Hur man dricker vassleprotein

Drinking Whey Protein är en utmärkt idé om du vill bygga muskler, bränna fett eller byt ut några måltider. För att dricka vassleprotein ordentligt måste du välja en typ av vassle, väga ditt pulver korrekt och blanda det till en välsmakande skaka eller smoothie. Då, tid när du dricker dina skakningar eller smoothies baserat på vilken funktion du vill ha din vassle att utföra. Drick det på morgonen om du byter frukost eller försöker starta din dag, eller dricka det efter ett träningspass för att hjälpa till med muskelreparation och viktminskning.

Steg

Metod 1 av 4:
Välja ett vasslepulver
  1. Bild med titeln Drink Whey Protein Steg 1
1. Köp ett vassle koncentrat pulver om du bara börjar. Whey Concentrate är den vanligaste formen av vassle på marknaden, och mängden verkligt protein i det varierar mellan 25-90%. De flesta märken av koncentrat vassle är cirka 80% protein med fetter och mineraler som avrundar de andra 20%. Börja med ett koncentratpulver om du inte används för att träna eller dricka vassleprotein. Leta efter ett koncentrat som är minst 80% vassle.
  • Om du någonsin har ätit en proteinbar eller bakat bra, har du förmodligen konsumerat vassle koncentrat.
  • Bild med titeln Drink Whey Protein Steg 2
    2. Få en vassle isolera om du är laktos intolerant. Vassleisolat kommer i pulverform och snackstänger, och är 90-95% protein. Till skillnad från koncentratpulver har de återstående 5-10% mycket lite fett och laktos i den, som vanligtvis är beroende av mineraler och fukt i stället. Isolera vassleprotein är mycket dyrare än koncentrera på grund av dess högre renhet.

    Varning: Vissa isolat innehåller fortfarande mejeri. Läs etiketterna noggrant om du är mycket allergisk mot mejeriprodukter.

  • Bild med titeln Dryck Whey Protein Steg 3
    3. Få ett hydrolyserat vassleprotein för det renaste proteinet som är tillgängligt. Hydrolyserat protein går genom en ytterligare behandlingsrunda för att avlägsna fetter och oönskade mineraler från pulvret. Det betyder vanligtvis att hydrolyserad vassle är den renaste formen av vassle på marknaden. Få en hydrolyserad vassle Om du vill ha det renaste proteinet som är tillgängligt, vill inte ha de tillsatta mineralerna och fetterna, eller ha problem med att smälta isolera och koncentrera.
  • På grund av den extra bearbetningen tenderar hydrolyserad vassle att vara mycket dyrare än koncentrera eller isolera vassle. Fördelarna kan inte vara värt det för dig.
  • Bild med titeln Drink Whey Protein Steg 4
    4. Välj en smak baserat på dina personliga preferenser. Whey smakar inte mycket bra på egen hand, så det kommer i en mängd olika smaker. Du kan enkelt hitta choklad, vanilj eller jordgubbsvavla, men andra smaker finns. Börja med att köpa små mängder av en ny smak, bara om du inte gillar det.
  • Undvik att köpa ett sötat vassleprotein. Även om det smakar bättre, är det inte ett hälsosamt tillsatsmedel om du försöker gå ner i vikt.
  • Om du vill minimera smaken av vasslepulver i dina smoothies, få en lätt vaniljsmak. Vaniljanteckningar kommer lätt att övermanas av någon frukt som du lägger till med din drink.
  • Metod 2 av 4:
    Väger ditt pulver
    1. Bild med titeln Drink Whey Protein Steg 5
    1. Konsumera cirka 30 gram proteinpulver en gång om dagen beroende på din vikt. Mängden protein som du behöver förbruka varje dag är beroende av hur aktiv du är, hur gammal du är, och om du är man eller kvinna. En inaktiv vuxen som bara börjar ett nytt träningsprogram bör konsumera runt 0.4 gram protein per kilo kroppsvikt för att möta det dagliga kravet. Det innebär att du förmodligen ska konsumera cirka 30 gram protein om du äter 3 måltider om dagen.
    • Män bör konsumera lite mer protein än kvinnor. Det finns rekommendationer för förhållanden som skrivs ut på varje speciell vassleprodukt.

    Dricks: Olika vassleprotein varumärken har olika betjäningsrekommendationer. Titta på din behållare av vassle för att bestämma hur mycket vassle ditt varumärke rekommenderar.

  • Bild med titeln Drink Whey Protein Steg 6
    2. Lägg till mer vassle till din kost om du försöker bygga muskler. Om du försöker bygga muskler i ditt träningsregement måste du konsumera mer protein-mellan 0.6 och 0.8 gram per kilo kroppsvikt. Om du är en konkurrenskraftig idrottsman och begränsar också ditt dagliga kaloriintag, kan du behöva flytta upp till 0.9 gram per pund.
  • En 180 pund vuxen på en vanlig träningsrutin bör konsumera mellan 0.5-0.75 gram protein varje dag för varje kilo kroppsvikt.
  • Bild med titeln Drink Whey Protein Steg 7
    3. Använd 10-20 gram per portion om du är dieting för att gå ner i vikt. En lägre dos av vassleprotein kommer att bidra till att komplettera muskeltillväxt och utveckling samtidigt som du hjälper dig att bränna fett. Om du begränsar din kost för att hjälpa till med viktminskning, komplettera ditt proteinintag genom att lägga till någon vassle. 10-20 gram hjälper dina muskler att hålla sig friska medan de är i bränningen av kroppsfett.
  • Metod 3 av 4:
    Gör en protein skaka
    1. Bild med titeln Drink Whey Protein Steg 8
    1. Lägg till ditt proteinpulver till din blenderburk. Whey Protein-produkten levereras med en scooper som håller en angiven mängd pulver (vanligtvis cirka 30 gram). Om ditt vassleprotein inte, eller om du har förlorat scoop, använd en matsked. 1 matsked kommer att vara ca 8 gram beroende på den specifika densiteten av ditt pulver. Du kan också använda en köksskala för att väga det.
    • Om du bara öppnade ditt vassleprotein och inte se en scoop sitter på toppen, ta en smörkniv och gräva runt pulvret. Skoporna är ofta begravda under.
  • Bild med titeln Drink Whey Protein Steg 9
    2. Släpp några grönsaker i om du gör en utbyte av måltid. Om du byter ut din måltid med en proteinskaka, lägg till några grönsaker för att ersätta de näringsämnen du saknar från en standard måltid. Selleri och sallad är populära val, men spenat är ett bra val om du inte är förtjust i grönsaksjuice eftersom det inte kommer att lägga till mycket smak. Lägg till 1-2 koppar grönsaker till din blenderburk.
  • Om dina grönsaker redan passar i din blenderburk, behöver du inte göra någonting åt dem. Om de inte gör det kan du snäppa dem i halvhand eller skära dem en eller två gånger på ett skärbräda med kockens kniv.
  • Bild med titeln dricka vassleprotein steg 10
    3. Lägg till 1-2 handfuls färsk frukt för en fräschare smak. Lägg till någon fruktkombination som du tycker kommer att smaka bra. Klassiska kombinationer som jordgubbe och blåbär eller kiwi och jordgubbar kommer alltid att gå bra tillsammans. Du kan också använda en enda frukt för en mindre distinkt smakprofil. Du kan använda färsk eller frusen frukt. Släpp din frukt i blenderburken ovanpå ditt pulver eller grönsaker.

    Dricks: Om du vill att frukten ska dominera smakprofilen för dina skakningar, köp vanilj smaker av vassleprotein. De kommer att ha mindre inflytande på smaken av dina skakningar och du kommer främst att smaka på frukten.

  • Bild med titeln Drink Whey Protein Steg 11
    4. Inkludera 2 matskedar av ett hälsosamt fett som jordnötssmör eller linfrö. Släpp 2 matskedar (30 ml) av ditt friska fett i din blenderburk. Jordnötssmör kommer att ändra smaken av din skaka, medan linfrö kommer knappast märkbart. Andra alternativ inkluderar pumpa frön, cashewns eller mandel. Inklusive ett hälsosamt fett i din skaka kommer att hjälpa ditt matsmältningssystem, hålla dina energinivåer upp och faktiskt hjälpa till i fettförbränningsprocessen.
  • Bild med titeln dricka vassle protein steg 12
    5. Toppa av din skaka med din mixer och blanda den. De mest populära blandningsalternativen är vatten, vanlig mjölk och mandelmjölk. Använd vatten om du är laktos intolerant eller vill hålla sig hydratiserad. Använd mjölk eller mandelmjölk om du vill ha en tjockare, smakigare skaka. Fyll resten av din blandningsburk med din mixer, lämnar 2-3 tum (5.1-7.6 cm) högst upp så att dina bländarblad har utrymme för att skära ingredienserna.
  • Du kan fylla din skaka med is innan du lägger till mixern för att göra en smoothie, eller häll den över isen för att hålla det kallt.
  • Metod 4 av 4:
    Timing din proteinförbrukning
    1. Bild med titeln dricka vassleprotein steg 13
    1. Drick en skaka efter ett träningspass för att hålla dina muskler friska. Drick ditt vassleprotein inom 30 minuter av träningen för att hjälpa dina muskler reparation. Din kropp brinner genom mycket protein, näringsämnen och kalorier under en träningspass, och proteinskakningen hjälper till att ersätta dessa näringsämnen och proteiner på ett hälsosamt och produktivt sätt.
    • Om du dricker dina skakningar efter träning regelbundet, börjar du märka att du inte får så ont som du brukade. Detta beror på att vassle hjälper musklerna att regenerera efter att de har blivit ansträngda.
  • Bild med titeln dryck vassleprotein steg 14
    2. Ha en skaka på morgonen för att börja din dag. En proteinskaka är en utmärkt ersättning för en kopp kaffe. Proteinerna, näringsämnena och fetterna i en vassleproteinskaka kommer att energisera och uppdatera dig tidigt på dagen. En proteinskaka på morgonen hjälper också dina muskler att slappna av och bli redo för några tidiga morgon träning eller springa runt på jobbet.
  • Det finns kaffesmakade proteinpulver på marknaden om du vill replikera den morgonen kopp kaffe!
  • Bild med titeln dricka vassleprotein steg 15
    3. Använd en skaka för att ersätta en måltid om du är dieting eller springer sent. Om du måste springa ut genom dörren och är på väg att missa en måltid, kan du använda ett proteinskaka för att ersätta de näringsämnen du ska sakna. Du kan också använda ett proteinskaka som en måltidsutbyte om du försöker skära ner i kalorier eller begränsa din kost för att gå ner i vikt.
  • Försök att undvika att ersätta mer än 1 måltid varje dag med en proteinskaka.
  • Varning: Du kan inte ersätta varje måltid med en proteinskaka. Det är farligt, eftersom din kropp kommer att saknas på många mineraler och näringsämnen som du inte kan ersätta med en skaka.

    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande