Hur man utövar ett öppet sinne

Om du vill bli öppen för olika idéer, övertygelser och bakgrunder, har du tur! Det finns gott om roliga, enkla sätt att utöva ett öppet sinne. Prova nya saker och träffa nya människor när du kan, och arbeta med att lyssna mer än du pratar. Alla har förutbestämda begrepp, så utmana dina övertygelser, och gör ditt bästa att märka när du gör antaganden. Ju mer du övar, desto lättare blir det att relatera till människor från alla samhällsskikt.

Steg

Metod 1 av 3:
Försöker nya saker
  1. Bild med titeln Övning Ett öppet sinne Steg 1
1. Lyssna på ny musik. Försök att lyssna på en ny genre av musik varje vecka. Utforska din Streaming-tjänstens kanaler, bläddra online, eller fråga en vän för rekommendationer.
  • Att lyssna på musik över genrer, från olika delar av världen, och från olika punkter i historien kan få din hjärna att bli mer mottaglig för nya erfarenheter. Ny musik kan hjälpa dig emotionellt ansluta med nya människor, platser och saker.
  • Bild med titeln Övning ett öppet sinne Steg 2
    2. Läs mer romaner och noveller. En bra historia kan sätta dig i skorna av någon från en annan plats och tid. Gå till ditt lokala bibliotek, sök på samlingen och leta efter romaner med okända tomter, inställningar och tecken.
  • Du kan till exempel läsa böcker av författare från andra länder, eller läsa om kampen att ha en identitet (som ett kön, etnicitet eller sexuell läggning) än din egen.
  • Bild med titeln Övning Ett öppet sinne Steg 3
    3. Lära sig en nytt språk. Ett nytt språk kan låta dig kommunicera med nya människor och hjälpa dig att uppskatta nya kulturer. Leta efter en lokal community college kurs eller använd en app för att börja lära.
  • Att lära sig ett nytt språk kan bidra till att främja förståelse över kulturella hinder. Hur en kultur lägger sina tankar i ord kan ge insikt i sina värderingar och traditioner.
  • Bild med titeln Övning Ett öppet sinne Steg 4
    4. Delta i en tjänst på en annan plats än din egen. Försök att få en bättre förståelse för en annan religiös tradition. Du kan fråga en vän som utövar en annan tro om du kan delta i en tjänst med dem. Du kan också hitta en kyrka, moské, synagoge, tempel eller en annan plats för dyrkan i ditt område och gå på egen hand.
  • Det kan vara artigt att fråga platsen för dyrkan om du kan komma i förväg. Du vill undvika att krascha saker som bröllop eller heliga helgdagar utan en inbjudan.
  • Kom till dessa tjänster med ett öppet sinne. Förvänta dig inte att förklara ditt trossystem eller försöka bevisa sina åsikter fel. Helt enkelt lyssna, observera och försök att uttrycka tacksamhet för den här nya gruppen för att dela sin tid och deras värderingar med dig.
  • Bild med titeln Övning Ett öppet sinne Steg 5
    5. Ta en praktisk klass. Att lära sig en ny färdighet är ett utmärkt sätt att bli mer öppen för nya erfarenheter. Du kan ta en klass i något du redan är intresserad av, eller ta upp en ny hobby. Till exempel, ta en trädgårdsarbete, matlagning, yoga eller kampsport klass.
  • Gemenskapscentra, rekreationscentra, högskolor och universitetsutbyggnadscentraler erbjuder ofta dessa typer av klasser gratis eller till en lägre kostnad.
  • Ökar din kreativitet kan vara särskilt fördelaktigt, så försök att ta dans, måla, teckning, skådespelare och andra konstrelaterade klasser.
  • Gruppklasser är också bra sätt att träffa nya människor.
  • Metod 2 av 3:
    Träffa nya människor
    1. Bild med titeln Övning Ett öppet sinne Steg 6
    1. Arbeta med att lyssna mer än du pratar. Du kan träffa alla människor i världen, men du kommer aldrig att lära dig något om dem om du gör det hela du pratar. Försök att fråga folk fler frågor och lyssna aktivt istället för att tänka på nästa sak du säger.
    • Att lyssna aktivt, ge någon din odelade uppmärksamhet. Spela inte med din telefon eller dagdröm som de talar. Gör ögonkontakt och nicka ibland för att indikera att du lyssnar. Försök att visualisera händelserna, objekten eller de som de beskriver.
  • Bild med titeln Övning Ett öppet sinne Steg 7
    2. Starta konversation med nya människor när du kan. Diverse synpunkter kan hjälpa dig att se saker nya sätt och växa som en person. Gör ditt bästa för att chatta med människor med olika bakgrund eller övertygelser i ditt vardag.
  • Till exempel, sitta med någon som du normalt inte skulle prata med under din lunchpaus i skolan eller jobbet.
  • Låt din konversation utvecklas naturligt istället för att omedelbart fråga om sina religiösa eller politiska övertygelser. Försök att lära känna dem genom att fråga, "var kommer du ifrån?"Eller" Vad tycker du om att göra för skojs skull?"
  • Vissa college campus och samhällsorganisationer kommer att hålla händelser som är avsedda att få människor med olika bakgrund och övertygelser tillsammans. Händelser som de som sätts på av det mänskliga biblioteket, där människor från olika bakgrunder frivilligt som mänskliga böcker som du kan "kolla upp" För en öppen konversation kan du hjälpa dig att ansluta till ett brett utbud av människor.
  • Bild med titeln Övning Ett öppet sinne Steg 8
    3. Gripa möjligheter att besöka nya platser. Du behöver inte gå långt för att få fördelarna med resa. Leta bara efter en plats där livets sätt är annorlunda än din egen. Att fördjupa dig på en ny plats är ett bra sätt att se världen ur ett annat perspektiv.
  • Ange nya platser med en nyfiken tankegång. Undvik att döma eller göra antaganden bara för att olika kulturer gör saker annorlunda. Istället försök att förbli öppen och lära dig så mycket du kan.
  • Internationell resa är ett utmärkt sätt att förstå olika övertygelser. Planera en resa till en plats där du inte pratar språket och har inte många anslutningar. Att lära sig att navigera en ny del av världen utan dina normala verktyg kommer att bidra till att bredda ditt perspektiv.
  • Om du inte kan göra det utomlands, se i närheten för något som kommer att utmana dig. Om du bor i en stad, gå camping i skogen i några dagar. Bor du i Kalifornien? Försök ta en resa till den amerikanska söderut för att träffa nya människor, prova ny mat och lär dig om olika sätt att leva.
  • Bild med titeln Övning ett öppet sinne Steg 9
    4
    Volontär för en lokal välgörenhet eller ideell. Avsätta tid att frivilligt med en organisation som kommer att exponera dig för olika grupper av människor, som ett matpantry, skydd eller ungdomscenter. Att hjälpa andra, särskilt de som är annorlunda än dig, kan låta dig känna igen hur önskan, behov och drömmar kan korsa gränserna.
  • För en riktigt unik upplevelse, överväga att kombinera volontärarbete och resa. Går på en volontärresa eller ens att lägga undan en enda dag för att volontär medan du är på en ny plats kan hjälpa dig att öppna dig för helt olika människor och perspektiv.
  • Metod 3 av 3:
    Utmanar dina övertygelser
    1. Bild med titeln övning ett öppet sinne steg 10
    1. Fråga dig själv hur du bildade en tro. Ta en titt på tron ​​du håller och frågar dig själv, "Hur kom jag att tro på det här?"Tänk på vem som lär dig en tro och hur ditt livsupplevelser har förstärkt det.
    • Till exempel, om du var uppvuxen att tro att det hårda arbetet är allt du behöver för att lyckas, fråga dig, "Finns det människor som arbetade hårt men fortfarande kämpade i livet? Finns det andra faktorer som kan påverka din förmåga att lyckas utanför din arbetsetik?"
  • Bild med titeln Övning ett öppet sinne Steg 11
    2. Försök att märka när du antar det. Förutsättningar är en naturlig del av tanken, men lämnade okontrollerade, de kan leda till närliggande. När du träffar nya människor eller hitta dig själv i nya situationer, var uppmärksam på dina förväntningar. Fråga dig själv om dina förutbestämda begrepp formar hur du agerar.
  • Säg, till exempel, du har aldrig provat pasta med pesto sås, och du antar att du hatar det. Fråga dig själv varför du antar att du skulle ogillar det. Är det för att såsen är grön? Är det för att du inte gillar lukten? Kanske har du inte en stor anledning att göra antagandet, och du borde ge pesto ett försök!
  • Bild med titeln träna ett öppet sinne steg 12
    3. Bläddra online för information om nya ämnen och perspektiv. Få ut det mesta av din stillestånd genom att titta på ny information när du har några få minuter. Försök leta online för artiklar, videor och podcaster om akademiska ämnen, aktuella händelser, religioner och internationella kulturer.
  • Starta en ny artikel när du är i linje vid banken, till exempel eller lyssna på en podcast under din pendling.
  • Var noga med att leta efter Använda ansedda källor. Det finns mycket falsk och förspänd information tillgänglig online. Leta efter vetenskapliga artiklar, rapporter publicerade av oberoende tredjepartsorganisationer, och information från trovärdiga webbplatser, som regeringar, universitet och välrenommerade nyhetsbyråer.
  • Bild med titeln träna ett öppet sinne steg 13
    4. Tänk på anledningarna till att någon har en åsikt som motsätter sig din egen. Välj ett polariserande ämne och läs några tidningsartiklar eller lyssna på podcaster om det. Leta efter källor med perspektiv som skiljer sig från din egen. Försök att tänka på frågan hur den andra sidan skulle.
  • Antag att du vill se en högre minimilön. När du forskar frågan kan du läsa om småföretagare som är rädda för att högre lönekostnader skulle tvinga dem att stänga. Medan du fortfarande står vid din tro kan du inse ett motsatta perspektiv kan ha giltiga punkter.
  • Tips

    Utmanande dina övertygelser betyder inte nödvändigtvis att du måste ändra dem. Försök bara se saker från andra synpunkter och förstå att en åsikt som motsätter sig att din kan ha giltiga punkter.
  • Vänd din rädsla kan också hjälpa dig att bli mer öppet sinne. Om du är rädd för höjder, försök att gå till en bergsvandring på en nybörjars spår. På toppen, påminna dig själv om att du är helt säker och fokusera på den vackra vyerna.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande