Hur man dricker linfrö

Linfrö är en superfood som ofta används för viktminskning och som en ersättning för andra livsmedel I vissa dieter, som en ersättning för ägg i veganska dieter. Den innehåller mycket fiber, är förknippad med en lägre risk för att få cancer och har också antioxidant och antiinflammatoriska egenskaper. Att dricka linfrö, gör linfrö vatten, blanda linfrö eller olja i dina favoritdrycker, eller slipa upp färska linfröer med smoothies. Du kan också köpa linfrödrycker på din lokala mataffär.

Ingredienser

Flaxfrön

  • 1 tsk (5 g) av markslinsen
  • 1 kopp (250 ml) vatten
  • Citronsaft (tillval)

Steg

Metod 1 av 2:
Gör linfrö
  1. Bild med titeln dricka linfrö Steg 1
1. Drick bara 1 kopp (250 ml) linfrön vatten per dag. Att dricka för mycket linfrön vatten kommer inte att döda dig, men det kan orsaka uppblåsthet, gas och diarré (i extrema fall). Det rekommenderas allmänt att du bara dricker 1 kopp (250 ml) linfrön vatten om dagen. Detta innehåller det mesta av näringsämnen som din kropp kan smälta varje dag, så om du går över det, slösar du bara linfrö.
Expertips
Lyssandra Guerra

Lyssandra Guerra

Certifierad Nutrition & Wellness ConsultantsSandra Guerra är en certifierad närings- och hälsokonsult och grundaren av inhemska Palms Nutrition baserat i Oakland, Kalifornien. Hon har över fem år av Nutrition Coaching erfarenhet och specialiserat sig på att ge stöd för att övervinna matsmältningsfrågor, matkänslighet, sockerbehov och andra relaterade dilemma. Hon fick sin holistiska näringscertifiering från Bauman College: Holistic Nutrition och Culinary Arts 2014.
Lyssandra Guerra
Lyssandra Guerra
Certifierad Nutrition & Wellness Consultant

Visste du? Att konsumera linfrö kan bidra till att minska inflammation i din kropp på grund av sitt höga omega-3-innehåll. Linfrö är också hög i löslig fiber, så det är fördelaktigt för att förhindra förstoppning och avlägsnande av toxiner och avfall från din kropp. Dessutom kan linfrön hjälpa till att balansera dina hormoner på grund av dess fytoöstrogenkvalitet.

  • Bild med titeln dricka linfrö Steg 2
    2. Mala upp 1 tsk (5 g) linfrö i en kryddkvarn eller mortel och pestle. Om du köpte hela linfrön måste du mala upp dem innan du äter dem så att din kropp lättare kan smälta de näringsämnen som finns inom. Slipa dina linfrön, och sätt dem på sidan.
  • Om du har pre-ground linseeds, oroa dig inte för att slipa dem igen. Detta gäller endast hela linfrö.
  • Bild med titeln dricka linfrö Steg 3
    3. Förbered 1 kopp (250 ml) varmt eller kallt vatten, beroende på din preferens. Det spelar ingen roll vilken temperatur du gör vattnet, men kom ihåg att när linfröen är färdiga, kommer du att dricka vätskan som kvarstår, så gör det på vilken temperatur du föredrar att dricka.
  • Du kan också lägga till linfrön vatten till drycker istället för att dricka det rakt. Om du planerar att göra detta, välj varmt vatten eftersom det kan extrahera mer näringsämnen från linfröen.
  • Bild med titeln dricka linfrö Steg 4
    4. Suga marken linfrö i vattnet i 2 timmar, eller tills gelliknande. Lägg till 1 tsk (5 g) av marken linfrö i 1 kopp (250 ml) vatten och rör det försiktigt för bara några minuter för att förhindra att den bunkar upp. Låt det sitta tills det tar en gelliknande konsistens innan den fortsätter.
  • Om du märker att vattnet har börjat vända sig till en gelliknande konsistens innan tiden är uppe, är det förmodligen klart för dig att dricka.
  • Du kan också suga flaxsesen över natten, men det är bättre för att blanda vattnet i andra recept än att dricka rakt eftersom det tenderar att vara mycket mer gelliknande och ha en mycket starkare smak.
  • Bild med titeln dricka linfrö Steg 5
    5. Spänna linfröen ut och drick sedan vattnet kvar. Om du inte har något emot att ha lite crunch i din drink, gärna lämna linfröen i vattnet. Annars häll vätskan ut i en annan behållare genom en kolv.
  • Om din mark linfrö är speciellt bra, kanske du inte kan spänna för mycket ut. Detta är inte det värsta, men som grunderna kommer att ge dig en ökning av näringsämnen!
  • Om du planerar att använda vattnet i blandade drycker, lämna linfröerna i, eftersom de kommer att sättas upp och sönderdelas i mixern. Om du lägger till den i en icke-blandad dryck, ta bort grunderna, om du så önskar.
  • Du kan lagra linfrö vatten i några dagar, men det kommer inte att vara länge. Det är bäst att dricka det så snart det är klart.
  • Metod 2 av 2:
    Blanda linfrö med andra drycker
    1. Bild med titeln dricka linfrö Steg 6
    1. Lägg till citronsaft till linfrön vatten för ett zesty-alternativ. Linfröet har lite av en udda smak på vissa, så att göra det mer välsmakande utan att ändra receptet för mycket blanda 1 kopp (250 ml) linfröet med ca 1-3TSP (4.9-14.8 ml) citronsaft, beroende på hur mycket du gillar citronsaft.
    • Citronsaft är utmärkt för viktminskning och matsmältningsbesvär, vilka föreningar med matsmältningsfördelarna med linfrö.
  • Bild med titeln dricka linfrö Steg 7
    2. Brygga linfröne för att skapa en varm, tröstande dryck. Blanda 1 TSP (5 g) markslinsen med 1 kopp (250 ml) kokande vatten, vänta sedan i ca 10 minuter eller tills den når en bekväm temperatur för att dricka. Om du föredrar att inte ha grunder i ditt te, dra dem ut innan du börjar dricka det.
  • Släpp en tepåse i varmt vatten också för att maskera några av den linfrön smaken. Herbal teor som pepparmynta eller kamille fungerar bäst, och har en välkänd avslappnande effekt. Citronte eller ingefära te är kända för att vara bra för din hälsa också.
  • Bild med titeln dricka linfrö Steg 8
    3. Blanda linfrön vatten eller olja med ditt val av juice för en näringsbostad. Linfrö och linfröolja är perfekta att lägga till juice, eftersom de ovanliga smakerna lätt maskeras av frukt och veggie smaker. Välj din favorit typ av juice och blanda den med ca 1/2 kopp (125 ml) linfrö eller 1 msk (15 ml) linfröolja.
  • Söta juice, som mangojuice, äppeljuice, eller ananasjuice är bra som de söta smakerna maskerar den ibland off-sucting-smaken av linfröet.
  • Bild med titeln dricka linfrö Steg 9
    4. Blanda linfrö till en smoothie för ett gott och sött val. Söta smoothies i synnerhet är perfekt att blanda med linfrö som deras starka, sugary smaker kraftigt motverkar smakerna av fröerna. Använd hela linfrö för att bevara fiberhalten eller linfrön eller linfröolja om du inte vill ha några bitar i din smoothie.
  • Ananas, mango och bär smoothies är särskilt populära alternativ.
  • Om du föredrar gröna spenat smoothies eller veggie-baserade smoothies, kan du blanda linfröer till det också, även om deras smak kanske inte är täckt också.
  • Bild med titeln dricka linfrö Steg 10
    5. Välj ett kommersiellt märke av linfrön för ett snabbt alternativ. Om du inte har tid att göra egna drycker hemma, eller kanske litar inte på din kulinariska färdighet för att få det att smaka bra, kan du alltid lägga till linfrö till din kost med drycker som finns på din lokala mataffär. Titta i avsnittet Health Food och dryckesektionen för att hitta en färdig juice, smoothie eller annan dryck som låter aptitretande till dig.
  • En fördel med kommersiellt tillgängliga linfrödrycker är att de vanligtvis är balanserade i näringsämnen, och innehåller ofta ytterligare näringsämnen för att komplettera din kost.
  • Det kan kosta mer än att göra det själv, men butiksköpande drycker smakar nästan alltid bra och kommer att ge dig samma fördelar som hemlagade concoctions.
  • Tips

    Linfrö är bra som ett alternativ till ingredienser som ägg också - du kan äta linfrön lika enkelt som du kan dricka den.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande