Hur man utökar ditt ordförråd

Lärande är oupphörligt. Du kan odla en Erudite Persona som en tonåring - eller till och med som en octogenär - genom att bygga ditt ordförråd. Skapa vanor för att hjälpa dig att lära dig och använda de mest exakta orden på ditt språk gör det lättare att kommunicera, skriva och tänka. Fortsätt läsa efter hoppet för mer specifika tips om att bygga ditt ordförråd.

Steg

Del 1 av 3:
Lär dig nya ord
  1. Bild med titeln Expand ditt ordförråd steg 1
1. Läs grymt. När du lämnar skolan får du inte ordborrar och läxa uppdrag som tvingar dig att lära dig nya ord. Det kan vara lätt att sluta läsa. Om du vill bygga ditt ordförråd, upprätta en läsning och hålla fast vid det.
  • Du kan försöka läsa en ny bok i veckan, eller läsa tidningen varje morgon. Välj en frekvens och takt som fungerar för dig och utveckla en läsrutin som passar in i ditt schema.
  • Försök läsa minst en bok och flera tidskrifter varje vecka. Var konsekvent. Förutom att förbättra ditt ordförråd, kommer du också att hålla uppdaterad och backdated, din allmänbildning kommer att öka, och du kommer att vara en intelligent, väl avrundad person.
  • Bild med titeln Expand ditt ordförråd steg 2
    2. Läs hög litteratur. Utmana dig själv genom att läsa så många böcker som du har tid och lutning för. Läs klassiker. Läs ny fiktion och läs gammal fiktion. Läs poesi. Läs Herman Melville, William Faulkner och Virginia Woolf.
  • Försök läsa nonfiction och tekniska böcker: Dessa kommer snabbt att lära dig inte bara nya sätt att tala, men också nya sätt att tänka. Läs om en mängd olika ämnen, som filosofi, religion och vetenskap.
  • Om du brukar läsa det lokala papperet, överväga att försöka de långa, svåra historierna i nationella, internationella och företagstidningar och tidskrifter, som The New Yorker eller Ekonomen.
  • Det finns många klassiker tillgängliga för din perusal på Project Gutenberg och Librivox.
  • Bild med titeln Expand ditt ordförråd steg 3
    3. Läs online-källor. Läs online tidningar, uppsatser och bloggar på en mängd olika ämnen. Läs recensioner och modebloggar.
  • Bild med titeln Expand ditt ordförråd steg 4
    4. Titta upp några ord som du inte känner igen. När du ser ett okänt ord, hoppa inte över det otåligt. Försök att pussla ut sin möjliga mening i samband med meningen, kolla upp det i ordlistan och bekräfta dess definition.
  • Överväga att hålla en liten anteckningsbok med dig och snabbt jot ner okända ord som du stöter på dem för att kontrollera senare. Om du hör eller ser ett ord du inte vet, var noga med att titta upp det.
  • Bild med titeln Expand ditt ordförråd steg 5
    5
    Läs ordlistan. Dyka i. Läs poster för ord du inte är bekant med. Detta kräver ägande av en kvalitetsordlista för att göra det mer intressant, så leta efter en ordbok som har långa förklaringar på ursprunget och användningen av ord, eftersom dessa kommer att gå långt för att hjälpa dig att komma ihåg ordet och njuta av att använda din ordbok.
  • Bild med titeln Expand ditt ordförråd steg 6
    6. Läs tesaurus. Slå upp ord du använder mycket så att du kan lära dig liknande ord, och använd dessa ord också.
  • Del 2 av 3:
    Använda nya ord
    1. Bild med titeln Expand ditt ordförråd steg 7
    1. Sätt ett mål. Om du är skyldig att bygga ditt ordförråd, sätt ett mål för dig själv. Försök att lära dig tre nya ord i veckan och arbeta dem i ditt tal och skriva. Med medvetet ansträngning kan du lära dig flera tusentals nya ord som du kommer ihåg och använder. Om du inte kan använda ett ord effektivt och exakt i en mening är det inte en del av ditt ordförråd.
    • Om du enkelt lär dig tre ord i veckan, börja klara ante. Försök att lära sig tio ord nästa vecka.
    • Letar upp 20 nya ord om dagen i ordboken gör det svårt att använda någon av dem exakt. Var realistisk och bygga praktiskt ordförråd som du kommer att kunna använda.
  • Bild med titeln Expand ditt ordförråd steg 8
    2. Använd flashcards eller post-it noterar runt ditt hus. Om du kommer att göra en vana att lära sig nya ord, prova några enkla memoriseringstekniker som om du studerade för ett test. Häng inlägg - det är med definitionen av ett visst ord du hoppas att memorera ovanför kaffebryggaren, så du kan studera det medan du fixar din morgonbägare. Ange ett nytt ord till varje husväxt så att du kan studera när du vattnar.
  • Även om du tittar på TV eller gör andra aktiviteter, behåll några flashcards med dig och studera dina nya ord. Alltid bygga.
  • Bild med titeln Expand ditt ordförråd steg 9
    3. Skriv mer. Starta journaling om du inte redan eller starta en blogg. Aktivt böjande dina skrivmuskler kommer att hålla ditt ordförråd starkt.
  • Skriv brev till gamla vänner och använd massor av specifika detaljer. Om din korrespondens är vanligtvis kort och informell, sätt den upp och skriv ett längre brev eller e-post än du är van vid att skriva. Ta tid i att skapa bokstäver som du skulle en uppsats för skolan. Göra övervägda val.
  • Överväg att ta på sig mer skrivande ansvar på jobbet. Om du vanligtvis undviker att komponera memos eller skriva grupp e-postmeddelanden eller delta i gruppdiskussioner, ändra dina vanor och skriva mer. Du kan lika bra få betalt för att bygga ditt ordförråd.
  • Bild med titeln Expand ditt ordförråd steg 10
    4. Använd exakta adjektiv och exakta substantiv. De bästa författarna syftar till koncision och noggrannhet. Komma ut tesaurus och använd det mest exakta ordet i dina meningar. Använd inte tre ord när man kommer att göra. Ett ord är ett användbart tillägg till ditt ordförråd om det minskar antalet ord i en mening.
  • Till exempel, frasen "delfiner och valar" kan ersättas med ordet "cetaceans," tillverkning "cetaceans" ett användbart ord.
  • Ett ord är också användbart om det är mer beskrivande än det ord eller fras som det ersätter. Till exempel kan många människors röster beskrivas som "behaglig". Men någon med en mycket Trevlig röst kan sägas ha en "melliflous" röst.
  • Bild med titeln Expand ditt ordförråd steg 11
    5. Flaunt inte det. Oerfarna författare tycker att du använder tesaurusfunktionen i Microsoft Word två gånger i varje mening gör det bättre. Det gör det inte. Med hjälp av prickigt ordförråd och"Rättstavningstävling" Ord gör ditt skrivande pompous. Det är dock sämre, men det gör också skrivande mindre exakta än vanligare ord. Använda lämpligt ord är märket för en riktig författare och ett säkert tecken på avancerad ordförråd.
  • Du skulle kunna säga det "Järnmike" är Mike Tyson "sobriquet," men "smeknamn" kan vara det mer exakta och användbara ordet i meningen. Därför, "sobriquet" Kan vara mindre användbar i ditt ordförråd.
  • Del 3 av 3:
    Byggnadsordförråd
    1. Bild med titeln Expand ditt ordförråd steg 12
    1. Registrera dig för att mailas a "Dagens ord" med en av de många online-ordböckerna. Du kan också skaffa dig ett ord av dagskalendern - var noga med att läsa ordet på sidan varje dag och sträva efter att minnas varje dags ord och till och med använda det någonstans i din dag.
    • Besök Word Building webbplatser som Freeries.com och konstruera ett expansivt ordförråd medan du närmar sig den hungriga eller gör något annat användbart.
    • Det finns många online-webbplatser som ägnas åt att sammanställa alfabetiska listor över ovanliga, konstiga, gammaldags och svåra ord. Utnyttja dig själv sökmotor att hitta dessa webbplatser och att lära av dem. Detta är ett bra sätt att ta bort tiden som väntar på en buss eller i bankkön.
  • Bild med titeln Expand ditt ordförråd steg 13
    2. Gör ord pussel och spela ordspel. Word pussel är en utmärkt källa för att öka ditt ordskunskap eftersom pusselskaparna ofta behöver tillgripa ett utbud av ovanliga ord för att säkerställa att orden passar in i sina pussel och att de är intressanta för pusselmannen. Det finns många sorter av vokabulär pussel, inklusive korsord, Hitta-ett-ord och dolda ord pussel. Förutom att stärka ditt ordskunskap är pussel också bra för att förbättra dina kritiska tänkande färdigheter. För ordspel, prova sådana spel som Scrabble, Boggle och Cranium för att förlänga ditt ordförråd.
  • Bild med titeln Expand ditt ordförråd steg 14
    3
    Lära sig lite latin. Även om det kan tyckas som ett dött och gjort språk, är det ett utmärkt sätt att veta att det är ett bra ord på engelska och kan hjälpa dig att räkna ut meningen med ett brett utbud av ord som du inte gör Men vet utan att behöva tillgripa ordlistan. Det finns online latinska läro resurser, liksom gott om texter (kolla in dina favoritböcker bokhandeln).
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Försök att göra en journal om synonymer / Antonymer så att du enkelt kan organisera / lära dig graden av "uttryck" av ett visst ord. Till exempel ordet "utblottad" låter mer intensivt än ordet "fattig".
  • Frekvent användning av fyllnadsord som "Tycka om...", "Så...", "Um...", "Är inte" och "Ja..." kan göra även människor med stora, mer konstruerade vokabularies ljud unlearned. Håll dig borta från onödiga ord och sammandragningar.
  • Du kan köpa pre-bifogade, små, tomma ordförrådskort som du kan placera i din väska eller ficka och bära var som helst. Skriv de nya orden du lär dig på dem och dra ut flashkorten medan du är på bussen, i en kö, väntar på att samla in någon och borsta upp ditt lärande.
  • Titta på baksidan av produkter du har i ditt hus (läskburkar, matlådor, schampflaskor mm.) De är bundna att ha komplexa ord skrivna på dem.
  • Ett av de vanligaste ordet webbplatser, ordbok.com, har en liten sektion längst ner på sin hemsida som visar populära sökningar av dagen.
  • Det finns många webbplatser som är avsedda att förbättra vokabulären. Hitta dina favoriter och få ut det mesta av dem.
  • Ladda ner en gratis ordbok app till din smartphone. Fånga bilden av definitionen med skärmdumpsfunktionen så att du enkelt kan granska dina ord på en senare punkt.
  • Varningar

    Var medveten om att du kan använda ord andra kanske inte vet, och det kan skapa hinder för kommunikation och ömsesidig förståelse. Var beredd att använda enklare synonymer i olika sammanhang för att lindra detta problem. Var inte en ryck, med andra ord.

    Saker du behöver

    • Lexikon
    • Ordkort och markör
    • Anteckningsbok och markör
    • Klassiska romaner, svåra läser
    • Brett utbud av läsmaterial
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande