Hur man är mogen

Mognad är mer än en fråga om ålder. Det finns mogna 6-åringar och omogna 80-åringar. Mognad handlar om hur du behandlar dig själv och andra. Det är så du tycker och beter sig. Så om du är trött på alla de barnsliga konversationerna och kämpar runt dig, eller om du vill att folk ska ha mer respekt för dig, prova några av dessa tekniker för att lära dig hur man blir mer mogen. Oavsett vilken ålder du är, när du är mogen, kommer du alltid Var den vuxna i rummet.

Steg

Metod 1 av 4:
Utveckla mogna beteenden
  1. Bild med titeln vara mogen steg 1
1. Utveckla dina intressen. Saknar dynamiska eller utvecklade intressen eller hobbyer kan bidra till din uppenbara omogna. Hitta något som du tycker om att göra och bli en "expert-" På det kan du göra dig mer erfaren och mogen. Det kommer också att ge dig något att prata om med andra, oavsett om de också deltar i din hobby.
  • Försök att hålla dina hobbyer aktiva och produktiva. Det är mycket roligt att titta på en TV-show marathon, men det är inte nödvändigtvis den bästa användningen av din tid. Det betyder inte att du inte kan njuta av filmer, tv och videospel, men de borde inte vara de enda sakerna du spenderar på dig.
  • Hobbyer kan öka din självkänsla och öka din kreativitet. De kan också stimulera delar av din hjärna som får dig att känna dig positiv och glad.
  • Det finns i grunden ingen gräns för de typer av saker du kan göra! Få en kamera och lära dig fotografering. Hämta ett musikinstrument. Öva ett nytt språk. Lär dig att Beatbox. Starta en live-action rollspel. Bara se till att det du väljer är något du tycker om att göra, eller det blir en chore snarare än en hobby.
  • Bild med titeln vara mogen steg 2
    2
    Uppsatta mål och arbeta mot dem. En del av löptiden kan bedöma dina nuvarande styrkor, bestämma områden som du behöver förbättra och ställa in mål för framtiden. Håll framtiden i åtanke och låt det informera de val du gör om ditt liv just nu. När du har satt mål som är tydliga, handlingsbara och mätbara, vidta åtgärder för att arbeta mot dem.
  • Att ställa in mål kan verka överväldigande, men oroa dig inte! Det tar bara lite tid och planering. Börja med att räkna ut det som verkligen är viktigt för dig-vad värderar du, och vad vill du göra nästa i ditt liv? Därifrån kan du räkna ut de steg du behöver ta för att få var du vill vara.
  • Först måste du tänka på några kategorier: Vem, vad, när, var, hur och varför.
  • Vem. Det här är vem som kommer att vara inblandat i att uppnå dina mål. Självklart är du den främsta personen här. Denna kategori kan dock också innehålla en handledare, en volontärkoordinator eller en rådgivare.
  • Vad. Vad vill du uppnå? Det är viktigt att vara så specifikt som möjligt i detta steg. "Förbered dig på college" är sätt för stor. Du kommer aldrig att komma igång på ett stort vagt mål som det. Välj istället några detaljer som hjälper dig att uppnå det större målet, som "gör en volontäraktivitet" och "delta i en extracurricular aktivitet."
  • När. Detta hjälper dig att veta när specifika delar av din plan måste göras. Att veta detta kommer att hjälpa dig att hålla dig på spår. Till exempel, om du vill frivilligt, behöver du veta om det finns en tidsfrist att ansöka, när aktiviteterna är, och när du kommer att kunna göra dem.
  • Var. Det är ofta användbart att identifiera var du ska arbeta med att uppnå detta mål. För frivilligt exemplet kan du välja att arbeta på ett djurskydd.
  • Hur. I det här steget identifierar du hur du ska uppnå varje steg i ditt mål. Till exempel, vad är processen för att kontakta skyddet till volontär? Hur kommer du till djurskyddet? Hur kommer du att balansera din volontärarbete med ditt andra ansvar? Du måste tänka på svar på dessa typer av frågor.
  • Varför. Detta är förmodligen den viktigaste delen, tro det eller inte. Du är mer benägna att uppnå ett mål när det är meningsfullt för dig och du kan se hur det passar i den "stora bilden."Ta reda på varför det här målet är viktigt. Till exempel, "Jag vill frivilligt på djurhemmet så att jag kan göra mitt CV mer attraktivt för pre-vetekollegiet."
  • Bild med titeln vara mogen steg 3
    3. Vet när det är okej att vara dumt. Du behöver inte vara allvarlig hela tiden för att vara mogen. Verklig mognad är att veta din publik och räkna ut när det är lämpligt att vara dumt och när det är viktigt att vara allvarligt. Det är bra att ha olika nivåer av dumt så att du kan skala dina handlingar på lämpligt sätt.
  • Försök att lägga undan en del av din dag som bara är för att gå av. Du behöver tid att blåsa av ånga och bli goofy. Ge dig lite tid varje dag (säg, efter skolan) för att njuta av Wacky Hijinks.
  • Förstå att silliness vanligtvis inte är lämplig i formella situationer, som skol, kyrka, på jobbet, och särskilt på begravningar. Du förväntas vara uppmärksam, inte pranking människor. Att vara dum i dessa situationer kommer vanligtvis att kommunicera omöjlighet.
  • Men informella situationer som att hänga med dina vänner, eller till och med tid med din familj, kan vara en bra tid att få dumt. Det kan till och med hjälpa dig att binda med varandra.
  • Upprätta några parametrar för när det är okej och när det inte är okej att spela ett skämt eller vara dumt.Använd inte medel-spirited eller belittling humor eller pranks.
  • Bild med titeln vara mogen steg 4
    4. Vara respektfull för andra. Vi måste alla leva i världen tillsammans. Om du gör saker för att avsiktligt irritera andra, eller om du gör vad du vill utan att hålla andras känslor i åtanke kan människor se dig som omogna. Att försöka komma ihåg behoven och önskan av andra människor runt dig hjälper dig att odla ett rykte som en mogen och respektfull individ.
  • Att vara respektfull för andra betyder inte att du måste låta dem gå över dig. Det betyder att du behöver lyssna på andra och behandla dem som du vill behandlas. Om den andra personen är oförskämd eller ovänlig för dig, svara inte med Okindness of Your. Visa att du är den större personen genom att gå bort.
  • Bild med titeln vara mogen steg 5
    5. Plocka mogna vänner. Dina vänner kommer att påverka ditt beteende. Se till att du associerar med människor som ska göra dig till en bättre person, istället för att spendera tid med människor som bara drar ner dig.
  • Metod 2 av 4:
    Utveckla emotionell mognad
    1. Bild med titeln vara mogen steg 6
    1. Var inte en mobbning. Bullying beteende framträder ofta av en känsla av osäkerhet eller dålig självkänsla.Det kan vara ett sätt för människor att försöka hävda sin makt över andra. Bullying är dåligt för människor som är mobbade och för dem som gör mobbningen. Om du befinner dig som engagerar sig i mobbning beteende, prata med någon du litar på, som en förälder eller skolrådgivare, om hur man slutar.
    • Mobbning faller i tre grundläggande typer: verbal, social och fysisk.
    • Verbal Bullying involverar saker som namnsamtal, hotar andra, eller gör olämpliga kommentarer. Även om ord inte orsakar fysisk skada, kan de orsaka djupa känslomässiga sår. Titta på vad du säger, och säg inte något till någon som du inte vill att de skulle säga till dig.
    • Social mobbning innebär att man skadar någons sociala rykte eller relationer. Shunning andra, sprida rykten, förödmjukande andra eller skvaller är alla typer av social mobbning.
    • Fysisk mobbning innebär att man skadar någon (eller någons saker). Eventuellt fysiskt våld, såväl som att ta eller förstöra någons saker eller göra oförskämda gester, är former av fysisk mobbning.
    • Låt inte mobbning hända när du är runt, heller. Medan du inte behöver bli fysiskt involverad i en mobbning - faktiskt kan det vara väldigt osäkert - det finns gott om sätt för dig att hjälpa till att skapa en bulligfri miljö. Prova:
    • Ställa in ett bra exempel genom att inte mobba andra.
    • Telling Bullies att deras beteende inte är roligt eller coolt.
    • Att vara trevligt att offer för mobbning.
    • Berättar ansvariga vuxna om mobbning.
  • Om du känner att du har ett mobbningsproblem, överväga att prata med en rådgivare eller terapeut. Kanske har du några djupare problem som gör att du känner att du behöver förklara eller plocka på andra. En rådgivare kan ge dig tillvägagångssätt för att utveckla mer positiva relationer.
  • Bild med titeln vara mogen steg 7
    2. Undvik skvaller, rykten och pratar om andra bakom ryggen. Skvaller, rykte-mongering, och backstabbing kan skada andra människor lika mycket som om du slog dem i ansiktet - kanske ännu mer. Även om du inte menar att skvaller skadligt, kan det fortfarande göra skador. Äldre människor bryr sig om andras behov och känslor och gör inte saker som kan orsaka ont.
  • Skvaller kommer inte nödvändigtvis att göra dig cool eller populär, antingen. Studier har visat att skvaller kan få dig att vara cool när du är i femte klass, men med nionde klass (när du förhoppningsvis är mer mogna) ses gossipper som mindre likvärdiga och mindre populära.
  • Uppmuntra inte skvaller heller. Om någon försöker initiera skvaller när du är runt, tala upp: Forskning visar att när ens en person säger "Hej, är jag inte cool med att skvallra om andra" det kan verkligen göra skillnad.
  • Ibland kan du säga något trevligt om någon och det kan hamna översatt av andra människor som skvaller. Till exempel, kanske du berättade för en vän "Jag gillar verkligen att hänga med Ziyi. Hon är så rolig!"Och någon annan sa till någon annan att du sa något menat. Du kan inte styra hur andra människor tolkar eller svarar på vad du säger. Det enda du kan kontrollera är vad du säger och gör. Se till att din Ord är snällt.
  • Ett bra test för att avgöra om något är skvaller eller ryktet är att fråga dig själv: skulle jag vilja att andra människor ska höra eller veta det om mig? Om svaret är nej, dela det inte med andra.
  • Bild med titeln vara mogen steg 8
    3. Var den större personen om någon är ovänlig för dig. Om du kan släppa det, svara inte - din tystnad kommer att kommunicera att vad personen sa var inte okej. Om du inte kan låta det gå, säg bara den person som deras kommentar var oförskämd. Om personen ber om ursäkt, acceptera ursäkten - om det inte finns någon ursäkt, bara gå bort.
  • Bild med titeln vara mogen steg 9
    4
    Ha ett öppet sinne. Äldre människor är öppna. Bara för att du aldrig har hört talas om eller försökt något, betyder inte att du ska stänga av det eller avvisa möjligheten. I stället, titta på det som ett tillfälle för dig att lära dig om något (eller någon) ny och annorlunda.
  • Om någon har en annan tro eller vana än du gör, döm inte det omedelbart. Istället, fråga öppna frågor, till exempel "Kan du berätta mer om det här?"Eller" varför gör du det?"
  • Försök att lyssna mer än du pratar, åtminstone först. Avbryt inte människor eller säg "men jag tror --;" Låt dem prata. Du kommer bli förvånad över vad du lär dig.
  • Be om förtydligande. Om någon säger eller gör något som inte verkar rätt, be om förtydligande innan du gör en snap dom. Till exempel, om du tror att någon bara förolämpade dina övertygelser, ta ett djupt andetag och sedan säga något som, "hörde jag dig säga _______. Är det vad du menade?"Om den andra personen säger att han inte menade det så, acceptera det.
  • Förvänta dig inte det värsta från människor. Gå in i situationer som förväntar sig att alla andra är mänskliga, precis som du. De kommer förmodligen inte att försöka vara menliga eller skadliga, men de kan också göra misstag. Att lära sig att acceptera människor precis som de är hjälper dig att vara mer mogna.
  • Ibland kommer du bara inte hålla med någon annan. Det är okej. Ibland måste du bara komma överens om att vara oense - det är en del av att vara mogen.
  • Bild med titeln vara mogen steg 10
    5
    Ha förtroende för dig själv.Be om ursäkt inte för några quirks eller oddities som du kanske har, även om andra inte godkänner. Så länge som dina beteenden inte är antisociala och kommer inte att orsaka någon skada, ska du gärna uttrycka din individualitet. Mogna människor inte andra gissa sig eller försök att vara något som de inte är.
  • Utveckla hobbyer och färdigheter du är bra på är ett bra sätt att bygga ditt självförtroende. Du lär dig att du kan utföra vad du tänker på, och har en cool uppsättning färdigheter att dela med andra.
  • Se upp för den inre kritikerna. Om du märker negativa tankar om dig själv, tänk på om du skulle säga dem till en vän. Om du inte skulle göra det till en vän, varför skulle du riva ner dig själv? Försök omformulera dessa negativa tankar till hjälpsamma.
  • Till exempel kanske du tror "Jag är en sådan förlorare! Jag suger på matte och jag blir aldrig bättre."Det här är inte en bra tanke, och det är definitivt inte något du skulle berätta för en vän. Omord det med avseende på vad du kan göra med det: "Jag är inte bra på matte, men jag kan arbeta hårt. Även om jag inte gör en i klassen, vet jag att jag gjorde mitt bästa."
  • Bild med titeln vara mogen steg 11
    6. Vara äkta. Ett märke av sann mognad är sant mot vem du är. Du kan har självförtroende utan att agera arrogant eller pompös. En mogen person behöver inte riva andra eller låtsas vara något som han / hon inte ska må bra om honom eller sig själv.
  • Prata om saker som verkligen intresserar dig. När du bryr dig om något, visar det.
  • När du har negativa tankar om dig själv kan det vara frestande att gå överbord neka dem. Till exempel, om tanken "Jag är verkligen orolig för det här testet nästa vecka", visar din första reaktion att vara att låtsas "ingenting skrämmer mig!"Det här är inte sant mot dig själv. Det är mer moget att erkänna när du känner dig osäker eller sårbar. Alla har stunder när de inte känner sig självsäker. Det är helt normalt.
  • Uttrycka dina känslor tydligt. Slå runt busken eller vara passiv aggressiv är inte mogna eller genuina sätt att hantera dina känslor. Var artig och respektfull, men var inte rädd för att säga hur du verkligen känner.
  • Gör vad du tycker är rätt. Ibland kan andra människor mocka eller kritisera dig för det. Men om du håller dig till dina principer, vet du att du har varit sant mot dig själv. Om människor inte respekterar det, vill du inte ha sin goda åsikt ändå.
  • Bild med titeln vara mogen steg 12
    7. Acceptera personligt ansvar. Eventuellt accepterar den viktigaste delen av att bli en mer mogen person ansvar för dina egna ord och handlingar. Kom ihåg att saker inte bara händer till du. Du är en agent i ditt eget liv, och dina ord och handlingar har konsekvenser både för dig själv och andra. Äga upp när du gör misstag. Känna igen att du inte kan styra vad någon annan gör, men du kan styra vad du gör.
  • Acceptera ansvaret när saker går fel. Till exempel, om du gör illa på en uppsats, skyll inte det på läraren. Tänk på vilka åtgärder du tog för att få dig till det resultatet. Vad kan du göra bättre nästa gång?
  • Fokusera mindre på om något är rättvist. Saker kommer inte alltid att vara rättvisa i livet. Ibland kan du förtjäna något som du inte får. Äldre människor kommer inte att tillåta orättvisa att stå i vägen för sina prestationer.
  • 8. Ta kontroll över vad du kan. En hel del ångest kommer från att försöka kontrollera saker som inte nödvändigtvis är att kontrollera. Det finns dock saker du kan kontrollera, och det är viktigt att vara medveten om dem och att arbeta på vad du kan för att förbättra dessa saker. Till exempel:
  • För jobbet: Du kan polera och korrekturläsa ditt CV. Du kan förbereda dig för intervjun såväl som du kan. Du kan klä professionellt när du intervjuar för jobbet. Du kan dyka upp i tid. Du kan fortfarande sluta inte få jobbet, men du kommer att ha gjort allt inom din kontroll.
  • För relationer: Du kan vara respektfull, rolig och snäll. Du kan vara dig själv runt den andra personen. Du kan vara sårbar och berätta för honom / henne att du skulle vilja ha ett förhållande. Det här är saker du har kontroll över. Även om saker inte tränar, kan du vila lätt att veta att du stannade på dig själv och gav dig det bästa skottet.
  • 9. Acceptera inte nederlag. Mest av tiden ger folk upp eftersom det är lättare än att försöka igen. Det är mycket lättare att säga "Jag är en förlorare" än det är att säga "Tja, det här tillvägagångssättet fungerade inte, låt oss se vad jag kan göra!"Ta ansvar för dina val och välj att fortsätta försöka, oavsett vad.
  • Metod 3 av 4:
    Kommunicerar som en vuxen
    1. Bild med titeln vara mogen steg 13
    1
    Styr ditt humör. Ilska är en kraftfull känsla, men det kan tämjas. Överreagera inte mindre saker som inte spelar någon roll. När du känner dig upprörd, sluta och ta 10 sekunder att tänka på ditt svar innan du gör eller säger något. Detta kommer att hålla dig från saker du ångrar och hjälper dig att bli en mer mogen kommunikatör.
    • Efter att du slutat, fråga dig själv vad som verkligen händer. Vad är det verkliga problemet här? Varför är du upprörd? Du kan ta reda på att du är väldigt arg på något som hände för två dagar sedan, och faktiskt inte om att behöva rengöra ditt rum.
    • Tänk på potentiella lösningar på problemet. Kör igenom ett par sätt du kan reagera innan du väljer en. Vad kommer att ta itu med vad som händer?
    • Överväga konsekvenserna. Det är här många människor kan snubbla. "Att göra vad jag vill" är ofta den mest attraktiva lösningen, men kommer det verkligen att åtgärda problemet? Eller kommer det att göra det värre? Tänk på vad resultatet av varje alternativ är sannolikt att vara.
    • Välj en lösning. När du har angett de möjliga konsekvenserna av varje alternativ, välj den som verkar bäst för dig. Observera att detta inte alltid är det enklaste eller det roligaste! Det är bara en del av att bli mer mogen.
    • Om du måste säga något, använd en lugn röst och ge några rimliga argument för att motivera hur du känner. Om personen bara vill argumentera och inte vill lyssna, gå bort från konflikten. Det är inte värt det.
    • När du är upprörd eller om att överreagera, ta djupa andetag och räkna till 10. Du måste behålla självkontroll och inte låta vrede få det bättre av dig.
    • Om du har ett humör kan folk njuta av att provocera dig. När du styr ditt humör, kommer de att förlora intresse för att göra dig arg och börjar lämna dig ensam.
  • Bild med titeln vara mogen steg 14
    2. Lär dig självständig kommunikationsteknik. När vuxna vill kommunicera mogna, använder de assertiva tekniker och beteenden. Assertiveness är inte densamma som cockiness, arrogans eller aggression. Assertive individer uttrycker sina egna känslor och behöver tydligt, och de lyssnar när andra gör detsamma. Arrogant och själviska individer bryr sig inte om andras behov och är inriktade på att få vad de vill, när de vill ha det - huruvida det gör andra eländigt. Lär dig att stå upp för dig själv utan att vara arrogant eller aggressiv, och du kommer definitivt att känna dig mer mogen. Här är några sätt att kommunicera självständigt:
  • Använd "I" -statement. "Du" -statement gör att andra människor känner sig skyldiga och stänger dem ner. Hålla fokus på vad du känner och upplever håller vägen öppen för produktiv, mogen kommunikation.
  • Till exempel, istället för att berätta för dina föräldrar "lyssnar du aldrig på mig!"Försök använda en" I "-statement som" Jag känner mig som mitt perspektiv har inte hörts."När du säger att du känner mig" ett visst sätt, är den andra personen mer sannolikt att veta varför.
  • Känna igen andras behov också. Livet handlar inte om dig. Det är fantastiskt att kommunicera dina känslor och behöver tydligt, men kom ihåg att också fråga andra om deras. Att kunna sätta andra först är ett sant tecken på mognad.
  • Hoppa inte till slutsatser. Om du inte är säker på vad som hände med någon, fråga! Förskjut inte - kom ihåg, du har inte all information.
  • Till exempel, om din vän glömde att du skulle shoppa tillsammans, antar inte att det är för att hon inte bryr sig eller är en hemsk person.
  • Använd istället en "I" -statement och följ den med en inbjudan för henne att uttrycka sina känslor: "Jag kände mig verkligen besviken när du inte kunde göra det shopping. Vad händer?"
  • Erbjuda att samarbeta med andra. Istället för att säga "Jag vill åka skateboarding", fråga andra för inmatning: "Vad skulle alla vilja göra?"
  • Bild med titeln vara mogen steg 15
    3
    Undvik konstant svärande. Många människor och kulturer har förväntningar att mogna kommunikatörer inte förbannar eller svär. Swearing kan chocka andra, eller till och med få dem att känna som om du respekterar dem. Swearing kan också få andra att tro att du är inkompetent eller dåligt att kommunicera. I stället för att svära, försök Utöka ditt ordförråd. När du lär dig nya ord, använd dem för att uttrycka dig själv.
  • Om du ofta svär när du är upprörd eller när du skadar dig själv, försök att göra det ett spel att komma med kreativa utropstecken istället. I stället för att svära när du stubbar din tå är det mycket roligare (och mer imponerande) att säga något kreativt som "Fudge apor!"
  • Bild med titeln vara mogen steg 16
    4
    Tala artigt och avstå från att höja din röst. Om du höjer din röst, speciellt när du är arg, kommer du sannolikt att göra människor obekväma. De kan till och med besluta att ställa dig ut. Skrikande är vad småbarn gör, inte mogna vuxna.
  • Använd en jämn, lugn ton av röst, även när du är upprörd.
  • Bild med titeln vara mogen steg 17
    5. Titta på ditt kroppsspråk. Din kropp kan säga så mycket som dina ord. Till exempel, korsar dina armar framför dig kan du berätta för andra att du inte är intresserad av vad de säger. Stående slouched över kommunicerar att du inte är riktigt "där" eller du vill vara någon annanstans. Lär dig vad din kropp kommunicerar, och se till att det är vad du vill ha.
  • Håll dina armar avslappnade på dina sidor istället för att korsa dem framför dig.
  • Stå upp rakt, med bröstet ut och huvudet parallellt med golvet.
  • Kom ihåg att ditt ansikte kommunicerar också. Rulla inte ögonen eller stirra på golvet.
  • Bild med titeln vara mogen steg 18
    6. Prata om mogna ämnen med människor. Exempel på mogna ämnen inkluderar skolan, nyheterna, livsupplevelserna och livslärden du har lärt dig. Naturligtvis kan du ta lite tid för att vara goofy med dina vänner. Det handlar om att överväga din publik. Du kommer nog inte prata om samma ämnen med din bästa vän som du gör med din matematiklärare.
  • Fråga frågor. En av tecknen på mognad är intellektuell nyfikenhet. Om allt du någonsin gör är att prata någon, du verkar inte mycket mogen. Fråga andra för deras inmatning. Om någon säger något intressant, säg "berätta mer om det!"
  • Låtsas inte veta något du inte gör. Det kan vara svårt att erkänna att du inte vet något. När allt kommer omkring vill du verkligen dyka upp och informeras. Men låtsas att veta något bara för att få det att komma ut att du inte kan få dig att titta (och känna) dumt. Det är mycket bättre att säga något som, "Jag har inte läst mycket om det. Jag måste titta på det!"
  • Bild med titeln vara mogen steg 19
    7. Säg något trevligt. Om du inte kan säga något positivt, säg inte någonting alls. Omogna människor kritiserar ständigt saker och pekar på brister om andra människor, och de tvekar inte att säga skadliga förolämpningar av alla frågor. Ibland motiverar de grymhet genom att säga att de bara är "vara ärlig." Äldre människor väljer sina ord noggrant, och de skadar inte människors känslor i sin strävan att vara "ärliga," så kom ihåg att titta på vad du säger, och säg inte saker som skadar andras känslor. Behandla människor som du vill behandlas.
  • Bild med titeln vara mogen steg 20
    8
    Lär dig att be om ursäkt med vänliga hälsningar för dina misstag. Oavsett hur samvetsgrann du är, kommer du att säga fel eller oavsiktligt skada människor från tid till annan. Vi gör alla dumma saker en gång i taget, för att ingen på jorden är perfekt. Lär dig att svälja din stolthet och säg, "Jag är ledsen." En äkta, ärlig ursäkt när du har gjort något fel demonstrerar sann mognad.
  • Bild med titeln vara mogen steg 21
    9
    Berätta sanningen, men vara medkänsla. Det här är en riktigt svår skicklighet att behärska, men tänker på om du vill att någon ska säga något till dig kan hjälpa dig att räkna ut vad du ska säga. I buddhismen är det ett ordstäv: "Om du föreslår att säga, fråga dig alltid: Är det sant, det är nödvändigt, är det snällt."Tänk på det innan du talar. De som vill uppskatta din ärlighet, och din medkänsla visar att du verkligen bryr dig om andra.
  • Till exempel, om en vän frågar dig om hennes klänning gör att hon ser fett, överväga vad som är mest användbart. Skönhet är väldigt subjektiv, så att ge en åsikt om hennes utseende är inte troligt att det är till hjälp. Men berätta för din vän att du älskar henne och hon ser precis som hon kan vara det självförtroende som hon behöver.
  • Om du verkligen tror att din väns outfit inte är attraktiv, finns det taktfulla sätt att säga detta om du tycker att det kommer att vara till hjälp. Till exempel, "du vet, jag gillar den röda klänningen bättre än den här" inte bedömer din väns kropp - ingen behöver det - men det svarar på hennes fråga om hon ser bäst ut.
  • Beteendeforskare tyder på att vissa typer av oärlighet faktiskt är "pro-sociala", lite lögner du berättar för att hjälpa andra att undvika förlägenhet eller ont. Det är upp till dig att bestämma om det här är något du vill göra. Vad du än bestämmer, välj att vara snäll att göra det.
  • Metod 4 av 4:
    Vara artig
    1. Bild med titeln vara mogen steg 22
    1. Använd bra sätt när du interagerar med människor. Skaka hand med ett solidt, fast grepp och titta in i den personens ögon. Om din kultur har ett annat sätt att hälsa på andra, använd den formen på ett lämpligt och artigt sätt. När du träffar någon ny, gör en bra insats för att komma ihåg personens namn genom att upprepa det: "Trevligt att träffa dig, Wendy."Good Manners kommunicerar att du respekterar den andra personen, vilket är en mogen person.
    • Under alla samtal, lyssna noga och behåll ögonkontakt. Stirra inte på den andra personen, men. Använd 50/70-regeln: Gör ögonkontakt för 50% av tiden när du pratar, och 70% av tiden medan den andra personen pratar.
    • Undvik fidgeting eller fiddling med slumpmässiga föremål. Fidgeting är ett tecken på att du saknar förtroende. Håll dina händer öppna och avslappnade.
    • Sitt inte att tänka på platser du hellre skulle vara. De flesta människor är mycket bra på att märka när du inte bryr dig om en interaktion, och det kommer att skada sina känslor.
    • Tala inte på din mobiltelefon eller textmänniskor medan du ska vara uppmärksam på personen framför dig. Detta kommunicerar respektlöshet.
    • När du anger en ny situation eller ett nytt samhälle, håll tyst för ett tag och märker hur andra människor agerar. Det är inte ditt jobb att berätta för andra människor vad de borde eller inte borde göra. I stället klocka och vara respektfull.
  • Bild med titeln vara mogen steg 23
    2. Observera bra online-etikett. Att använda bra online-etikett visar att du respekterar dina vänner, familj och andra som hänger med dig online. Det är ett tecken på mognad. Tänk på att mycket av det du säger online kan också ses av människor som potentiella arbetsgivare, lärare och andra, så säg inte saker som skulle skämma bort eller skada dig.
  • Undvik starkt eller stötande språk. Överanvänd inte utropstecken. Kom ihåg att du inte är där personligen för att klargöra din punkt, så se till att du inte överväldigar din publik.
  • Använd din Shift-tangent. Kapitalisera riktiga substantiv och början av meningar istället för att skriva i alla små bokstäver. Undvik att använda Nonstandard Capitalization. Det gör ditt skrivande mycket svårare att läsa.
  • Undvik att använda alla stora bokstäver. Detta är internet som motsvarar shouting. Det kan vara okej om du skickar en tweet om hur ditt hockey lag bara vann mästerskapet, men det är inte en bra idé i dagliga e-postmeddelanden och sociala medier.
  • När du skickar ett e-postmeddelande, använd en hälsning (den "kära" i "Kära John"). Att starta ett e-postmeddelande utan en är oförskämd, särskilt om det är till någon du inte vet bra eller till någon som en lärare. Använd också en stängning, till exempel "Tack" eller "Med vänliga hälsningar."
  • Korrekturläsning Innan du skickar ett e-postmeddelande eller gör en social media-post för att se till att du inte gjorde ett misstag. Använd fullständiga meningar, och var noga med att lägga till korrekt skiljetecken i slutet av varje mening.
  • Gå lätt på förkortningar, slang och uttryckssymboler. Det är okej att använda dessa i en avslappnad text till en vän, men använd dem inte i ett e-mail till din lärare, eller i en annan situation där du vill se mogen.
  • Kom ihåg den gyllene regeln online, precis som den gyllene regeln i det verkliga livet. Behandla andra som du vill behandlas. Om du vill att någon ska vara snäll mot dig, var snäll till dem också.Om du inte har något trevligt att säga, säg inte någonting alls.
  • Bild med titeln vara mogen steg 24
    3. Var hjälpsam. Hålla dörrar, hjälp välja upp saker och erbjuda hjälp till alla som behöver det. Överväg att vara till hjälp i ditt samhälle, som att vara en mentor till en yngre student, handledning eller arbete på ett djurskydd. När du gör andra glada, är du mer benägna att känna dig lycklig. Att betjäna andra snarare än bara själv är ett mycket moget beteende.
  • Användbara handlingar kan också öka din självkänsla. Studier har visat att när vi hjälper andra får vi en känsla av prestation och stolthet i det vi har gjort.
  • Att vara till hjälp är inte alltid en tvåvägsgata. Det kan finnas tider när du hjälper andra och de säger inte "tack" eller erbjuda att hjälpa till i gengäld. Det är på dem. Kom ihåg att du är till hjälp för du, att inte få något från någon annan.
  • Bild med titeln vara mogen steg 25
    4. Undvik att försöka vara centrum för uppmärksamhet hela tiden. När du ständigt tar över samtal och pratar om dig själv hela tiden istället för att ge andra människor en chans att prata, visar den respektlöshet och omedvetenhet. Visar ett genuint intresse för andras intressen och erfarenheter kan göra att du verkar mer mogen och mindre självcentrerad. Du kan också lära dig något nytt eller utveckla en ny respekt för någon baserat på vad du hör.
  • Bild med titeln vara mogen steg 26
    5. Acceptera både komplimanger och kritik med löptid.Om någon komplimangerar dig, säg "tack" och lämna den där. Om någon kritiserar dig, vara artig och säg något "Okej, jag kommer definitivt att tänka på det." Kanske är kritiken inte giltig, men hanteringen gör det artigt att du ser mogen i ögonblicket.
  • Försök att inte ta kritik personligen. Ibland kan människor försöka hjälpa och kommunicera inte bra. Om du tycker att det är fallet, be om förtydligande: "Jag hörde att du sa att du inte tyckte om min uppsats. Kan du berätta lite mer specifika så jag kan göra bättre nästa gång?"
  • Ibland säger kritiken mycket mer om den person som ger det än det gör om dig. Om kritiken verkar orättvist eller skadlig, kom ihåg att den andra personen bara kan försöka göra honom eller själv känns bättre genom att riva ner dig. I vissa fall kan de till och med reagera på det sättet eftersom de känner igen något i dig att de inte tycker om sig själva.
  • Att acceptera kritik betyder graciöst inte att du inte kan stå upp för dig själv. Om någon gör ont på dina känslor, berätta för dem på ett lugnt och artigt sätt: "Jag är säker på att du inte menade det på det här sättet, men när du kritiserade min outfit skadade det verkligen mina känslor. Nästa gång, kan du inte kommentera mitt utseende?"
  • Spendera inte för mycket tid att kritisera dig själv, antingen. Om du märker något om dig själv skulle du vilja byta, arbeta på det lite i taget. Tänk på att någon förändring är en process, så var tålamod om det inte händer över natten.
  • Tips

    Var snäll, förståelse och en vän till alla! Var inte snäll bara för en dag, men hela tiden.
  • Mognad är svår att förvärva. Men ändras inte vem du ska bli mer mogen. Istället sträva efter att vara vem du är och vara så bra. Det är inte längre en fråga om vem som är äldre och vem är yngre. Om du vill tas seriöst av människor runt dig, tänk och agera om hur du vill bli hört, bara se till att när du tar det stegna fasta om det, och gör ett ställe efter eget val. Om något gick fel - gör ditt bästa för att hålla dig lugn och tänka på nästa steg, lägg inte skulden på andra, du tog åtgärden och du är ansvarig för det. Mogna och vara ansvarig.
  • När man står inför en konflikt med andra, undvik att argumentera och istället försöka lösa det på ett lugnt rationellt sätt. Om det eskalerar att argumentera, avsluta det så snabbt som möjligt.
  • Behandla andra som du vill behandlas. I grund och botten är detta definitionen av löptid.
  • Skriv ut dina mål för att bli mer mogen och planera hur du kommer att uppnå dem. Till exempel kan du bestämma att du ska börja med Att vara tyst I stället för att prata om dig själv hela tiden. Arbeta på det i en vecka och se hur du gjorde. Även om du inte är perfekt första gången, fortsätt försöka.
  • Visa nåd. Även om någon inte förtjänar en andra chans, låt dem få det. Det kommer att göra dig till den större personen och se mogen.
  • Vet hur du ska titta i olika inställningar. Orange spikat hår kan kommunicera din individualitet, men om du har ett jobb i en formell inställning, kan ditt utseende få människor att anta att du är omogen, även om det inte är sant.
  • Försök att koncentrera oss på andras problem också. Detta kommer att få dig att se mer mogen.
  • Punktlighet är en dygd!
  • Skratta inte på kroppsliga funktioner. Sann löptid är den riktiga du och hitta vänner som gillar dig för dig (inte låtsas vara någon annan för att vara populär - försöker vara cool) skrika inte och vara säker på dina åsikter och saker som du gillar, Även om de inte vädjar till andra människor. Sova inte runt, och viktigast, älska dig själv för den som du är.
  • Ta kritik på allvar. Om någon säger att du agerar barnslig, luta dig tillbaka, koppla av och se hur du kan vara en bättre och större person. Bli inte upprörd på grund av vad personen säger men ta som en motivation att hitta vem du är.
  • Var inte någon du är inte. Om du är en dum men glad person, agera inte som om du inte är in i det längre. Var dig själv, men den bästa versionen av dig själv.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande