Hur man disciplin en häst utan att använda aggression

Att arbeta med och träna hästar kan vara en mycket givande upplevelse, men det är ingen lätt uppgift. Det är viktigt att lära sig att korrigera och lära din häst på ett effektivt, icke-hotande sätt. Hästar är medvetna och är mycket känsliga för kroppsspråket hos dem runt dem. Att använda fysisk disciplin för att korrigera en hästs beteende, som att skrika eller slå, kan skada hästen både fysiskt och mentalt. En begåvad tränare kan styra, disciplinera och belöna en häst genom att använda icke-hotande kroppsspråk. Används med dom, skicklighet och timing, korrekt disciplin kan främja ett positivt förhållande mellan hästen och tränaren.

Steg

Metod 1 av 3:
Reagerar omedelbart till oönskade beteenden
  1. Bild med titeln Discipline En häst utan att använda aggression Steg 1
1. Reagera omedelbart. När din häst deltar i oönskat beteende är det viktigt att reagera inom 2-3 sekunder. Hästar är bara medvetna om omedelbara, i ögonblicket, så att disciplinerar din häst på senare tid hjälper inte hästen att förstå att dess beteende var ovälkommen.
  • Bild med titeln disciplin En häst utan att använda aggression Steg 2
    2. Använd tryck- och frigörningsmetoden. Med hjälp av tryck- och frigöringsmetoden beskriver den metodiska appliceringen av tryck för att främja lydigt beteende och är ett nonaggressivt sätt att korrigera din häst. Tryck måste appliceras med syfte och med ett specifikt resultat i åtanke, och nyckeln är att veta när det ska frigöra trycket. Du bör släppa omedelbart när hästen försöker korrigera sitt beteende. Hästen kommer att se detta som en belöning för att lyssna på ditt kommando.
  • I sadeln kan du applicera tryck med benen. Om din häst inte vill sluta, flytta dina ben något bakom där de vanligtvis vilar och applicerar mjukt tryck med båda knäna för att stoppa din häst.
  • Om en häst inte vill gå ner till en väg, applicera tryck med ditt högra ben. Hästar kommer att röra sig bort från den sida där trycket känns. I det här fallet börjar hästen vinna mot den vänstra vägen.
  • En häst bör svara lugnt när frigörningsmetoden används korrekt. Med tiden blir hästen mer mottaglig och villig att lyssna på dina kommandon.
  • Bild med titeln Discipline En häst utan att använda aggression Steg 3
    3. Stå på dig. Använd ditt kroppsspråk och hållning för att låta hästen veta sitt beteende är oacceptabelt. Stå rätt framför hästen och se den i ögat. Detta kommer att hävda att du är Alpha, hästens ledare. Förbli lugn så att hästen kommer att svara på ditt beteende på ett positivt sätt.
  • Bild med titeln disciplin En häst utan att använda aggression Steg 4
    4. Använd din röst. När din häst behöver disciplineras, förbli lugn och säg ett enkelt, men fast, "nej."Skrika inte på hästen. Använd det här kommandot konsekvent, och hästen börjar förstå att det betyder att det måste fungera. Hästar är mycket mottagliga för din ton och så du kan använda detta som ett effektivt träningsverktyg.
  • Bild med titeln disciplin En häst utan att använda aggression Steg 5
    5. Låt hästen flytta bakåt. Placera din hand på hästens bröst och lugnt fråga det för att flytta tillbaka. Hästar gillar inte att gå bakåt, och använda rörelse för att få kontroll över din häst är en nonthreatening form av disciplin.
  • För att få din häst att flytta bakåt bör du klämma antingen depression i hästens bröst där axelns punkt möter pectoral musklerna. Att tillämpa litet tryck här kommer att göra din häst tillbaka, vilket förstärker att du är i kontroll utan att vara våldsam. Om din häst utmanar dig eller visar oönskat beteende, gör det tillbaka så länge som det tar för din häst att känna igen dig som ansvarig.
  • Metod 2 av 3:
    Med hjälp av förstärkning istället för straff
    1. Bild med titeln disciplin En häst utan att använda aggression Steg 6
    1. Skapa en positiv atmosfär. Visa för hästen att den är i en positiv atmosfär och att du är pålitlig. Att dra på tygarna, sparkar hästens sida, lyfta din röst eller använda din spur kommer bara att lära den häst som det inte är trevligt att vara runt dig. Hästen kommer att vara mindre benägna att svara på dina kommandon och utbildningsinsatser på ett gynnsamt sätt om du är fientlig, reaktiv och hård.
    • Var lugn och konsekvent. Om du pratar med hästen på ett lugnt sätt, kör inte din häst när du är stressad, och övar konsistens i de kommandon du ger, kommer hästen att slappna av, och så småningom kommer avslappningen att växa till förtroende.
  • Bild med titeln disciplin En häst utan att använda aggression Steg 7
    2. Forma hästens beteende. Formning är en teknik som är till hjälp för hästar som inte vet vilket svar du letar efter. Om du överför det som är felaktigt, kommer hästens spänningsnivå att stiga, vilket kommer att störa sin förmåga att tänka igenom och slutföra kommandot eller motion. När du använder den här tekniken påverkar du gradvis hästen för att slutföra det önskade beteendet, belönar det med beröm varje gång det kommer närmare att slutföra uppgiften. Lätt att betona en av dina ledtrådar för att påminna hästen av vad du ber den att göra. Denna teknik minimerar hästens förvirring och nöd.
  • Formtekniken är användbar när du undervisar din häst en ny uppgift. Om du tränar den för att gå in i en släpvagn, belöna hästen för att ta några steg mot det. På nästa gång skulle du belöna hästen för att gå upp rampen. Slutligen belöna hästen när hästen kommer in i släpvagnen. Detta inkrementella system av belöningar hjälper hästen att förstå dina förväntningar.
  • Om du når en punkt medan du formar var hästen verkar nå en vägg och ständigt inte göra vad du frågar om det stoppa träningssessionen för dagen och återuppta det en gång när hästen är lugn.
  • Håll dina träningssessioner korta, 10-15 minuter, så att din häst stannar fokuserad och motiverad.
  • Bild med titeln Discipline En häst utan att använda aggression Steg 8
    3. Öva konsistens. Konsistens är nyckeln till att träna en häst och etablera gott beteende. Var noga med att inte skicka dina hästblandningar genom att ofta ändra din teknik, signaler eller förväntningar. Om du reprimanderar din häst för ett visst beteende, var noga med att konsekvent korrigera det vid varje tillfälle. Om du låter det glida en gång, kan din häst förlora den stora bilden och lektionerna kommer att gå vilse.
  • Bild med titeln disciplin En häst utan att använda aggression Steg 9
    4. Belöna hästen för gott beteende. Om din häst fullbordar en uppgift korrekt och gör det du frågar, ge det en belöning. Så småningom kommer hästen att lära sig att det är fördelaktigt och värt att lyssna på dina kommandon. Hästen måste tro att du bryr dig om det och dess behov innan det kommer att utföra de uppgifter du frågar det att göra.
  • Belöna en häst genom att sträcka eller skrapa nacken eller sidorna, lova det, eller ge det en liten bit frukt eller grönsak som en behandling.
  • Metod 3 av 3:
    Kontrollerar ditt kroppsspråk och känslor
    1. Bild med titeln disciplin En häst utan att använda aggression Steg 10
    1. Behålla lugnet. Det kan vara frustrerande när en häst är konsekvent misshandlad, men det är viktigt att vara lugn och stadig. Hästar kommer att kunna känna när du är spänd, stressad eller ängslig. Var säker på att dina axlar är avslappnade och att din hållning inte är styv med spänning.
    • Om din häst biter eller sätter upp är det viktigt att kontrollera din andning för att hjälpa dig att frigöra någon ångest och rädsla. Ställer din andning genom att räkna till 10 när du andas in och ut. Andning djupt hjälper dig att styra dina känslor, hjälp dig att vara lugn och kommer också att lägga din häst i ett fridfullt tillstånd.
    • Om du känner dig spänd under din tur, gör några sträckor i sadeln. Släpp dina axlar och långsamt lyfta och sänka låren från sadeln. När hästen har slutat flytta, sträcka dig bakåt mot sadelhornet och bakåt, och var noga med att böja dina anklar.
    • Om du känner att du förlorar ditt tålamod, antingen medan du kör eller tränar från marken och känner att du inte gör några framsteg är det tecken på att du ska sluta träna för dagen och återvända en gång till. Om du känner dig otålig och frustrerad är det troligt att din häst är också.
  • Bild med titeln disciplin En häst utan att använda aggression Steg 11
    2. Tala med din häst i en lugn röst. Talar i en trevlig, mild röst har ett lugnande inflytande på hästar. En sträng, låg ton har visat sig öka en hästs hjärtfrekvens och orsaka nöd. Var noga med att prata med din häst på ett lugnt, vänligt sätt för att hålla hästens hjärtfrekvens och skapa en säker, trevlig miljö.
  • Bild med titeln disciplin En häst utan att använda aggression Steg 12
    3. Avstå från att interagera med en häst om du är stressad. Om du är arg eller stressad, är det förmodligen inte den bästa tiden att arbeta med din häst. Din häst kommer att hämta på ditt humör och kommer att reagera negativt. Förstå och styra dina egna reaktioner, känslor och humör kommer att gynna både dig och hästen.
  • Innan du arbetar med en häst, föreställ dig att placera all din stress och de dåliga aspekterna av din dag i ett hörn där de kommer att stanna under resten av din tur. Denna visualiseringsteknik kan hjälpa dig att koppla av mentalt så att du kan fokusera din uppmärksamhet åt din häst. Med tiden och konsistens kommer denna teknik att bidra till att förbättra din tur och kommer att ge en flykt från vardagens stress.
  • 4. Läs upp på hästbeteende och kroppsspråk. Det är viktigt att ha en bra grundläggande förståelse för hästens kroppsspråk och hur de kommunicerar så att du bättre kan förstå de signaler som din häst ger dig. Detta kommer att hjälpa till med att få bättre känsla av hur din disciplin, belöning, och övergripande träningsstrategier går. Det finns videor och böcker som kan hjälpa dig att förstå det häst-mänskliga förhållandet.
  • Tips

    Kolla hästens halter, lite och sadel och se till att de passar alla bra. Din häst kan agera eftersom han är obekväma.
  • Kom ihåg att hästar är byte djur och reagerar på de flesta situationer på en kamp eller flygväg.
  • Om hästen är i smärta eller är obekväma, finns det inget behov av disciplin.
  • Var uppmärksam på din hästs kroppsspråk. En häst bör aldrig disciplineras när det känns nervös eller rädd. I ett ökat emotionellt tillstånd kommer disciplin utan aggression och träning att bli ineffektiv. Vara på utkik efter subtila tecken på rädsla eller nervositet innan du disciplin din häst.
  • Rådfråga lokala tränare eller nå ut till träningsläger för förslag på hur man arbetar med svåra hästar. De kan ha ytterligare tips och tricks för att korrigera oönskat beteende.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande