Hur man börjar zen meditation (zazen)

Meditation kan vara ett ovärderligt sätt att stressa. Om du känner dig under tryck kan experimentera med meditation hjälpa till. Zazen är en typ av meditation som är unik för Zen Buddhism. Det handlar om att fokusera på andan och kvarstå i det föreliggande ögonblicket. För att börja öva Zen meditation, hitta en bekväm plats och position. Prova korta sessioner där du fokuserar på andan. Med tiden, utveckla en rutin som fungerar för dig. Meditation kan vara svårt först, eftersom det tar övning att rensa sinnet, men du hittar så småningom en meditationsrutin som fungerar för dig.

Steg

Del 1 av 3:
Komma i rätt läge
  1. Bild med titeln Börja Zen Meditation (Zazen) Steg 1
1. Skapa en avkopplande plats att sitta. Det är viktigt att meditera i en avkopplande plats som är fri från distraktioner. Hitta en plats i ditt hem där det är relativt tyst och vidta åtgärder för att skapa en avkopplande miljö. Detta beror i stor utsträckning på personliga preferenser. Vissa människor gillar att göra ett altare med föremål som snäckskal, stenar eller blommor. Andra människor njuter av belysningsljus. Samla föremål som du hittar lugnande för att skapa rätt utrymme att meditera.
  • Ditt utrymme kommer att växa naturligt med tiden, så oroa dig inte om det inte är perfekt direkt. Du kommer att ta reda på vad och fungerar inte för dig när du börjar meditera regelbundet.
  • Bild med titeln Börja Zen Meditation (Zazen) Steg 2
    2. Komma in i en stabil position. Den bokstavliga översättningen för Zazen är "sittande meditation". Hur du sitter är mycket viktigt. Det som är mest viktigt är att du är bekväm och håll tillbaka rakt. Om du behöver göra något som korsar benen, eller använd kuddar för att stoppa din rygg, gör det.
  • Om du är väldigt flexibel, prova halvlotuspositionen (HANKAFUZA) eller den fulla Lotusposition (Kekkafuza). Halvpartiet görs genom att placera den vänstra foten på höger lår och tucking högerbenet under vänster lår. Den fullständiga lotusen görs genom att placera varje fot på motsatt lår. Om antingen positioner är smärtsamma, undvik dock att använda dem eftersom de kan distrahera.
  • Bild med titeln Börja Zen Meditation (Zazen) Steg 3
    3. Placera ditt huvud på ett bekvämt sätt. Positioneringen av ditt huvud är viktigt för Zen Meditation, eftersom det är viktigt att du inte gör någonting för att belägga din kropp. Håll huvudet i en position som känns naturligt och orsakar inte på nacken. Helst bör din ryggrad anpassa sig till nacken. Föreställ dig en rak linje som kör upp din ryggrad. Flytta nacken så att den här imaginära linjen fortsätter över nacken.
  • Tucking i hakan hjälper till att anpassa din ryggrad och nacke.
  • Bild med titeln Börja Zen Meditation (Zazen) Steg 4
    4. Koppla av din käke och ansiktsmuskler. Innan du börjar meditera, pausa och vara medveten om några spänningar känner du dig i din käke och ansiktsmuskler. Du kanske inte märker spänningen i din käke tills du uppmärksammar det specifikt. Försök att lossna din käke och musklerna i ditt ansikte i allmänhet innan du börjar meditera.
  • Om din käke känns väldigt spänd, använd dina fingrar för att lätt massera ditt ansikte för att lossa upp musklerna.
  • Del 2 av 3:
    Öva grunderna
    1. Bild med titeln Börja Zen Meditation (Zazen) Steg 5
    1. Andas genom näsan. Med Zen meditation är mycket av fokus på andan. Det är viktigt att andas genom näsan. Nasala andetag skapar en kyl- och uppvärmningsavkänning när du andas in och ut. Detta kan göra det enkelt att följa rytmen i din andning när du mediterar.
  • Bild med titeln Börja Zen Meditation (Zazen) Steg 6
    2. Fokusera på andan. När du börjar meditera, märk ditt andetag så mycket som möjligt. Var uppmärksam på den naturliga in och ut rytmen, ljudet av din andning och de varma och kalla känslorna som tillhandahålls av luft som passerar genom dina lungor. Sträva efter att vara som medveten om din andning under din meditationssessioner.
  • Detta kan låta enkelt nog, men det är väldigt svårt att tysta sinnet. Är inte avskräckt om du kämpar för att fokusera på andan först. Meditation, som allt annat, tar övning.
  • Bild med titeln Börja Zen Meditation (Zazen) Steg 7
    3. Bestäm vad du ska göra med dina ögon. Du kan hålla ögonen öppna, eller halvt stängt, eller du kan stänga dem helt. Vissa människor tycker det är bra att fokusera sina ögon på en enda punkt i rummet. Andra föredrar att deras ögon är stängda. Det här är en fråga om personlig preferens. Bestäm vad du ska göra med dina ögon baserat på vad som känns mest naturligt och lugnande för dig.
  • Detta kommer att ta lite rättegång och fel. Ändra vad du gör med dina ögon om du blir distraherad eller obekväma. Till exempel, om dina ögon börjar vattna när du fokuserar på en enda punkt i rummet, stäng dina ögon. Se om det hjälper dig att bättre koncentrera dig på andan.
  • Bild med titeln Börja Zen Meditation (Zazen) Steg 8
    4. Omdirigera ditt sinne när det vandrar. Det är naturligt för ditt sinne att vandra när du sitter i tystnad. När du först börjar meditera, hittar du dig själv och tänker på andra saker. Du börjar tänka på ärenden du behöver köra eller saker som inträffade tidigare på dagen. När du känner att det händer, omdirigerar du försiktigt ditt tänkande på din andning. Stämma in till den naturliga ebb och flödet av dina andetag och de känslor de skapar.
  • Det kan hjälpa till att räkna andan för att återfå fokus.
  • Bild med titeln Börja Zen Meditation (Zazen) Steg 9
    5. Börja med två minuter meditation. Zen meditation tar lite ansträngning. Om du försöker meditera för länge för tidigt kan du hitta dig själv oförmögen att fokusera på din andning. Börja med endast två minuter meditation vid tidpunkten. När du känner dig mer bekväm meditering kan du öka det numret till 10 eller 25 minuter.
  • Del 3 av 3:
    Lättnad in i en rutin
    1. Bild med titeln Börja Zen Meditation (Zazen) Steg 10
    1. Investera i en Zafu eller liten kudde. En Zafu-kudde är en kudde speciellt utformad för zen meditation. Om du hittar Zen Meditation är till hjälp för dig, kan du köpa en Zafu-kudde online. Detta kan hjälpa dig att enkelt komma in i rätt läge varje gång du mediterar.
  • Bild med titeln Börja Zen Meditation (Zazen) Steg 11
    2. Oroa dig inte för perfektion direkt. Nybörjare oroa sig ibland att de är dåliga vid meditation. Du kan få det svårt att rensa ditt sinne och fokusera på din andning. Bli inte frustrerad och slå dig själv. Det är väldigt normalt att meditation är lite svårt först. Skära dig lite slack och fortsätt att träna. Så småningom blir meditering blir enklare.
  • Tänk på att även människor som mediterar regelbundet aldrig helt klart sina sinnen. Det är normalt att behöva sluta och omdirigera ditt tänkande på din andning en gång i ett tag. Känner inte att bli distraherad betyder att du mediterar felaktigt.
  • Fler avancerade meditatörer kan försöka rensa sina sinnen helt, men Buddha Shakyamuni varnade för för besatt av att rensa sinnet.. Många Zen-mästare känner igen att det säkraste sättet är att ersätta alla vandrande tankar i åtanke med en enda men kraftfull tanke - Buddha Amitabha, som framhävs i Amitabha Sutra (Sukhāvatī-vyūha).
  • Bild med titeln Börja Zen Meditation (Zazen) Steg 12
    3. Öka dina sessioner med tiden. Börja med små sessioner och bygga upp. När du är bekväm mediterar i korta sporter, börja lägga på några minuter varje vecka. Så småningom kan du meditera under längre perioder.
  • Det finns ingen storlek passar all regel för meditation. Du kan hitta mycket långa meditationssessioner, som 25 minuters sessioner, hjälper dig att koppla av. Du kan dock också hitta kort fem till 10 minuters sessioner är tillräckliga. Experimentera med olika tidsramar tills du hittar något du är bekväm med.
  • Bild med titeln Börja Zen Meditation (Zazen) Steg 13
    4. Ta lektioner. Det kan vara till hjälp att meditera med hjälp av en instruktör. Kontrollera online för att se om du kan hitta Zen Meditation-klasser i ditt område. Detta kan hjälpa dig att förbättra din meditationsteknik så zen meditation är effektivare för dig.
  • Om du inte hittar en klass i ditt område, leta efter guidade rutiner online.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Om du känner för mycket smärta eller obehag i en position, sitta inte genom det. Gå upp och prova en annan position, även om du är i mitten av meditering.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande