Hur man är resursfull

Livet handlar inte alltid oss ​​lösningar för att gå med de problem vi stöter på. Om du är i en nypa, ibland är allt du behöver lite kreativitet för att komma igenom det. Att vara resursfull betyder att lösa problem med vad du har och gör mer med mindre. Här är några allmänna förslag på hur man är resursfullt.

Steg

Del 1 av 4:
Utveckla färdigheter
  1. Bild med titeln vara resursfullt steg 1
1
Ha ett öppet sinne. Omdefiniera vad som är och är inte möjligt. Du har unika talanger som du kan utnyttja för att uppfylla målen just nu. Med tanke på nya möjligheter är avgörande för att vidta åtgärder som kommer att leda till framgång.
  • Att vara öppen, betyder att du är villig att hitta värde i folket, händelser och saker du stöter på. Omfamna olika möjligheter, möjligheter, människor, åsikter, förslag och erfarenheter. Känna igen att du kan lära av saker som är nya eller olika. När du kan tänka utanför lådan kan du komma med innovativa lösningar på problem som andra inte kan.
  • Säg, "Ja, jag kan göra det," och tryck dig själv för att göra vad andra kanske tror är omöjligt. Det här är hur människor uppnår framgång när andra ger upp sina drömmar.
  • Gå ut ur din komfortzon och utöka dina horisonter. Om du aldrig har varit i ett annat land, försökte en viss mat, lärde sig ett annat språk, försökte skriva en bok eller borta skydiving, gör det då. Du kan upptäcka något på det sätt som gör ditt liv bättre och hjälper dig att lösa ett problem.
  • Bild med titeln vara resursfullt steg 2
    2. Var självsäker. Du kan hantera något problem. Du har redan allt du behöver för att lösa det-du! Erkänna att du är kompetent och tillräcklig nog att göra något är det första steget att faktiskt få det gjort.
  • Självförtroende betyder att du gillar och litar på dig själv. Uppskatta dina talanger, förmågor och bra attribut. Vet att du kan lösa och hitta lösningar på utmaningar.
  • Visualisera att vara framgångsrik varje dag. När svårigheter kommer dig, bild dig själv övervinna dem. Tänk dig att utföra dina mål och firar dina framgångar.
  • Acceptera komplimanger och beröm. Vet att du förtjänar dem.
  • Håll en dagbok om dina framgångar. Skriv ner dina prestationer varje dag. Snart fyller du sidorna i den här boken och kan se hur mycket du har gjort. Detta kommer att gå långt för att hjälpa dig att inse att du har tjänat rätten att vara säker.
  • Bild med titeln vara resursfullt steg 3
    3. Vara kreativ. Resursfullhet handlar om att optimera vad du måste jobba med. Kreativitet handlar inte bara om att skapa något nytt men att gamla saker fungerar bättre också. Tänk på galna möjligheter såväl som praktiska. Du kan hitta inspiration för en fungerande lösning i ett av dina idéer.
  • Tänk på hur en erfaren mekaniker kan göra fantastiska saker med eftermarknadsdelar och lite uppfinningsrikedom. Mekanikern kommer förmodligen inte följa en manual men kan diagnostisera problem baserat på symtom och bestämma vilka verktyg och material de har till hands för att åtgärda problemet. Var som denna mekaniker i din situation.
  • Låt ditt sinne vandra. Stoppa inte dig själv från att tänka på något eftersom du tycker att det är irrelevant. Ofta kommer dina tankar att flytta från en idé till en annan och sedan en annan. Du kan upptäcka en AHA! ögonblick eller insikt i en av dessa idéer.
  • Bild med titeln vara resursfullt steg 4
    4. Vara proaktiv. Lägg inte dina drömmar i väntan eftersom du väntar på rätt resurser eller människor att dyka upp. Om du låter omständigheter bestämma när och hur du agerar, kommer du alltid att lösa sig för mindre. Om en möjlighet presenterar sig, gör du bäst för att ta det.Överväga inte chansen eller prata ut ur det.
  • Vara mer än en tomgångsobservatör. Delta aktivt och engagera sig. Att vara proaktiva innebär att du tar initiativ så att du kan vara en del av någon lösning.
  • Reagera inte bara på evenemang, människor, utmaningar och information. Engagera och påverka dem så att du kan göra verkliga bidrag till situationen.
  • Bild med titeln vara resursfullt steg 5
    5. Vara kvar. Om du slutar försöka innan problemet är löst, har du inte uppnått någonting. Försök igen, ett dussin eller hundra olika sätt, om det är vad det tar. Ge inte upp.
  • Tänk på vad som motiverar dig. Bestäm varför du vill uppnå något och använda den kunskapen för att köra dig för att avsluta.
  • Utveckla disciplin. Många saker kommer att komma i vägen för ditt mål. Om du övar disciplin och göra det till en vana att göra vad som behöver ges trots hinder, kommer du att nå ditt mål.
  • Tänk aldrig med att inte lyckas omedelbart som ett misslyckande - anser det att det är, istället.
  • Bild med titeln vara resursfullt steg 6
    6. Var positiv. Det finns nästan alltid en lösning på ett problem. Se det positiva i varje situation. När du väl utvecklar rätt inställning är det lättare att hitta en lösning.
  • Tänk på alla gånger du behandlade en kris eller svår situation och framgångshistorierna som uppstod från de grova tiderna. Vet att du kan komma igenom det. Det här är de attitydresursfulla människorna när problem kommer.
  • Kom ihåg att varje gång du övervinna ett problem blir du en bättre och starkare person. Erfarenheter lär oss saker som vi kan vidarebefordra till andra som behöver uppmuntran.
  • Förbättra dig själv. Lär dig nya saker och försök att fortsätta med vad som händer runt dig. Även när du blir framgångsrik fortsätter lärandet och ger berikning till ditt liv. Lär dig att acceptera och uppmuntra andra människor också.
  • Identifiera dina utmaningar och rädsla så att du kan arbeta med att förbättra eller övervinna dem. Om du vill förbättra en färdighet (från att bli bättre på matte för att bli mer självständig att lära sig att kasta och fånga en baseball), överväga vilka konkreta åtgärder du kan ta för att växa i detta område. Du kan ta en klass hos en community college för att bli bättre på matte, du kan köpa en bok om hur man är assertiv, eller du kan arbeta med en tränare eller atletisk vän som hjälper dig att förbättra ditt spel.
  • Del 2 av 4:
    Förutse problem
    1. Bild med titeln vara resursfullt steg 7
    1. Var redo. Du kan inte förutse allt, men du kan förutsäga många problem. Ju mer du förbereder förut, desto mer resurser får du när du står inför ett problem.
    • Bygg ett verktygssats och lär dig att använda den. Ju fler verktyg du måste dra på när det möttes med en utmaning, desto mer resursfullt kan du vara.Beroende på var du spenderar din tid, kan verktygen till ditt förfogande ha formen av ett äkta verktygssats, eller de kan gå i en handväska, en överlevnadskit, en verkstad, ett kök, en utrustning lastbil eller till och med ditt urval av camping redskap. Lär dig att använda dina verktyg. Se då att du har dem med dig när du behöver dem.
    • Öva hemma. Om du inte vet hur man byter ett däck, prova det i din uppfart innan du får en platt miles hemifrån, i mörkret, i regnet. Lär dig att kasta ditt tält på bakgården eller ta en kort dagsvandring för att vänja sig vid ditt backpackingutrustning. Förfina både ditt verktygssats och dina färdigheter innan du måste sätta dem på testet.
    • Förutse sannolika problem och hantera dem innan de blir problem. Om du oroar dig för att du kan glömma dina nycklar och låsa dig ut, dölj en reservnyckel i bakgården. Fäst dina nycklar till något stort och synligt så att du inte förlorar dem. Koordinera med andra som kommer och går så att du inte av misstag låser ut varandra.
    • Öva att vara resursfull innan trycket är på. Försök att laga mat med vad som är till hands i skafferi istället för att gå ut till affären. Uppfinna vad du behöver istället för att köpa det.Bygga eller skapa din egen, även om något är klart gjort och tillgängligt.
  • Bild med titeln vara resursfullt steg 8
    2. Hantera din tid. Ditt liv är bestående av tid, och tiden är en begränsad resurs. Om du har tid, använd den för något produktivt. Göra varje ögonblick så att det på något sätt bidrar till dina ändmål.
  • Beroende på den situation du behöver övervinna kan du behöva arbeta längre timmar, be om mer tid, utnyttja andras tid, eller genomföra tillfälliga åtgärder medan du kan utveckla något mer permanent.
  • Minimera distraktioner och avbrott. Om du kan styra de saker som kommer i vägen för ditt mål, begränsa dem. Det finns en tid för arbete och för spel. Kom ihåg att göra både och fokusera på vad du gör vid den tiden. Ta inte telefonsamtal eller chatt medan du jobbar. Stäng av tv: n. På samma sätt, låt inte arbeta stress sippra in i din tid med vänner och familj.
  • Kom ihåg att vara tålmodig. Tiden är viktigt men vissa saker tar tid att hända också. Fråga patience av andra.
  • Bild med titeln vara resursfullt steg 9
    3. Kommunicera med andra. Bestäm om det finns någon du kan kontakta vem som kanske känner till svaret, kunna lösa eller låna en hand för ett visst problem innan det händer. Prata om möjligheter i förväg. Tänk på scenarier med kunniga eller erfarna personer och brainstormlösningar med begränsade resurser.
  • Mänskliga kontakter kan samlas som en resurs i förväg. Nätverk, formellt eller informellt, är ett sätt att skapa den samlingen av resurser.
  • Om möjligt, erbjuda andra gynnar innan du behöver begära dig själv. Engagera sig med andra och verkligen lära känna och hjälpa dem när de behöver det. Detta kommer att öka chansen att någon kommer att vara där för dig.
  • Bild med titeln vara resursfullt steg 10
    4. Tjäna pengar. Pengar kan vara en kraftfull tillgång i vissa situationer.Om du inte har pengar och du behöver det, kan vara resursfullt bestå av att tänka på kreativa sätt att höja eller tjäna det. Också, överväga att lösa problemet utan pengar också.
  • Fråga folk för pengar. Erbjuda att göra något i gengäld så att pengarna är förtjänta. Du kan hålla en fundraiser om du vill samla in pengar för en bra sak.
  • Skaffa ett jobb. Att tjäna vanliga pengar är viktigt för att ha en stadig källa till den här resursen. Titta på de färdigheter du har och se om du kan tillämpa dem på öppna positioner i ditt område. Sök online webbplatser som Monster.com eller linkedIn för jobb som matchar dina kvalifikationer. Sök även din lokala tidningsklassificerade sektion för platser som anställer. Om det finns en viss position eller ett företag du vill arbeta för, titta på deras hemsida eller gå in och fråga vilka öppna positioner som är tillgängliga.
  • Gå tillbaka till skolan. Det här kan vara en längre väg för att få pengar, men om du är slutmål är att tjäna en anständig lön, så kan det vara det bästa alternativet för dig.
  • Del 3 av 4:
    Bedömning av situationen
    1. Bild med titeln vara resursfullt steg 11
    1. Utvärdera situationen. När en utmanande situation kommer din väg, försök att klargöra och definiera problemet så gott du kan. Det är lätt att bli överväldigad av känslor, confabulate problemet och förlora lösningar. När du kan bestämma vad den verkliga frågan är, kan du komma med en plan för att förbättra den.
    • Tänk på problemet. Hur svår är det? Är det här verkligen en kris eller bara ett besvär eller ett bakslag? Behöver det adresseras omedelbart, eller kan det vänta på att en lämplig lösning ska utvecklas? Ju mer brådskande situationen, desto mer kreativ måste du vara.
    • Fråga dig själv vad problemet är. Vad behövs verkligen?Till exempel behöver du låsa upp dörren, eller behöver du komma in eller ut?Det här är två olika problem, eftersom den senare kan åstadkommas genom att passera genom ett fönster, genom att klättra över eller under en vägg, genom att gå runt på baksidan eller genom att ta bort gångjärnspinnarna i dörren.För den delen behöver du åtkomst alls, eller kan du få vad du behöver någon annanstans?
    • Inte panik. Trycket kan vara en bra motivator, men inte om det är molnigt ditt tänkande. Tänk på varför du inte bara kan ge upp det här och det kommer att ge dig kanten för den persistens du behöver för att lyckas.
    • Att hitta en lösning på problemet är bättre än att oroa sig. Detta kan läras genom att träna ditt sinne för att fokusera på lösningar varje gång du börjar oroa dig. Lugna dig först, tänk tydligt innan du tar några åtgärder.
  • Bild med titeln vara resursfullt steg 12
    2. Bedöm vad som är tillgängligt för dig. Att vara resursfull är framför allt att vara smart och hitta kreativ användning av dina nuvarande resurser.Har du tillgång till, eller kan du få, allt som kan hjälpa till med situationen? Glöm inte att resurserna inte är några föremål - överväga färdigheter, människor eller emotionella stater också.
  • Försök att arbeta bakåt. Ta reda på vad du har tillgång till, inklusive objekt, resurser, kunskaper, människor och möjligheter. Tänk sedan på hur du kan tillämpa det på problemet.
  • Bild med titeln vara resursfullt steg 13
    3. Uppsatta mål. Resursfulla människor söker utmaningar för att övervinna, mål att uppnå och en dröm att arbeta mot. Möt små dagliga mål som lägger till din större dröm. Med tiden kommer du närmare och närmare att göra din dröm en verklighet.
  • Tänk på att varje dag är en chans att du påverkar vad du vill att ditt liv ska vara.
  • Kom ihåg att vara nöjd med livet du har nu och känner igen dina framsteg. Ditt liv idag är viktigt eftersom ingen vet vad som kan hända imorgon. Håll ett öga på dina mål men njut av här och nu.
  • Börja små. Alla börjar med något, oavsett hur liten. Små resultat kommer att växa med tid och fortsatt ansträngning. Om dess pengar du behöver, spara vad som är tillgängligt nu så ofta du kan. Även regelbundna mindre bidrag kommer att göra stor skillnad ett år senare.
  • Följa igenom. Du kommer inte veta hur det kommer att visa sig om du inte ser det igenom för att ta reda på vad resultaten kommer att vara.
  • Bild med titeln vara resursfullt steg 14
    4. Välj specifika uppgifter. Att tänka på den stora bilden kan ge dig perspektiv - men ibland behöver du fokusera på detaljer eller steg istället. Bestäm vad du kan göra på kort sikt så att du kan vidta åtgärder och vara mer produktiv. Revidera specifika uppgifter, roller och ansvar gentemot dina mål, som enkelhet, besparingar eller risker.
  • Söka information. Har någon löst ett liknande problem innan?Hur fungerar saken (eller systemet eller situationen) som du försöker hantera?Vilket sätt är hemma härifrån?Vem kan du kontakta, och hur?Vilka steg behöver du ta för att bygga en eld?
  • Forskning och läsning är mycket hjälpsam. Att hålla upp med viktiga händelser och information kan hjälpa dig i framtiden. Fokusera på något du tycker är intressant eller användbart och leta efter olika länkar som är relaterade till ämnet eller idén så att du kan behärska det.
  • Mina egna medel. Känna skillnaden mellan att söka resurser och vara resursfull. När de verktyg och resurser du behöver är inom räckhåll, tenderar saker att träna. Att vara resursfull betyder att du får ut det mesta av de resurser du kan hitta.
  • Känna igen att du inte vet allt. Var beredd att lära av andra, även från någon du tror inte skulle veta något du inte gör.
  • Del 4 av 4:
    Lösa problem
    1. Bild med titeln vara resursfullt steg 15
    1. Bryter mot reglerna. Använd saker på okonventionella sätt eller gå emot konventionell visdom eller samhällsnormer, om det kommer att hjälpa. Var beredd att ta ansvar, åtgärda fel eller förklara dig själv om du överstiger dina gränser. Reglerna finns av en anledning, men ibland kan regler och tradition hålla framsteg. Uppnå saker, gå inte bara med hur saker alltid har gjorts.
    • Be om ursäkt för din framgång. Tricket är att se till att eventuella överträdelser är obetydliga jämfört med fördelen. Det kommer att vara tider när du borde be om ursäkt, men gör det bara för sanna brott.
  • Bild med titeln vara resursfullt steg 16
    2. Improvisera. Låd inte dig själv för att tänka på ett visst sätt. Använd vad du kan för en tillfällig lösning och leta efter en permanent lösning. Fixa din cykel bara nog så att du kan komma hem och ordentligt fixa det senare.
  • Experimentera. Försök och fel kan ta ett tag, men om du inte har någon erfarenhet av en viss situation är det ett mycket bra sätt att börja. Åtminstone kommer du att lära dig vad som inte fungerar.
  • Anpassa. Ingenting är skrivet i sten när det gäller lösningar. Titta på andra exempel för att få inspiration men gör din lösning passar din speciella situation. Vända utmaningar i fördelar.
  • Var inte rädd för att använda objekt på okonventionella sätt. Wire Coat Hangers kan vara otroligt flexibla och medan skruvmejslar inte är riktigt avsedda för mejsel, prying, pounding, skrapning mm., De gör ofta i en nypa.
  • Glöm inte värdet av immateriella tillgångar. Solljus, gravitation och god vilja kan alla agera till din fördel och kan till och med utnyttjas till din fördel.
  • Bild med titeln vara resursfullt steg 17
    3. Använd situationer till din fördel. Det finns negativ och positiva till varje situation. Försök att inte fokusera på vad som är fel eller dåligt om det. Titta på den ljusa sidan och se vad du kan göra just nu med de positiva aspekterna.
  • Om du saknade bussen och nästa kommer inte i en timme, kan du njuta av en kopp kaffe eller bläddra i en närliggande butik medan du väntar?Om vädret fryser, kan du använda snö som skydd eller is som ett byggmaterial?
  • Om du är rädd, använd rädsla för att motivera dig. Det kommer att driva dig för att komma ur en dålig situation. Sele den energin att tänka på en lösning och vidta åtgärder. Känslor kan vara starka incitament att göra saker bättre och mer effektivt, så använd dem klokt.
  • Bild med titeln vara resursfullt steg 18
    4. agera snabbt. Ofta en effektiv lösning gångjärn på ett snabbt svar. Vara avgörande, och när ett beslut fattas, analysera inte bara agera. Du kan inte lösa ett problem utan att ta någon form av åtgärd först.
  • Kom ihåg att inte beslut fattar om det, oavsett om det leder till förlorat vinst eller intäkter, en mindre än stellar rykte eller karriärproblem. Tomma inkorgar och skrivbord som inte är täckta i högar med oavslutat pappersarbete är tecken på att fatta snabba beslut och vidta åtgärder. När något kommer, ta hand om det direkt istället för att låta det ligga kvar.
  • Att göra snabba beslut om små saker är otroligt fördelaktigt. Det hjälper inte bara dig att hålla på toppen av allt som skickas på dig, det minskar också stress, förbättrar produktiviteten och ger dig ett gott rykte för att hantera ditt arbete. Låt de positiva aspekterna av snabb beslutsfattande vara motiverande faktorer för att göra vad som behöver göras nu.
  • Börja någonstans. Att lägga av det du vet behöver göras, bidrar inte till att nå ditt mål. Ta det första steget genom att initiera den åtgärd som behövs för att avsluta den uppgiften. Gå sedan vidare till en annan.
  • Bild med titeln vara resursfullt steg 19
    5. Lär av dina misstag. Om du var tvungen att korsa ett problem, ta steg för att se till att det inte händer igen. Om du försökte något som inte fungerade, prova det på ett annat sätt nästa gång. Se vad som gick fel och gå därifrån.
  • Spela några händer på en gång. Inse att ibland kanske din plan inte fungerar. Arbeta på flera vinklar för samma problem. Ha en plan b och c redo.
  • Bild med titeln vara resursfullt steg 20
    6. Fråga efter hjälp. Känna igen när du behöver hjälp för att slutföra dina mål. Svälja din stolthet och söka efter människor som kan hjälpa till med ditt problem. Ju mer du visar personer som arbetar med dig kommer också att hjälpa till att fördjupa sina mål, desto mer sannolikt kommer du att lyckas.
  • Oavsett om du behöver bussvis för att komma hem, bra idéer, moraliskt stöd, användningen av en telefon eller helt enkelt extra händer, involverar andra om du kan. Även om du slutar fråga hjälp av främlingar, kommer du förmodligen att bli positivt överraskad av resultaten.
  • Brainstorming tillsammans kan resultera i några bra, gemensamma lösningar. Fråga folk du känner och litar på. Sök professionell hjälp. Om det är lämpligt, fråga någon ansvarig (myndigheter, anställda, docenter, ushers), eftersom dessa människor ofta har tillgång till ytterligare resurser.
  • Om en eller två personer inte räcker, ta reda på om du kan bilda ett lag eller arbetsgrupp.Kan du övertyga stadshus eller en annan organisation för att fortsätta din sak?
  • Tips

    Bor inte på det förflutna.Om root orsaken eller det ursprungliga problemet är något du inte kan fixa, fungerar helt enkelt för att återställa så gott du kan.
  • Om du har Jerry-rigged något för att komma igenom en omedelbar svårighet, se till att göra ett ordentligt jobb att reparera det så snart som möjligt.
  • Tänk på vilka resurser du har.Ibland finns den mest resursfulla lösningen på ett problem genom att kreativt kombinera de resurser du har till hands.
  • Varningar

    I händelse av en sann nödsituation (ett omedelbart hot mot liv eller egendom) är vanligtvis den bästa och mest resursfulla sak du kan göra för att kalla de behöriga myndigheterna, ge dem den information de behöver för att göra sina jobb och sedan hålla sig ur vägen.
  • Se till att du vet vad du gör. Annars kan du göra ett nytt problem helt.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande