Hur man disciplin barn i klassrummet

När du är ansvarig för ett klassrum av barn kan det vara utmanande att möta varje elevs behov och upprätthålla en kontrollnivå. Många lärare har utvecklat alternativa sätt att disciplinera och hantera studenter, inklusive att etablera klassrumsreglerna tidigt i skolåret och upprätthålla dessa regler under hela skolåret. En annan populär disciplinsteknik, positiv disciplin, använder positiv förstärkning för att uppmuntra studenter att uppträda, snarare än negativ förstärkning som kroppsstraff eller förnedring. Slutligen förespråkar många lärare användningen av problemlösning och klassens engagemang i en klassrumsintvist så att eleverna kan känna sina åsikter hörs och de kan lära sig värdet av självmedvetenhet och självförtroende för att lösa problem eller problem.

Steg

Metod 1 av 3:
Upprätta och upprätthålla klassrumsreglerna
  1. Bild med titeln Disciplin Barn i klassrummet Steg 1
1. Besluta om grundläggande klassrumsregler. Välj minst fyra till fem enkla regler för klassrummet och skriv dem ner. Du kommer att använda dessa regler för att hantera klassrummet och skapa gränser bland dina elever.
  • Dina regler kan innehålla: alla studenter måste komma till klassen i tid och redo att lära sig, alla studenter måste vara beredda att lyssna och ställa frågor genom att höja sin hand, och alla studenter måste vara medvetna om konsekvenserna av saknad klass eller vändning i uppdrag sent.
  • Du kan också ha en regel om att spela mässa med andra i klassrummet och lyssna med respekt för andra när de talar. Se till att du har minst en till två regler som direkt tar upp disciplin och beteende mot andra i klassrummet.
  • Bild med titeln Disciplin Barn i klassrummet Steg 2
    2. Dela dessa regler och förväntningar med klassen på skolans första dag. Starta skolåret på höger fot genom att skriva ut reglerna och lämna ut dem till alla studenter. Du kan också posta dem på tavlan eller lägga dem på klassen "online-meddelandekort så att de är lättillgängliga under hela skolåret. Förklara för dina elever att du förväntar dig att alla följer dessa fyra till fem regler och att själva genomföra dessa regler.
  • Bild med titeln Disciplin Barn i klassrummet Steg 3
    3. Diskutera de negativa konsekvenserna och positiva följder av reglerna. Du bör vara tydlig om de negativa följderna av störande beteende i klassen. Om en student talar över en annan student när han / hon talar, kan det till exempel betraktas som störande och konsekvensen kan vara en reprimand från dig. Även om en student vägrar att dela ett föremål med en annan student, kan detta betraktas som ett brott mot reglerna och kan leda till att punkter dras av från hans / hennes deltagande betyg. Förklara möjliga situationer som kan betraktas som störande eller mot klassrummets regler.
  • Du bör också diskutera de positiva konsekvenserna av att följa klassrumsreglerna, till exempel verbalt beröm eller in i en klasssliv för ett pris. Du kan också använda stjärnsystemet, där en student som följer reglerna tar emot en guldstjärna bredvid hans / hennes namn eller ett kryssrutan. Gruppbelöningar kan vara effektiva, där du sätter en marmor i en burk varje gång gruppen interagerar bra och följer reglerna, och när marmorna når en viss höjd i burken, får hela klassen gå på en speciell fälttur eller händelse.
  • När du förklarar klassrummets regler och förväntningar, bör du ha klassen muntligt överens om reglerna eller höja händerna för att visa att de förstår reglerna. Detta kommer att fungera som ett engagemang för klassreglerna av alla i rummet.
  • Bild med titeln Disciplin Barn i klassrummet Steg 4
    4. Ge en kopia av reglerna till föräldrarna under den första veckan i skolan. Att göra detta kommer att se till att föräldrarna är medvetna om dina klassrumsregler och förstår hur du kommer att disciplinera dina elever. Föräldrar kan behöva vara involverade i klassrumsfrågor om de kommer ur kontroll, så det blir användbart att dela klassrummet i den första veckan av klassen.
  • Du kan också be föräldrar att gå över reglerna med sina barn hemma, så reglerna är tydliga. Detta kommer också att signalera till barn som deras föräldrar godkänner klassrummet.
  • Bild med titeln Disciplin Barn i klassrummet Steg 5
    5. Granska reglerna regelbundet. Barn svarar på rättvist, konsekvent beteende, och kommer ofta att leda till exempel. Se till att du granskar reglerna och förväntningarna på klassrummet minst en gång i veckan så att dina elever kan komma ihåg dem.
  • Det är också viktigt att du frågar dina elever om de har några frågor eller problem med reglerna. Vissa studenter kan känna en viss regel måste vara mer specifik eller att justeras. Var öppen för en diskussion om klassrummet reglerna och låta dina elever rösta sina åsikter. Även om du kan besluta att inte flytta eller justera några regler, visar det här studenterna som du respekterar deras åsikt och visar att de tänker kritiskt om reglerna.
  • Bild med titeln Disciplin Barn i klassrummet Steg 6
    6. Sätta reglerna i åtgärd. I händelse av ett problem eller ett problem i klassrummet, dra på de etablerade reglerna och förväntningarna för eleverna. Var inte rädd för att vara strikta om reglerna, eftersom det här är det enda sättet de kommer att verkställas i klassrummet. Var beredd att ge ut lämpliga straff, men undvik att skrika eller bli arg på studenterna. Använd istället straff som uppmuntrar sig självmedvetenhet och diskussion, snarare än förödmjukelse eller förlägenhet.
  • Du bör också försöka bibehålla positiva konsekvenser under hela skolåret när en student eller klassen följer reglerna. Detta kommer att påminna klassen att reglerna är gjorda för att belöna, såväl som att disciplinera.
  • Metod 2 av 3:
    Applicera positiv disciplin i klassrummet
    1. Bild med titeln Disciplin Barn i klassrummet Steg 7
    1. Förstå skillnaden mellan straff och positiv disciplin. Positiv disciplin är en typ av disciplin som använder positiva alternativ och icke-våldsamma metoder för att respektera och belöna barn när de beter sig väl och att korrigera något negativt beteende. Till skillnad från straff, förespråkar positiv disciplin inte användning av skam, löjlig, aggression eller våld för att korrigera studentbeteendet. Denna typ av disciplin hävdar att eleverna svarar bättre på positiva tillvägagångssätt, som val, förhandlingar, diskussion och ett belöningssystem.
    • Som lärare kommer du också att ha mer kontroll över ditt klassrum med hjälp av positiv disciplin, eftersom du kommer att förespråka eleverna att göra val och beslut för sig själv, snarare än att försöka tvinga dem att agera korrekt. Denna typ av disciplin kan också leda till långsiktig fred i klassrummet, eftersom eleverna kommer att lära sig att självkorrigera sig själv och hur man kommer med lösningar eller problem bland dem själva.
    • Fokusera på omdirigering av beteenden, snarare än att straffa dem.
  • Bild med titeln Disciplin Barn i klassrummet Steg 8
    2. Notera de sju principerna för positiv disciplin. Positiv disciplin bygger på sju viktiga principer, som kan fungera som klassrumsregler för dig i din roll som lärare eller ledare. De sju principerna är:
  • Att respektera barnets värdighet.
  • Att utveckla pro-socialt beteende och uppmuntra självdisciplin.
  • För att maximera barnets deltagande i klassens diskussion.
  • Att respektera barnets utvecklingsbehov och livskvalitet.
  • Att respektera barnets motivation och livsutsikt.
  • För att säkerställa rättvisa och rättvisa genom jämlikhet och icke-diskriminering.
  • Att främja solidaritet bland eleverna i klassrummet.
  • Bild med titeln Disciplin Barn i klassrummet Steg 9
    3. Följ de fyra stegen av positiv disciplin. Positiv disciplin bygger på en fyrstegsprocess som erkände lämpligt beteende i klassrummet och belönar beteendet. Du kan tillämpa dessa steg till en enskild student eller till klassrummet som helhet.
  • Beskriv först det lämpliga beteendet du förväntar dig från individen eller klassen. Till exempel, om du försöker få klassen att bosätta sig, kan du säga: "Klass, snälla tyst ner nu."
  • Ange då varför detta beteende är lämpligt. Till exempel: "Vi ska börja vår engelska lektion och det är viktigt att du alla lyssnar nära mig."
  • Be om bekräftelse från klassen om det lämpliga beteendet. Till exempel: "Se alla varför att lugna ner är så viktigt?"
  • Förstärka det korrekta beteendet med ögonkontakt, en nod eller ett leende. Du kan också förstärka klassen "Bra beteende med fem extra minuters speltid eller en annan marmor i belöningsburken. Om du förstärker ett individuellt beteende kan du ge extra kreditpoäng till studenten eller sätta en stjärna med hans / hennes namn.
  • Ge alltid en belöning för gott beteende omedelbart och tydligt. Du vill göra eleverna att de är på det vinnande laget och att berömma enskilda studenter för att vara en bra lagmedlem.
  • Bild med titeln Disciplin Barn i klassrummet Steg 10
    4. Applicera positiv disciplin i ditt klassrum. Vid användning av positiv lärjung, följ 4: 1-förhållandet. Det betyder att du ska försöka fånga en student eller klassen gör något korrekt fyra gånger för varje gång du hittar dem som gör något olämpligt. Vara förenlig med detta förhållande, eftersom det kommer att visa dina elever du är mer intresserad av belöningar och erkänner lämpliga åtgärder snarare än straff.
  • Tänk på att den positiva disciplinen kan misslyckas är studenten eller klassen belönas inte tillräckligt snabbt och tillräckligt klart. Se till att du alltid följer igenom med en belöning för lämpligt beteende.
  • Betona alltid uppgiften, snarare än beteendet. Fokusera på positiva uppgifter som att tysta ner och vara hänsynsfull av andra, snarare än beteenden som ingen prata eller ingen skrikande. Du kan till exempel använda en bekräftelse kommentar som, "Det är viktigt att vi tysta så att vi kan vara hänsynsfulla om vad andra har att säga," snarare än en bekräftelse kommentar som "det är viktigt att du slutar prata och fokusera."
  • Ta inte beteende utbrott personligen. Studenter är inte robotar - de har starka känslor ibland, och de behöver lära sig att klara av dem.
  • Metod 3 av 3:
    Använda problemlösning och klassens engagemang
    1. Bild med titeln Disciplin Barn i klassrummet Steg 11
    1. Skapa en agendabok och en lösningsbok. Få två tomma anteckningsböcker och märkta en dagordning bok och en lösningar bok. Agenda-boken kommer att vara för eventuella problem eller problem i klassrummet och lösningarna för lösningar kommer att vara för eventuella lösningar eller svar på problemen eller problemen. Du kommer att samarbeta med klassen för att ta itu med eventuella problem som anges i agendan och arbeta tillsammans för att skriva ner möjliga lösningar i lösningarna.
    • Denna form av disciplin, känd som den demokratisk disciplin, kommer att bidra till att förstärka kritiskt tänkande i klassrummet och få dina elever aktivt involverade i att hitta lösningar på problem eller problem. Som lärare kommer du att underlätta dessa diskussioner och göra förslag, men du kommer också att förlita oss på eleverna för att ge idéer och feedback.
  • Bild med titeln Disciplin Barn i klassrummet Steg 12
    2. Förklara syftet med dagordningen till klassen på skolans första dag. På skolans första dag, presentera de två böckerna till klassen. Börja med att förklara att klassrummet kommer att bli ett utrymme där alla studenter respekteras och deras åsikter hörs. Du kan också förstärka att du kommer att vara beroende av klassen för att komma med lösningar på problem eller problem som uppstår under skolåret. Du kommer att hjälpa till att styra dessa diskussioner, men du vill också att eleverna ska känna att de kan diskutera och skapa lösningar på egen hand.
  • Du kan då visa klassen ett problem eller problem från förra året som du skrev ner i dagordningen. Till exempel kan du diskutera problem som kom upp under linjen upp till lunch. I slutet av sig blev vissa studenter irriterade eller skadade när andra studenter skar bort dem eller drev dem när de försökte komma i linje.
  • Bild med titeln Disciplin Barn i klassrummet Steg 13
    3. Har klassen hjälp dig att komma med lösningar till ett exempelfråga. Fråga klassen för förslag om hur man lägger upp på ett respektfullt sätt. När eleverna börjar ge möjliga lösningar, skriv dem på brädet. Skriv ner varje elevs lösning, även lösningar som verkar dumt eller osannolik.
  • Du kan till exempel ha lösningar som att ringa studenterna i alfabetisk ordning för att ställa upp, så att pojkar kan ställa upp först, med eleverna så fort som de kan till framsidan av linjen eller ringa varje tabell i slumpmässig ordning för att ställa upp.
  • Bild med titeln Disciplin Barn i klassrummet Steg 14
    4. Analysera de möjliga lösningarna. Du kommer då att berätta för klassen att eftersom det här är ditt problem, kommer du att analysera fördelarna och nackdelarna med varje lösning och välja en att prova för en vecka. Förklara för klassen att: "Den som har problemet får välja lösningen."Analysera varje lösning högt så att klassen kan lyssna på din resonemang.
  • Till exempel kan du börja med: "Om jag väljer pojkarna före tjejerna, kommer tjejerna att bli utelämnade och vi vill inte ha det. Men om jag kallar namnen i alfabetisk ordning, kommer A: s alltid att vara först. Att springa snabbt till linjen kan leda till skador eller fler studenter blir skadade. Så tror jag att jag väljer att ringa varje tabell i slumpmässig orderalternativ."
  • Använd lösningen för den följande veckan när eleverna ligger till lunch och frågar klassen innan de stämmer, "Vem minns vår lösning för att lindra till lunch?"Eller" Höj din hand om du kommer ihåg hur vi bestämde oss för att ställa upp."Detta kommer att förstärka beslutet och visa de elever som du är villig att sätta den valda lösningen i praktiken.
  • Bild med titeln Disciplin Barn i klassrummet Steg 15
    5. Använd Agenda Book och Lösningar Boka under hela skolåret. Nu när du har etablerat hur du använder dagordningen och lösningsboken till eleverna, uppmuntra dem att använda böckerna för att spela in några problem och att diskutera möjliga lösningar med klassen. Kontrollera dagordningen varje dag och ta itu med eventuella problem i boken.
  • Fråga den student som skrev ner frågan om att fråga klassen för eventuella lösningar för problemet. När studenten har tre till fyra möjliga lösningar, vägleda han / henne som han / hon bestämmer vilken lösning som ska prova i en vecka. Bekräfta lösningen genom att fråga klassen att berätta den överenskomna lösningen under hela veckan och hänvisa till den student som väljer lösningen med namn.
  • I slutet av veckan, checka in med studenten och be honom / henne att berätta för klassen hur bra eller inte så väl fungerade lösningen. Om han / hon upptäcker lösningen fungerar bra, du kan be honom / henne att bestämma om det är den lösning han / hon kommer att använda från och med. Om lösningen inte fungerade så bra, arbeta med honom / henne för att komma med en bättre lösning eller justera lösningen för att göra det bättre.
  • Detta gör det möjligt för eleverna att skapa egna lösningar och att arbeta genom problem med kritiskt tänkande och självmedvetenhet. Det kommer också att tillåta dig att disciplinera studenter på ett öppet och produktivt sätt, och att få eleverna att se varje utgåva som att ha flera potentiella lösningar.
  • Tips

    Om en student har en utbrott i klassen, dela det med studentens föräldrar och andra lärare som arbetar med studenten så att du alla kan arbeta tillsammans för att göra studenten mer framgångsrik.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande