Hur man dricker proteinpulver

Proteinpulver är extremt användbart för att stärka muskelvävnaden och för att få vikt, vilket gör det väldigt populärt bland människor som arbetar regelbundet. Det finns många sätt att införliva proteinpulver i din kost, men det är vanligtvis lättast att blanda det i drycker. Välj ett proteinpulver, förstå din kropps behov, gör sedan en skaka, blanda den med vatten eller mjölk, eller lägg den till ditt morgonkaffe för en näringsbostad.

Steg

Metod 1 av 4:
Välja ett proteinpulver
  1. Bild med titeln dryck Proteinpulver Steg 1
1. Välj vassleproteinpulver för ett pre-workout-alternativ. Vassleproteinpulver är gjord med en biprodukt av osttillverkningsprocessen och är en av de mest populära sorterna. Även om det finns en debatt om proteindrycker är bättre före eller efter en träning, smälter vassleprotein snabbt och kan fungera som en ökning av energi och fitness före träning.
  • Du kan drick vassleprotein efter en träning också, eftersom den snabba digestionen hjälper dina muskler att reparera sig mycket snabbt.
  • Bild med titeln dryck Proteinpulver Steg 2
    2. Välj kasein eller ärtproteinpulver Att uppmuntra långsam matsmältning. Kasein är en kemikalie som kommer från mjölk, och medan vassle snabbt smälts, tar kasein lång tid att bryta ner. Detsamma gäller ärtproteinpulver, eftersom det gradvis släpper ut aminosyror när du smälter den. Välj dessa proteinpulver för en dricka i sen natt du kan smälta medan du sover.
  • Casein kommer från animaliska produkter och är därför inte lämplig för veganska dieter. Om du vill smälta ditt proteinpulver långsamt och inte vill ha animaliska produkter, välja ärtpulver istället.
  • Bild med titeln dryck Proteinpulver Steg 3
    3. Prova soja eller äggproteinpulver för deras aminosyrahalt. Soja och äggproteinpulver innehåller essentiella aminosyror som hjälper till att odla muskler istället för att reparera den. Proteininnehållet är bara detsamma som andra, vilket gör soja och äggproteinpulver som är bra för dem som vill bygga muskler snabbt.
  • Sojaproteinpulver tenderar att vara billigt, medan äggproteinpulver tenderar att vara väldigt dyrt. Om budgetering är ett problem, välj sojaproteinpulver för att få ytterligare aminosyror.
  • Bild med titeln Dryck Protein Pulver Steg 4
    4. Välj för hampa eller risproteinpulver för ytterligare näringsämnen. Hamp och risproteinpulver är lite svårare att komma med än de andra alternativen som listas här, men de innehåller också andra näringsämnen. Risprotein innehåller B-vitaminer, vilket är bra för vegan- eller vegetariska dieter, eftersom detta normalt bara finns i animaliska produkter, medan hampprotein innehåller fettsyror och massor av fiber.
  • Hampa och risproteinpulver innehåller inte så mycket protein som andra typer av proteinpulver, så var noga med att komplettera proteinet till din kost utöver att använda dessa alternativ.
  • Metod 2 av 4:
    Fördelande proteinpulver korrekt
    1. Bild med titeln dryck Proteinpulver Steg 5
    1. Kontrollera ditt vanliga proteinintag innan du börjar ta proteinpulver. Den vanliga mängden protein som rekommenderas för de flesta är 0.36 g per 1 lb (0.8 g per 1 kg), så om du väger 150 lb (68 kg) måste du ta 109 g (3.8 oz) av protein varje dag genom mat, dryck och kosttillskott.Ta en vecka för att skriva ner näringsinnehållet i dina livsmedel och drycker och notera områden du är bristfällig i.
    • Om du får mindre än det vanliga rekommenderade beloppet, överväga att först ändra din kost eller ta kosttillskott innan du använder proteinpulver. Proteinpulver kan ge dig en boost, men det kan också få dig att gå ner i vikt om det inte används när du arbetar regelbundet.
  • Bild med titeln dryck Proteinpulver Steg 6
    2. Dubbel ditt proteinintag om du planerar att träna styrka regelbundet. Medan det rekommenderade beloppet är tillräckligt för de flesta, måste de som gör regelbunden styrketräning att ta dubbla mängden för att effektivt låta sina muskler regrow och bli starkare. Den rekommenderade beloppet för dem som regelbundet lyfter vikter och gör styrketräning är 0.72 g per 1 lb (1.6 g per 1 kg) vikt.
  • Till exempel, om du väger 150 lb (68 kg), måste du ta 218 g (7.7 oz) per dag för att reparera och stärka dina muskler.
  • Bild med titeln Dryck Proteinpulver Steg 7
    3. Drick protein blandar antingen före eller efter träningen. Det finns ingen rekommenderad tid att dricka proteinskakningar eller blandningar när det gäller före eller efter träning. Forskning visar att så länge du konsumerar protein runt träningen, kommer du att skörda fördelarna.
  • Det finns en debatt om huruvida dricksprotein skakar före eller efter en träning är bättre. Gör vilken som känns mer bekväm för dig och är bekvämare för din livsstil.
  • Bild med titeln dryck Proteinpulver Steg 8
    4. Ta proteinpulver 3 eller 4 gånger om dagen några timmar från varandra. Om du tar hela din dagliga rekommenderade mängd protein på en gång kommer du inte att känna dig för bra, och din kropp kommer inte att kunna smälta den ordentligt. Sprid ditt proteinintag hela dagen i 3 eller 4 sessioner för att hålla ditt matsmältningssystem och ge din kropp en chans att anpassa sig.
  • Sprid din proteinförbrukning ca 3 eller 4 timmar från varandra för att helt smälta den tidigare måltiden eller drycken innan den går vidare till nästa. Protein är extremt fyllning, så du kommer inte att känna dig som att äta något i några timmar ändå!
  • Metod 3 av 4:
    Gör ett proteinskaka för träning
    1. Bild med titeln dryck Proteinpulver Steg 9
    1. Välj en flytande bas och ett fruktigt tillägg för att blanda med ditt proteinpulver. Det finns ett stort antal recept när det gäller gör dina egna proteinskakningar. Varje recept har tre huvudkomponenter: den flytande basen, frukter för smak och proteinpulver.
    • Vätskebasen är vanligtvis en form av mjölk eller yoghurt, men vanligt vatten är också helt användbart och kommer att minska kalorierna på skakningen. Välj mjölk eller yoghurt om du vill ha mer protein, men använd vatten om du inte vill gå över ditt dagliga belopp.
    • Några vanliga frukter att inkludera i ett proteinskaka inkluderar bananer, bär och mangos, men välj frukter som du gillar. Undvik saftiga frukter som druvor och apelsiner eftersom deras smaker inte kommer igenom så starka och kommer att skaka mycket mer vatten.
  • Bild med titeln Dryck Protein Pulver Steg 10
    2. Häll din flytande bas i mixern innan något annat. Häll ca 1 kopp (240 ml) av din valda flytande bas i mixern. Mjölk, vatten och till och med tunn yoghurt är bra alternativ för den flytande basen, men följ vilket recept som låter bra för dig. Du kan använda mer eller mindre vätska om du vill att din skaka är mer eller mindre rinnande, beroende på din personliga preferens.
  • Var noga med att använda minst 0.5 koppar (120 ml) vätska för att effektivt blanda alla ingredienser tillsammans.
  • För ett sött alternativ, blanda ihop 1 kopp (250 ml) vaniljmandel, 30 g (2 msk) proteinpulver, 1 banan och en handfull hackade bär.
  • Bild med titeln Dryck Proteinpulver Steg 11
    3. Blanda ditt proteinpulver och din flytande bas i mixern. Mät ut 30 g (2 msk) av ditt valda proteinpulver och blanda det med din valda vätskebas. Du behöver inte helt lösa upp pulvret, eftersom mixern kommer att göra det för dig senare, men försök att undvika att bli för mycket på sidorna.
  • Du kan förlora något proteinpulver om det fastnar på sidorna av din behållare, så var försiktig med att få allt pulver i vätskan för maximal proteinintag.
  • Bild med titeln dryck Proteinpulver Steg 12
    4. Lägg till frukter, nötter och andra tillägg för att få smak till din skaka. Lägg till dina frukter och andra tillägg till mixern och tryck dem ner med en masher eller med händerna för att passa allt i. Om du använder en specialskakningsbehållare för att blanda dina ingredienser, fyll bara den till toppen med frukt och andra ingredienser.
  • Använd en handfull bär, en hel banan eller andra hackade frukter för att lägga till din mixer för en söt och smakfull touch.
  • Du kan också lägga till en handfull nötter, som mandel eller jordnötter, till din smoothie för ytterligare fiber, protein och smak. Blanda det för lite längre att bryta upp dessa hårdare ingredienser.
  • Bild med titeln Dryck Proteinpulver Steg 13
    5. Blanda blandningen på lågt och gradvis vrid hastigheten upp till hög. Starta blandaren på en låg inställning för att blanda allt runt och långsamt vrida hastigheten upp till hög under en minut. Detta får den mest balanserade blandningen av alla ingredienser och säkerställer att allt är malet upp och sprids jämnt i hela drycken.
  • Om skakningen fortfarande verkar för likvidd, lägg till några fler toppings och yoghurt för att tjockna det.
  • Om skakningen verkar för tjockt att dricka, lägg till lite mer av din flytande bas och blanda den igen för att lossa upp det.
  • Metod 4 av 4:
    Blanda proteinpulver till andra drycker
    1. Bild med titeln Dryck Protein Pulver Steg 14
    1. Blanda proteinpulver och vatten för en lätt träningsdrink. Vatten är det vanligaste att blanda med proteinpulver eftersom det är väldigt enkelt, mycket billigt, och det smakar inte för dåligt. Lägg bara till 30 g (2 msk) proteinpulver till ett stort glas kallt vatten och blanda det runt med en gaffel för att bryta upp klumpar.
    • Medan det inte är särskilt utarbetat eller särskilt gott, är det perfekt för när du inte har energi för att bryta ut flera ingredienser och förbereda en specialdryck.
    • Lägg till honung till din dryck för att få det att gå ner lite lättare och lägga till en söt, slät smak.
  • Bild med titeln Dryck Protein Pulver Steg 15
    2. Blanda proteinpulver med mjölk eller ett mjölkalternativ för extra protein. Både djurmjölk och mjölkfri mjölk har ett högt proteininnehåll, så det här är en perfekt mix för personer som behöver mycket mer än det vanliga dagliga rekommenderade beloppet. Blanda 30 g (2 msk) proteinpulver med ett långt glas avmjölk och blanda det tillsammans med en gaffel för ett boost till både ditt proteinintag och ditt kalcium.
  • Välj Vitamin D-mjölk, om det är tillgängligt, för att ytterligare komplettera din näring.
  • Ett glas mjölk ger 1/3 av den rekommenderade dagliga mängden kalcium, så blanda proteinpulver och mjölk sparsamt.
  • Bild med titeln Dryck Protein Pulver Steg 16
    3. Blanda proteinpulver med ditt kaffe för en morgonprotein boost. Whey Protein är speciellt bra för kaffe eftersom det kan vara ett alternativ till creamer (även om du fortfarande kan inkludera det också). Oavsett vilken typ av proteinpulver du väljer, gör varmt kaffe notoriskt proteinpulver klump upp - häll 30 g (2 msk) proteinpulver mycket långsamt i ditt kaffe när du ständigt rör det för att förhindra att klumpar bildas.
  • Du kan också blanda proteinpulver och kaffe tillsammans, vilket resulterar i en skummande cappuccino-liknande dryck. Detta fungerar bäst med iced kaffe.
  • Om du vill förhindra klumpning helt och hållet, lägg till mjölk först, lägg sedan till proteinpulver och blanda ihop mjölken och pulvret med en gaffel. Lägg sedan till kaffet och ständigt rör om att bryta upp några kvarvarande bitar.
  • Tips

    Protein Shaker Cups är ett bra sätt att enkelt blanda proteinpulver till nästan vad som helst. Lägg bara till 30 g (2 msk) protein och häll din drink av valet över det, skaka sedan det kraftigt i ungefär en minut för att lösa upp pulvret.

    Varningar

    Undvik att gå över din rekommenderade dagliga mängd protein eller du kan lida av matsmältningsbesvär och kanske inte känna fördelarna, eftersom din kropp inte kan smälta mer än det rekommenderade beloppet.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande