Hur man är bra på matematik

Många människor känner att de är naturligt dåliga i matte, och kommer inte att kunna förbättra sig i området. Det här är helt enkelt inte sant. Studier visar att vara bra på Math är en fråga om hårt arbete lika mycket, om inte mer, än medfödd talang. Du kan bli bra på Math helt enkelt med engagemang. Ta tid varje dag för att träna matematik tills koncepten börjar klicka för dig. Om det behövs, sök utanför hjälp. En handledare, en lärare, eller till och med någon som helt enkelt är bra på matte kan hjälpa dig att perfekta dina färdigheter. Du bör också arbeta med att utveckla en hälsosam inställning om matte. Många människor har en besegent attityd om ämnet, och är benägna att tänka, "Jag är inte bra på Math nu, så jag kommer aldrig att vara." Förstå detta är inte fallet. De flesta kan förbättra sig i matte med lite extra hårt arbete.

Steg

Del 1 av 3:
Öva matte
  1. Bild med titeln vara bra på matematik Steg 1
1. Studie i en distraktion-fri miljö. Om du inte är bra på Math ännu, måste du se till att du studerar i en miljö som möjliggör koncentration. Innan du sätter dig ner för att träna, hitta en plats fri från extern stimuli som kan orsaka en distraktion.
  • Hitta ett område där det inte finns mycket ljud eller uppror. En tyst kafé kan fungera, eller ett skrivbord i ditt sovrum.
  • Minimera distraktioner framför dig. Koppla bort från Internet och lägg bort din telefon.
  • Om du gillar musik medan du studerar, gå till instrumental musik. Musik med texter, eller musik som är mycket högt, kan vara distraherande när du studerar.
  • Bild med titeln vara bra på matematik Steg 2
    2. Göra tid att träna varje dag. Det finns ingen riktigt hemlighet att bli bra på matematik. Allt kommer ner till engagemang. Om du vill förbättra ditt matte-poäng är det hårt arbete viktigt. Du måste träna varje dag tills du börjar förstå de underliggande begreppen bakom matte.
  • Hålla sig till ett schema. Se var du kan passa i någon studietid varje dag. Kanske har du vanligtvis lite tid på kvällen. Du kan planera att studera matematik från 6 till 7 varje natt efter middagen.
  • Försök att inte studera i timmar och timmar rakt. Detta kan skapa stress. Studera i en timme eller så varje natt.
  • Bild med titeln vara bra på matematik Steg 3
    3. Lär dig logiken och processen som är inblandad i att lösa ett problem. Math är sekventiell. Många människor känner att de måste memorera koncept och formler eller kartlägga svaret i huvudet innan de börjar. Detta är inte produktivt. Istället försök att förstå begreppen bakom matte. Om du ser hur och varför en ekvation fungerar kan du lättare komma ihåg det i en nypa.
  • Matematik teori kan verka komplicerad, men med lite hårt arbete kan du börja räkna ut det. I matte klasser, tveka inte att fråga varför. Varför arbetar pythagoranska teorem? Hur fungerar den kvadratiska ekvationen på en logisk nivå?
  • Förstå de underliggande koncepten är mycket mer produktiv än enkla memorisering. Om du förstår något i djupet, har du enklare tid att arbeta med det. Du kommer att vara bättre utrustad för att kontrollera ditt svar om du förstår varför en ekvation är meningsfull.
  • Bild med titeln vara bra på matematik Steg 4
    4. Träna ett problem ett steg i taget. Gör matematik, du vill se hur du upptäcker ett svar. I stället för att planera hur du ska räkna ut svaret, bara arbeta ekvationen ett steg i taget. Tänk inte framåt, som det kommer att låta dig se hur svaret utvecklas.
  • Om du först måste dela, koncentrera dig bara på att dela upp. Om du behöver lägga till nästa, håll ditt fokus på att lägga till.
  • När du har slutfört problemet kan du gå igenom och titta på processen. Försök att förstå varför och hur processen fungerade.
  • Bild med titeln vara bra på matematik Steg 5
    5. Granska felaktiga svar noggrant. Du kan lära dig mycket av dina misstag i matte. När du hittar att du har ett felaktigt svar, granska din process. Var och hur gick du fel? Försök att arbeta igenom problemet igen, räkna ut hur du får rätt svar.
  • Det är viktigt att du skriver ner din process när du löser matematiska problem. Använd en penna för att skriva ner de steg du tog för att lösa en problemlinje efter rad. På det här sättet, när du gör ett fel, kan du granska ditt arbete och räkna ut där du gled upp lättare.
  • Bild med titeln vara bra på matematik Steg 6
    6. Kolla dina svar. Granska din process efter att ha avslutat en ekvation. Försiktigt se till att du beräknat allt korrekt och använd rätt process. När du kontrollerar om du har svaret rätt, är du mer benägna att ha lyckats om du kollade dina svar noggrant. Detta hjälper dig också att få vana att kontrollera svar, vilket kan öka betyg på en tentamen.
  • Kontrollera svaren kan också hjälpa dig att förstå de underliggande teorierna bakom matte.
  • Del 2 av 3:
    Få hjälp och råd
    1. Bild med titeln vara bra på matematik Steg 7
    1. Har en annan person kontrollera ditt arbete. Om du känner någon som är bra på matte, få dem att titta över ditt arbete när du är klar. Du kan fråga en förälder för hjälp, en handledare du anställde, eller en vän eller familjemedlem som utmärker sig i matte.
    • Om du är väldigt förvirrad, välj någon med mycket tålamod som är bra på att förklara saker. Din kusin kan vara en whiz på Math, men han kan vara korthärdad och dömande. Han kan snäppa på dig för att inte förstå något. Istället, fråga din syster som vanligtvis är lugn.
    • Var inte generad att be om hjälp. Det kan ta lång tid att förbättra dina matematiska färdigheter, och alla behöver lite hjälp längs vägen.
  • Bild med titeln vara bra på matematik Steg 8
    2. Prova att registrera dig i en online-kurs. Om du försöker förbättra dina matematiska färdigheter utanför skolan kan du försöka ta en online-kurs. Universiteter som Kaplan ger en rad online kurser, och många högskolor har klasser online studenter kan ta på distans.
  • Vissa skolor ger vissa aspekter av en kurs, som PowerPoint-presentationer och tejpade föreläsningar, gratis online.
  • Du kan också titta på en revision en kurs på ett lokalt college. Om pengar är ett problem kan revision en kurs låta dig få kunskap utan kostnad.
  • Bild med titeln vara bra på matematik Steg 9
    3. Gå till din skolas matte resurscenter, om du har en. Om du är i skolan kan din skola ha ett matte-resurscenter. Många campuser har ett centrum där eleverna kan gå för en-mot-en-mattehandledning. Kontrollera om ett mattecenter är tillgängligt på din skola. Om det är, använd resursen.
  • Om din skola inte har ett resurscenter kan det ha ett allmänt resurscenter där du kan få hjälp på en mängd olika ämnen.
  • Du kan också se om din professor granskas sessioner. Om du är förvirrad av ett ämne kan en granskningssession med professor hjälpa dig att bättre förstå det ämnet.
  • Bild med titeln vara bra på matematik Steg 10
    4. Försök att hjälpa någon annan. Ibland kan du förklara ett koncept till en annan person hjälpa dig att förstå det mer. Om du äntligen får din kalkylkurs, och en vän kämpar, kan du försöka erbjuda att hjälpa honom eller henne. Du kan också bilda en studiegrupp. Om någon kämpar med något du börjar förstå, kan du erbjuda att hjälpa.
  • När du hjälper, förklara ämnesmaterialet så klart som möjligt. Förutom att förklara processen, förklara varför det fungerar.
  • Om du börjar känna dig väldigt bekväm med dina matematiska färdigheter, kan du arbeta som en privat handledare för personer på en lägre nivå. Förklara matte till andra kan bidra till att förbättra dina matematiska färdigheter.
  • Bild med titeln vara bra på matematik Steg 11
    5. Fråga din lärare för hjälp. De flesta lärare är entusiastiska över uppmuntrande studenter. Om du vill vara bättre på matte, tveka inte att fråga din lärare för hjälp. Han eller hon kan kanske ge dig en-till-en-uppmärksamhet och gå över problem efter klassen.
  • Känn inte dåligt om att be om hjälp. Många människor kämpar med matte, och din lärare har sannolikt behandlat kämpande studenter förut. Din lärare investeras i att se dig lyckas.
  • Vara direkt när du frågar om hjälp och förklara problemet tydligt. Säg inte, "Jag får inget av det här." I stället säg, "Jag känner att jag förstår allt förrän kapitel tre, men polynomier är verkligen förvirrande."
  • Bild med titeln vara bra på matematik Steg 12
    6. Hyr en handledare. Om du känner att du behöver en hel del en-mot-en uppmärksamhet, överväga att anställa en handledare. En handledare kan sitta ner med dig ett visst antal gånger per vecka och gå över problem med dig. En högkvalitativ handledare kan hjälpa till med att börja klicka för dig, vilket leder till att du bättre förstår ämnet som helhet.
  • Om du har en inlärningssvårighet som påverkar din kompetens vid Math, till exempel dyslexi, se om du kan hitta en handledare som arbetar med studenter med funktionshinder. Nationella organisationer i samband med din funktionsnedsättning kan kunna hitta dig en lokal handledare. En läkare kan också hänvisa till en handledare.
  • Del 3 av 3:
    Odla den rätta tankegången
    1. Bild med titeln vara bra på matematik Steg 13
    1. Anta en positiv inställning om matematik. Många människor själv-sabotage med matematik genom att övertyga sig själva kan de inte göra det. Om du kämpade med matematik i gymnasiet, college eller vid en annan punkt i din utbildning, kanske du tror att du inte är bra på matte och helt enkelt inte kan göra det. En positiv attityd kan hjälpa dig att vara motiverad och känna sig uppmuntrad när du försöker stärka dina matematiska färdigheter.
    • Om du har en dålig attityd kommer du lätt att bli frustrerad. Om du antar att du är dålig på matte, när du får ett problem kommer felaktigt att se det som en bekräftelse på detta antagande. Du kommer att tänka på dig själv, "Jag visste att jag inte är bra på det här. Vad är poängen?"
    • Gå in i den med rätt inställning. Om du för närvarande kämpar med matte, tänk inte, "Jag är dålig på matte." Tänk istället på dig själv, "Jag har inte tagit tillräckligt med tid att träna matematik, så jag lär mig fortfarande. Med lite hårt arbete vet jag att jag kan förbättra mina färdigheter."
  • Bild med titeln vara bra på matematik Steg 14
    2. Avvisa tanken du är naturligt dålig på matte. Många människor övertygar sig om de är naturligt dåliga i matte. Detta kan leda en person att inte sätta i arbetet med att förbättra. Förstå att det är en myt som människor har en naturlig tendens till matte. Studier Visa alla kan lära sig matematik med lite arbete.
  • Vissa människor har en infödd talang för matematik. Detta kan hjälpa dem att få en fördel tidigt, och de kan lära sig snabbare i grundskolan. De flesta studier indikerar dock hårt arbete kan förbättra dina matematiska färdigheter lika mycket som en naturlig lutning. Faktum är att hårt arbete kan betala mer långsiktigt än medfödd talang.
  • Det finns lärande störningar, som dyscalculia, som kan påverka din förmåga att göra matte. Men även med en inlärningssvårighet kan du förbättra dina matematiska färdigheter med övning och korrekt behandling. Bli inte avskräckt. Du är inte bara dålig på matte. Du behöver bara träna.
  • Bild med titeln vara bra på matematik Steg 15
    3. Ta matematik seriöst. En annan anledning som människor kämpar med matematik är att de inte tar det på allvar. De tycker att det är okej att vara dåligt i matte, eller skratta av det. Medan du inte ska känna dig dålig om dig själv för att kämpa med matematik, ta det allvarligt som ett ämne.
  • Möjligheten att göra matte kan hjälpa till med dina resonemang, och mental matte kan göra ditt dagliga liv mindre stressigt.
  • Omfamna matte istället för att bortse från det. Att vara bra på matte kan vara till nytta för dig.
  • Bild med titeln vara bra på matematik Steg 16
    4. Stanna motiverad. Öva är verkligen det enda sättet att förbättra dina matematiska färdigheter på lång sikt. Det finns verkligen inget magiskt trick som kommer att förbättra dina färdigheter över natten. Du måste bara vara motiverad. Håll dig uppdaterad med dina studier och be om hjälp när du behöver det. Med lite tid och engagemang kan du bli en matte whiz.
  • Tips

    Var inte generad att ställa frågor när du är förvirrad. Alla frågar frågor.
  • Vänta inte att studera till sista minuten om du har ett test. Studera lite varje dag.
  • Ta din tid. Det kan ta ett tag att lösa ett svårt problem.
  • Visar ditt arbete på papper kan hjälpa till. När du ser tillbaka på det, kommer du att ha en lättare tid att förstå det. Det hjälper också att stärka kärnkoncepten.
  • Ta lite tid att träna matematik dagligen minst 1 timme så att du kan förbättra det.
  • Titta på Math som ett svårt spel eller ett pussel. Ha kul att lösa matematikproblem.
  • Försumma inte din sömn för att få ett bra resultat i ett kommande test. Undvik att stanna upp extremt sent bara för att avsluta eller träna matematik. Du går mot dina kroppar naturliga klockan och det kommer att påverka din matematik och sova på längre sikt.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande