckligare när de är disciplinerade med hjälp av mer positiva metoder.
    • Vetenskapen är på effekten av kroppsstraff: Spanking eller på annat sätt slår barn, inklusive småbarn, fungerar inte och har alla slags negativa effekter. Tillförlitliga vetenskapliga studier har visat att spanking eller andra former av att slå barn kan ändra sin hjärnutveckling, predisponera dem till humörstörningar senare i livet, och faktiskt hålla dem från att lära sig att kontrollera sitt eget beteende.
  • Bild med titeln Discipline Ett 4-årigt steg 7
    2. Förstå varför barn misshandlar. Unga barn kan misshandla eftersom de är hungriga, trötta eller uttråkade. Eller kanske de inte förstår de regler som du har lagt fram för dem. Barn kan också misshandla eftersom de är förvirrade eller för att de inte vill sluta göra något.
  • Om ett barn frågar dig frågor om de regler du har ställt upp, då är det en ledtråd som de inte förstår vad som förväntas av dem. Ta dig tid att hjälpa barnet att förstå vad som förväntas av dem. Använd klart och enkelt språk, och var beredd att tålmodigt upprepa informationen nu och senare.
  • Bild med titeln Discipline Ett 4-årigt steg 8
    3. Vara rörlig. Fyraåringar behöver dig vara flexibel och patient. Det är absolut normalt för barn i denna ålder att inte kunna följa regler hela tiden. När barn gör misstag, är den bästa taktiken att vara stödjande istället för arg. När ett misstag händer, vänd det här till ett lärandemöjlighet för dig och ditt barn. Prata med ditt barn om vad hon eller han kan lära av erfarenheten och varför det är viktigt för dem att följa regeln i framtiden.
  • Vara stödjande och respektfull när din fyraåriga gör ett misstag. Barn i denna ålder är inte kapabla att agera perfekt. De lär sig vilka regler som är och hur man följer dem - vilket gör misstag är en vanlig och viktig del av inlärningsprocessen.
  • Om ditt barn gör ett misstag till exempel, går in i ett sovrum och vaknar en familjemedlem som sover, trots att regeln är att låta den personen sova i efter att ha arbetat sent att ditt barn verkligen inte kan göra saker perfekt. Kärlek till sin familjemedlem kan överväldiga sin önskan att följa reglerna i denna ålder. Tålmodigt pratar med ditt barn är det bästa tillvägagångssättet.
  • Bild med titeln Discipline Ett 4-årigt steg 9
    4. Vara förenlig med regler. Barn behöver konsistens så det är klart för dem vad som är och är inte okej. Om du tillåter något en dag och inte nästa, kan en fyraårig lätt vara förvirrad. Denna förvirring kan leda till beteende som du ser som felaktigt men är bara ditt barns svar på en situation som de inte förstår.
  • Om du bestämmer att efter-förskole mellanmål ska bara vara frukt eller grönsaker, när du har tillåtit godis eller andra godis tidigare, var noga med att prata med ditt barn om förändringen och sedan hålla fast vid din plan. Att gå tillbaka till kakor och mjölk kommer att förvirra ditt barn.
  • Fyraåringar som är förvirrade om en regel kan börja ignorera en regel. Kom ihåg att detta inte är barnets fel. Det är viktigt att vara konsekvent så att ditt barn kan förstå vad som förväntas av dem.
  • Bild med titeln Discipline Ett 4-årigt steg 10
    5. Dela berättelser om regler och rutiner. Fyraåringar älskar historier, och berättelser är ett viktigt sätt för små barn att lära sig om sig själva, andra och världen. Berättelser kan hjälpa barn att klara av de känslor de har och hjälpa dem att veta att de inte är den enda som har en viss typ av erfarenhet. Att dela historier med små barn kan hjälpa dem att känna att deras vårdgivare förstår hur de känner.
  • En klassisk barnbok om regler är "där de vilda sakerna är", av Maurice Sendak. Huvudpersonen, Max, bryter reglerna i den här boken. Barn kan njuta av att diskutera den här historien och tillämpa Maxs situation för sina egna livsupplevelser.
  • Bild med titeln Discipline Ett 4-årigt steg 11
    6. Guide barn att ändra sitt beteende. När du behöver ingripa för att hjälpa ett barn att ändra henne eller hans beteende, börja med att ge barnet den tid hon eller han behöver svara. Din röst ska vara lugn och fast, och du ska gå till ditt barn och böja över så att de två av er kan kommunicera direkt med ögonkontakt. Sedan berätta för ditt barn vad du vill att hon eller han ska sluta göra, och vad hon eller han borde göra istället.
  • Om ditt barn måste sluta göra något de tycker om, se till att förbereda dem för förändringen. Låt dem till exempel veta att sänggåendet kommer på fem minuter så att de har den tid de behöver förbereda sig för förändringen.
  • Bild med titeln Discipline Ett 4-årigt steg 12
    7. Använd åldersfri "konsekvenser." Den mest effektiva användningen av konsekvenser kombineras med resonemang, eller verbalt hjälper barnet att förstå och ansluta sina handlingar till de givna konsekvenserna. Men det här är inte tillräckligt. Konsekvenser måste vara konsekventa och följt igenom för att vara effektivt vid förändrat beteende.
  • "Tidsföremål" eller använda a "time-out pall" är populära sätt att hjälpa barn att förstå konsekvenser och lugna sig när de har misshandlat.
  • Välj fyra eller fem regler som, om det är trasigt, kommer att resultera i att barnet måste sitta i en lugn tråkig plats för a "Paus" eller tid på "stygg stol." Se till att barnet förstår i förväg vilka regler som kommer att resultera i en time-out.
  • Varje gång barnet bryter ett av reglerna, tilldela dem på ett lugnt och neutralt sätt - till deras tidsutrymme.
  • Experter rekommenderar inte mer än en minut per år av ett barns ålder för time-outs (i.e., högst fyra minuter för en fyraårig).
  • När time-out är klar, beröm ditt barn för att framgångsrikt slutföra sin time-out.
  • En annan möjlig "Följd" Vissa föräldrar använder är att ta bort objektet eller stoppa den aktivitet som är inblandad i barnets oönskade beteende. Ta bort objektet tillfälligt eller stoppa en aktivitet och gå vidare för att göra något annat.
  • Om du väljer att använda konsekvenser, var noga med att följa barnets oönskade beteende omedelbart med konsekvensen. Fyraåringar kan inte "Anslut prickarna" annat.
  • Bild med titeln Discipline Ett 4-årigt steg 13
    8. Ge positiv feedback för ett bra jobbat jobb. När ditt barn samarbetar, var noga med att berömma honom eller henne. Alla barn, men särskilt små barn, dra nytta av att ha sina prestationer berömda. Detta bygger sitt självförtroende, men är också ett positivt sätt att förstärka det korrekta beteendet.
  • Varningar

    Om du är barnpassning, slår du aldrig eller spankar ett barn. Fråga barnets primära vårdgivare (föräldrar eller andra väktare) hur de vill att du ska hjälpa till med sina metoder för att disciplinera sitt barn.
  • Slå aldrig eller spanka ett barn. Det finns en stor kropp av bevis som tyder på att fysiska disciplinmetoder har negativa effekter och är ineffektiva. Att slå eller spanking ett barn kan orsaka allvarliga fysiska och psykiska skador.
  • Försök aldrig att disciplinera en bebis. Skaka aldrig eller slå en baby. När en baby gråter, hon eller han behöver din uppmärksamhet, så gå till dem och se vad du kan göra för att hjälpa dem att må bättre.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande