Hur man får reda på vilken typ av verksamhet att börja

Många drömmer om att starta sitt eget företag. Oberoende att vara din egen chef är lockande. Men innan du börjar ditt eget företag behöver du en idé. Tänk på de olika typerna av företag som du kan bilda, dina styrkor och svagheter, och vilken typ av affärsmodell skulle fungera för dina behov.

Steg

Del 1 av 4:
Bildar en idé
  1. Bild med titeln Ta reda på vilken typ av verksamhet att börja steg 1
1. Ange dina intressen. Nyckeln till att starta en solid verksamhet är att räkna ut vad du är intresserad av. Många människor önskar att starta sitt eget företag eftersom de vill driva sina lustar. Det första steget att fatta ett beslut om att bilda ditt eget företag listar dina egna intressen.
  • Ta ett pappersark och börja kasta ner dina intressen. Du kan börja med det mycket uppenbara. Till exempel, vad tycker du om att göra på helgerna? Läser du? Vandra? Spela sport?
  • Nå tillbaka lite. Vad var du intresserad av innan du fick jobbet du har nu? Gjorde du mindre i litteratur på college? Brukade du sticka eller engagera dig i en annan hobby? Finns det något du saknar att göra det en gång fängslad dig?
  • Bild med titeln Ta reda på vilken typ av verksamhet att börja Steg 2
    2. Ange dina färdigheter. När du har bestämt dina intressen, är det dags att utforska dina färdigheter. Vad är du bra på? Vad tror du att du kan bidra till världen?
  • Människor tenderar att ha överraskande färdighetsuppsättningar som inte är relaterade till sitt arbetsområde. Jon Stewart var en enastående fotbollsspelare. Neil Patrick Harris är en fulländad trollkarl. Har du en speciell skicklighet som inte är relaterad till ditt arbetsområde? Säg, quilt på helgerna? Finns det något sätt som dessa färdigheter kan göras till en affärsmodell?
  • Gör en lista med abstrakta färdigheter också. Ta ut ett papper och skriv på toppen "Det här är sju saker jag är bra på" och fortsätt att lista dina mest omsättbara färdigheter. Till exempel, "Jag är en bra problemlösare" eller "Jag vet hur man är lugn i en kris."
  • Bild med titeln Ta reda på vilken typ av verksamhet att börja Steg 3
    3. Var uppmärksam på vad som saknas. De mest framgångsrika affärsmodellerna fyller i luckorna på en befintlig marknad. Det är, de räknar ut vilken tjänst eller produkt som saknas från en existerande i efterfrågan. Tänk på vad som saknas i ett intresseområde för dig.
  • Återigen, vilket gör en lista kan hjälpa till. Skriv en lista med 5 produkter eller tjänster som skulle vara användbara för dig, men existerar inte för närvarande. Tänk på ögonblick när du kör din bil, tittar på din TV, eller använder någon elektronisk enhet, önskade du att en specifik funktion inte på marknaden.
  • Tänk på att det här kan ta några dagar. Ett frekvent klagomål av ämne i mittskolan "Mitt mest minnesvärda ögonblick" är det när det är tvungen att tänka på någonting minnesvärt på platsen, så är många människors sinnen tom. Medan du kan komma med produktidéer hela tiden, när du trycker dig för att skriva ner dem kan du hitta att du har glömt några få. Ta ett par dagar att tänka på det, hålla din lista till hands om en idé kommer till dig i ett ledigt ögonblick.
  • Bild med titeln Ta reda på vilken typ av verksamhet att börja Steg 4
    4. Leta efter inspiration. Många anekdotiska bevis talar till faktiska multimillion dollar idéer kommer till oväntade stunder. Konceptet för Netflix, till exempel, började när Reed Hastings fick en $ 40 sen avgift på sin lokala video hyra butik. Han undrade varför filmuthyrningsföretag inte kunde fungera som hälsoklubbar, där du får en fast avgift för att använda en given produkt. Det var här han började formulera idén om sin idé för ett DVD-uthyrningsföretag. Var uppmärksam på världen runt dig. Bär på anteckningsbok hela tiden. När du har ett ögonblick, som Hastings, där du önskar att saker kan fungera lite annorlunda skriver det ner. En bra idé kunde komma av det senare.
  • Del 2 av 4:
    Med tanke på grunderna
    1. Bild med titeln Ta reda på vilken typ av verksamhet att börja gå 5
    1. Bedöm din personlighet. Att starta ett företag är en stor risk. Du behöver veta vad dina styrkor och svagheter går så att du kan minska risken för misslyckande.
    • I ditt nuvarande jobb, vad är dina styrkor? Är du en bakom-scenes typ, vilket gör saker som arbetar bakom en dator skrivbord? Eller är du ute på fältet, gör anslutningar och nätverk med andra?
    • Vad tycker du verkligen om ditt nuvarande jobb? Folk tenderar att vara mer framgångsrika i jobb de verkligen älskar. Älskar du att delta i konferenser? Running Meetings? Är den typ av person som passar för en ledarposition? Om så är fallet, kan du vara en bra plan för dig.
    • Fråga medarbetare och kollegor för att ge en ärlig bedömning av dig. Det kan vara svårt att själv döma, så fråga någon du litar på vad de tycker dina bästa egenskaper som arbetare är. Detta kan hjälpa dig att se vilken roll du kan spela i ditt eget företag och vilka roller du ska tilldela andra.
  • Bild med titeln Ta reda på vilken typ av verksamhet som ska startas steg 6
    2. Bestämma hur mycket engagemang du vill göra. Letar du efter en sidovård, något att göra för skojs skull och göra lite extra pengar? Eller letar du efter något som potentiellt kan ersätta ditt nuvarande jobb? Starta ditt eget företag, oavsett storlek, är ett stort engagemang och bär mycket risk. Tillbringa lite tid att bedöma hur mycket av dig själv är villig att sätta i den här nya strävan.
  • Bild med titeln Ta reda på vilken typ av verksamhet som ska startas steg 7
    3. Titta på utbildning. Om du inte har erfarenhet av att driva ett företag, överväga att bli utbildad. Även om du redan har en examen, tar extra klasser eller att förfölja någon form av tilläggsutbildning kan hjälpa till.
  • Överväga att gå tillbaka till skolan för något som en associerad examen i affärer, marknadsföring eller hantering. Associerade grader tenderar att vara bara två år och kursbelastningen kan vara mindre ansträngande.
  • Om du inte kan begå att få en annan grad, överväg att ta några företagsklasser på ett lokalt college. Det finns också kurser i affärer och startar företag som erbjuds online, vilket kan vara bekvämt om du har befintliga skyldigheter.
  • Del 3 av 4:
    Bestämning av din affärsmodell
    1. Bild med titeln Ta reda på vilken typ av verksamhet att börja Steg 8
    1. Tänk på en enda innehavare. En enda innehavare är den enklaste affärsstrukturen tillgänglig. I en enda innehavare är du ensam ägare av ditt företag och berättigar till alla vinster och ansvarar också för skulder och förluster. Du behöver inte göra något speciellt för att bilda en enda innehavare. Du behöver bara vara den enda ägaren till företaget och statusen är inställd.
    • De viktigaste fördelarna med en enda innehavare är att det är lätt och billigt att bilda. Du har också full kontroll över företaget och skatteberedningen är ganska lätt.
    • Den främsta nackdelen med en enda innehavare är att det inte finns någon laglig separation mellan dig och ditt företag. Detta gör att du är ansvarig för alla skyldigheter. Eftersom du inte kan sälja bestånd som en enda innehavare, kan det vara svårt att samla in pengar till kostnader. Det kan också vara mycket stressigt att hantera alla ansvariga.
  • Bild med titeln Ta reda på vilken typ av verksamhet att börja Steg 9
    2. Lär dig om partnerskap och LLCs. Om du är orolig för för mycket ansvar och ansvar, överväga ett partnerskap eller LCC. I dessa arrangemang är du mer skyddad och det kan vara lättare att samla in pengar till kostnader. I ett partnerskap delar två eller flera personer ägande och ansvar för ett företag. I en LCC skulle ditt företag vara en hybrid av en företagsstruktur och ett partnerskap.
  • I ett allmänt partnerskap delar du och en annan affärspartner ansvarar lika. I vissa typer av partnerskap, som ett begränsat partnerskap, har en person lite mer kontroll än den andra. De viktigaste fördelarna med partnerskap är att de är enkla och billiga att bilda, engagemang är delat, du kan hitta någon vars färdighetsuppsättning komplimangerar, och partnerskap tenderar att locka till sig fler kompetenta medarbetare. Nackdelarna är att du fortfarande har mycket ansvar, meningsskiljaktigheter mellan partner kan skada företag, och vinster delas.
  • I en LCC är du inte en ägare, men en medlem och hur strukturen är upprättad begränsar din skuld. Detta är den största fördelen med LCC-strukturen. Andra fördelar inkluderar mindre rekordhantering och vinstdelning är mycket mer flexibel. Nackdelar inkluderar att LLCs kan lösa upp om alltför många medlemmar släpper ut och de självsakliga skatteskatterna i samband med denna struktur kan vara komplicerade.
  • Bild med titeln Ta reda på vilken typ av verksamhet att börja steg 10
    3. Bekanta dig med företagsalternativ. Att bilda ett företag kan vara en komplicerad process. Att bilda ett företag kan dock göra ditt företag enklare. Tänk på företagsmodellen när du fattar ett beslut om ditt företag.
  • Den största fördelen med ett företag är att du sparar mycket på skatter. Skattesatserna för företag är i allmänhet lägre. Din verksamhet kommer också att ha ett självständigt liv, separat från dig, vilket begränsar ditt personliga ansvar.
  • Den största nackdelen med företag som operativ processer är mycket strängare. Aktieägare har också ersättningskrav som kan vara svåra att träffas om du är ett mindre företag.
  • Del 4 av 4:
    Välja en affärstyp
    1. Bild med titeln Ta reda på vilken typ av verksamhet att börja Steg 11
    1. Överväg att köpa en franchise. Ett enkelt sätt att starta ditt eget företag är att köpa upp en befintlig franchise. Franchises är kända kedjor, som McDonalds, som tillåter oberoende ägare att köpa och driva en plats.
    • Innan du börjar en franchise, gör din forskning. Du måste följa vissa företags riktlinjer, så se till att företagen övergripande etik matchar dina mål som företagsägare. Se om typen av franchise generellt fungerar bra i ditt område.
    • Förstå att du har mindre frihet som en franchiseägare. Du måste följa riktlinjer baserade på layout, mönster, priser, specialerbjudanden och andra aspekter av ditt företag. På uppsidan får du dock stöd från företaget genom träningssessioner, företagsseminarier och nätverksmöjligheter.
    • Läs ditt kontrakt noggrant. Kontrakt för företag gynnar ofta franchisetagaren mer än franchisetagaren. Se till att du kan göra pengar på din franchise.
  • Bild med titeln Ta reda på vilken typ av verksamhet att börja steg 12
    2. Titta på en online-verksamhet. Om du kör ett företag på sidan, kan du köra ett online-företag vara bekvämt. Du har också ett mer flexibelt schema och lite mer kreativ kontroll.
  • Du måste veta lite om webbdesign för att starta en online-verksamhet. Du måste förmodligen registrera ett domännamn, design och hemsida, och annonsera och marknadsföra dig själv. Om du har en befintlig bakgrund i online-media och marknadsföring, kan en online-verksamhet vara ett bra val för dig.
  • Det finns också separata regler för online-företag, baserat på ditt tillstånd. Kontakta en advokat som specialiserat sig på interneträtt att fråga om politik om du är intresserad av att starta ett företag online.
  • Bild med titeln Ta reda på vilken typ av verksamhet att börja Steg 13
    3. Lär dig om detaljhandeln. Detaljhandel är en livskraftig affärstyp där du säljer varor och tjänster. Detaljhandeln är något på nedgång på grund av bekvämligheten med att köpa produkter online, men kläderobjekt och andra saker som måste provas tenderar att sälja bättre i en fysisk butik.
  • Detaljhandel tenderar att göra det bra när de ursprungligen öppnas. Kunderna dras vanligtvis inom några veckor. Förfaranden för skatter och inledande öppning är mindre styva. Att ha en fysisk närvaro hjälper dig också att stanna i konsumentens sinnen.
  • Det kan vara dyrt att upprätthålla ett detaljhandelsuttag i motsats till andra företag som du måste köpa dina varor. Schemaläggning är mer styv, eftersom du måste vara fysiskt i butiken som väntar på kunder.
  • Bild med titeln Ta reda på vilken typ av verksamhet att börja steg 14
    4. Överväga rådgivning. Om du är intresserad av egenföretagande, är det en ganska rakt framåtriktad typstyp. Consulting möjliggör också ett mer flexibelt schema och kan göras på sidan medan du håller ett stabilt jobb.
  • Rådgivning tenderar att betala ganska hög. Det betyder färre arbetstid. Att ha konsultupplevelse ser också bra ut på ett CV för framtida sysselsättningsmöjligheter. Det finns också många chanser att nätverk och växa ditt företag.
  • Den främsta nackdelen med rådgivning är att det inte alltid ger en stabil inkomst. Det tar också mycket tid och pengar att bli konsult. Du måste också ta hand om dina egna fördelar och skatter.
  • Varningar

    Tänk på att den stora majoriteten av nya företag misslyckas.Håll alltid en "Plan B" bara i fall och behåll lite pengar i besparingar i händelse av misslyckande.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande