Hur man skapar ett jobb för dig själv

I denna dag och ålder kan du hitta ett bra jobb som en chore. Om du har ett sinne för trender eller egenföretagande, kan du hitta massor av möjligheter att skapa ditt eget jobb. Många arbetare hittar nya roller på sina nuvarande jobb eller vänder sig till frilansarbete för flexibilitet. Om du är ambitiös kan du till och med starta ditt eget företag. Sök nya möjligheter så att du kan hitta arbete som är både givande och uppfyllande.

Steg

Metod 1 av 3:
Skapa en ny arbetsställning
  1. Bild med titeln Skapa ett jobb för dig själv Steg 1
1. Ange dina styrkor och svagheter. Innan du försöker göra en ny position, ta hänsyn till hur du påverkar ditt företag. Du kan ta reda på att du inte visar dina starkaste punkter i ditt arbete. Å andra sidan kan dina svagaste punkter hålla dig tillbaka. Använd din lista för att hjälpa dig att identifiera sätt du kan göra bättre på jobbet.
  • Att skapa ett jobb på jobbet är nästan som att gå igenom en arbetsintervju. Inte bara kan dina starka poäng ge dig nya idéer för jobb, men de gör företaget mer benägna att skapa ett nytt jobb för dig.
  • Till exempel kan du inse att datorprogrammering är din starka punkt, inte försäljning, så du bestämmer dig för att övergå till ett jobb som involverar datorer.
Expertips
Adrian Klaphaak, CPCC

Adrian Klaphaak, CPCC

Karriär Coachadrian Klaphaak är en karriär tränare och grundare av en väg som passar, ett mindfulnessbaserat boutique karriär och liv coaching företag i San Francisco Bay Area. Han är också en ackrediterad medaktiv professionell tränare (CPCC). Klaphaak har använt sin träning med träningsinstitutet, Hakomi somatisk psykologi och internfamiljsystembehandling (IFS) för att hjälpa tusentals människor att bygga framgångsrika karriärer och leva mer målmedvetet liv.
Adrian Klaphaak, CPCC
Adrian Klaphaak, CPCC
Karriärtränare

Fokusera på att upptäcka dina styrkor. Adrian Klaphaak, grundare av karriär coaching företag en väg som passar, säger: "Du får mycket mer värde ut ur att bygga på dina styrkor istället för att försöka förbättra dina svagheter. För att hitta dina styrkor kan du försöka ta en online styrkabedömning eller fråga människor du litar på att ge dig sin feedback. Du kan också reflektera över ditt liv och ditt arbete, och identifiera några erfarenheter där du kände dig som om du var i ditt element. Fråga dig själv vilka styrkor du använde i dessa ögonblick. De som kommer upp om och om är sannolikt dina kärnstyrkor."

  • Bild med titeln Skapa ett jobb för dig själv Steg 2
    2. Kom med nya sätt att ge värde till företaget. Om du vill ha ett jobb som inte existerar, måste du gå ut och få det. Det kan tyckas lite konstigt, men det är upp till dig att övertyga företaget att du är rätt person för jobbet. För att göra detta, utnyttja möjligheterna till nytt arbete och projekt utöver ditt befintliga ansvar som anställd. Bevisa för företaget att du är en go-getter vars idéer ska höras.
  • Att undersöka ett företags struktur, mål och anställda är mycket hjälpsam. Leta efter sätt att modernisera gamla jobb eller områden som företaget faller kort i.
  • Välj rätt projekt för dig. Du behöver inte ta på sig allas extra arbete. I stället förstår dina gränser och försök att hålla fast vid ansvar som relaterar till det jobb du vill ha.
  • Om du vill vara en social mediachef, kan du till exempel frivilligt för arbete som innebär att skriva och reklam.
  • Bild med titeln Skapa ett jobb för dig själv Steg 3
    3. Sälj projektet till chefen. Utkast till en grundläggande skiss som förklarar vad ditt projekt är, dina uppgifter och vad bra det kommer att göra för företaget. Försök att sammanfatta det i en enda mening du kan offertföretagets ledare. Berätta för dem den sammanfattade versionen ansikte mot ansikte. Om de är intresserade kan du då förklara projektets detaljer.
  • Om du är osäker på ditt projekt, fråga en vän, mentor eller kollega för råd. Recitera sammanfattningen i spegeln tills du känner dig självsäker.
  • Du kan säga något som ", företagets datorsystem är föråldrade, och du kan dra nytta av att jag uppdaterar, hanterar och underhåller dem."
  • Om du inte redan är en anställd i företaget, dubblerar din projekthöjd också som en intervju. Se till att du pratar med någon med att anställa makt och dokumentera ditt förslag skriftligen.
  • Bild med titeln Skapa ett jobb för dig själv Steg 4
    4. Ta initiativ när du arbetar med projekt. Att få ett nytt projekt från marken kan vara en utmaning, även om du får godkännande för det. Skapa jobbet kräver hårt arbete Persistens. I stället för att vänta på att bli ombedd att göra specifika uppgifter, volontär att göra dem på fritiden. Fortsätt arbeta och bevisa att den roll du vill skapa är värdefull.
  • Undvik att vila på dina laureller. Det är upp till dig att ta reda på vad som behöver göras för att skapa jobbet och göra det till en verklighet.
  • Använd din dom när du väntar på tillstånd. Något som att ladda en affärskostnad kräver tillstånd, men gör det extra arbete på fritiden ofta inte.
  • Bild med titeln Skapa ett jobb för dig själv Steg 5
    5. Bevisa dina talanger genom att visa vad du bidrar. För att göra ett jobb permanent måste du sätta dina förmågor på displayen. Hitta sätt att hålla bossar, anställa chefer och andra inflytelserika figurer på samma sida med dig. Normalt bevisar ett projekt som är värt att göra sig genom resultat, men ibland behöver du ett tryck för att få ett tillfälle.
  • Till exempel, om du vill utforma en webbplats, visa exempel på grafisk redigering och kodning. Om du uppfinner en ny försäljningsposition, gör ett diagram som visar hur du ökade försäljningen.
  • Du borde låta dina bidrag visa igenom oavsett vilken typ av arbete du gör. Även om du gör en rutinmässig uppgift, gör det bra för att förbättra chanserna för ett företag som låter dig göra något nytt.
  • Bild med titeln Skapa ett jobb för dig själv Steg 6
    6. Stanna ovanpå dina befintliga uppgifter. Vanligtvis är ett nytt jobb inte skapat direkt. Du kan hitta dig själv att arbeta för att skapa jobbet samtidigt som det uppfyller andra ansvarsområden. Att ta hand om dessa ansvarsområden är det viktigt. Du kan känna dig lite upptagen, men det blir värt det när du lyckas.
  • Om du inte hanterar de uppgifter du fick när du anställdes, kan du ha svårt att övertyga företag att skapa ett nytt jobb.
  • Om du redan är anställd av företaget, diskutera tidshantering med din chef. Många chefer hjälper dig och rekommenderar dig också till nya roller som passar dina färdigheter.
  • Om du till exempel anställdes som revisor måste du vara en revisor tills du officiellt flyttas in i en annan roll.
  • Metod 2 av 3:
    Arbetar som frilansare
    1. Bild med titeln Skapa ett jobb för dig själv Steg 7
    1. Lista vad du skulle göra i ditt idealiska jobb. Freelancing är ett tillfälle att arbeta på ditt eget schema. Vad du får i flexibilitet du förlorar i säkerhet. Du får inte få säkerheten för stadigt arbete och en timlön, så du bör fokusera dina ansträngningar på en stark skicklighet du har det du tycker om att göra.
    • Skriv ner dina arbetserfarenheter, färdigheter, styrkor och svagheter för att hjälpa dig att räkna ut vad du vill ha i en freelancing-spelning.
    • Som frilansare är du ansvarig för att hitta och slutföra allt arbete. Du kan också arbeta för någon annan som en agent eller oberoende entreprenör.
    Expertips

    "Ett "idealiskt jobb" är ett som låter dig göra det du älskar och att du är bra på ett sätt som känns naturligt för dig."

    Adrian Klaphaak, CPCC

    Adrian Klaphaak, CPCC

    Karriär Coachadrian Klaphaak är en karriär tränare och grundare av en väg som passar, ett mindfulnessbaserat boutique karriär och liv coaching företag i San Francisco Bay Area. Han är också en ackrediterad medaktiv professionell tränare (CPCC). Klaphaak har använt sin träning med träningsinstitutet, Hakomi somatisk psykologi och internfamiljsystembehandling (IFS) för att hjälpa tusentals människor att bygga framgångsrika karriärer och leva mer målmedvetet liv.
    Adrian Klaphaak, CPCC
    Adrian Klaphaak, CPCC
    Karriärtränare
  • Bild med titeln Skapa ett jobb för dig själv Steg 8
    2. Välj ett område eller fält för att arbeta i. Många olika fält är öppna för oberoende entreprenörer. Uppgifter som skrivning, datorkodning och ritning görs ofta för provisioner, men de är inte de enda möjligheterna. Utforska dina alternativ för att hitta något du kan göra utan att bli en betald anställd för ett företag. Försök att fråga om ditt område för att hitta tjänster som behövs men inte för närvarande tillgängliga.
  • Till exempel kan du kontakta företag om hur man annonserar eller tjänar som ett kampanjmedel för konstnärer.
  • Bild med titeln Skapa ett jobb för dig själv Steg 9
    3. Få någon träning du behöver lyckas. Du kanske har identifierat ett intressant jobb men inte känner att du har rätt kvalifikationer att lyckas. Mycket utbildning kommer från praktisk erfarenhet, men du bör också leta efter hjälp. Detta kan innebära att du gör forskning på ditt lokala bibliotek, närvaro i klasser på en skola i ditt område, eller hitta en mentor som har erfarenhet av det område du vill vara en del av.
  • Till exempel, om du vill vara frilansskribent, men har ingen erfarenhet av publikationer, kan du dra nytta av att ta några skrivande kurser och få några artiklar i lokala publikationer.
  • Bild med titeln Skapa ett jobb för dig själv Steg 10
    4. Skapa en återuppta Att annonsera dina kvalifikationer. Kvalifikationer talar med din potential att producera bra arbete. De flesta kommer att kolla för att se vad som gör dig till en bra hyra. Du bör lista dina framgångsrika arbetserfarenheter och få dem tillgängliga, oavsett om du träffas med kunder direkt eller söker dem online.
  • Till exempel ska ditt CV lista större arbetsupplevelser och utmärkelser relaterade till ditt arbete, som den artikeln du kom in i Quilters månadsvis.
  • Ett alternativ till ett CV har en portfölj av ditt arbete. Om du till exempel gör webbplatser, bör du spara ditt största och bästa arbete med att wow potentiella kunder.
  • Bild med titeln Skapa ett jobb för dig själv Steg 11
    5. Nätverk för att hålla vänliga relationer och möta potentiella kunder. Nätverk är nyckeln, speciellt när du börjar först. Du kan få få möjligheter först tills du bygger ditt rykte. Nå ut till nya kunder, uppfylla sina krav och övertyga dem om att rekommendera dig till nya publik. Det mesta av detta görs genom att lokalisera kunder och göra exceptionellt arbete för dem.
  • Upprätthålla professionella relationer genom att uppfylla alla förväntningar och tidsfrister. Om du godkänner att göra animering i en stil du inte gillar, måste du göra det eftersom klienten vill ha det.
  • Var vänlig men inte aggressiv när du jagar möjligheter. Lyssna på dina kunder och ta det inte personligen om de slår ner dig.
  • Försök att annonsera dig på frilansare webbplatser som Upwork.
  • Bild med titeln Skapa ett jobb för dig själv Steg 12
    6. Håll dig flexibel för att hitta nytt arbete när du behöver det. Om du inte kan göra tillräckligt med pengar, ta ett steg tillbaka och analysera din strategi. Tjänsten du tillhandahåller kan vara för specifik för de flesta företag eller inte ifrågasätter just nu. Leta efter alternativa möjligheter, även om de inte är 100% relaterade till ditt idealiska jobb.
  • En smal idé som en reptilvårdssalong, till exempel, kanske inte gör såväl som en salong som tjänar hundar, katter och fåglar också.
  • Tänk på naturliga förlängningar av ditt arbete. Många professionella författare visste att de behövde övergå till datorkunskaper som datorer blev mer utbredd.
  • Att undvika överextension är också viktigt. Ett stort kodande projekt på en deadline, till exempel, kan vara bättre för ett lag än en enda frilansare.
  • Bild med titeln Skapa ett jobb för dig själv Steg 13
    7. Bosätta sig på en specialitet efter att du har byggt en publik. Med tillräckligt med arbete kan du hitta en viss skicklighet eller tjänst som säljer bra. Detta blir din specialitet. Din specialitet är ditt fokus och din huvudsakliga inkomstkälla. Dina färdigheter kommer också att växa från att behöva utföra din specialitet om och om igen.
  • Till exempel kan en viss konststil eller objekt du gör vara mer populära än andra. Du kan hitta dig att göra bättre skrivande restaurangrecensioner eller konsultera sportrelaterade företag.
  • Bild med titeln Skapa ett jobb för dig själv Steg 14
    8. Se upp för jobb och tillväxtmöjligheter. Även om du blir en framgångsrik frilansare, kan du upptäcka bättre möjligheter. Företagen kan anställa dig i en intressant roll som ger dig mer pengar och förmåner. Å andra sidan kan du göra ditt frilansarbete till konsekvent arbete som är belönande på egen väg.
  • Till exempel, om du gör frilans transkriptionsarbete, kan du kunna anställa andra och bilda din egen transkriptionstjänst.
  • Även om du tar ett vanligt timjobb, kan du göra frilansarbete på sidan. Hantera din tid och undvik att ta på mer arbete än du kan hantera.
  • Metod 3 av 3:
    Starta ditt eget företag
    1. Bild med titeln Skapa ett jobb för dig själv Steg 15
    1. Välj ett jobb som passar dina lustar. Perfekt jobb involverar något du tycker om att göra. Eftersom du njuter av ämnet eller aktiviteten, är chansen att du redan har lite kunskap om det. Det spelar ingen roll hur obskyr ditt val är. Du kan alltid ändra dina planer senare om du inte tror att de kommer att träna.
    • Till exempel fick många datorutvecklare sin början från ett intresse för teknik.
    • Kombinera intressen kan hjälpa dig att komma med en unik idé. Du kan öppna en webbutikning och sälja varor från din favoritfilm eller videospel, till exempel.
    • Ett annat sätt att välja en idé är att se vilka tjänster som saknas i ditt område. Om ditt område har en efterfrågan på hundvandrare men ingen har fyllt den rollen än, kan du gå in.
  • Bild med titeln Skapa ett jobb för dig själv Steg 16
    2. Öva ditt hantverk tills du blir bra på den. Var det bästa du kan vara så att du kontinuerligt kan locka nya kunder. Studera den goda eller tjänst du vill tillhandahålla. Läs om det och försök att göra vad du vill göra innan du tjänar till det. Du borde försöka förbättra din produkt före och efter att du har startat ditt företag. Förvänta sig att göra misstag under vägen, men använd dessa som lärande erfarenheter snarare än misslyckanden.
  • Till exempel, om du vill dra för provisioner, kanske du inte är världens bästa lådor först. Med övning kan du bli mer begåvad och locka mer affärer.
  • Försök ta klasser online eller på en lokal skola. Oavsett om du vill svetsa ringar eller starta en översättningstjänst kan professionell instruktion hjälpa dig att förbättra dina färdigheter,
  • Bild med titeln Skapa ett jobb för dig själv Steg 17
    3. Skapa en affärs plan. Att skriva ner dina idéer kan hjälpa dig att hitta en sammanhängande vision för ditt företag. En affärsplan beskriver vad ditt företag kommer att sälja och hur det kommer att sälja det. Skriv ut andra aspekter, som vem som ska fungera för dig, där du kommer att lägga din finansiering, och hur du kommer att övervinna utmaningar du står inför.
  • Din plan behöver inte vara stor och omfattande först. Gör ditt bästa med det för nu, redigera det när ditt företag växer.
  • Att ha en plan kan vara användbar om ditt företag växer. Många investerare måste se en plan innan de ger dig pengar.
  • Bild med titeln Skapa ett jobb för dig själv Steg 18
    4. Välj ett namn för din företag. De flesta företag har ett unikt, catchy namn som är lätt för kunder att komma ihåg. Ditt namn är ditt varumärke. Du behöver inte komma med ett smart namn, men det är viktigt om du planerar att ha en fysisk butik eller reklam.
  • Ditt företagsnamn ska låta professionellt men relaterat till ditt fält. Till exempel är Shampoodle ett passande namn för en hund grooming verksamhet.
  • När du kommer upp med ett namn, se till att andra företag inte använder det. Gör en snabbsökning online och kontrollera sociala medier webbplatser för att se om namnet är tillgängligt.
  • Om du planerar att arbeta ensam, kan ditt namn ofta dubbla som ett företagsnamn. Många konsulter, konstnärer och andra yrkesverksamma är beroende av namnigenkänning.
  • Bild med titeln Skapa ett jobb för dig själv Steg 19
    5. Registrera ditt företag om det är nödvändigt i ditt område. Registreringskraven varierar från område till område, så undersöker dina lokala lagar. På många ställen behöver du inte registrera en 1-persons verksamhet så länge du använder ditt riktiga namn. Om ditt företag använder ett annat namn kan du behöva registrera det med din statliga regering för att få ett företags-ID.
  • Registrera ett företagsnamn gör att du kan skydda det. Du kan till och med varumärke Så ingen annan kan ta den.
  • Om du anställer anställda kan du också behöva Registrera Din verksamhet med din regeringens skattemyndighet.
  • Bild med titeln Skapa ett jobb för dig själv Steg 20
    6. Säker finansiering för ditt företag. Att starta ett företag kräver en initial investering att betala för leveranser, el och vad du behöver använda. Medan du kan få ett lån, kanske du inte behöver sätta dig i skuld om du planerar att arbeta för dig själv. Hitta unika sätt att leverera dina varor eller tjänster utan att ta ut extra kostnader.
  • Till exempel kan du starta en online-butik från ditt eget hem. Du kan besöka kunderna för att ge dem privata musik eller träningslektioner.
  • Att få ett lån är användbart om ditt företags omfattning är stort och dyrt, som om du ville skapa en butik, lagra den och anställda.
  • Bild med titeln Skapa ett jobb för dig själv Steg 21
    7
    Nätverk Att bygga en publik för vad du säljer. Den första delen av att bygga ett nätverk är att behaga dina första kunder. Be dem att sprida ordet genom att rekommendera dig till sina vänner och genom att skicka positiva recensioner online. Nå också ut till nya potentiella kunder och möjligheter som gör att du kan bygga ditt företag.
  • Nätverk kan vara en utmaning. Du kanske måste ta itu med viss kritik och negativitet innan ditt företag känns stabilt.
  • Arbeta med andra företag i ditt område. Göra vänner med sina ägare. Många företag, till exempel, rekommenderar kunder och annonserar med varandra.
  • Bild med titeln Skapa ett jobb för dig själv Steg 22
    8. Bygg din inkomstström genom att förbättra din synlighet. Det finns många sätt att växa ditt företag, från fysiska varor till onlineannonser. Alltid vara medveten om nya möjligheter, som att resa för att möta nya kunder. Bygg din närvaro på nätet för att säkerställa att kunderna känner ditt namn.
  • Börjar a hemsida är ett användbart första steg du kan göra gratis. Starta även sociala medier konton under ditt företagsnamn.
  • Du kan beställa kampanjer och pennor, till exempel eller starta en webbutik för att sälja produkter utanför ditt område.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Ditt idealiska jobb kanske inte existerar. Jobb som datorkodning och social media korrespondent har inte alltid existerat, men någon övertygade företag att dessa roller var nödvändiga.
  • Vara kvar. Du kan bli avvisad, speciellt om du försöker övertyga ett företag för att skapa en ny roll för dig.
  • De bästa idéerna fyller en tomrum på marknaden. Det enda sättet att identifiera tomrum är att undersöka företag i ditt område för att ta reda på vad folk behöver.
  • Om du frilansar eller driver ditt eget företag, förbered dig för att hantera tuffa kunder. Vissa kunder kommer inte att tycka om ditt arbete, medan andra inte vill betala. Du lär dig att hantera dessa problem genom erfarenhet.
  • Ställa in ett separat bankkonto för ditt företag eller frilansarbete kan hjälpa dig att hålla reda på din ekonomi.
  • Fixa gamla företag för nya möjligheter. Några framgångsrika investerare köper flounderingbusinesses, gör dem lönsamma och säljer dem för mer pengar.
  • Varningar

    Var noga med att registrera ditt företag och få några licenser som krävs av din regering, annars kommer du att komma in i juridiska problem.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande