Hur man tycker om att vara ung

Om du fortfarande är ung, har du gott om tid att njuta av livet. Om du upptäcker att du inte njuter av det så mycket som möjligt, kan du försöka få några saker att göra ditt liv bättre. Till exempel kan du lära dig hur man hanterar bekymmer, gör nya vänner eller lär dig att skratta mer.

Steg

Metod 1 av 3:
Att lära sig att inte oroa sig
  1. Bild med titeln Know om du har ett klämbart nervsteg 25
1. Identifiera vad du är angelägen om. De flesta människor blir oroliga eller oroliga från tid till annan. Men som du växer kan du lära dig att hantera dina bekymmer. Du kan fortfarande vara orolig, men det kommer inte att påverka ditt liv eller humör så mycket. Det första steget identifierar vad du är orolig för.
  • Till exempel kanske du är orolig för dina betyg, din familj eller dina vänskap. Kanske är du orolig för ett kommande test eller examen. Å andra sidan kanske du har tittat på nyheterna lite för mycket, och du är rädd för var världen är. Försök skriva om vad du är rädd för i en journal eller anteckningsbok.
  • Bilden med titeln prata med föräldrarna så de
    2. Prata med en vuxen. Det är bäst att prata med dina föräldrar, om möjligt. Om du inte kan av någon anledning, hitta någon annan du litar på, som en tränare eller lärare. Om du är oroande hela tiden kan en vuxen hjälpa dig att sortera igenom vad du ska göra.
  • Även om vuxen inte kan lösa ditt problem, kanske bara prata med någon hjälpa dig att må bättre.
  • Bild med titeln förhindra tonårsgraviditet Steg 1
    3. Lösa vad du kan. Om något du är orolig för har en lösning, arbeta för att få den lösningen om. Om du inte kan komma med en lösning, se till att fråga dina föräldrar om de har några idéer. Eftersom de har mer erfarenhet kan de kunna räkna ut det.
  • Bild med titeln Do Pranayam Steg 1
    4. Försök med djupa andetag. När du befinner dig orolig, ta en stund att sluta och andas. Djupt andning kan hjälpa till att lugna din stress. Allt som betyder är att du stänger dina ögon och fokuserar bara på att andas djupt. Försök att räkna till fyra i ditt huvud när du andas hela vägen in genom näsan. Andas ut genom munnen, räkna också till fyra i ditt huvud. Fortsätt andas tills du känner dig lugn ner.
  • Bild med titeln Få tillbaka din kärlek Steg 1
    5. Hitta en lycklig plats. När du börjar bli orolig för något, hitta någonstans som lugnar dig. Kanske är det trädgården i din bakgård, eller kanske du hittar lugn i köket, där din familj är. Många människor finner att vara i naturen att lugna, så ta en promenad om du kan. Hitta en plats som lugnar dig kan du hjälpa dig att hantera stress och ångest.
  • Bild med titeln Behåll ett hälsosamt kardiovaskulärt system steg 1
    6. Var snäll mot din kropp. Ångest kan skölja upp mer när du inte är frisk. För att hjälpa till att skära ner på din stress, äta dina frukter och grönsaker. Var noga med att dricka mycket vatten och gå ut och träna varje dag.
  • Om du är över 13 år, bör du dricka minst åtta glas vatten om dagen. För att du dricker tillräckligt, försök hålla vatten med dig hela dagen. Om du inte gillar vanligt vatten, lägg till en pressa citron eller apelsin för att hjälpa till med smak.
  • Vissa övningar du kan försöka med att simma, spela kickball, spela tag i bakgården, hoppa rep, svänga eller springa. Försök att komma ut och flytta varje dag. Om vädret är kallt, fråga dina föräldrar om du kan få ett medlemskap till den lokala YMCA eller försök spela videospel som uppmuntrar dig upp och flytta.
  • Bilden med titeln Gå tillbaka till sömnen efter att ha oavsiktligt vaknat för tidigt steg 1
    7. Gå och lägg dig. Om du inte får tillräckligt med sömn, kommer du att bli cranky. Om du är cranky, kommer du att vara oroande mer. Se till att du lägger dig i tid så att du får resten du behöver. Beroende på din ålder kan du behöva var som helst från 8 till 10 timmars sömn en natt.
  • Metod 2 av 3:
    Få vänner
    1. Bild med titeln Var älskvärd Steg 11
    1. Prova ett skript. Om du har problem med att göra vänner, det kan innebära att du behöver lite övning som lär sig att säga hemma. Det är bra om du behöver träna lite först. Be dina föräldrar att hjälpa dig att räkna ut vad du ska säga till någon du vill vara din vän eller övning på egen hand.
    • Gör ögonkontakt när du går upp till ett barn du vill prata med. Dessutom, se till att du ler.
    • Säga "Hej!" När du väl har sagt, bjuda in din nya vän att sitta med dig till lunch eller att lyssna på din favoritlåt. Till exempel kan du säga, "Hej, jag är Jessie. Jag vet att du inte känner mig, men jag undrade om du ville sitta med mig till lunch?"
  • Bild med titeln Reagera på ett komplimang steg 4
    2. Prova en komplimang. Alla gillar att höra att de ser bra ut eller att du gillar den tröja de har på sig. Om du vill prata med någon ny, prova en hälsning först, men sedan lansera till en komplimang, som "Du är tröja är verkligen fantastisk! Jag älskar enhörningar också."
  • Att ge någon ett kompliment gör att de mår bra, och det ger dem ett tillfälle att säga något tillbaka till dig. Det ger dig en omedelbar anslutning.
  • Bild med titeln Var vänlig steg 10
    3
    Var snäll. Vänlighet går längs med att göra vänskap. Till exempel kanske du kan erbjuda för att hjälpa en klasskamrat som har problem med att lyfta en låda, eller kanske du kan bära en bok för någon. När du gör trevliga saker för människor vill de svara på samma sätt, och det kan öppna vägen för vänskap.
  • Bild med titeln Var vänlig steg 12
    4. Prata med människor du vet. Om du inte är stor på att prata med personer som du inte vet, börja med människor du gör. Det är ju mer du håller konversationer med människor, desto bättre kommer du att vara i någon situation, även när du gör nya vänner.
  • Bild med titeln Stoppa dina föräldrar från att slåss Steg 5
    5. Fråga dina föräldrar om du kan få folk över. När du gör nya vänner, är det bäst att spendera lite tid att göra den vänskapen starkare genom att spendera mer tid tillsammans. Om du kan gå till ditt hus, kan du göra aktiviteter tillsammans och lära dig om varandra.
  • Bild med titeln vara normalt steg 9
    6. Titta på vad andra människor gör. Om du är osäker på hur du ska agera runt andra barn din ålder, titta på vad andra människor gör. Se hur din mamma behandlar sina vänner. Titta på hur andra barn pratar med varandra. Ju mer du observerar, desto bättre kommer du att göra det själv.
  • Metod 3 av 3:
    Njuter av livet
    1. Bild med titeln Var vänlig steg 5
    1. Giggle för din hälsa. Skrattar är bra för dig. Det kan hjälpa dig att göra vänner och det kan hjälpa dig att känna dig mindre stressad. Faktum är att skratt kan hjälpa till att lindra spänningen i dina muskler från stress, vilket gör att du känner dig mer avslappnad.
    • Skrattar kan till och med hålla dig från att bli sjuk så mycket eftersom det ökar ditt immunsystem.
    • Ett sätt skratt hjälper dig att känna dig mindre ängslig är det översvämmer din hjärna med serotonin, ett hormon som gör att du mår bra.
  • Bild med titeln Gör ditt förälskelse skratta steg 3
    2. Leta efter saker som får dig att skratta. Medan vissa saker får de flesta skrattar, hittar du saker som du tycker är roliga att andra människor inte gör det. Lär dig vad du tycker är roligt genom att läsa böcker som är märkta "humör," Titta på roliga kattvideor, eller fråga dina vänner och familj för skämt. När du går, kommer du att ta reda på vad du tycker är roligt. När du har gjort, se till att inkludera det som en del av ditt liv varje dag så att du skrattar varje dag.
  • Bild med titeln Gör dig själv skratta steg 8
    3. Lär dig att skratta åt dig själv. Du kommer att göra misstag från tid till annan. Alla gör. Skillnaden är hur du lär dig att svara. Om du blir arg på dig själv, kommer du bara att göra situationen spänd. Men om du kan lära dig att skratta åt dig när du har gjort något dumt, hjälper det till att lätta spänningen i rummet och göra dig mindre stressad, också.
  • Till exempel, om du lägger till socker till din middag istället för salt, kan du bli arg och kasta din tallrik. Det kommer att få din familj upprörd på dig. Men om du skrattar åt det dumma misstaget istället, kommer alla andra förmodligen att fnissa, också. Det misstag du gjorde är inte så stor, i ordningen av saker.
  • Bild med titeln Gör dig själv skratta Steg 3
    4
    Berätta skämt. När du börjar se vad du tycker är roligt, är det roligt att berätta ett skämt. Du kan använda en annan annan, eller du kan göra en själv.
  • För att berätta en, kan du presentera det om du vill ha sagt, "Hej, jag har ett skämt för dig." När den andra personen säger, "Okej," fortsätt och berätta det.
  • Bild med titeln Var vänlig steg 19
    5. Ta tid att spela. Alla behöver spela, även vuxna, men de kanske inte alltid kommer ihåg det. Även om du känner att du är för gammal för lek, behöver du fortfarande tid för att låta din fantasi springa vild. Du kan kalla det något annat om det får dig att må bättre.
  • Till exempel kan du försöka doodling eller röra runt i trädgården. Kick en boll runt, Eller njut av ett brädspel med en vän. Du kan leka med dina fyllda djur och dockor, även om du måste gräva dem ut ur din garderobs baksida.
  • Tips

    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande