Hur man äter en frukost som är bra för din hjärna

Att äta en frukost som är bra för din hjärna betyder att mat i din kost som är bevisade att främja hjärnhälsan. Försök att regelbundet inkludera ägg, hela korn, blåbär, äpplen, broccoli och spenat i din frukostmåltid. Samtidigt försök att eliminera söta frukostmat och drycker som kommer att få ditt blodsocker att spika.

Steg

Metod 1 av 3:
Välja mat som främjar hjärnans hälsa
  1. Bild med titeln Ät en frukost som är bra för din hjärna steg 1
1. Förbered ägg till frukost. Att ha ägg till frukost ger din hjärna alla slags fördelar. Ägg är en stor källa till protein, såväl som kolin, ett B-vitamin som finns i ägg. Cholin förbättrar hjärnfunktionen och minnet, medan protein stabiliserar ditt blodsocker, vilket hjälper dig att koncentrera dig. Scramble, koka eller koka dina ägg soliga sida upp.
  • Omeletter, gjorda med grönsaker som spenat, broccoli och tomater, är ett bra sätt att ge näringsämnen till din hjärna på morgonen. Till exempel är spenat och broccoli stora källor till vitamin B.
  • Försök lägga till en sida av avokado eller guacamole till dina ägg. Avokado är ett hälsosamt, monounsättat fett. Enomättat fett bidrar till ett hälsosamt blodflöde, och ett hälsosamt blodflöde betyder en friskare hjärna.
  • Bild med titeln Ät en frukost som är bra för din hjärna Steg 2
    2. Drick te eller kaffe med din frukost. Te och kaffe innehåller koffein. Genom att dricka te eller kaffe kan du njuta av fördelarna med koffein för din hjärna - det här är förbättrade minne, fokus och humör, liksom fördelarna med friska antioxidanter. Antioxidanter främjar ett hälsosamt blodflöde.
  • Drick svart te, grönt te eller något annat te som passar dig. Du kan dricka ditt te antingen varmt eller kallt - oavsett metoden, du får fortfarande samma fördelar.
  • Drick en kopp te eller kaffe per dag. Om du vill kan du också dricka två koppar te per dag. Undvik att dricka för mycket te eller kaffe, dock. Att dricka för mycket te eller kaffe kan orsaka att du urinerar ofta.
  • Bild med titeln Ät en frukost som är bra för din hjärna Steg 3
    3. Ät hela korn till frukost. Äta helkornspannmål, hel havre eller helkornsbröd vid frukosttid. Hela korn främjar kardiovaskulär hälsa. God kardiovaskulär hälsa främjar blodflödet till dina organ, inklusive din hjärna. Hela korn ger också din hjärna med energi i form av glukos i ditt blod. Genom att lägga till hela korn till din kost, så att du får ett konstant flöde av energi till din hjärna. Detta garanterar fokus och koncentration.
  • Välj för helkornsrost, muffins och havregryn när du planerar vad du ska äta till frukost.
  • Bild med titeln Ät en frukost som är bra för din hjärna Steg 4
    4. Inkludera blåbär, druvor och äpplen i din fruktmedley. Blåbär, druvor och äpplen visas för att främja hjärnhälsan. Eftersom blåbär är rik på antioxidanter, tanniner och fytokemikalier, är de särskilt bra för att främja hjärnans hälsa. Studier visar att blåbär förbättrar lärande, tänkande och minne. Druvor är en stor källa till antioxidanter och visas för att motverka oxidativ stress och förhindra åldersrelaterade hjärnsjukdomar. Äpplen är en stor källa till quercetin, en antioxidant som hjälper till att skydda hjärnceller från fria radikala attacker.
  • Ät ett äpple med huden efter att du har slutat äta dina ägg eller havregryn.
  • Lägg till blåbär och druvor till din yoghurt, havregryn, smoothies och muffins.
  • För extra fördelar, lägg till mandel till din blåbär havregryn också. Mandel är en bra källa till E-vitamin, protein, fiber och friska fetter - näringsämnen som förhindrar kognitiv nedgång. Dessa näringsämnen hjälper också din kropp att behålla dina blodsockernivån, vilket hjälper till med fokus och energi.
  • Metod 2 av 3:
    Undvik livsmedel som hindrar hjärnans hälsa
    1. Bild med titeln Ät en frukost som är bra för din hjärna Steg 5
    1. Eliminera söta frukostmat. Höga mängder socker har visat sig spika dina blodsockernivåer, vilket slutligen saktar ner din hjärnans funktion och minskar fokus. Undvik sugary frukostmat som ljus, söta frukostflingor, jag.e., Froot Loops, Cocoa Puffs och Cinnamon Toast Crunch. Undvik också brödrost bakverk, som Pop Tarts och Brödroststrudels. Andra sugary frukostmat för att undvika är munkar, bakverk, nutella, sötad yoghurt, våfflor och pannkakor.
    • Ät hälsosammare versioner av dessa livsmedel genom att göra egna hälsosamma substitut. Till exempel kan du göra friskare pannkakor genom att ersätta mjölet med havre och kanel, och genom att minska mängden socker som du sätter i blandningen eller hur mycket sirap häller du på toppen. Du kan också göra egna muffins och bakverk med fullkornsmjöl istället för vitt mjöl och söta dem naturligt med frukt, som blåbär.
  • Bild med titeln Ät en frukost som är bra för din hjärna Steg 6
    2. Undvik bearbetade fruktjuicer. Bearbetade fruktjuicer som Apple, Orange, Grape, Tranbär och andra juice, visas för att ha höga sockernivåer, och ibland ännu högre än läsk. Istället, gör dina egna naturliga fruktjuicer. Till exempel, klämma fräscha apelsiner på morgonen är ett hälsosamt alternativ.
  • Var noga med att begränsa juice till 4-6 oz per dag, även när det är färskt pressat. Du kommer inte att dra nytta av fibern i frukt om du bara dricker saften.
  • Bild med titeln Ät en frukost som är bra för din hjärna Steg 7
    3. Se upp för bearbetad glutenfri frukostmat. Glutenfria dieter har blivit mycket trendiga under de senaste åren, men det finns ingen anledning att äta glutenfri om du inte har celiaki. Att konsumera många av de glutenfria bearbetade frukostmatarna kan dock orsaka potentiella problem. Till exempel, ris, potatis och tapioca mjöl ersätta vetemjölet i dessa produkter. Dessa mjöl visas att ha ett högt glykemiskt index. Det betyder att de snabbt höjer blodsockret. En snabb ökning av blodsockret kan orsaka en insulinspik och en resulterande sockerkrasch. Biverkningarna av en snabb ökning av insulin är hindrade fokus, minne och hjärnans funktion.
  • Se upp för glutenfria pannkakor, muffins och andra bakverk.
  • Metod 3 av 3:
    Skapa friska vanor
    1. Bild med titeln Ät en frukost som är bra för din hjärna Steg 8
    1. Ät en balanserad frukost. Kom ihåg att äta en balanserad kost. En balanserad kost kommer att ge dig och din hjärna med den energi som den behöver fungera ordentligt. En balanserad kost består av en måltid som är 45 procent kolhydrater, 30 procent protein och 35 procent friska fetter som avokado och nötter.
    • Se till att du äter en balanserad kost genom att äta en kombination av havregryn eller helkornsbröd med ägg, frukter, nötter eller avokado till frukost.
  • Bild med titeln Ät en frukost som är bra för din hjärna Steg 9
    2. Använd färska ingredienser när det är möjligt. När det är möjligt, köp färska ingredienser som färska frukter, grönsaker, ägg och bröd. Färska ingredienser betyder näringsämnen, och näringsämnen betyder bra hjärnhälsa.
  • Bild med titeln Ät en frukost som är bra för din hjärna steg 10
    3. Laga oftare. Att köpa färska ingredienser kommer att se till att du lagar mat oftare. Genom att laga mat, kommer du att spendera mindre pengar på förpackade, bearbetade livsmedel. Att laga oftare, sätt ett matlagningsmål för dig själv. Berätta för dig själv att du kommer att laga en frisk frukost minst tre gånger i veckan, till exempel. Detta kan inkludera matlagningsägg, som gör havremjöl eller fruktsallad, eller till och med quiche till frukost.
  • Du kan också förbereda dina frukostar natten eller helgen innan för att spara tid. Till exempel kan du baka dina egna spannmuffins på söndagskvällen så att du kan få dem tillgängliga för veckan framåt.
  • Försök att göra över natten havre. Blöt din havre i någon form av vätska, jag.e., mjölk eller yoghurt, över natten. Havrena kommer att absorbera vätskan. Den vanligaste metoden är lika delar rullade havre och mjölk eller yoghurt (eller en kombination av mjölk och yoghurt).
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande