Hur man lägger till protein till en smoothie

Om du vill lägga till lite extra protein till din kost, är ett enkelt sätt att göra det att blanda det till en krämig, utsökt smoothie. Njut av en smoothie gör det möjligt att ta in massor av fördelaktiga näringsämnen samtidigt, inklusive kvalitetsprotein för att bygga starka muskler och vävnader och öka hjärnkraften. Pulverformiga proteintillskott är ett enkelt alternativ, men det finns också ett sortiment av proteinförpackade naturliga ingredienser som du kan kasta in i en välsmakande smoothie, inklusive mutters, mjölk och ägg, och hela korn som havre och quinoa.

Steg

Metod 1 av 3:
Tillsats av proteinpulver
  1. Bild med titeln Lägg till protein till ett smoothie steg 1.jpeg
1. Använd ett högkvalitativt vassle tillägg för att enkelt upp ditt proteinintag. Vassle är en av de 2 huvudtyperna av protein som finns i mjölk, den andra är kasein. Mät bara ut 1-2 fulla portioner av ditt proteinpulver med val med den medföljande scoopen och dumpa dem sedan med resten av dina ingredienser och blanda tills det är smidigt. För maximal näringsrika fördel, handla om till ett tillägg som inte är full av tillsatta sockerarter, maltodextrin eller andra fyllnadskomponenter.
  • Proteinkoncentrationer varierar mycket mellan kosttillskott, men en enda skopa av vassle innehåller ofta någonstans mellan 20 och 40 gram. Kontrollera näringsfakta på etiketten för den produkt du använder för mer exakta riktlinjer.
  • Eftersom vassleprotein absorberas snabbt av kroppen är det idealiskt för tankning av trötta muskler som en del av en efter träningskakning.
  • Pulveriserade vassle kosttillskott tenderar att ge en ganska distinkt eftersmak. Om du letar efter något mindre påträngande, prova en mer välsmakande blandning som mutter smör eller yoghurt istället.

Dricks: Att hålla ett bra vassle tillägg på däck är ett av de enklaste sätten att möta din dagliga proteinkot. De flesta nutritionists rekommenderar att den genomsnittliga vuxen får minst 1 gram (0.035 oz) av protein för var tredje pund (1.4 kg) kroppsvikt.

  • Bild med titeln Lägg protein till ett smoothie steg 2.jpeg
    2. Piska upp det perfekta sena snacket med kaseinprotein. Kasein, den andra av de 2 stora mjölkproteinerna, är en långsam absorberande typ av protein. När du tas under dagen kommer det att hålla dig full längre, vilket hjälper dig att motstå begär. När det tas före sängen fortsätter det att leverera din kropp med vital protein hela natten.
  • Du hittar pulveriserat kaseinprotein i de flesta hälsokostaffärer och tilläggsbutiker som också säljer vassle tillskott.
  • Konsumera kaseinprotein Några timmar före sängen kan hjälpa till att förhindra mindre muskeluppdelning, och kan till och med öka muskelsvinster.
  • Bild med titeln Lägg protein till ett smoothie steg 3.jpeg
    3. Välj ett veganskt proteinpulver som ett alternativ till mjölkbaserade proteiner. Om du föredrar att hålla sig borta från animaliska produkter, leta efter ett tillägg med soja, hampa, ärt, ris eller jordnötsprotein. Alla dessa erbjuder en riklig mängd muskelbevarande protein per portion medan du fortfarande tillåter dig att vara sant mot din föredragna livsstil.
  • Medan något veganskt proteintillskott kan göra en stor sekundär proteinkälla, är soja den enda som är "komplett", som innehåller alla 9 essentiella aminosyror som behövs för att bygga och bibehålla en hälsosam kropp.
  • En av de största nackdelarna av veganproteinpulver är att de ofta kostar ganska lite mer än mjölkbaserade kosttillskott på grund av den extra kostnaden och svårigheten att bearbeta dem.
  • Metod 2 av 3:
    Välja friskt växtbaserat protein
    1. Bild med titeln Lägg till protein till ett smoothie steg 4.jpeg
    1. Blanda i ett par skedar av nötsmör. Peanut och mandel smör är go-to val för många smoothie recept. Det finns nästan lika många slags smör eftersom det finns nötter, men så gärna gå med en mindre vanlig sort, som cashew, hasselnöt, valnöt, macadamia eller pistachio. Eftersom mutter är fulla av naturliga oljor, gör de för extra smoothoes.
    • Undvik muttersmötter med etiketter som listar fyllmedel ingredienser som tillsatt socker, transfetter eller delvis hydrerade oljor. Dessa tenderar att vara närmare skräpmat än hälsokost.
    • Minimalt bearbetade mutters Butters är inte bara utmärkta källor till protein. De är också rika på mono- och fleromättade friska fetter, vilket kan hjälpa till att sänka ditt kolesterol, öka din hjärnfunktion och minska inflammation i hela kroppen.
  • Bild med titeln Lägg protein till ett smoothie steg 5.jpeg
    2. Inkorporera 1-2 uns (28-57 g) hel eller markfrön. Du kanske inte tänker på frön som främsta kandidater för högprotein smoothie-tillsatser, men de är. Och som nötter är många typer av frön naturligt oljiga, så de blandar sig bra utan att lämna sig bakom små skalfragment för att förstöra texturen i din smoothie.
  • Lin, solros, sesam och chia fröer alla låna runt 5 g protein per 1 ounce (28 g) servering (om en handfull), medan hampa, squash och pumpa frön alla packar en jätte 8-10 g.
  • Dricks: När man arbetar med en särskilt liten eller hård typ av frö, som linfrön, kan det vara lättare att pulsa dem i en kaffekvarn eller matberedare innan de lägger dem till blandaren.

  • Bild med titeln Lägg protein till ett smoothie steg 6.jpeg
    3. Kasta i en kopp (90 g) hela havre eller quinoa. Båda dessa korn har länge blivit värda för näringslagen som de packar, liksom deras nästan oändliga mångsidighet. Du kan lägga till någon till någon smoothie i sin torkade eller flakade form, eller laga dem först för att mjuka upp dem och eliminera texturära inkonsekvenser.
  • Förutom att innehålla respektabla koncentrationer av protein, har havre och quinoa också höga nivåer av viktiga vitaminer och mineraler som järn, magnesium och kalium till bordet.
  • Bild med titeln Lägg till protein till ett smoothie steg 7.jpeg
    4. Lägg till en handfull lummiga gröna. Greens är en annan blandning som blandar och är väl med ett brett utbud av andra ingredienser, särskilt i grön smoothie Recept som kräver noggrant valda komplementära smaker. Medan de vanligtvis prydnades för deras vitamin- och mineralinnehåll, innehåller en enda kopp (ungefär 30 g) spenat, avgrät, kale eller spirulina ungefär lika mycket protein som ett ägg.
  • Glöm inte att skölja och torra råa gröna noga innan du lägger dem till din smoothie.
  • Om du inte är ett fan av jordigare smoothies, kombinera en servering av gröna med ingredienser som lånar djärva söta eller tårta, som bananer, mango, datum, druvor, kakao nibs, honung och citrus.
  • Metod 3 av 3:
    Få extra protein från animaliska produkter
    1. Bild med titeln Lägg till protein till ett smoothie steg 8.jpeg
    1. Använd mjölk som den flytande basen för din smoothie. När du har plockat ut dina ingredienser och laddade dem i mixern, häll i 1-1/4 koppar (240-300 ml) hel eller 2% mjölk. Ett stänk av mjölk kommer att driva upp ditt proteinräkning ännu mer medan det också tjänar som ett blandningshjälpmedel.
    • Skummjölk har mindre än hälften av kalorierna av hela mjölken, vilket gör det till ett utmärkt tillskott till något viktminskningsprogram. Det är dock lite tunnare än fullmjölk, så var noga med att använda lite mindre för att undvika att vattna ner din smoothie.
    • Förutom rikligt protein är helmjölk en utmärkt källa till vitaminer B1, B2, B3, B5, B6, B12, A, C, D, E och K-det gör verkligen en kropp bra.

    Dricks: Om du är vegan eller laktos intolerant, försök att ersätta soja, mandel, kokosnöt, cashew, ris eller havre mjölk.

  • Bild med titeln Lägg till protein till ett smoothie steg 9.jpeg
    2. Sked i någon vanlig grekisk yoghurt. Lägg till 1 kopp (245 g) fullfettig yoghurt tillsammans med din mjölk, juice eller vilken vätska du kommer att använda för att blanda. Den rika yoghurten hjälper till att tjocka upp din smoothie, vilket ger den en härlig, ultraljudsfinish.
  • Grekisk yoghurt innehåller vanligtvis mer protein per portion än andra yoghurtrecept.
  • Ett annat alternativ du kan prova om det är tillgängligt för dig är kefir, vilket är som en flytande version av yoghurt som är fylld med protein, vitaminer och fördelaktiga probiotika för bättre guthälsa.
  • Unflavored yoghurt kan vara lite bitter, så du kanske vill använda en liten mängd honung eller ett annat naturligt sötningsmedel som en motvikt om du inte är en stor fan av smaken.
  • Bild med titeln Lägg till protein till ett smoothie steg 10.jpeg
    3. Ta tag i en stugaost för en lågkalori smoothie. Det är möjligt att få samma konsistens och näringsrika fördelar med mjölk eller yoghurt med hjälp av denna gamla dietingnyby. Fullfat Cottage Cheese är en mer komplett proteinkälla, med massor av hälsofrämjande vitaminer, men 2% och nonfat-sorterna är tillgängliga om du tittar på din midja.
  • Fullfett, 2% och nonfat stuga ost har lika mycket protein som vanligt unflavored grekisk yoghurt, bara med hälften av kalorierna eller mindre.
  • Bild med titeln Lägg till protein till ett smoothie steg 11.jpeg
    4. Spricka 1-2 rå ägg direkt in i mixern. Det visar sig att Rocky var på något, även om blandning av ägg till en smoothie kommer att vara mycket mer behagliga för de flesta än att gula dem på egen hand. Ett enda medelstor ägg innehåller en hel del 6-7 gram protein, medan speciellt stora ägg kan hålla så mycket som 12-13 g. För att maximera ditt proteinintag, var noga med att använda hela ägget, inte bara den vita.
  • Detta kan vara ett bra sätt att sätta det sista ensamliga ägget som sitter i ditt kylskåp till god användning.
  • Se till att dina ägg kommer från en hälsosam källa så du vet att de är säkra att äta råa. Du kan också få det slag som är pastöriserade in-shell om du är orolig för livsmedelsburna sjukdomar.
  • Tips

    Vissa proteinkällor kan vara bättre lämpade för vissa smoothie recept än andra. För att säkerställa att din smoothie visar sig inte bara drickbar men läckra, välj resten av dina ingredienser baserat på vilken typ av protein du planerar att lägga till.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande