Hur man gör kristen meditation

När du tänker på meditation kan du automatiskt bilda östra religioner eller nyårspraxis som inte riktigt anpassa sig till din kristna övertygelse. Meditation nämns dock i Bibeln ca 20 gånger, och det kan vara ett bra sätt att känna sig närmare Gud. I kristen meditation är målet att fokusera hela din vara på Gud, snarare än den östra traditionen att försöka tömma ditt sinne helt. Det enklaste sättet att göra detta är att meditera på Skriften, även om du kan välja vilket ämne som hjälper dig att känna dig nära Gud.

Steg

Metod 1 av 3:
Planerar din meditation
  1. Bild med titeln Do Christian Meditation Steg 1
1. Välj en tid på dagen när du kan vara ensam. För att verkligen fokusera på Guds ord, försök välja en tid att meditera när du inte kommer att vara störd av distraktioner. Om du bor med andra människor, kan du till exempel försöka meditera innan de vaknar eller efter att de går och lägger sig.
  • Om det inte är möjligt att meditera när alla andra sover eller ut ur huset, försök att säga något som, "Hej, jag ska be och läsa min bibel i ca 15 minuter. Behöver någon något innan jag gör det?"
  • Var noga med att stänga av andra distraktioner. Till exempel kan du tysta din telefon och stänga av TV: n tills du är klar.
  • Bild med titeln Do Christian Meditation Steg 2
    2. Meditera samtidigt varje dag. Det är lättare att vända något till en konsekvent praxis om du har en dedikerad tid avsedd för den. Du kan välja att meditera när du först vaknar eller innan du går och lägger dig, eller du kan ta några minuter ut ur din lunchpaus för att ägna sig åt Guds ord.
  • Försök ställa in ett larm för att hjälpa dig att komma ihåg att meditera samtidigt varje dag.
  • Det kan ta lite tid att hitta den tid som fungerar bäst för dig, så oroa dig inte om du måste ändra det några gånger innan du bosätter dig i en rutin.
  • Bild med titeln Do Christian Meditation Steg 3
    3. Hitta en bekväm mediterande position. Medan du kan bilda meditation som sittande korsben på golvet, är det verkligen ingen rätt eller fel när det gäller hur du ska sitta. Du kan sitta på en kudde på golvet, en stol, eller någonstans som du råkar vara. Det är dock viktigt att du väljer en position som är bekväm för dig, för annars kan det vara svårt att koncentrera sig på Guds Ord.
  • Tänk på att om du är för bekväm, som om du ligger i din säng, kan du börja bli dåsig, vilket kan påverka din meditation också.
  • Bild med titeln Gör kristen meditation steg 4
    4. Välj ett ämne att meditera på, som en bibelvers. För det mesta innebär kristen meditation att läsa och reflektera över en bibelvers eller passage. Om du vill, kan du skriva versen ner på ett indexkort eller i en anteckningsbok och hålla det med dig när du mediterar, eller du kan läsa den rakt ut ur din bibel under meditation.
  • Om du gör en daglig hängiven kan du meditera på skriften i varje dags hängivenhet.
  • Du kan också välja en passage i Bibeln och läsa tills en viss vers verkligen sticker ut till dig. Om du inte är säker på var du ska börja, försök läsa psalmer, ordspråk eller evangelier, som är Matthew, Mark, Luke och John.
  • Om du vill, kan du meditera på något annat än Skriften, så länge det ger din uppmärksamhet åt Gud. Till exempel kan du reflektera över Guds välsignelser i ditt liv eller en gudomlig lektion du har lärt dig.
  • Om du känner dig nära Gud när du är i naturen, kan du sitta utomhus och meditera på Guds skapelses skönhet.
  • Metod 2 av 3:
    Mediterar på Guds ord
    1. Bild med titeln Gör kristen meditation steg 5
    1. Börja med att meditera i ca 5-10 minuter. Om du bara har börjat i kristen meditation, börja med kortare sessioner där du bara tillåter Guds ord att prata med dig. När du blir mer bekväm med övningen kan du fungera därifrån.
    • Planerar att meditera för en viss tid kan hjälpa dig att hålla dig fokuserad.
    • Försök ställa in en timer så du vet när din meditation är över.
  • Bild med titeln Do Christian Meditation Steg 6
    2. Studera din bibelvers eller meditation ämne noggrant. Om du valde ett skrifter, läs det noga minst 2 eller 3 gånger. Reflektera över versens mening, både i bred mening och hur versen gäller för dig.
  • Till exempel kan du välja att meditera på hebreererna 13: 8, vilket säger, "Jesus Kristus är densamma igår och idag och för alltid." Du kanske tänker på vad det skulle ha menat för tidiga kristna, men också vad det betyder för dig personligen i din promenad med honom.
  • Om du väljer att meditera på Guds naturliga skönhet, kan du hitta en plats med en vacker utsikt, eller du kan hålla en känslig blomma eller löv i handen när du undersöker det.
  • Bild med titeln Do Christian Meditation Steg 7
    3. Fokusera på att fylla ditt sinne, istället för att tömma det. Många praxis av meditation uppmuntrar dig att släppa av alla dina tankar, rensa ditt sinne helt. I kristen meditation måste du fortfarande släppa bort eventuella orelaterade tankar, men istället för att tömma ditt sinne, försök hålla hela din uppmärksamhet fokuserad på Gud.
  • Om du märker att ditt sinne börjar drifta, läs din skrift, eller vrid din uppmärksamhet tillbaka till objektet eller trodde du mediterar på.
  • Oroa dig inte om det här verkar svårt först - det borde bli lättare med övning.
  • Bild med titeln Gör kristen meditation steg 8
    4. Skriv dina tankar i en journal om du har problem med att fokusera. Om du upptäcker att ditt sinne tenderar att vandra medan du mediterar, kan journaling hjälpa dig att hålla dig på spår. Börja med att läsa och läsa om den bibelvers eller passage du mediterar på. Skriv sedan ner dina reflektioner på den versen, inklusive vad du tycker det betyder och hur du kan relatera den versen till ditt eget liv, personligen.
  • Kombinera meditation med bönjournaling genom att skriva ner dina bönsförfrågningar i slutet av din meditation.
  • Bild med titeln Do Christian Meditation Steg 9
    5. Gör din meditation så personlig som möjligt. Hitta ett sätt att relatera till vad du säger så det känns riktigt för dig. Till exempel, om du studerar en liknelse, kanske du tänker på hur den historien kan vara en metafor för en situation i ditt eget liv. Om du mediterar på naturen, tänk på komplexiteten i din egen kropp och miraklet att leva alls. Sedan försök att bilda hur du kan integrera dessa insikter i ditt dagliga liv.
  • Till exempel, om du läser en vers som Psalm 56: 3, som säger, "När jag är rädd, lägger jag mig till dig," Du kanske tänker på ett scenario där du kanske känner dig rädd, tänk dig själv att vända dig till Gud i bön för fred och komfort.
  • Du kan även sätta dig i en bibelns historia. Till exempel, om du läser om Jesus multiplicera bröden och fiskarna, kan du föreställa dig lukten av brödet eller smaken av fisken.
  • Bild med titeln Gör kristen meditation steg 10
    6. Avsluta din meditation med en bön. Meditation är inte densamma som att be, för att du reflekterar över Guds ord, snarare än att prata med honom. Du kan dock fortfarande avsluta din meditation i bön. Det kan hjälpa dig att känna dig ännu närmare Gud när du återvänder till din dag.
  • Du kan till exempel be något som, "Kära Herre, tack för att du fortsätter att välsigna mig med din visdom. Vänligen hjälp mig att leta efter sätt att dela din kärlek med andra idag. Amen."
  • Metod 3 av 3:
    Med hjälp av resurser för meditation
    1. Bild med titeln Do Christian Meditation Steg 11
    1. Följ tillsammans med en daglig studiebibel. Om du inte vill spendera mycket tid på att söka efter rätt vers för att meditera på varje dag, försök att få en studiebibel från en trosbaserad bokhandel. Dessa biblar har ofta guidade avläsningar, och de innehåller också anteckningar som ger sammanhang och ytterligare insikter i skriften. Försök läsa passagen för dagen, tillsammans med studieanteckningarna. Sedan spendera några minuter mediterar på en vers som du hittade meningsfull den dagen.
    • Kom ihåg, medan skriften i sig anses vara heligt, skrevs de ytterligare anteckningarna i en studiebibel av människor. Om din tolkning av en bibelsk vers skiljer sig från deras, så är det okej.
  • Bild med titeln Do Christian Meditation Steg 12
    2. Läs en daglig hängivenhet i början av din meditation. Ett annat sätt att hitta nya verser varje dag är att använda en bok som innehåller dagliga hängivenheter. Dessa hängivenheter är vanligtvis centrerade kring en kort vers eller passage, och de är vanligtvis parade med en kort anekdot för att hjälpa läsarna att relatera till versen. Läs igenom den vanliga sättet som du normalt skulle, sedan trivas på bara dagens bibelvers när du mediterar.
  • Försök hitta en hängivenhet som är riktad mot dig. Till exempel kan du hitta hängivna som är anpassade speciellt mot tonåringar, vuxna, föräldrar eller till och med vissa yrken, som sjuksköterskor.
  • Du kan även anmäla dig till en daglig hängivenhet i din e-post om du hittar en du vill.
  • Bild med titeln Do Christian Meditation Steg 13
    3. Använd en app för guidade meditationer. Sök i Play Store på din favoritenhet för en kristen meditationsapp. Ladda sedan upp appen varje dag under din normala meditation för att få en ny bibelvers som du kan fokusera på. Många inkluderar en meditationstimer, och vissa inkluderar också tillbedjan.
  • Vissa appar är mer fokuserade på att stärka ditt bönliv, medan andra är utformade för att hjälpa dig att känna dig mer i fred eller till och med för att hjälpa dig att sova bättre.
  • Några av de mer populära appsna inkluderar viloläge, soultime, hopp och viskningar från Gud.
  • Bild med titeln Gör kristen meditation steg 14
    4. Fråga andra troende att föreslå goda verser för meditation. Om du föredrar en mer självstyrd meditationspraxis, men du kan fortfarande använda lite hjälp med idéer för verser, försök att prata med dina prästerskap och kolleger. Fråga dem om det finns några verser som har varit särskilt meningsfulla för dem senast, skriv sedan dem i en anteckningsbok eller Notes-appen på din telefon så att du kan återvända till dem senare.
  • Försök att få vana att dela verser under ett vanligt bönmöte eller gemenskap.
  • Tips

    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande